Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Sert rüzgar bir motoru devirebilir mi?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Sert rüzgar bir motoru devirebilir mi?

Sert rüzgar bir motoru devirebilir mi?
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
SinanATASOY
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: Motoristan Cumhuriyeti

MesajTarih: 20.01.2006 - 07:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Duran motosikleti devirdiğini gözlerimle gördüm.. Ama giderken hortuma filan yakalanman lazım Bravo

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 28.01.2006 - 12:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

SEDAT GUVEN ustamizin uzun ve guzel aciklamasi:
Alıntı:

Hangi taraftan rüzgar geliyor ise o tarafın elciğini hafifçe kontrollu olarak ileri it ve motosikleti rüzgarın geldiği istikamete kısmen yatırarak yola devam et
olarak ozetlenebilir mi acaba?
Başa dön
heyocan Çevrimdışı heyocan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
devil_in_disguise
Üye
Üye

MesajTarih: 28.01.2006 - 12:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar sağolun, süper açıklamışsınız.
istanbulda, 2. köprüde gişeleri geçtikten sonra 'hortuma' yakalanışımın üzerinden 10 ay geçti. köprüden artık geçmiyorum Ağlıyorum ama hergün geçmek zorunda kaldığım bir bayrampaşa viyadüğü var. orası da sert rüzgar alan bir yer. sanırım biraz güvensizlikle ilgili birşey. sonuçta ben de hiç rüzgarın köprüden, viyadükten uçurduğu birini görmedim, duymadım.
şu kulaklık nasıl birşey. rüazgar sesini ne ölçüde kesiyor.
Başa dön
devil_in_disguise Çevrimdışı devil_in_disguise Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
SpArK
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Yzmir-Kar?yyaka

MesajTarih: 28.01.2006 - 12:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Gerçekten diğer motorlarda o kadar hissedilmese de ne hikmetse scooter da ödünüz bokunuza karışıyor hatta yavaşlayayım diyorum bu sefer rüzgar daha fena vuruyor o zaman hızlanıyorum bu sefer de ulan ya bi anda atarsa sırtından öpersem yeri diye tırsıyorum tekrar yavaşlıyorum falan...yavaşla hızlan yavaşla hızlan böyle gidiyor..Bir seferinde Bergama yolunda sağlı sollu bir rüzgarla karşılaşmıştım(ama ben hayatımda motor üstünde böyle bir rüzgar ile karşılaşmadım) rüzgar her yönden çok çok kuvvetli bir şekilde esiyordu.az daha öpüyordum yeri.Kimi zaman teknik meknik yaramıyor bence iki ayağımı yere koyup tabanlarımı aşındırarak ancak durabilmiştim.Merak ediyorum acaba scooter hafif ve yanları açık diye mi çok fazla etkileniyor rüzgardan?Daha büyük ve ağır motosikletlerde böyle birşey çok fazla yaşanmıyor çünkü.
Başa dön
SpArK Çevrimdışı SpArK Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
master125
Üye
Üye

Nereden: izmir ***everytime casanowa***

MesajTarih: 06.03.2006 - 22:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

:alkış :alkış Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum. ii

csnw_can@hotmail.com
Başa dön
master125 Çevrimdışı master125 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
ZX14
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KASABALI

MesajTarih: 06.03.2006 - 22:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abi tepeyi çıkıyorsun sağ taraftan rüzger sert esiyor elciği ittin tepeyi indin rüzgar yön değiştirdi sen hop diğer tarafa abicim bırakın bunları usta pilot rüzgardan etkılenmez dumduz gıder acemıde yawas gıdecek taktık yok devrılmezsın belkı ama serıt degıstırırsın bu kesın.yawas yawas gıt ruzgrda.
**** 2006 HAYABUSA (PERT Gülümsüyorum )
Başa dön
ZX14 Çevrimdışı ZX14 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 06.03.2006 - 22:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Rüzgar sörfüyle uğraştım..Bu konuda çok da iyi olmasa da biraz tecrübeliyim..Sörfte giderken patlamama sabep olan rüzgar değil, ani rüzgar kesilmesi ve ani rüzgar esmesiydi..

Bu motorda daha az riskli bir durum olsa da rüzgarın değil rüzgar kesilmesi zorlayan etkendir esasında..Kontra tekniği doğru bir tekniktir..Çoğumuz zaten motoru rüzgarda dengelemek isterken bilinçsizce bu yöntemi uyguluyoruz..Bu konuda tecrübeniz varsa, durduktan sonra neden sağ veya sol kolunuz ağrıyor,un cevabı bu zaten.. Önemli olan bilinçli bir şekilde Relaks olarak uygulamak..Dikkat etmeniz gereken, rüzgarın ani kesilmelerinde motoru o anlık tutmak ve tekrar ani esmelerde tutabilmek..

[/url]
Başa dön
kivanckaplan Çevrimdışı kivanckaplan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
lizard
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 06.03.2006 - 23:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gecen haftadan beri izmirde deli deli esen ruzgardan dolayı baya bir tecrube ettim sayılır ruzgar olayını...
Şimdi ilk gozlemim sert ruzgarda giderken uleeynn nerden esiyor bu, dur elcigi iteyim, aman aman cok mu ittim yoksa yon mu degistirdi, dur diger tarafa yatayım falan derken kafam oluyor allak bullak.
Bende bu sekilde davranmayı bırakıp olayı beyincigime devrettim. Yeteri kadar relaks olunca vucut ayarlıyor kendini.
Bir de asıl beni tırstıran sert ruzgardan daha çok bir anda çööttt diye yandan ruzgarın carpması. O anda farkediyorum ki mesela ruzgar sagdan geliyor diyelim motorun alt kısmı (lastiklerin hizası) sola dogru kayarken ust kısmı (sele hizası ve üstü) dik dogrultuda duruyor. Durum boyle olunca da ruzgarın geldigi yone yatıyormus gibi hissiyatlar doguyor içimde.

Cumartesi gunu Çeşme gezim sırasında ilk kez eczaneden aldıgım latex kulak tıkaclarını kullandım. İnanılmaz etkililer motosikleti kullanmakta. Aslında yolun bir kısmını tıkaclar olmadan gittim, bakayım farkı nedir diye, tıkacları takınca hayat daha bir relaks oluyor. Keyif artıyor. Motorun gurultusu neredeyse yok denecek kadar azalıyor.
Tıkac konusunda da tavsiye edilen (eczacı tarafından) ipli latex olanlar. Hem cıkarması cok kolay hem de latex oldugundan rahatsız da etmiyor.
Başa dön
lizard Çevrimdışı lizard Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
andacguzel
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 08.03.2006 - 12:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar benim bu konuda en çok canımı sıkan bi yandan rüzgarla cebelleşirken bi yandan da,aldırmamaya çalışsam da, arkamdaki arabanın tamponunu plakamda hissetmek oluor Öfkeliyim . 4 tekerler bunun tehlikesini ve bizde yarattığı stresi nasıl öğrenecekler???

Piaggio X8; Andaç GÜZEL

Başa dön
andacguzel Çevrimdışı andacguzel Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 08.03.2006 - 14:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kivanckaplan,
denizden bilirsin.deniz yuzu her yerinde kaymak gibi iken, bazi yerlerinde,ruzgarin o noktaya ani uflemesiyle,yuzey koyulasir,dalgalanir.tepelerden bakildiginda bu daha iyi gorulur.denizciler buna galiba bora diyorlar.boranin deniz ustundeki o yeri sabit degildir. yelkenciler boyle bir boranin gobegine duserlerse sanslidirlar.ani ciktigi gibi,ani de kaybolur.gelir ,kesilir,gene gelir.ama bu ruzgar siddetlidir.hidrolikcilerin (koc darbesi-water hammer) inde oldugu gibi,tesiri buyuktur.yolda rastlarsa herhalde motorcuyu fena hirpalar.hele surucu bos bulunursa.yaris bisikletli gunlerimizden yarim bucuk yasadigimiz saskinliklarimiz olmustu.motorda henuz,bu konuda soz edecek kadar deneyimli degiliz.
sevgiler
Başa dön
heyocan Çevrimdışı heyocan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
devil_in_disguise
Üye
Üye

MesajTarih: 08.03.2006 - 23:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ruzgar konusunda hala dertliyim arkadaslar. kullanmak zorunda oldugum 'belali yol', havanin erken kararmasi ve isten donerken 'belali yola' karanlikta cikmak zorunda kalmam arti sert ruzgarlar motor macerami bile sorgulamama neden oluyor. sonucta kimse caninin yanmasini, dusmek istemez.

benim 2 sorum olacak:

1 kulaklik trafik sesinden soyutluyor mu, yani kulakligin sakincasi da var mi?
2 su anda cbr 125 kullaniyorum ve en kisa surede daha agir ve oturakli bir motorla (tercihim cruiser tipi) degistirmeyi dusunuyorum. Motor agirligi' ruzgardan daha fazla etkilenmede bir faktormudur

yazidaki karakter sorunu yuzunden uzgunum. elimde degil Gülümsüyorum
Başa dön
devil_in_disguise Çevrimdışı devil_in_disguise Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
accent2000
Üye
Üye

MesajTarih: 30.04.2006 - 18:01    Mesaj konusu: SERT RÜZGARIN MARİFETİ..... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

DOSTLAR.....

SERT RÜZGAR MOTORU DEVİRİR , HATTA DÜŞÜRÜR BİLE ..HEMDE YOLUNDA DOĞRU DÜRÜST GİDERKEN..

GEÇENLERDE BOĞAZ KÖPRÜSÜNDE GİDİYORDUM , BİRDEN SOL TARAFIMDAN SERT BİR ŞOK ALDIM , ARABAM RESMEN ŞERİT DEĞİŞTRDİ , HEMEN ARKAMA VE YANIMA BAKTIM..TAM O SIRADA ÖNÜMDE GİDEN ZAVALLI KURYE AŞAĞI YUKARI 80 KM HIZLA YERE DÜŞTÜ....YİNE TECRÜBELİ BİRİYMİŞ Kİ YERDEN HEMEN KALKIP KENARA KOŞARAK KAÇTI...

AMAN ÖNÜMÜZDE VE ARKAMIZDAN GİDEN MOTORCU ARKADAŞLARIMIZA DİKKAT EDELİM....BİZLERDE MOTOR KULLANIYORUZ,ANLAYIŞLI OLMAMIZ GEREKİYOR......

SAYGILAR...
Başa dön
accent2000 Çevrimdışı accent2000 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
sx45
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 30.04.2006 - 18:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Rüzgarlı havada hafif motora göre ağır bir motor tabiiki daha güvenlidir. Ben yaşadım bunu ilk motorum olan ybr125 de hafif bir rüzgarda bile baya bi stres yapıyordum. Gerçi o zaman acemilik faktörü de vardı. Ama şimdi daha ağır bi motorum var. Kendimi daha güvende hissediyorum.
Başa dön
sx45 Çevrimdışı sx45 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal