Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Bitmeyen tartışma "ÇİN MOTORLARI"

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Bitmeyen tartışma "ÇİN MOTORLARI"
Sayfa 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 28.02.2006 - 19:43    Mesaj konusu: Bitmeyen tartışma "ÇİN MOTORLARI" Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çin malı motosiklet alınırmı?Alınmaz mı?
Çin malı söylenildiği kadar kalitesizmidir?
Bu Motor markaları neden Mantar gibi büyüyor?

Bu konular için sürekli Topic ler açılıyor,Çin'in Motosiklet le ilgili bölümünü toparlamak için bu topici açıyorum..
Çin malı motosikletlerle ilgili Genel görüşlerinizi ,düşüncelerinizi burda yazın ..
Ama lütfen hiç bir markayı kasıtlı aşagılıyıcı ve küçümseyici şeyler yazmayalım..Teknik yönden bilgilerimizi eleştiri şeklinde yazalım..
unutmayalımki herkezin bir bütçesi var ve Çin malı motosikletler bir çok kişinin MOTOSİKLET Hayalini gerçekleştiriyor..

Benim konuya yaklaşımım şu şekilde:
Çin'in felsefesi şu..
"Dünya ikiye ayrılır,Çin ve geri kalanı"
Çin büyük bir güç bunu kimse inkar edemez..
Bu gün bir akvaryum magazasında Çin den gelen Japon balıklarını gördüm adamlar yeni bir tür yaratmışlar..
Bir Japon balıgı düşünün aynı dalmaçyalı gibi siyah-beyaz benekleri var..İnanılmaz güzeldi..
Bu adamlardan korkmaya başladım..
Bir arkadaşımın söylediğine göre HAMMER marka araçların aynısının Çin malı olanları satılıyormuş,tabiki motor ve işçilik zayıfıtır ama 20 metre ilerden bakıldıgında aynı Hammer gibi,düşünsenize o gösteriş 20 milyara satın alıyorsunuz..
Ayakkabı bacıgından tutunda elektronik ve otomotiv sektörüne kadar dünyayı işgal etmiş durumdalar..Çin demek Dünya demek..
Ve sanmayınki yaptıkları her mal kalitesiz..Sen çin e gidiyorsun diyorsunki "Benim şu kadar param var" onlarda sana parana göre kalite sunuyorlar..
Aslına bakarsanız bu iş birazda Tüketiciye yaradı,burnu havada olan Japon ve diğer ileri gelen Avrupa ülkerline ait Motosiklet firmaları şaşkına döndüler ve fiyatlarını aşagıya çekmek zorunda kaldılar..Her açıdan ÇİN in Motosiklet sektöründe ülkemize girmesi bir fayda saglamıştır,herşeyi bir kenera bırakın uygun fiyatlarla herkezi Motosiklet kullanmaya yönlendirdi,insanlar bu Kültürü sevmeye başladılar.

En son HakanDincer tarafından 21.07.2006 - 05:08 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
HakanDincer Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Sercat 46
Organizator-Bursa
Organizator-Bursa

Nereden: _Bursa MD_

MesajTarih: 28.02.2006 - 19:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

evet orasıda bi gercek çin falanda olsa bu motosiklet aşkını aşıladıgı için iyi ama yarın bigünde bozulup milleti bu sevgiden uzaklaştırmazsa iyi olur Çok gülüyorum ama çin demek kalitesiz demek degildir kaliteleride var Dil çıkarıyorum
Başa dön
Sercat 46 Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
djblue
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: iST / FATiH

MesajTarih: 28.02.2006 - 19:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çin malı mondial 125 KT aldım Dil çıkarıyorum 1100 km'de ve şuana kadar hiç bir kotu yonuyle karsılasmadım :alkış ılerıde ne olur bılınmez ama cının ucurumları yavas yavas ortadan kaldırdıgı kesın Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum tabıkı kalıteyı ılerıde aramak lagzım ben cın mallarını basamak olarak goruyorummmm motor konusunda Göz kırpıyorum
Başa dön
djblue Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
lastsamuray
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 28.02.2006 - 19:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

baştan sonra haklısın hakan....çin = taklit Çok gülüyorum
lastsamuray Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
devil_ksk
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 28.02.2006 - 19:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence cın mallarının turkıyede olması cok ıyı.trafıge cıkan motorsıklet lerın bızde varız dedırtecegı malumsayımız nekadar artarsa okadar sozumuz gecer.eskıden baslangıc motoru olarak honda kınetıck ler vardı sadece ve suankı fıyatı 4000 ytl yanılmıyorsam.ama cın malı motorlar 1.600ytl den baslıyor ve carpsanda acımıyorsun.daha sonra japona yanı daha kalıtelı motorlara gecıs yapıyorsun buda turkıye ıcın cok ıyı oldu bence ben buradan cınlılerı alkıslıyorum :alkış :alkış :alkış
tentene
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ADANA

MesajTarih: 28.02.2006 - 19:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşta çin malı adına dilim dönmüyor.jiolin midir nedir .bindim tabiri yerindeyse odun gibi .Süspansiyon çok berbat.diger markaları deneme şansım olmadı.Eger motosiklet kaliteside ayakkabı gibi ise yandık.Çin malı halı saha kramponu almıştım.2 maç sonra vurduğum bir volede ayak bileğime geçti.İlk defa böyle bir şeye şahit oldum.Şemsiyeler ise cabası.
tentene Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
OdalRune
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul - Ortaköy

MesajTarih: 01.03.2006 - 00:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Belki motosiklet sektöründe bizim gibi ülkelere faydası olabilir ama Çİn istilası her sektörde devam ediyor,mesela tekstil sektörü kan ağlıyor,motosiklet bizim ekonomimizde çok ta önemli bir yerde değil,ama bazı sektörlerde,tekstil,kozmetik,ilaç gibi Çİn gerçekten bir çok ekonomiye zarar veriyor,benim için Çin in anlamı dandiklikle eş anlamlı şu ana kadar kaliteli bir ürününü görmedim,ve mecbur kalmassam da hayatta bir Çin malını almam.
NaSta
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Abd - FL / Izmir - Ksk

MesajTarih: 01.03.2006 - 00:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

çin = taklit Çok gülüyorum

Bir Firma, Bws ile aynı model Çıkarmış.. Tek Farkı Egzos'u Çelik Çok gülüyorum
NaSta Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Necromanger
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bursa

MesajTarih: 01.03.2006 - 00:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Bir Firma, Bws ile aynı model Çıkarmış.. Tek Farkı Egzos'u Çelik

sadece Bws mi bütün çin markaları zaten hep aynı tür kasaları markaları farklı olarak satıyor.Çin bence de bir başlangıç...

Alıntı:

Çin malı halı saha kramponu almıştım.2 maç sonra vurduğum bir volede ayak bileğime geçti.İlk defa böyle bir şeye şahit oldum.Şemsiyeler ise cabası

Çok gülüyorum Çok gülüyorum koptum bunu okuyunca valla olmuştur.gerçekten pek kaliteli mallar değiller...
Başa dön
Necromanger Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ecemcan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbulllll

MesajTarih: 01.03.2006 - 00:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

şunu kabul edelim ki ürettikleri çoğu mal kalitesiz malzemeden yapılıyor..ister krampon,ister motor,ister araba,kaşık,tabak vs. vs. vs. bu adamlar üretmiyor popüler markaların ürettiği herhangi bir ürünü ucuz ve kalitesiz malzemeyle taklit ediyorlar..özgünlük '0' .. taklit bunlar takliiittt,çakma bi nevi Dil çıkarıyorum Çok gülüyorum :alkış
Başa dön
ecemcan Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
agonyozgur
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 01.03.2006 - 01:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hakan_R1, Son kelimesine kadar katılyıyorum..Bugün dünyadaki bütün büyük markaların çinn ve civarı işçiliğin ucuz olduğu ülkelerde fabrikaları,üretim tesisleri var..Bakın adidas ayakkabılırın etiketlerine hep malesya falan yazar.Bu şimdi adidasın kalitesiz olduğunu mu gösteriyor hayır tabilkide..Adamlar oradaki düşük işçilik maliyuetlerinden yırtıyorlar..
Motor konusuna gelincede bu sene sadece Mondial 40000 adet motor satmış ve yeni girmesine rağmen piyasaya..Ve herkes motor getiriyor artık ve bu sayade treafikte motor sayısı artıyor..Bence bu iyiye işaret..Tamam çin malı motorlar çok kaliteli değil ama sonuçta o paraya göre bence çok çok iyi..Hem gösterişte var bazı modellerde..

I am what I am..!
Başa dön
agonyozgur Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
GSX_R_1000
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YZMYR/BERGAMA

MesajTarih: 01.03.2006 - 01:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Parasına göre mal var çinde arkadaşlar siz ne kadar para verirseniz o kadar düdüğü öttürürsünüz Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum
Türkiye'mizde insanlarımızın alım güçleri düşük olduğundan Türkiye'ye durumu ve malzeme kalitesi standartların altında geliyor ama bu da çoğu insanımızın MOTOSİKLET hevesini gideriyor...Saygılar... Dil çıkarıyorum

Kazasız belasız sürüşler... Göz kırpıyorum
LASTROMANTIC
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 01.03.2006 - 01:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çin malı arabalar girecek diyolar piyasaya bmw x5 in aynısını yapmışlar güya 8 - 10 milyara satılacakmış üstelik taksitle bundan haberi olan varmı
Başa dön
LASTROMANTIC Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
debbah
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ist

MesajTarih: 01.03.2006 - 02:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çin malı = dandik mal : YANLIŞ
türkiyeye getirilenler genelde dandik olanlar : DOĞRU

çinli motordan anlamaz önyargısı ise külliyen yanlış...

Almanlar 1950'lerde en iyi doktorları yetiştirmişlerdir, ikinci dünya savaşını yaşayan alman doktorlar "kese kese" işi öğrenmişlerdir. Aynı şekilde bir milyar insanın yaşadığı ve hemen hemen herkesin motora bindiği bir milletten daha iyi motor üretebilecek bir ülke yoktur Dil çıkarıyorum

Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:

Bu arada IBM artık bir çin markasıdır teknolojilerine laf atamayız Göz kırpıyorum
Başa dön
debbah Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
HULK
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 01.03.2006 - 07:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

unutmayalımki herkezin bir bütçesi var ve Çin malı motosikletler bir çok kişinin MOTOSİKLET Hayalini gerçekleştiriyor..

Konunun anafikri işte burası arkadaşlar.... :alkış
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Sonraki
1. sayfa (Toplam 13 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye