Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim \'TatilSeti.com\'
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  MOTORDELISI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - bir kaza haberi daha cok uzuldummmm

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

bir kaza haberi daha cok uzuldummmm

bir kaza haberi daha cok uzuldummmm
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
yolcu61
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 01.05.2006 - 06:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok geçmiş olsun tez zamanda iyileşip tekrar eski saglıgına kavusması dilegimle
yolcu61 Çevrimdışı yolcu61 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
batuhan35
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/?i?li

MesajTarih: 01.05.2006 - 06:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok gecmiş olsun.!!
acil şifalar diliyorum
Başa dön
batuhan35 Çevrimdışı batuhan35 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
TT600
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Taşdelen Illegals

MesajTarih: 02.05.2006 - 08:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Doğan + İlkokul mezunu sürücü = Kaza , o kadar cok kişi ilkokul mezunuki eğitim zorunlulugunu yükseltseler trafik derdimiz bitecek Gülümsüyorum
TumaySky
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 02.05.2006 - 09:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

geçmiş olsun motordan belki soğur artık ama şuçlu 2 teker değil neyse cok geçmiş olsun
Başa dön
TumaySky Çevrimdışı TumaySky Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
thunderace65
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 02.05.2006 - 09:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Allah korumuş. ya korumalar olmasaydı.... acil şifalar diliyorum...
Başa dön
thunderace65 Çevrimdışı thunderace65 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
mrpilot
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Marmara Ereğlisi - TEKİRDAĞ

MesajTarih: 02.05.2006 - 09:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Vural kardeşimize ve eşine açil şifalar geçmiş olsun Öfkeliyim Öfkeliyim Öfkeliyim

a rh (+)
Başa dön
mrpilot Çevrimdışı mrpilot Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
jane
Üye
Üye

MesajTarih: 02.05.2006 - 09:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok çok geçmiş olsun acil şifalar
Başa dön
jane Çevrimdışı jane Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
UZAY
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: Asagi Saksonya

MesajTarih: 02.05.2006 - 09:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Vural'a ve esıne buyuk gecmısler olsun, Allah beterınden saklasın
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 02.05.2006 - 09:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Üzgünüm geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
Alıntı:

sahin marka bir arac
özellikle bu tiplere dikkat etmek gerekiyor Öfkeliyim teneke yığını şahin ve versiyonları bide hanzoların eline geçince malesef kaza kaçılılmaz oluyor Öfkeliyim Öfkeliyim
Biker_Dodi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul erenkoy

MesajTarih: 02.05.2006 - 09:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cok gecmıs olsun en kısa surede ıyılesırler ınsallah
philis
Üye
Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 02.05.2006 - 10:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok geçmiş olsun Vural' a ve eşine, hafif atlatılmış bir kaza ama gene de vural da kırıklar olmasaydı keşke.Kaza haberi duymak çok üzücü, iyi ki korumaları varmış... Arkadaşlar gün geçtikçe trafikte motor sayısı artmakta ama bu 4 veya daha fazla tekerli araçların bize alışması veya bizi tanıması analmına gelmiyor. Her fırsatta medyanın yazılı , sözlü, göresel alanlarında MOTOR ve MOTORCULARI doğru ifade edecek haber ve duyuları yapmalıyız...
Başa dön
philis Çevrimdışı philis Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
xbiker
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: Ystanbul-Çanakkale

MesajTarih: 02.05.2006 - 17:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Öncelikle, geçmiş olsun mesajları yazan, telefon edip beni yanlız bırakmayan, ziyaretime gelen tüm dostlarıma teşekkür ederim. Bu kadar sevildiğimi bilseydim bu bacağı daha önce kırardım. Çok gülüyorum

İnanın böyle bir grubun parçası olduğum için, böyle arkadaşlara sahip olduğum için çok ama çok mutluyum. Bu birlikteliğimizin hep sürmesi en büyük dileğimdir.

Gelelim kaza öncesi ve sonrası yaşananlara... Açıkcası hala nasıl olduğunu tam olarak tarif edememekteyim.Fakat garip tesadüfler bir araya geldiler. Ailemi ziyaret için gittiğim memleketim Kastamonu'dan cumartesi dönmek üzere plan yapmıştık. Cuma günü şööle bir internete girdiğimde üç günlük hava durumu ile göz göze geldim.. Üç gün yağış gözüküyordu. Eşimle konuşup, yola çıkmaya karar verdik. Bir saat içinde tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp marşa bastık. (not: kimsenin aklına apar topar yapılan işler yüzünden eksik gedik bir şey bıraktığım gelmesin. Motosikletimin tüm bakımları ve kontrolleri bir gün önce serviste yapıldı. Özene bezene yağını değiştirdik, fren hidroliği, zincir bakımı yapıldı Ağlıyorum Ağlıyorum ... Ağlamak istiyorum...)

Yola çıkarken şehir merkezinden eşe dosta "helva" alalım dedik. Eski motorculardan Hayri Abi'nin dükkanına uğrayıp alışverişimizi yaparken bana hangi yolu kullanıcağımı sordu..Bilmeyenler için açıklayayım Kastamonu - İstanbul arası ilk bölüm için tercih edilebilecek iki yol var. Birisi Araç, Karabük üzerinden. Bozuk bir yol. Genelde tercih etmiyorum ama bazen virajlarını sevdiğim için giriyorum. Gelirken bu yoldan gelmiş ve pişman olmuştum.. Bozuk yolu bir tarafa inanılmaz üşümüştük.Ama yoldaki bir kaç fabrika satış mağazasına uğramak ve bir iki hediye almak istiyorduk.. Diğer güzergah Ilgaz üzerinden Samsun asvaltına bağlanan yol. Kısa bir Ilgaz tırmanışından sonra gayet iyi ve mantıklı bir yol. Hayri Abi'nin sorusu üzerine Karabük üzerinden gitmek istediğimi söyledim. Oda bana:

-Yav motorcu adamın o yolda ne işi var, sen Ilgazdan git

deyince Eşim Derya'ya oradan gidelim mi diye sordum ve son an güzergah değişikliği ile yolumuzu Ilgaz Dağına çevirdik. Bu doğa harikası dağda durup birbirimizin fotoğraflarını çekerken ve şebeklik yaparken başımıza gelecekleri bilmiyorduk tabi.. Yanımızdan geçen Ambulan şöförü ile ertesi gün Hastanede tanışacağımızı, "Ben sizi gördüm, resim çekdiriyoduğuz" diyeceğini bilseydim.... neyse ......

Gelelim kazaya..

Sağ olsun benim Cbr 180 km yol yapınca yedek depoya düşer. Bu yolu sık sık kat ettiğim için Kastamonu'dan yola çıktıktan tam 180 km sonrasındaki Shell benzinliğe girer mola veririm. Benzinlikte çalışanlar motor meraklısıdır ve her zaman çay kahve ısmarlarlar. Bu sebepten benzinliğe girme planlarımı en başından beri kurduğum noktaya 200mt kala sol sinyalimi yaktım. Her zaman olduğu gibi arkamı kontrol ettim. Arkamdaki araç epey uzakta idi. Yavaş yavaş hızımı düşürdüm. Karşıdan kamyon geliyordu ve ben önünden hızla geçmek istemedeğim için karşısına atlamadım. Aynaya baktım ve arkadaki aracın yaklaştığını gördüm. Tahminen 200-300 metre vardı aramızda. Dur şuna yol vereyim dedim. Yavaş yavaş sağa yanaştım. Banket çizgisinin üzerinde durmak üzere iken bir fren sesi ve hala kulaklarımda çınlayan o çarpma sesini duydum....

Hangimiz terstik bilmiyorum ama eşimi bir saniyeliğine ters gördüm. Yere düştüğümü biraz yuvarlandığımı biliyorum. Baktım Derya bir kaç metre yanımda ayağa kalkmaya çalışıyor, var gücümle bağırdım: "sakın kıpırdama, ayağa kalkma" diye. Ona doğru süründüm. O sırada bacağımda bir sorun olduğunu anladım. Eşim bana ben ona, defalarca, ben iyiyim sen nasılsın? sorusunu sorduk. Sağımı solumu kontrol ettikten sonra boynumu yokladım ve kaskımı çıkarttım. Derya'dan çıkartmamasını istedim. Biraz daha konuşup kaskını çıkarttık.En büyük korkum, kabusum arkadan darbe aldığını düşündüğüm eşimdi.

Bu sırada "beyaz şahin"den inen kalabalık bir aile bağırarak üstümüze gelmeye başladı. Genç bir çocuk, küfürün bini bir para vaziyetinde gömleğini yırtarak üstümüze koşmaya başladı. Yanında kız kardeşi ve sonradan babası olduğunu anladığımız "Selami Bey" avazları çıktığı kadar bağırıyordu. Genç çocuk ettiği küfürlere kendini fazla kaptırınca Babası "Selami Bey" oğluna okkalı bir osmanlı tokatı patlattı. Yerimden kıpırdayamıyordum. Sağ olsun Derya benim yerime gerekenleri söyledi.

"Selami Bey" Oğlunu dövmeyi bitirmiş, sinyalin nerde diye üstüme yürümeye başladı. Kafamı kendini dağlara vuran motoruma çevirdim... Sinyalim hala yanıyordu.. Şok oldum Şok oldum Bağırarak adama gösterdim.
Benzinlikten yardıma koşan adamlar "Selami Beyi ve oğlunu uzaklaştırdılar. Bir an beni unutan sevgili eşim Derya, arabadan inen ve ayılıp bayılan bir kadına su içirmeye başladı. Bize çarpanların kendilerine gelmelerini sağladıktan sonra tekrar yanıma döndü.

Geçen dakikalarda polis ve jandarma gelmeye başladı. Gelen polisler aklı başında ve soğuk kanlı idiler. Bilincimin açık olup olmadığını anlamaya çalışan polise:

- Bakın bakın şahit olun, sinyalim hala yanıyor diyordum.

Arkadan gelen Ambulansa çizmemi çıkarıp destek alarak, ayakta bindim.
Gerede Devlet hastaneciğine( hastane dersem sağlık ocaklarına ayıp olacak) gittik. Acildeki doktorcuk röntgenlere bakıp:

Yav adını bilmiyorum, işte şu kavalın yanındaki ince kemikte küçük bir kırık var, endişelenecek bir durum yok..... dedi.
Bacağımı bir karton parçasına sardılar ve Bolu'ya sevk etmek istediler. Kabul etmedim. Kastamonu'ya gitmek istediğimi, tedavimin orada yapılmasını istediğimi söyledim. Olurdu olmazdı derken bir süre bekledik. Bu sırada karakoldan gelen astsubay ifademi aldı. Telefona sarılıp avukat bir arkadaşımın direktifleri ile ilk ifademizi verdik. Bu sırada çocukluk arkadaşım, Yamaha bayii ve servisi olan Serhat, amcam ve amcamın oğlu geldiler. Daha yerde yatarken aramıştım onları. Şu cep telefonu ne güzel bir icat!! Serhat motoru kamyonete yükledi. Eşim ve bende Amcamın arabasına bindik. Sevkimizle birlikte yola koyulduk. Dönüşte kaza yerindeki benzinliğe uğradık. Görgü şahitleri ile konuştuk.

Anlatılanlara, motorun durumuna ve yoldaki lastik izlerine bakılırsa kaza şöyle olmuş. "Selami Bey" kaptırmış geliyor... Sürat ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Zira kazadan bir kaç dakika önce onu sollamıştım
ve tahminen 150 km/s gibi bir hızı vardı. Anlaşılan o ki "Selami Bey" ne benim sinyalimi, ne fren lambalarımı, nede yolun durumunu önemsememiş. Kendisi sinyalimin yanmadığını ve yolun ortasında olduğumu iddaa ediyor. Oysa bana yolun sağında sinyalim yanarken çarpmış. Herhalde işin gerçeği döneceğimi gördü, "bu motor nassolsa; şunun sağından gazlıyım" dedi. Benim sağa yanaştığımı fark etmedi ve görünce frenlere asıldı. Kayan araba bankete indi (yada çokça sağa yanaştı) ve motoruma sağ arka peg'in altından vurdu. Kendisi bana Arabasının sağ önü ile motorumun soluna vurduğunu söylemişti. Görenler arabanın sol tarafı ile sağıma vurduğunu söylüyorlar. Yol durumu ve kaza sonrası araçların yeri şöyle:

Tahminimiz o ki ilk darbeyi arka lastik aldı.Eşim motordan fırladı. Motorun sağ tarafında peglerin bağlı olduğu döküm bölümler, beyin, tüm kuyruk grenajları, kırılmış. İkinci tahmin, sağ bacağımdaki iki kırıktan yola çıkarak ya araç bacağıma çarptı yada ben motorla bir kez sağa düştüm. Ama eşimle ben birbirimize yakın noktalarda idik. Aramızda bir - iki metre vardı. Motorumsa almış başını tepelere doğru gitmiş. Darbe sağdan geldi ise motor ve biz nasıl sağ tarafa düştük tam bilmiyorum. Çok tahmin var ama emin olamıyoruz..

Araç bizden yaklaşık 50 metre ileride, yolun sağında durabildi.İşte fotoğraflara bakıp yorum yapabilirsiniz. Benzinlikten bir pompacı arkadaş, şivesi ile şöyle anlattı:

- Abey, bi bakdım motor tek başına gidiya. Anam dedim, şardossun gaza oldu dedim. Bakdım ki bi yandada araba va..aldım sürahiyi goşs goşa geldim..

Yani her nasılsa benim Cbr biraz yalnız yola devam etmek istemiş. Neyse çok uzattım..

Kastamonu'ya gece 00.30 gibi ulaştık Ortapedist'imiz hemen röntgenleri çekti. Gülerek asıl ciddi kırığın dizimin az üstünde sağ yanında olduğunu söyledi. Alçıya almadan eve gönderdi. Sabah erkenden tekrar hastaneye döndük ve baldırıma kadar alçıya alındım. Ağrım, sızım pek yok. Genel sağlık durumumuzda çok iyi.. Pazar günü Moto GP'ye gelmek isterken kendimizi Çanakkale'de bulduk..

Kıssadan Hisse

Her zaman olduğu gibi, kaza esnasında ve sonrasında, "motorcu"luğu en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım.. Gülümsüyorum

1. Donanım: Her ne olursa olsun, motosikletiniz ne kadar küçük, yolunuz ne kadar kısa da olsa, çok dikkatli ve saygılı bir sürücüde olsanız, örnekte olduğu gibi bir "Selami Bey" size arkadan çarpabilir. Eşim ve ben Kaskımızdan eldivenimize, "tam korumalı" olmasa idik zararımız çok ama çok artacaktı. Derya'nın omuz korumasının üstü, dizi (ki pantalonunda çift diz koruması var) ,kalçasında ve eldiveninde hasar var. Sırtında çanta olduğu için montu sırttan hasar almamış ama çantamızda yırtıklar var.
Kaskımı tam arkadan yere vurdum. eğer olmasa idi ne yapardım bilmiyorum... Her zaman, ama her zaman "tam koruma"....

2. Kaza sonrasında sakin olmak, suçlu ile, görgü şahitleri ile, polis ile, doktor ile sakin ve bilinçli konuşmak lehimize.

Görünen o ki 6 hafta kadar evde bilgisayar başında olacağım..
Beni yalnız bırakmayan tüm dostlarıma:

Sizleri çok seviyorum.. İyi ki varsınız....

Bu başlığı açan Sevgili Selçuk Abime'de teşekürlerimi borç bilirim.
Başa dön
xbiker Çevrimdışı xbiker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
WHISKEY
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul/?i?li

MesajTarih: 02.05.2006 - 17:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Size ve eşinize büyük geçmiş olsun bir daha böyle bir kaza yaşamamanızı dilerim Üzgünüm

*** Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil ***
Başa dön
WHISKEY Çevrimdışı WHISKEY Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ybasaran
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 06.05.2006 - 10:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok geçmiş olsun yaa..hakkaten üzüldüm Allah hepimizi bu tür ve hertür kazalrdan korusun...saygılar... Ağlıyorum hakkaten çok geçmiş olsun ama inan hikayeni okurken güldüğüm yerlerde oldu...hele o sağlık memurunun asıl kırk dizin üstünde deiğinde öbür doktorların seni postalyışı pompacının yanınıza gelirken söylediği sözler...en önemliside abi bu kazanın üstüne böyle bir şekilde anlatabiliyorsun yaaa bunlar sana... :alkış :alkış :alkış :alkış :alkış :alkış :alkış :alkış :alkış saygılar...tüm kardeşlerim teekrardan Allah böyle kazlardan korusun...Ama gelirsede artık cana gelceine mala gelsin demekten başka sözümüz yok...
Başa dön
ybasaran Çevrimdışı ybasaran Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
SEDATGUVEN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 16.05.2006 - 17:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Vural'cım telefonda abi kaza yaptım dediğinde şok olmuştum. Malum katılımcı olduğun siteye girmiyorum demiştim. Ama körmüşüm ki burada da açılmış. Ancak kaza başlığı altında açılan topicleri oldum olası okumuyorum, korkutuyor, ürkütüyor. Tekrar geçmiş olsun. Gerçi defalarca telefonda konuştuk ama olsun.

Ne yaptın parçalar ile ilgili olarak görüştün mü? Yardımcı oldular mı? Bu konularda bilgilendirirsen hiç olmazsa bahaneyle konuşmuş oluruz.
Başa dön
SEDATGUVEN Çevrimdışı SEDATGUVEN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
4. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal