Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Tek Teker Tekniği (WHEELIE)......

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Tek Teker Tekniği (WHEELIE)......

Tek Teker Tekniği (WHEELIE)......
Sayfa 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
sino
Süper Racingci Üye
Süper Racingci Üye

Nereden: Almanya/Duisburg

MesajTarih: 25.12.2003 - 22:31    Mesaj konusu: Tek Teker Tekniği (WHEELIE)...... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ilk basta motorun catalina büyük zarar verebilecegini ve sürücüye zarar verebilecegini belirt edeyim!!!

Iki cesit Wheelie vardir biri Power Wheelie yani motorun hafif olup gücünün cok olmasindan kaynaklanan..
Digeri de debriyaji birakip gaz vermeyle kaldirilan cesidi(bunu sadece cok iyi gaz hissi olanlar denesin yoksa söyle olabilir) Ağlıyorum Ağlıyorum

Birinci Powerwheelie cok kolaydir esasinda sadece motorun havaya kalktiginda balans ayarini verebilmede isin bit yenigidir..

Powerwheelie>>>Hele hele gsxr1000,R1 ,CBR 954 de cok sahane olur!!

Söyle yapilir>>

Söyle güclü bir motorda 1.inci viteste 8000U/min devirinde giderken
gazi birden kapatip önde catal asagi inince tam yukari cikarken motoru cekmeyle beraber gazi aciyorsunuz ve motorun önü havaya kalkiyor.
Ama DIKKAT hemen tam havaya kaldirmaya calismayin yavas yavas 20-30cm kadarla baslayin sonradan vücudun agirligini kullanarak yani arkaya dogru agirligi vererek motorun önünü kalkmis halde gidebilirsiniz.
Ama birinci Viteste Dikkatli olun cünkü cok cabuk kalkar motor havaya.O yüzden 2 inci vitesle denemede yarar vardir.
Gsxr 1000 bu hareket 180km/h ile giderken 3.üncü Viteste yapildiginda vede vücud agirligi arkaya verildiginde (tanki nerdeyse bos olma sartiyla)bu hizda önü havaya kalkiyor ve 230-240civarina kadar gidilebiliyor!
Ama üzüldügüm konu daha havada giderken vites atamamam daha bunu ögrenmem lazim.

Birde motor asagi inerken gazi hemen kapatmayin catala zarar verebilir bu yüzden tam inme sirasinda biraz gaz vermede yarar vardir motorun önü yavas yavas iner ve titresim yapmaz!!

Ikincisi Debriyaj ve gaz ile yapilan Wheelie>>>

Agir motorlarda yapilacak olan stil budur.
Yavas yavas giderken 40-50km/h civarinda 1.inci viteste gazi 5000U/min e kadar aciyorsunuz ve debriyaji birakiyorsunuz ama birden atmayin debriyaji deneyin yavas yavas alisin.Debriyajla motor cok cabuk havaya kalkiyor ve debriyaji cok yoruyor bu stil debriyaj kokmasi ile cevap veriyor.Motor balans edilen yükseklige gelince vites atilip devam edilebiliyor :x Tabiki atabiliyorsak Ağlıyorum
Yinede asagi inerken motor biraz gaz verin önü asagiya bütün gücle vurmasin!!

Bütün denemelerde Motorun önünde coooook yol olmasina DIKKAT edin cünkü cok cabuk hizlaniyor motor durdurmasida zorlasiyor .Teker yere deger degmez katiyen panik fren cekmeyin cünkü önden gider motor!!!!

Yinede kalkmiyorsa motorda vücud agirligini arkaya verin yinede olmuyorsa tankin bos oldugu zaman deneyin yinede olmuyorsa iki kisi deneyin!! Iki kisi cok kolay oluyor cünkü arkadaki kisi balans saglanmasinda cok yarari oluyor ve motor daha cabuk kalkiyor.Tabiki arkadaki bilgili motor sürücüsü olsa daha iyi olur .....

YAVAS YAVAS denemede cok yarar vardir sonradan deneye deneye insan acayip alisiyor....
Böyle yapabilirseniz tam profi oldunuz demek(sol eline dikkatinizi cekerim) Çok gülüyorum Çok gülüyorum Şok oldum Şok oldum Şok oldum Şok oldum

Hadi yaza basarili denemeler size :wink: :wink: :wink:
sino Çevrimdışı sino Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Mr-Metal
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: batyKKent

MesajTarih: 26.12.2003 - 01:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

peki bunda arkaya düşme riski ne kadar acaba? yani ilkresimdeki gibi??
Başa dön
Mr-Metal Çevrimdışı Mr-Metal Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
sino
Süper Racingci Üye
Süper Racingci Üye

MesajTarih: 26.12.2003 - 01:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Burda arkaya ucma riskide birazcik daha az ama motoru indirirken öne ucma Kickback oldugu zaman kötü yani tam manyak olmak lazim kardesim yaa Şok oldum Şok oldum Şok oldum
sino Çevrimdışı sino Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mr-Metal
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.12.2003 - 02:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

daha çok yolun var diyorsun yani..
Başa dön
sino
Süper Racingci Üye
Süper Racingci Üye

MesajTarih: 26.12.2003 - 05:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Diyememki daha gencsin ve cok cabuk aklina girer hepsi hele hele motor manyagisan benim gibi :lol: :lol: Çok gülüyorum Şok oldum
realbiker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YZMYR, Alsancak

MesajTarih: 26.12.2003 - 16:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gazı fazla kaçırman halinde sağ ayak arka fren üzerinde tetikte bekler (çoooook smooooth dokunmak üzere elbette). ekleyeyim dedim
Başa dön
realbiker Çevrimdışı realbiker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
soulless
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.12.2003 - 19:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ooo burası show amaclı motor teorılerı bolumune donmus.abıler bızde ıkı teker ustunde nası durcagımızı bılmıyoruz sız tekerden felan bahsedıyosunuz.Gülümsüyorum..sino abi su stopi yide anlatsana bı sevabına..Gülümsüyorum
Başa dön
soulless Çevrimdışı soulless Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mr-Metal
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 27.12.2003 - 00:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hahahaha... olsuns soulless onu da öğrenelim... devir bilgi devri kardeşim
Başa dön
sino
Süper Racingci Üye
Süper Racingci Üye

MesajTarih: 27.12.2003 - 08:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sagol realbiker bak onu unuttum iste!!
Aslinda ben ayak freninle hic ugrasmiyorum cünkü gazla ayarliyorumda ondan unuttum ..Ama tabiki baktiniz arkaya cok gidiyor motor biraz ve az olma sarti ile arka frene dokunun ve motor hemen yine düzelicektir.

@ Soulless
Stoppie teknigi bölümü actim ya oraya bir zahmet göz atsana söylee Şok oldum Şok oldum Şok oldum
Mr-Metal
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 28.12.2003 - 00:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sino sence bu hareketi yapmak için kaç km yol almak gerekiyor? çıkayım şöyle bi uzun yola.. Çok gülüyorum
Başa dön
sino
Süper Racingci Üye
Süper Racingci Üye

MesajTarih: 28.12.2003 - 00:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Önce beynini evde bırakman lazım Çok gülüyorum Çok gülüyorum
Şaka bir yana ben şahsen 1 senede ögrendim sen belki daha önce ögrenirsin daha gencsin!! Çok gülüyorum Çok gülüyorum
Mr-Metal
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 28.12.2003 - 01:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ya o kolay.. bende çıkarılabilir beyin var.. ne saçmalıyorsun ya?
Başa dön
kadiRR_delisi
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: S Virajından

MesajTarih: 28.12.2003 - 03:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İlk motorum Honda Titanla tek teker yaptım arkamda arkadaşım vardı biraz gittik ve motor iyice dikildi ayağımda arka firende değildi yani sonuçta motor altımızdan uçtu ve bir arabaya patladı gerçi arabaya pek bi şey olmadı stop filan kırıldı motorunda arka grenajları ile stop ayna filan kırıldı.

AMA O GÜN BU GÜN TIRSTIM Bİ DAHA DENEMEDİM.
Mr-Metal
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 28.12.2003 - 03:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

titan kaç beygirlik alet ki? nasıl kaldırdın?
Başa dön
kadiRR_delisi
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: S Virajından

MesajTarih: 28.12.2003 - 04:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

12 beygir filan olması lazım kaldırmak zor değil hele hele iki kişi

Tabi debriyaj ile ama kontol zor. Aniden dikili verir ama Yamaha RX115 lerle teker yapmak daha kolay
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Sonraki
1. sayfa (Toplam 20 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal