Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Rodaj hakkında

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Rodaj hakkında

Rodaj hakkında
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
AteSh
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara,TR

MesajTarih: 15.03.2006 - 15:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu konuyla ilgili daha önce bir topic açılıp tartışıldı,orda aradığın cevapları bulabilirsin
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
TT600
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Taşdelen Illegals

MesajTarih: 15.03.2006 - 16:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yok normalde 1000 km kullanılan bir araştaki 250 ml yağ kaybı normal sayılabilir cunku devirli kullanılırken yağ subablardan kaçabilir.

Bunu söyle yapacaksın motoru ilk önce normal çalışma ısısına kadar ısıtın, yağ seviyesinbi ölçmeye yarayan cubugu cekeceksiniz ve gaza yükleneceksiniz , cubugu cekmektekı amac karterdeki basıncı rahatlatmak ve karterde yağ yaniyorsa dumanını görebilmek ,gazı verırken eksoza bakın eksozdan beyaz duman cıkıyorsa araç yağ yakıyor demektir. Siyah duman ise hava yakıt karısımının bozuk oldugu veya aracın benzını yakamadıgı çig benzin attığı anlamına gelır.

Ama dediğim gibi araca kalın yağ konulması durumunda yağ yakmayı kesebilir.
highwayeagle
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul / Anadolu

MesajTarih: 15.03.2006 - 16:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Knock-out,

Rodajı en sağlam yapılmış pırıl pırıl üzerinde 264 ü gördüğüm Fazerımı satıyorum. İlgilenirsen görüşelim.
Ayrıca viraj yapmaktan lastiklerin yanağından tabanına kadar aynı izler var sadece ortası yenmiş değil yanii Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum

http://www.fazerturkiye.org
Üye
Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 15.03.2006 - 16:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

1850 km de ankaada bir abide fazer vardı. bankacı sanırım kendisi; eğer o makina ise bahsi geçen makine; ben alacaktım subat ayında ve servisi dahil her yerden sordum. zaten adamın makinasına ne kadar itimam gösterdiğini kendin gördüğünde o adamın motorun rodajına dikkat etmemiş olmasının mümkün olmadıgını kendin göreceksin
Başa dön
copperelf Çevrimdışı copperelf Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Knock-out
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 15.03.2006 - 17:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yok üstad o makina değil. Istanbul'da

gokund@hotmail.com
Başa dön
Knock-out Çevrimdışı Knock-out Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
_Zagor_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 17.03.2006 - 22:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Şahsen ben adamın tipinden,muhabbetinden o motoru nasıl kullandığını şıp diye anlıyorum.Şİmdiden hayırlara vesile olsun
onurnas'a katılmamak elde değil,iyi bir sürücünün öncelikle,motor aksamının temel profiline dikkat etmesi gerekir,bu da,motorun kullanım esnasında,ne tür zorlamalara maruz kaldığını,anlamamıza yarar. Dil çıkarıyorum

"Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır"..
Başa dön
_Zagor_ Çevrimdışı _Zagor_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
SRAD-HAN
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..

MesajTarih: 17.03.2006 - 22:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

km çok düşük bişey olmamıştır. motorun sahibi bizim toggy diilse korkma al... Çok gülüyorum Çok gülüyorum
Başa dön
SRAD-HAN Çevrimdışı SRAD-HAN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
m3ks3f3
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: KONYA

MesajTarih: 24.04.2006 - 14:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar müsadenizle bende RODAJ hakkında acizane bilgilerimi paylaşmak isterim... arkadaşlar Rodajın önemi motor silindiri ile pistonunun ısınma sonrası ölçülerinin birbiri ile uyumlu olmasıdır.. silindirler her zaman pistondan daha sert çelik malzemelerden üretilir.. en azından silindir kısmı krom kaplamalı olur.. pistonlar ise alüminyum ağırlıklı alaşımlardan üretilir.. dolayısı ile bu iki ayrı cins metalin ısıya karşı gösterdikleri genleşme katsayıları farklıdır.. çelikler ısınınca hacimleri büyür, alüminyum ise küçülür.. tabi bunlar gözle görülecek kadar büyük değişmeler değildir, bir kaç mikron oranında ölçü farklılığı oluşur.. bu sebepten yeni üretilen motorun pistonu gerçek değerinden yüksek ölçüde üretilir.. buda yeni motorda yüksek kompresyona ve sürtünmeye bağlı olarak aşırı ısınmaya yol açar.. yenibir makinede eğer bu aşınma sürecini tam olarak tamamlamadan yüksek devirde uzun süre kullanılan motorun pistonu aşırı sıcaklıktan dolayı mekanik özelliklerini yitirecektir, yani metal orjinal alaşım değerlerini yitirir. buna tamirci dilinde PİSTON YANDI denir.. zaten sıfır motoru çok çok zorlarsanız piston ya çizilir e üsfleme yapar yada motor tamamen kilitlenir.. kısacası RODAJ pistonla silindirin birbirine devir sıcaklığında alışarak uyumlu çalışma ölçülerine gelmesidir.. RODAJ ı doğru açılmamış motoru en kolay anlayacağınız yöntem ısınma süresi ve sesidir.. Dogru rodajlı bir motor genellikle çok zor hararet yapar ve motor sesi daima TOK tur!.. yardımcı olbildiysem ne mutlu... Kendinize Populer Dafranın..
oguzmania
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: antalya

MesajTarih: 24.04.2006 - 14:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bosver bence bın uzerıne hosuna gıdıyorsa al Gülümsüyorum
Başa dön
oguzmania Çevrimdışı oguzmania Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ybasaran
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 02.05.2006 - 10:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kardeş madem 1850 km yapmış neden satıyor.okadar az km ile satmasında iki amaç vardır birincisi parası çok aklı yok tişpten ikincisi parası var yada yok ama aklı çok olup rodaj döneminde motorun içine eden adam...rodaj dönemi ilk 1000km içinde yapılır ondan sonra zaten sürücü anlar değişiklikleri eğer sen sürmediysen anlayamazsın kolay kolay.motoru madem o kadar yeni alıcaksın sıfırını al (biraz fazla para koyarsın ama) en azından rodaj döneminde içine etceksen motorun başına bişey getireceksen SEN getir...

Yaptığım Trükiye Turu için Tıkıldayın...
Başa dön
ybasaran Çevrimdışı ybasaran Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
SRAD-HAN
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..

MesajTarih: 02.05.2006 - 10:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

rodaj aslında motorun hareketlı parcaların harektsız parcalar ıle (sılındır-pıston ılıskısı gıbı yanı) bırbırlerıne alısması demektır ımalat ta olsusan demır talasları (tozları) bunların motor ıcerısınde zarar vermeesı engellemeye yarar alıskanlık donemı yanı bıldıgım kadarıyla

BUNLAR DOĞRU İLAVE OLARAK RODAJ SADECE MOTOR İÇİN DİİLDİR,MOTORUN UZERİNDEKİ HER AKSAMIN ALIŞMA SURECİDİR,SÜSPANSİYONLARDAN TUTUN LASTIKLERE KADAR RODAJI VARDIR.sıfır lastiklerin bile max performans göstermesi için belli bir km yol yapması gerekir.rodajı nasıl yapılmış bu makinanın die anlamanın yolu yok,son surat tek basına belirleyici olamaz,mesela debriyajı bitik bi makina asla son suratte gercek değerlere ulasamaz şimdi kalkıpta bu makina rodajı kötu yapılmış diyemeyız..rodaj her makinada hatta rabada MANTIK olarak aynıdır.

Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:

BU RODAJ KONUSUNDA BİRCOK YAZILAN OLAY VAR AMA SEN SERVİSİN DEDİĞİNDEN ÇIKMA KULLANIM KILAVUZUNU İNCELE,SAĞIR MAĞIR AÇILIR DERLER ASLA YOK ÖYLE BİŞEY
Başa dön
SRAD-HAN Çevrimdışı SRAD-HAN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.19 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal