Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - ABS İle Fren

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

ABS İle Fren

ABS İle Fren
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
dodomes
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 16.10.2004 - 22:26    Mesaj konusu: ABS İle Fren Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sayın site sakinleri,

Frenin her zaman arttırarak sıkılması sitemizde tavsiye ediliyor. Merak ettiğim, ABS fren sisteminde de aynı tekniğin kullanılmasının zorunlu olup olmadığı. Aniden tam kuvvetle sıkılması durumunda, ABS de tehlikeye meydan verir mi?
Başa dön
dodomes Çevrimdışı dodomes Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 16.10.2004 - 23:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Freni her zaman - sistem ne olursa olsun, karsilastiginiz durum ne kadar korkunc olursa olsun- gittikce artan bir basinc uygulayarak, kararlilikla, dort parmakla ve sonuna kadar sIkin.

Bu sikma suresi aslinda cok kisa bir sure olabilir, sogukkanli olun.

Durum boyle oldugunda ABS sisteminde tekerlek kitlenmeyecek ve sizin ayni anda manevra yapma imkaniniz da olabilecektir.

ABS olmayan sistem ise kitleneBILIR. Manevra yapma sansiniz o noktaya kadardir...orada biter.

Freni bahsettigim gibi "progresif" degilde suursuzca aniden harttadanak sikarsaniz ABS bu hatanizi biraz daha affedecektir. Ama siz oyle beceriksizce fren yaptiktan sonra cok daha komplike olan ABS altinda manevra yapmayi hic beceremeyeveginiz icin isiniz allah kalmis oluyor sonucta. Yinede ABS hayatta kalma sansinizi ikiye katlayacaktir tabii ki.

Yani fren yapmasini ogrenmek lazim... Bu motor kullaniminda en onemli becerilerden biri...
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
lombardo
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 17.10.2004 - 00:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abs kiliitleme yapıyorsa bir yerlerde bir problem var demektir.
yada fren yapytığın zemin çok yumuşak ve kaygan bir zemindir diye düşünüyorum ben. normalde abs pratikte kilitleme yapmaz. ama teoride tekeri kilitler. sonra tekrar serbest bırakır böylece motosiklet kontrolden çıkmadan ve manevra kabiliyetini kaybetmeden yavaşlar.
Başa dön
lombardo Çevrimdışı lombardo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
realbiker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YZMYR, Alsancak

MesajTarih: 17.10.2004 - 01:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

neden hep calisin calisin daha fazla calisin diyoruz. motosikletinizin kapasitesini ogrenebilmek icin...
surekli tekrar yapmalisiniz. boylece zamanla `motosikleti hissedersiniz`. motosikleti bir sistem olarak butun olarak hissettiginizde de kullanmayi basarmis oluyorsunuz. yoksa bu aletler ikitekerli gaz kolundan ibaret degiller!!

akselerasyona bayiliyorsunuz ama durdurmayi ihmal ediyorsunuz
motosikleti alirken kac kisi frenleri ne denli etkilidir diye soruyor deniyor merak ederim?!
Başa dön
realbiker Çevrimdışı realbiker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
biker_tr
Üye
Üye

Nereden: Yzmir

MesajTarih: 17.10.2004 - 01:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

jeoprapal demiş ki:
dd abi- Abi diyim sana yaşında büyük abs de sonuçta tam sıktığın zaman tekerleği kilitliyor denedim daha önce ve tek seferde evet dedim yanılmıyorum umarım

Sanırım denediğin motorun ABS'si çalışmıyordu.. Kilitlenmesi kesinlikle normal değil..Kilitlendiyse sistemde arıza var demek..Sistemin baş amacı, zaten kilitlenmeyi ve kaymayı önlemek..Sana kilitlenmiş hissi verse bile, ABS çalışıyorsa, lastiği serbest bıraktırıp, kaymadan durdurtur..

Ama siz, ABS'li olsa bile motorunuz, temel prensipler doğrultusunda fren yapmaya alıştırın kendinizi...Vücudunuz ve refleksleriniz, doğru olana alışsın..Ki birgün, tekrar ABS'si olmayan motor kullandığınızda düşmeyin ;-)

Sevgilerimle,
Uğur Ertekin,İzmir
ST1300 Pan-European
Başa dön
biker_tr Çevrimdışı biker_tr Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
realbiker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YZMYR, Alsancak

MesajTarih: 17.10.2004 - 01:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abs kapatilmis da olabilir. ya da bakimsizliktan yeterli etki gostermemistir.
normalde abs icin birden fazla sensor surekli denetim yapar.
Başa dön
realbiker Çevrimdışı realbiker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
kabusun
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 29.12.2004 - 06:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

realbiker, ben sordum valla ama hiç anlamadım o zaman... disk nedir kampana nedir bilmiyordum...
Başa dön
kabusun Çevrimdışı kabusun Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
LocutuS
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 30.12.2004 - 14:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Henüz motorum olamadı ama abs'li bir arabam var. İlk elime geçtiğinde kardeşimi bak bakalım tekerlere, ne oluyor diyerekten kaldırıma çıkartmıştım ve önünde çatur çutur absli fren yapmıştım.

Çocuk çok eğlendi Çok gülüyorum Ben de frene ani asılır asılmaz lastiklerin kitlendiği, ama bir andan daha kısa bi süre içinde geri dönmeye başladığını öğrendim. lastiklerin dönmeye başladığı an da aşağı yukarı fren pedalının geri itildiği an.

Herhalde benim arabamdaki abs lastik kitlenince devreye giriyo. Ama belki frenlere harttadanak diye asılınca lastiklerin kitlenmesini beklemeden devreye giren daha akıllı absler vardır şimdi.
kabusun
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.12.2004 - 15:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hiç sanmıyorum ama bu konuda bir bilgim yok. DD amca bilgilendirsin bizi...
Başa dön
kabusun Çevrimdışı kabusun Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
highwayeagle
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul / Anadolu

MesajTarih: 30.12.2004 - 16:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben şahsım adına aldığım her motoru tanımak adına limit değerlerde fren testleri yapmadan yola çıkmam. Arkayı kitlerim, önü kitlerim motorun verdiği reaksiyonları gözlemlerim ve panik halinde motorun karakteristiğini çözmeye çalışırım. Tüm testlerin sonucunda doğru olanı bulup yola öyle çıkarım.
Tabi dikkat !!! limit testlerini yaparken düşme riskiniz çok yüksektir aman ha....

http://www.fazerturkiye.org
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 31.12.2004 - 13:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

iyi fikir highwayeagle...
Başa dön
MuadDib
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Erzurum/Ystanbul

MesajTarih: 09.01.2005 - 01:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben Erzurum'da oturuyorum...Yazın xt660r min üzerindeyim ama kışın mecburen arabaya katlanıyorum...Tecrübelerime dayanarak söylüyorum, abs kitlenmeyi tam olarak önleyemiyor...Zeminin kayganlığı arttıkça da tekerler daha çok kitleniyor....Şu an Erzurum'da nispeten ani fren yapan bütün absli araçların tekerleri bi döner bi kitlenir mesela...
Başa dön
MuadDib Çevrimdışı MuadDib Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
celaha
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 09.01.2005 - 02:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abs de kilitliyorsa o zaman ne farkı kaldı normal firen sisteminden :!: belki de her abs aynı degildir kalite farkı olabilir mi???
Başa dön
celaha Çevrimdışı celaha Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
MuadDib
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Erzurum/Ystanbul

MesajTarih: 10.01.2005 - 17:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Abs nin kalitesi tabii ki söz konusu ama abs gerçek performansını ancak ideal şartlarda gösterir...İyi bir asfalt ve lastik söz konusu olduğunda kilitlenme pek de kolay meydana gelebilecek birşey değildir ama yüzey kayganlaştıkça kısa süreli kilitlenmeler son derece doğal hale gelebiliyor ve tecrübeli bir motorcu, hele denge hissi kuvvetliyse, bu çok kısa süreli kitlenmelerde ön kayma problemi yaşamadan rahatlıkla yoluna devam edebilir gibime geliyor....
Başa dön
MuadDib Çevrimdışı MuadDib Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 10.01.2005 - 19:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ABS sistemi calisan bir aracta tekerlek "kitlenmez". Arkadasin verdigi ornekte ABS ya kapalidir (*) yada bozuktur.

Sistem, tekerlegin "donmedigini" ama "aracin hareket halinde oldugunu" izleyen sensorler (müş'ir) den bilgi alarak calisir. Marka - modele bagli olarak ta belli bir frekansta tekerlegi tutup tutup birakir. Ornegin saniyede 15-20 kez gibi. BU 1/20 sn lik blokajlari (agir fren sarti altinda) sizin kayma yada bloke olma seklinde algilamaniz mumkun degildir. (sinema filmi 1/24 sn araliklar gosterilen ardisik fotograflardan olusur, tek tek fotograflari algilayamazsiniz)

(*) Enduro tipi motosikletlerde sadece arazi kullaniminda ve ozellikle arka tekerlegi bloke ederek dusuk hizda yokus inme, kum-camur virajda tekerlegin kaymasina izin verilmesi vb. teknikler vardir. O yuzden bu tur motorlarda ABS i devre disi birakma imkani verilmistir. (Orn. BMW GS modelleri)
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal