Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Karar anı !!

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Karar anı !!

Karar anı !!
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
SentinuS
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Ataşehir

MesajTarih: 16.03.2006 - 23:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

highwayeagle,

Fazer'ı ben yerin dibine sokmadım abi. Dikkat edersen, "bir sürü fazer kullanıcısı var, ve de motosikletlerine aşıklar dedim." Yani kötülemedim. Ancak Fazer'ı yerin dibine sokanların Bike gibi önde gelen motosiklet dergileri olduğunu söyledim.

Sabit kanıt olarak bu dergileri, (ki dergideki test burada da yayınlamıştı), ve internetteki önde gelen forum sitelerindeki kullanıcıları, ve karışlaştığım birkaç Fazer kullanıcısının yorumlarını verebilirim.
Yani sabit kanıtlara bakarak sallıyorum abi, örneğin tork eğrilerine. O grafiklerden herşey gayet güzel gözüküyor.

Fazer'ı alma dememin sebeplerini "bence" diyerek açıkladığım. Sürekli vitesle oynamak ve motosiklet devirini bulsun diye yabancıların "rev" dediği gazlamayı yapmak benim için çok büyük bir eksiklik olurdu. Özellikle eski fazerların rahatlığından sonra bu konuya çok değinildi. Sonuçta bu bir touring motosikleti, kırpılmış bir r6'nın yeri değil diye düşünüyorum.

Er6f Türkiye'ye yeni geldi ancak yurtdışında onlarca testi yapıldı.

Bir de, 0 fazer ile 0 er6f'i değil 2.el fazer ile 0 er6f'i karşılaştırdığımızı unutmayalım.

Er6f'in ikinci elde fazer'dan daha fazla değer kaybetmeyeceğine eminim, çünkü o da fazer gibi çok satacak (şu anki talepler onu gösteriyor).

Son olarak, kasım ayında aldığım motosikletimi almadan önce, Fazer tarzındaki motosikletleri yaklaşık 2 ay boyunca geceli gündüzlü araştırdım. Bu araştırmalarıma dayanarak yazdım düşüncelerimi.

Teşekkür ederim.

=============
Yeni mesaj yazmadım, onun yerine bu mesaja ekleme yapıyorum.
Bir önceki mesajı yanlış anladığım için mesajımı düzelttim.
=============

Karar senin, herkesin ne dediğini duy, ancak yine de aklına yatanı yap.

En son SentinuS tarafından 16.03.2006 - 23:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
SentinuS Çevrimdışı SentinuS Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
aracnobia
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: samsun

MesajTarih: 16.03.2006 - 23:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dostum sen sıfır al kafan rahat olsun fazer bence harika bir motor ama ER6 yabana atılacak motor değil bence ER6
highwayeagle
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul / Anadolu

MesajTarih: 16.03.2006 - 23:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

SentinuS,

verdiğim devir aralığı Er6 için. karakteristik olarak V motordan beklenen torku var ancak devir bandı kısa olduğundan o torku alabilmek için o devir aralığında gezmek zorundasın altına düştüğünde azalan torku tolere edecek bg gücünü bulamayacaksın.

fazer ın tek eksisi bana göre çok çirkin olan arka maşası birde allaha şükür başıma gelmedi ama TPS denilen yakıt karışım sensörü arızası ki buda garantiden değişiyor yada ayarlanıyor basit bir arıza.

Kawasakinin kötü servis desteğini unutmayalım.

http://www.fazerturkiye.org
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 17.03.2006 - 00:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Evet arkadaşlar teşekkür ederim. Benim de ibrem ER-6F yönünde ağır basıyor.

1. Çok şık, özellikle siyahı (Görecelidir)
2. Daha ucuz (Somuttur)
3. Yabancılar bu işi bizden daha iyi biliyor ve araştırıyor. Tek dergi olsa neyse ama birden fazla dergi aynı şeyi söylüyorsa (son 1 senedeki her kıyaslama yazısını okudum) - (Somut ama getiri&götürü kıyaslaması yapmak lazım)
4. Sıfır olması benim tercihimde bir artı
5. Rüzgar koruması daha fazla.
6. Çok fazla güç ve sürat arayan bir kişiliğim yok. ER-6 nın vaadettiği güç yeterli. Sonuçta ER-5 kullanıyordum. Asıl aradığım konfor.

benim tercihim sıfır siyah ER-6F olacak gibi (şimdi yatıp sabah kalktığımda ak sakallı bir dede farklı bir şey demezse Bravo )

Herkese teşekkürler. Fotoğraflarla haftaya görüşürüz Bravo

gokund@hotmail.com
Başa dön
Knock-out Çevrimdışı Knock-out Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
ZX14
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KASABALI

MesajTarih: 17.03.2006 - 00:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

er6-f varken ne yapacaksız fazer'ı dostum 2006'nın bence en flash motorları er6-n ve -f ve sen güzel bir tercih yapmışsın granajlı alıyorsun hiç düşünme kullanım rahatlığı yeter ama kararın ne olursa olsun hayırlısı olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle. Dil çıkarıyorum
**** 2006 HAYABUSA (PERT Gülümsüyorum )
Başa dön
ZX14 Çevrimdışı ZX14 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
belo
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir/kar?yyaka

MesajTarih: 17.03.2006 - 02:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

valla olaya teknik açıdan yanaşırsak er6 derim oynar parça az artısı daha kız fazerde iyi motor ama alan adam kullanmasını bilmediyse 500 km dede sağır eder motoru bence 0 al bak dalgana selamlar
Başa dön
belo Çevrimdışı belo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
NaSta
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Abd - FL / Izmir - Ksk

MesajTarih: 17.03.2006 - 03:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Valla sonuçta biri 4 diğeri 2 silindir..Ben pek karşılaştıramıyorum bu modellerii.Ama ben olsam fazer ı alırdım..Her ne olursa olsun hayırlısı olsun..

:alkış
ßende Fazer Derdim..
NaSta Çevrimdışı NaSta Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
SinanATASOY
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: Motoristan Cumhuriyeti

MesajTarih: 17.03.2006 - 07:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Fazer çok daha mantıklı duruyor Dil çıkarıyorum
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: miami

MesajTarih: 17.03.2006 - 07:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

niye z750 düşünmüyorsun?beygir-tork-estetik-konfor...daha ne olsun.süratle işim olmaz diyosun ama olacak.olmayacak olsaydı nıye er-5 kullanmıyorsun hala?herzaman sürat yapmasan bile sürat yapabildigini bildigin bi makınaya bınmek farklı bı duygudur.bi gün racingden vazgeçersem,alacagım motor z750(z750s deil) olur...
Knock-out
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 17.03.2006 - 09:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

z750s de güzel makina evet ama vergi dezavantajı, fiyatının daha yüksek olması, yarı giyinik olması gibi sebeplerle bir ara baktığım halde tercih etmedim.

Hala ER-5 kullanmaya devam etmememin 2 sebebi var:
1. km'sinin yükselmiş olması sebebiyle şimdi satmazsam değerini çok kaybedeceği gerçeği.
2. Tam çıplak olduğu için (sonradan takma ön camı dahi olsa) rüzgarın verdiği rahatsızlık.

gokund@hotmail.com
Başa dön
Knock-out Çevrimdışı Knock-out Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 17.03.2006 - 10:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kasko yaptırmayı da ihmal etme bu arada
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
sedat03
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AFYONKARAHİSAR

MesajTarih: 17.03.2006 - 11:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hayırlı olsun kardesım Dil çıkarıyorum
ugurfalcon
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 17.03.2006 - 11:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kardeşim bence nekadar çok düşünürsen kandini okadar çok yıpratırsın ikiside güzel japon malı hepsinin teknolojisi birbirinden güzel şimdiden hayırlı olsun ......... :alkış :alkış
Başa dön
ugurfalcon Çevrimdışı ugurfalcon Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ryangt
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 18.03.2006 - 02:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel yurdumun insanının 2 silindirin 4 silindire göre önemini ve kullanım avantajlarını öğrenmesi 2-3 yıl daha alacak sanırım...

Hangisini alırsan al kendinle barışık bir insansan dünyanın en mutlu insanı olursun güven bana Göz kırpıyorum

ER6F kullanan diğer insanların yorumlarını 4 gözle bekliyorum..Eleştirenlerin sayısı ne kadar çok olursa bizimde fikir sahibi olmamız o kadar kolaylaşır.

Fazer konusuna gelince, çok estetik çok asil ve çok performanslı bir makine,Fazer sahiplerinin %90'ı motorundan çok memnun.Memnun olanların %100'ü motoruna aşık.Ancak arkadaşımızın yurtdışı dergilerindeki eleştriler konusunda haklı.Bir laf wardır: 'Körlerin Diyarında Tek gözlü olan Kral olur'

Touring kültürü henüz yeni yeni oturmaya başlayan ülkemizde çok fazla touring kullanıcısı ve dolayısıyla çok fazla touring makine olmadığı için Fazer'ın bu kadar popüler olması normal.

Suzuki Bandit'le kıyaslayanlar : 'aaaa Fazer 98hp,Bandit 80hp O zaman Fazer daha iyidir!'

Kawasaki Er6 ile kıyaslarken: 'aaaaa Fazer 4 silindir,ER6 2 silindir o zaman Fazer daha iyidir!'

gibi eleştirme kriterleri olduğu sürece vasat bir Amerikan ideolojisi olan 'Bigger is Better' mantığıyla devam ederiz.

Ama dediğim gibi 2-3 sene daha var taşların tam olarak oturmasına...

Not: Fazer kötüdür demiyorum sakın yanlış anlaşılmasın bende çok beğeniyorum Fazer'ı yalnızca eleştirme kriterlerimiz birazcık dar ben bu konuya değinmek istedim.Yoksa 'kişisel görüş' denen bir şey war mesela ben sele-altı çift akro takıp racing sesi verdiği için Fazer'ı beğenirim,bir başkası 2 silindirin tork eğrisi ve kullanım rahatlığı için ER6'yı sever.
Başa dön
ryangt Çevrimdışı ryangt Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal