Tarih: 12.03.2006 - 10:20 Mesaj konusu:
Gezime ilgi gösteren tüm MD ve MDSK grbuna teşekkür ederim...
Öncelikle belirtmeliyim ki, T.C Karayollarında motosiklet kullanmak başlı başına bir macera... Yolların bozukluğu, oto sürücülerinin gayri nizami sürüş tarzı hava muhalefeti ile birleşince heyecan kat artıyor...
Gelelim Heyocan' ın sorularını yanıtlamaya;
-Harita kullanmak sisli havada hiç bir işe yaramıyor,
-Elcik korumalarının yararı olmakla beraber, eldivenin sağladığı konfor tartışılmaz,
-Aynaların yeterli büyüklük ve doğru ayarlanması önemli olduğu kadar, sık kontrol edilmesi de sizi gaddar sürücülerin gazabından koruyacaktır,
-Yeleğin rengi "turuncu", kullanım amacı ise daha iyi görünmek,
-Kullandığım gözlük optik olmakla birlikte, polarize filtreli aparatı ile mükemmel görüş sağlıyor ancak, aparatı tünel girişlerinden önce çıkartmayı unutmanız halinde size tanrı dışında kimse yardımcı olamayacaktır bu nedenle özel güneş vizörlü kaskları
tercih etmenizde yarar var,
-Hava muhalefeti nedeniyle Ankara - Antalya arası 11 saat, dönüş yolculuğu ise radar kontrolları nedeniyle yaklaşık 9 saat sürdü,
-Makinanın yakıt tüketimi ortalama 100 km 'de 4,2 lt., depo kapasitesi rezerv dahil 14 lt. olmasına rağmen ben yerleşim bölgelerine yaklaşırken hem dinlenmek hem de gittiğim yönde ki yol ve radar tuzakları hakkında bilgi toplamak için duraklama yaptım... İşe yaradı... Unutmayalım ki, motosikletlerin seyir hızı yasaya göre azami 70 km/h,
-Yaklaşık 1400 km yol yaptım, bunun 1100 kilometresi gidiş / dönüş, 300 kilometresi ise Antalya ve çevresini gezerken yapıldı, aslında hedefim 5000 kilometre (Akdeniz - Ege - Karadeniz) olmasına rağmen özel nedenlerden dolayı gezinin başlangıç noktasından (Antalya) dönmek durumunda kaldım,
-Çok sigara içtiğim doğru, ancak motor kullanırken içme şansım ve isteğim hiç olmadı... Unutmayalım ki motor kullanmak ciddi bir iştir...
Umarım, yanıtlarım yeterli olmuştur...
Bugün, saat 12:00 - 15:00 arası İncek Bulvarı 318 'de Cafe 318 'de (Ankara'nın ilk Motorcu mekanı) olacağım... Gezim hakkında daha fazla bilgi isteyen tüm Ankaralı motorcuları beklerim...
Tarih: 12.03.2006 - 16:58 Mesaj konusu:
heyocan demiş ki:
-topcase veya heybe secimi?
bravo oldman! motorun hakkını uzun yolda vermek lazım! gezilere devam!
sevgili heyocanlar,
topcase konusuna bir ara ben de takıldığım için bu soruya kendi tecrübemden alıntı yapayım dedim..
3 uzun yol seyahatimin ikisine topcase+depo üstü çanta ile birine ise topcase'i söküp sadece depo üstü çanta ile çıktım.. motorum DL650.. topcase sadece çok yüksek süratlerde, otobanda (185km'nin üzerine çıkınca) biraz motorun kafasını sallama gibi bir eğilim yarattı o kadar. bunun da tamamen topcase'den değil depo üstü çantadan da kaynaklandığını sanıyorum.. Topcase'in diğer seyahatlerde bir zararını görmedim. Çok da faydalı oldu.. zaten uzun yol 2 kişi oldu mu hem topcase hem de side case gerekir.. yoksa sığmak zor olur
saygılar,
özgür
Tarih: 12.03.2006 - 19:52 Mesaj konusu:
freedom34,
tskler.biz coklukla heybe-side case leri cruiser lara yakistiriyorduk.bir de dikkatli bakinca,DDnin motor teorisi kitabinin ic sayfalarinda enduro resimlerinde side case leri gorduk.ama kapaktaki resimde ise DD nin motorunu,hem top hemde side case ile donattigini farkettik.
demekki DD birisi ile cikiyor.
tekrar tskler ve sevgiler
Tarih: 12.03.2006 - 22:41 Mesaj konusu:
Sn. Heyocan,
-Karakartal makinam için uygun gördüğüm isim. Bu siyah inci de olabilirdi.
-Top case, side case (heybe) ne fark eder? Bavulları, seleye yükleyip iplerle bağlamaktansa top case'i tercih ettim. Unutmayalım ki, makinaya ilave ettiğimiz her aksesuar onun aerodinamisini bozacaktır. Nitekim, tank bag (depo üstü çanta) 130 km/h 'ye kadar, top case (kuyruk çantası) 120 km/h 'ye kadar azami hıza izin vermektedir (el kitaplarına göre)...
valla abi resim leri görünce derin bi ah çektim benim antalyada gezdiğim yerleri çekmissin yazda yaklasıyo. hayırlısya su motoru bi alıyım direk antalyaya gitçem
Kayıt: Sep 13, 2005 Mesajlar: 24 Nereden: ANTALYA Bahçelievler
Tarih: 16.03.2006 - 14:27 Mesaj konusu:
Rüzgar gibi geçti derlerya öyle oldu.
sevgili oldman la antalya çıkışında motorize07 olarak küçük bir dialoğumuz geçmişti tanıştığımıza sevindim inşallah bi dahaki sefer her yönden uygun bir buluşma olur.
Tarih: 07.04.2006 - 18:22 Mesaj konusu:
vedat abi temmuzda denizliden sivasa gidiyorum motosikletimle istersen ankara sivas etabında bana eşlik edebilirsin tabi sivasta konaklama vb masrafların tarafımca karşılanacaktır
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız