Tarih: 27.02.2006 - 20:08 Mesaj konusu:
casibart,
Hayırlısı olsun arkadaşım güle gül kazasız belasız iyi günlerde kullanmanı dilerim.
Selamlar. _________________ it's my life_1982 __kymco activ110__ 34 DF 9496 - A rh(+)
Tarih: 27.02.2006 - 23:08 Mesaj konusu:
casibart,
daha once kutlamistik. ama,bu guzel yazini okuyunca,icimizin begeniyle gittigini belirtmek icin tekrar hayirli ve problemsiz surusler dileyelim dedik.
nihayet imza alti acikli yazini da degistirmissin.
sevgiler.
Performans açısından en iyi z750s ile fazer'i kullanan arkadaslar degerlendirir herhalde.
Bence, caddede yarışacaksan, kullanıcıya göre değişir. Ama otobanda z750s daha iyi olacaktır tabi ki. Ama benim amacım bu değil.
Neden z750s almadım?
Fazer ile 2 kişi daha rahat.
Fazer biraz daha hafif (yine de yeterince ağır bana göre!)
Fazerin motor koruma demiri var(z750'te topuz var sadece)
Fazer'da egzosu çizmek, ezmek falan mumkun degil sanırım.
Fazer'da egzosdan dolayı yanmak ta çok zor.
Yamaha servis olarak daha iyi durumda.
Servis aralıkları 10bin km (kawa 6bin) _________________ My First Bike = Fazer
Kayıt: Feb 08, 2005 Mesajlar: 351 Nereden: Ystanbul - Ortaköy
Tarih: 28.02.2006 - 01:33 Mesaj konusu:
Şu gerçekki Fazer sınıfında en iyi makine Türkiye de,Honda nın Hornet ı,Suzuki nin GSR ı Tr e gelmediğinden fiyatını,performansını ve rahatlığını düşünürsek alınabilecek en iyi sport touring makinelerden biri. Acemilerin kullanıp kullanamaması meselesi de kişiden kişiye değişir,bu biraz kendine güvenle ve yetenekle alakalı bir olay,yoksa alıp 600 lük race bile motor kullanmayı öğrenen çok. _________________ M800 "Black Iron Horse"
Tarih: 28.02.2006 - 12:13 Mesaj konusu: CBF 600 S ABS
Merhaba
Fazer benimde beğendiğim bir motor. Yalnız Yamaha'ya yakıştıramadığım bir olaya rastladım. Arkadaşıma aldığımız fazer'ın arka tarafı korkunç derecede ısınıyordu. El bile değmiyordu. Servise gidip kontrol edildiğinde motorun ısı koruma kalkanın olmadığı tespit edildi ve sipariş edildi. 0km bir motorda böyle birşeyin olması canımı sıktı açıkcası. Motorun besleme teknolojisi enjeksiyonlu o nedenle 1 adım önce yalnız frenler konusunda görüşüm artık abs'nin bu tip motorlarda standart olması. Ben bu nedenle Honda CBF600 S ABS modelini tercih ederim. Bu motorunda belki dezavantaj olarak söyleyebileceğim şeyi beslemede karübratör kullanması. Tüketimde yamaha daha ekonomik olacaktır.
fazer için hala şüphelerim var... bazıları süper makina hiç bir şeye değişmem diyor, bir de yabancı dergilerde ki test sürücüleri var, onlarda bi halta yaramaz diyor. kime inanacağız. çünkü şekil olarak bence de çok şık bir makina, ancak performans olarak tarafsız bir değerlendirmeyi kim yapabilir....
bazıları için süper bir makine olduğu doğru. bir de yabancı dergilerdeki test sürücüleri var, onlar bir halta yaramaz demiyorlar, sadece onları tatmin etmediğini söylüyorlar! ki; bu da doğru.
nasıl ki gönülden V-makine tutkunu touring'ci biri, sport makineden zevk alamazsa test sürücüleri içinde benzer durum söz konusu.
touring kategorisinde karşılaştırdıkları diğer makineler alt devirlerde daha fazla tork üreterek fazer önüne geçiyorlar. sadece bu sebeb bile fazer'ı düşünmemeye yetecek bir sebeb.
Alp "motorun ısı koruma kalkanı" demişsin nasıl birşey diye merak ettim? _________________ 2004-gs500-mavi
En son barisb77 tarafından 28.02.2006 - 21:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Gerçekten CBF600 S ABS de çok mantıklı bir alet. İncelediğim motorlardan birisi. Fazla çılgınlık yapmadan, sağın solun ağrımadan binilebilecek guzel bir motor. Fakat dedigin gibi karburatorlu ve benim karburatörde sevmediğim şey ara sıra ayar istiyor olması. Enjektorlu motorlar ile ugraşmıyorsun.
CBF600S almayip fazer almamdaki sebep, fazer'in daha fazla guc uretebilmesi, egzos farki, karburator-enjeksiyon farki, cbf 'nin 15 kg daha agir olmasi ve bordo-kirmizi fazer renk secimi olanagi oldu. Yanda olan egzoslar da artik biraz gozume batmaya ve kaba gorunmeye basladi!? Eskiden severdim aslinda... _________________ My First Bike = Fazer
barisb77, bende parçayı görmedim yalnız yetkili servisin incelemesi sonucu bulunmadığı tespit edilmiş. Arkadaşım bana anlattı. Zaten motoru beraber kontrol ettik gerçekten arka taraf çok fazla ısınıyor. ertesi gün servise götürdü arkadaş böyle demişler. Ve sipariş geçmişler. bildiğim bunlar. Parça takıldıktan sonra sana bilgi veririm.
Kayıt: Nov 25, 2004 Mesajlar: 902 Nereden: Istanbul / Anadolu
Tarih: 01.03.2006 - 11:44 Mesaj konusu:
casibart,
Hayırlı uğurlu olsun tekrar. Makinaya alışmana sevindim. Umarım sıkıntı yaşamazsın. Fazerla üzüntü yaşanmaz keyif yaşanır.
Fazer performansı hakkında şüpheleri olan arkadaşlara bir tek şey söyleyebiliyorum.
Makina 600 RR la otobanda kopmadan arka arkaya gidiyor. virajlarda çok kolay yatıyor trafiket çok rahat dönüyor ve çok kıvrak. Ha sürücüye göre değişir ama yinede çok çok çok başarılı.
CBF 600 le arasında gerek görünüm gerek tknoloji olarak çok fark var sadece ABS derseniz ben pek ABS ye önem vermem ama karbüratör ciddi bir fark ve görüntü önemli bir etken. Ayrıca aradaki 21 bg lik güç de oldukça önemli bence.
Fazer alt devirlerde ölü diyen arkadaşlara defalarca açıkladım yine açıklıyorum.
62 nm torku olan ve bu torku 10.000 devrin üzerinde veren her makina 5000 devirde zayıf kalır yani 5000 devirde bu torkun yarısını ancak verebilir. Dolayısıyla makinayı tam performansta kullanmak istiyorsanız maks. devirleri cevirmek durumunda kalırsınız. Çok basit bir fizik kuralıdır bunu neden bu kadar tartışıyorsunuz anlamadım.
En SS makina bile bu şekilde yürüyor. 600 RR da 66 nm tork var ve bunu 11.000 devirde veriyor 5000 devirde gazı sıkarsanız oda yürümez.
Ama 127 nm torku olan 1100 XX bu torku 8.750 devirde veriyor bu motor 2500 devirde giderken 600 RR ın 5000 devirde verdiğinden fazla tork üretir. ve dolayısyla her devirde rahat yürür. _________________ Yolunuz açyk, ?ansynyz bol olsun
Tarih: 01.03.2006 - 11:58 Mesaj konusu:
dostum öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanı dilerim arka fren ve lastikle ilgili sorunun gayet normal çünkü makinen yeni ama rodajı bitirdikten sonra fren hassasiyetine alışmış olursun ve lastiklerinde yeni olmasıda bu soruna sebep oluyor 2 yada 3 hafta gibi bir sürede bu problemi aşarsın diye düşünüyorum.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız