Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Acemiden fazer izlenimleri :)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Acemiden fazer izlenimleri :)

Acemiden fazer izlenimleri :)
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
master125
Üye
Üye

Nereden: izmir ***everytime casanowa***

MesajTarih: 27.02.2006 - 20:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kazasız belasız kullan inşallah Dil çıkarıyorum

csnw_can@hotmail.com
Başa dön
master125 Çevrimdışı master125 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
batuhan35
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/?i?li

MesajTarih: 27.02.2006 - 20:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

casibart,
Hayırlısı olsun arkadaşım güle gül kazasız belasız iyi günlerde kullanmanı dilerim.
Selamlar. Dil çıkarıyorum
Başa dön
batuhan35 Çevrimdışı batuhan35 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 27.02.2006 - 23:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

casibart,
daha once kutlamistik. ama,bu guzel yazini okuyunca,icimizin begeniyle gittigini belirtmek icin tekrar hayirli ve problemsiz surusler dileyelim dedik.
nihayet imza alti acikli yazini da degistirmissin.
sevgiler.
Başa dön
heyocan Çevrimdışı heyocan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
casibart
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 28.02.2006 - 01:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Performans açısından en iyi z750s ile fazer'i kullanan arkadaslar degerlendirir herhalde.
Bence, caddede yarışacaksan, kullanıcıya göre değişir. Ama otobanda z750s daha iyi olacaktır tabi ki. Ama benim amacım bu değil.
Neden z750s almadım?

Fazer ile 2 kişi daha rahat.
Fazer biraz daha hafif (yine de yeterince ağır bana göre!)
Fazerin motor koruma demiri var(z750'te topuz var sadece)
Fazer'da egzosu çizmek, ezmek falan mumkun degil sanırım.
Fazer'da egzosdan dolayı yanmak ta çok zor.
Yamaha servis olarak daha iyi durumda.
Servis aralıkları 10bin km (kawa 6bin)
OdalRune
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul - Ortaköy

MesajTarih: 28.02.2006 - 01:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Şu gerçekki Fazer sınıfında en iyi makine Türkiye de,Honda nın Hornet ı,Suzuki nin GSR ı Tr e gelmediğinden fiyatını,performansını ve rahatlığını düşünürsek alınabilecek en iyi sport touring makinelerden biri. Acemilerin kullanıp kullanamaması meselesi de kişiden kişiye değişir,bu biraz kendine güvenle ve yetenekle alakalı bir olay,yoksa alıp 600 lük race bile motor kullanmayı öğrenen çok.
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 28.02.2006 - 10:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

casibart,
jetonumuz simdi dustu:ilk denemede dusmussun Şok oldum .200 kg lik aleti,acemi casibart nasil kaldirdi?sana ve alete birsey olmamis,sevindik Bravo .koruma demirin varmis.
ayrica:
-sikistirma orani ve kullandigin benzin oktani?
-kitabinda yazili rodaj (galiba break in) onerisi ne?
-kitabinda kullanim omru belirtilmis mi?bizimkinde 10 yil demis Çok gülüyorum
-sele altina dizayn edilmis 2 egzost borusu cok şik.seleyi isitmadigini da test etmissin. Gülümsüyorum
-aynalar da guzel gosteriyormus.bizde buna henuz alisamadik.gidonla beraber donmeleri sanki kotu.govdeye baglasalar diye dusunduk ama kimseden yorum gelmedi.sen ne dusunuyorsun?

sevgiler.
Başa dön
heyocan Çevrimdışı heyocan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Alp
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 28.02.2006 - 12:13    Mesaj konusu: CBF 600 S ABS Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Merhaba

Fazer benimde beğendiğim bir motor. Yalnız Yamaha'ya yakıştıramadığım bir olaya rastladım. Arkadaşıma aldığımız fazer'ın arka tarafı korkunç derecede ısınıyordu. El bile değmiyordu. Servise gidip kontrol edildiğinde motorun ısı koruma kalkanın olmadığı tespit edildi ve sipariş edildi. 0km bir motorda böyle birşeyin olması canımı sıktı açıkcası. Motorun besleme teknolojisi enjeksiyonlu o nedenle 1 adım önce yalnız frenler konusunda görüşüm artık abs'nin bu tip motorlarda standart olması. Ben bu nedenle Honda CBF600 S ABS modelini tercih ederim. Bu motorunda belki dezavantaj olarak söyleyebileceğim şeyi beslemede karübratör kullanması. Tüketimde yamaha daha ekonomik olacaktır.

İşte Honda CBF600 S ABS'nin resimleri:

Görüşmek üzere.
Başa dön
Alp Çevrimdışı Alp Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
demgah
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 28.02.2006 - 21:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Casibart ilk deneyimlerini paylaşman oldukça güzel olmuş, devamını bekleriz
demgah Çevrimdışı demgah Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
barisb77
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 34

MesajTarih: 28.02.2006 - 21:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

narcosis demiş ki:
fazer için hala şüphelerim var... bazıları süper makina hiç bir şeye değişmem diyor, bir de yabancı dergilerde ki test sürücüleri var, onlarda bi halta yaramaz diyor. kime inanacağız. çünkü şekil olarak bence de çok şık bir makina, ancak performans olarak tarafsız bir değerlendirmeyi kim yapabilir....

bazıları için süper bir makine olduğu doğru. bir de yabancı dergilerdeki test sürücüleri var, onlar bir halta yaramaz demiyorlar, sadece onları tatmin etmediğini söylüyorlar! ki; bu da doğru.

nasıl ki gönülden V-makine tutkunu touring'ci biri, sport makineden zevk alamazsa test sürücüleri içinde benzer durum söz konusu.

touring kategorisinde karşılaştırdıkları diğer makineler alt devirlerde daha fazla tork üreterek fazer önüne geçiyorlar. sadece bu sebeb bile fazer'ı düşünmemeye yetecek bir sebeb.

Alp "motorun ısı koruma kalkanı" demişsin nasıl birşey diye merak ettim?

En son barisb77 tarafından 28.02.2006 - 21:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
barisb77 Çevrimdışı barisb77 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
casibart
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 28.02.2006 - 21:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Gerçekten CBF600 S ABS de çok mantıklı bir alet. İncelediğim motorlardan birisi. Fazla çılgınlık yapmadan, sağın solun ağrımadan binilebilecek guzel bir motor. Fakat dedigin gibi karburatorlu ve benim karburatörde sevmediğim şey ara sıra ayar istiyor olması. Enjektorlu motorlar ile ugraşmıyorsun.

CBF600S almayip fazer almamdaki sebep, fazer'in daha fazla guc uretebilmesi, egzos farki, karburator-enjeksiyon farki, cbf 'nin 15 kg daha agir olmasi ve bordo-kirmizi fazer renk secimi olanagi oldu. Yanda olan egzoslar da artik biraz gozume batmaya ve kaba gorunmeye basladi!? Eskiden severdim aslinda...
Alp
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 01.03.2006 - 10:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

barisb77, bende parçayı görmedim yalnız yetkili servisin incelemesi sonucu bulunmadığı tespit edilmiş. Arkadaşım bana anlattı. Zaten motoru beraber kontrol ettik gerçekten arka taraf çok fazla ısınıyor. ertesi gün servise götürdü arkadaş böyle demişler. Ve sipariş geçmişler. bildiğim bunlar. Parça takıldıktan sonra sana bilgi veririm.
Başa dön
Alp Çevrimdışı Alp Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
crazyrider
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: zonguldak / Kdz. Eregli

MesajTarih: 01.03.2006 - 10:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum hayırlı olsun altında eskısın kazasız gunler kardesssssssssssss Dil çıkarıyorum

http://www.youtube.com/watch?v=CO5FquuXWMc
Başa dön
crazyrider Çevrimdışı crazyrider Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
highwayeagle
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul / Anadolu

MesajTarih: 01.03.2006 - 11:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

casibart,

Hayırlı uğurlu olsun tekrar. Makinaya alışmana sevindim. Umarım sıkıntı yaşamazsın. Fazerla üzüntü yaşanmaz keyif yaşanır.

Fazer performansı hakkında şüpheleri olan arkadaşlara bir tek şey söyleyebiliyorum.
Makina 600 RR la otobanda kopmadan arka arkaya gidiyor. virajlarda çok kolay yatıyor trafiket çok rahat dönüyor ve çok kıvrak. Ha sürücüye göre değişir ama yinede çok çok çok başarılı.

CBF 600 le arasında gerek görünüm gerek tknoloji olarak çok fark var sadece ABS derseniz ben pek ABS ye önem vermem ama karbüratör ciddi bir fark ve görüntü önemli bir etken. Ayrıca aradaki 21 bg lik güç de oldukça önemli bence.

Fazer alt devirlerde ölü diyen arkadaşlara defalarca açıkladım yine açıklıyorum.
62 nm torku olan ve bu torku 10.000 devrin üzerinde veren her makina 5000 devirde zayıf kalır yani 5000 devirde bu torkun yarısını ancak verebilir. Dolayısıyla makinayı tam performansta kullanmak istiyorsanız maks. devirleri cevirmek durumunda kalırsınız. Çok basit bir fizik kuralıdır bunu neden bu kadar tartışıyorsunuz anlamadım.
En SS makina bile bu şekilde yürüyor. 600 RR da 66 nm tork var ve bunu 11.000 devirde veriyor 5000 devirde gazı sıkarsanız oda yürümez.
Ama 127 nm torku olan 1100 XX bu torku 8.750 devirde veriyor bu motor 2500 devirde giderken 600 RR ın 5000 devirde verdiğinden fazla tork üretir. ve dolayısyla her devirde rahat yürür.

http://www.fazerturkiye.org
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara- istanbul otobany

MesajTarih: 01.03.2006 - 11:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cok guzel bı yazı..bilgiler icin tesekkurler...
ZX14
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KASABALI

MesajTarih: 01.03.2006 - 11:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dostum öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanı dilerim arka fren ve lastikle ilgili sorunun gayet normal çünkü makinen yeni ama rodajı bitirdikten sonra fren hassasiyetine alışmış olursun ve lastiklerinde yeni olmasıda bu soruna sebep oluyor 2 yada 3 hafta gibi bir sürede bu problemi aşarsın diye düşünüyorum.
Başa dön
ZX14 Çevrimdışı ZX14 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal