Tarih: 27.09.2004 - 19:55 Mesaj konusu:
Donald_Duck, eheheh sabırla bu motosikletin Cruiser oldugunu anlatmaya çalışmandan dolayı seni tebrik ediyorum..
Bunu başarırsan herhalde gözün açık gitmezsin..
Çünkü yurdum insanı bu tarzı Chopper olarak benimsemiş malasef,ama dogru olan seninde üstüne basa basa sölediğin gibi Cruiser dır..Bu konu ana sayfada bir kez daha üst sıraya çıkıp gündeme gelsin diye yazıyorum..Arkadaşlar Markası olan ve seri üretim olanlar Cruiser
Markası olmayan özel yapım olanlar ise Chopper _________________
Kayıt: Aug 21, 2003 Mesajlar: 895 Nereden: İzmir, Alsancak
Tarih: 27.09.2004 - 20:55 Mesaj konusu:
Hakan_R1, peki benim vmaxı alıp kulaklarını uzatsam (havalandırma) sonra kuyruğu kessem yeter mi chopper olmasına _________________ Dikkatli, öğrenmeye devam eden motosikletçi gerçek motosikletçidir. Kaza anında karşınızdaki haksız olabilir, siz ise HAKLI ama ÖLÜ!
benim de bilgim chop sesinden geldiği yönündeydi... bu chinook helikopterlerinin çıkardığı sesten vs...
kelime olarak da akla yatmıyor. 'chopper' çaplayan yada kesici, parçalara ayırıcı olarak tercüme edilebilir ama bir motorsiklet türüne çaplayan denilebilir diye düşünüyorum parçalara ayırıcı yada kesici denmez çünkü motorsikletin özelliği parçalara ayrılmış olması toplanması vs başka bişeyi parçalara ayırması değil... eğer chop etmekten geliyosa ismi olsa olsa chopped olurdu diye düşünüyorum. neyse baya geyik yaptım sanırım
Tarih: 29.09.2004 - 17:50 Mesaj konusu:
jandarma, ben de uzun yıllar avrupa da dediğin tarzı chopper sınıfı olarak tanımladıklarına şahit oldum. (helikopter benzetmesi doğrudur)
iki tanım arasında kesin bir tercih yapmamama rağmen değiştirilmiş modellere custom, klasik tarzdaki motosikletlere chopper demeyi tercih ediyorum. aynı alışkanlık 70 yaşındaki babamda (halen '04 r1 kullanıyor), babamın kuzeni de (70 li yıllarda almanya dan motosikletle yola çıkıp hindistana kadar uzanmış sonra orda satıp dört yıllık yolu çıplak ayakla almanyaya dönerek tamamlamış) H.D. ve benzeri tiplere chopper demekte. bizimkisi aile alışkanlığı, günahımız olmaz. siz gençler ne derseniz deyin artık _________________ Dikkatli, öğrenmeye devam eden motosikletçi gerçek motosikletçidir. Kaza anında karşınızdaki haksız olabilir, siz ise HAKLI ama ÖLÜ!
Tarih: 29.09.2004 - 17:53 Mesaj konusu:
magnarider demiş ki:
sport/custom/performance cruiser diyede ayrılır bu standart fabrika çıkışı seri üretim olan cruiserlarda..
fabrika çıkışı bir "custom cruiser" olamaz. çünkü adı üzerinde custom kişiselleştirilmiş, kişinin kendine has tarzını yansıttığı motosikletler olur. _________________ Dikkatli, öğrenmeye devam eden motosikletçi gerçek motosikletçidir. Kaza anında karşınızdaki haksız olabilir, siz ise HAKLI ama ÖLÜ!
Çünkü yurdum insanı bu tarzı Chopper olarak benimsemiş malasef
Aslina bakilirsa tam da oyle degil, yani bu durum sadece bize mahsus degil.
Amerika'da da "chopper" , HD ve diger o tarzdaki cruiserlari tanimlamak icin kullaniliyor.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız