Tarih: 01.03.2006 - 07:57 Mesaj konusu:
gerçekten bir çok kişi motor sahibi oldu hakan abinin demesi gibi bir çok kişinin motor hayali gerçek oldu _________________ ––––•[Çanakkaleli]•–––
canakkaleli@hotmail.it
çin malı ürünler bildiğim kadarıyla,ne kadar ekmek o kadar köfte mantığla üretiliyor.kaliteye göre ürün.seçme özgürlüğümüz var,isteyen istediğni alabilir.(yanlış anlaşılmasın bende çin malı yok)
ÇİN malı motosikletler kaliteli değiller. Fakat bu kalitesizliği yaratan çinliler mi yoksa buraya getiren firmalar mı? ÇİN den cok ucuza motor toplatıp burada fazla kar etmenin hayalini kuruyorlar.
Bu sene piyasa ya girecek motosikletlerin yeni modelleri daha kaliteli olacak. çünkü motosiklet binicileride artık bilinclenmeye başladı.
çin mallarının piyasada hem kalitelisi var hemde çok adisi varmış bizim milletimizde hangisi ucuzsa onu almaya çalışıyor çin motorlarının bizim motor satıcılarına maliyeti 600 ytl civarında bu motoru alan kişi bundan hayır bekleyemez
Tarih: 01.03.2006 - 09:32 Mesaj konusu:
Hadi ben de bir fikir vereyim:
Ben iki yıl sonra emekli olduğumda, kalan ömrümü yaşamak üzere Çin'in en büyük şehrine gidip yerleşmek istiyorum. Çinin her şeyi kalitesiz diyorlar... Ne olacak? Ben kaliteli miyim sanki? Şu an emekli olsam, alacağım maaş ne ki? Ama bu maaşla Çin'de krallar gibi yaşarım. Kaliteli bir ülkede kalitesiz kalmaktansa, kalitesiz bir ülkede kaliteli yaşamak en doğrusudur! TUTMAYIN BENİİİ... _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Kayıt: Feb 23, 2005 Mesajlar: 5187 Nereden: Motoristan Cumhuriyeti
Tarih: 01.03.2006 - 09:37 Mesaj konusu:
Yanlız Çin diye diye rüyama öyle bir kabus girdiki.. Bi yere gidiyorum ER5 i bi tane çinli krossla takas ediyorum.. Başlıyorum kullanmaya ama makina dakika bir dağılmaya başlıyor.. Burdan nasıl bilinç altına yerleşmişse artık _________________
Cin mali markalar bu fiyatlara piyasaya girmeseydi , deiğer motor ureticeleri acaba bu kadar indirim yaparmiydi ? _________________ Hallo
KTM 950 Adventure
Tarih: 01.03.2006 - 10:16 Mesaj konusu:
çin min başlangıç için iyi bence kaliteli 0 bi motor almaktansa çinle başlayıp daha sonra asıl motoruna geçmek daha mantıklı çarpıyosun düşüyosun kırılanı değiştir devam .... _________________ motosiklet gezmek içindir,racing EZZZZMEK içindir.
Çİnlileri tebrik ediyorum önemli olan ilkleri gerçekleştirmektir. Piyasadaki çin modellerinin satışlarını MD'den bir arkadaşımız yayınlamıştı. Küçümsenecek rakamlar değil problem neden Türk firmalar bu atağa karşılık vermiyor. Pazar belli, talep belli neden biz kaliteli Türk markaları üretemiyoruz ve ucuza asıl problem bu dışarıya bağımlı olmaktansa keşke türk modeller (her 100 kmde bir alet çantası gerektirmiyecek cinsten) üretip motor hayallerimizi gerçekleştirebilsek
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6139 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 01.03.2006 - 14:00 Mesaj konusu:
Alıntı:
şunu kabul edelim ki ürettikleri çoğu mal kalitesiz malzemeden yapılıyor..ister krampon,ister motor,ister araba,kaşık,tabak vs. vs. vs. bu adamlar üretmiyor popüler markaların ürettiği herhangi bir ürünü ucuz ve kalitesiz malzemeyle taklit ediyorlar..özgünlük '0' .. taklit bunlar takliiittt,çalma bi nevi
Kayıt: Dec 21, 2005 Mesajlar: 438 Nereden: Ystanbul/Caddebostan
Tarih: 01.03.2006 - 19:29 Mesaj konusu:
Evet güzel bir konu. Hoş nedense çin malları ile ilgili topicler ne kadar da faydalı olsalar çok kısa sürede ortadan kaybolurlar ama yazayım gene de.
Şİmdi öncelikle şuna bakalım. Çin malı taklit dediğimiz motorlar nedir. Evet kasalar karenajlar dış aksam taklit. Mutlaka ve mutlaka bir modelin birebir kopyasıdır çin malları. Peki neden böyledir. Yeni bir modelin "modellenme" aşamasının maliyetinden kurtulmak için çok güzel bir yöntemdir. Daha ucuza maletmenin yoludur.
Motor aksamları ise taklit değildir. Sadece japon firmalarının artık üretmediği motorlardır. Mesela benim motosikletimin motoru 10 sene önceki Honda motorudur. Yenilikler doğrultusunda üretimden kaldırılan japon motorları çin motorlarının üstünde tekrar çalışmaya başlıyor başka birşey değil.
Geçenlerde bizzat çin e giderek olayları yerinde inceleyen Lizard arkadaşımın da söylediği gibi. Çin malları dandik değil aslında. Bizim ithalatçı firmalarımız en dandiklerini getiriyor Türkiye'ye. Gelenlerin içinde de ithalatçının insafına göre karar verilen maliyetlere göre daha iyileri ve daha kötüleri mevcut.
Bunların iyilik ve kötülükleri de göreceli aslında. Ve sanırım biraz da şans. Motoru altına alır almaz montaj hatalarını falan hiç kontrol etmeden günlük kontrolunu yapmadan yola çıkıp devirleri sonuna kadar dayayıp sonra yok efendim egsozu düştü, akü kesti, sinyali kırıldı falan diyen arkadaşımızın motor için yaptığı "kötü" tanımlaması ne kadar objektiftir ne kadar bilgilendiricidir.
Aynı markanın aynı modelini sorunsuz kullanan insanlar da mevcut olduğuna göre motor mu kötüdür yoksa motorun montajını yapan mı dandiktir, gerekli kontrolu yapmadan ona binip dağıtan mı suçludur.
Ayrıca ben halen şunu anlamış değilim. Çin malı motora bırakın sahip olmayı, kullanmamış olan insanların çin malı kötüleme merakı nedir. Ey adam kullandın mı, denedin mi, test ettin mi neyi kötülüyorsun. Forumda kötü yazanın yorumunu alıp kendi yorumunmuş gibi insanlara alma yapma yazık edersin japondan şaşma demek çok mu marifet. Adamın olsa parası olsa imkanı almaz mı gidip hondanın kawasakinin yamahanın en güzide modelini. yok mu sizin kadar bizim kadar aklı. bütçesi çinliye yetiyor hangisini alayım diye soruyor gelen cevap " cbr al ". yetse adamın bütçesi zaten alacak.
ben gittim çinli aldım. iyiki de almışım. 30.000 e geldim hala memnunum hala sorunsuz hala hoyrat kullanıyorum. olsa 400-600 cc si. aynı marka ile devam da ederim.
birincisi tarzımı doğru belirledim. ben atlamayı zıplamayı outdoor takılmayı severim. gidip bir cruiser yada bir commuter alsaydım tabiki dayanmazdı. her motor tipinin bir kullanım karakteristiği vardır. hele ki İstanbul yollarında enduro kross un rahatlığını hiçbirşeye değiştirmem.
markayı da seçerken iyi düşündüm. aslında gerçekçi olmak lazım. başka markalarla kıyaslamadım. sadece açtım orijinal sitesini baktım nedir ne değildir. güzeldi referansları. sadece motosiklet değil aynı yamaha gibi değişik motorlarda imal ediyorlardı, pist yarışlarına katılıyorlardı ve Amerika da satılabiliyorlardı. Bu üçü yetti bana ve aldım.
Bu güne kadar kaç kere düştü kaç kere takla attı kaç kere batağa saplandı hatırlamıyorum. İnadına bujisine bile dikkat etmeden basınçlı suyla yıkıyorum, jikle bile kullanmıyorum.
bu güne kadar ne sorunlar çıkardı yazayım
aküsü arızalandı - montaj hatası şase yapan bir kablo yüzünden - garantiden değişti
çarptım arka kuyruk kırıldı - yenisi 6 günde geldi değişti - 20 ytl
taşın üstüne düşürdüm depo borusu ek yerinden çatladı - 2li komponentle yapıştırdım eskisinden sağlam
depo çatlağı yüzünden sabaha kadar damlayan benzin yan kapağı eritti - yenisi 5 günde geldi - 18 ytl
18,000 de arka lastik değişti ( 35 ytl )
21,000 de arka göbek bilye dağıttı ( 10 ytl )
23,000 de zincir değişti ( 25 ytl )
ben motora 2100 ytl verdim. 10 aydır neredeyse kar yağmur dinlemeden biniyorum. 30,000 km yol yaptım. hiç yolda kalmadım.
Tarih: 01.03.2006 - 21:05 Mesaj konusu:
KanGuncesi, uzun ama dogru tesbitler olduguna inandıgım yazını okudum..
Bir çok bölümüne katılıyorum..
Bu ÇİN malı motosikletler japonların tekeline son vermiş ve son kullanıcı olan bizlere cazip fiyatlar sunulmasına neden olmuştur.. _________________ İnsan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız