Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - [b]Motorlarda durma- fren mesafesi[/b]

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

[b]Motorlarda durma- fren mesafesi[/b]

[b]Motorlarda durma- fren mesafesi[/b]

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
fishbone108
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: antalya

MesajTarih: 31.05.2006 - 16:36    Mesaj konusu: [b]Motorlarda durma- fren mesafesi[/b] Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

90 km /h sabit hızla giderken fren yaptığımızda kaç metre mesafede dururuz.Tabi güvenli bir şekilde .Genelde şehir içinde 50-60 km/h arası kullanıyorum,güvenli durma mesafeleri nelerdir bilen varmı ? adminler-moderator lar arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.

kimseye benzeme kendin gibi ol....
hayata uyma,hayaty kendine uyarla ...
Başa dön
fishbone108 Çevrimdışı fishbone108 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
voxodoo
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: New York

MesajTarih: 31.05.2006 - 21:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yamaha r-6 ile opel astra arasında 100-0 duruş mesafesi için 1m. fark vardı, opel daha iyi duruyordu... Tabi r-6 nın ( race olduğu için)en iyi duran motorlardan biri. r-6 nın fren mesafesi +-37...
Başa dön
voxodoo Çevrimdışı voxodoo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
biker_tr
Üye
Üye

Nereden: Yzmir

MesajTarih: 01.06.2006 - 00:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

90 km/h sabit hızla giderken durma mesafesi yaklaşık 41 metredir.

Sürati 2 ye katlarsanız durma mesafeniz 4 kat artar.

Yani, 50km/h ile giderken yaklaşık durma mesafeniz 12.5 m. iken, süratiniz 100km/h olursa durma mesafeniz 50m. dir.

Tabiki bu mesafeler uygun şartlarda, planlanmış duruşlar için geçerlidir. Gerçek hayatta, trafikde, bunlara birde reaksiyon sürenizi ve frenleme yapma zamanınızı eklemeniz gerekir ki mesafeyi baya bir arttırır.

Bilgi için bazı hızlar ve durma mesafeleri;

30km/h = 4.5 m.

40km/h = 8 m.

60km/h = 18 m.

70km/h = 24.5 m.

80km/h = 32 m.

160km/h = 128m.

200km/h = 200 m.
IAM Member
Başa dön
biker_tr Çevrimdışı biker_tr Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 01.06.2006 - 13:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fishbone108, bu sorunun cevabını vermek inanki çok zor..Lastik boyutu, lastik çeşidi, fren tipi ve motorun tipine göre değişkenleri mevcut..Ortalama bir bilgi veremiyorum o yüzden..

[/url]
Başa dön
kivanckaplan Çevrimdışı kivanckaplan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
fishbone108
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: antalya

MesajTarih: 02.06.2006 - 10:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

voxodo
biker_tr verdiğin bilgiler için teşekkürler eline sağlık.
kivanckaplan ortalama bir rakam demiştim ama lastik ölçülerimi veriyorum,ön 100/90/15 57 H 140/90-15 TEŞEKÜRLER.

Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:

ön fren disk arka fren tambur

kimseye benzeme kendin gibi ol....
hayata uyma,hayaty kendine uyarla ...
Başa dön
fishbone108 Çevrimdışı fishbone108 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
redlineracing
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Afyonkarahisar

MesajTarih: 02.06.2006 - 13:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fishbone108, kardeş. Bu tamamen çok yerinde bir konu. Ama bunun net bir cevabını ne ben verebilirim nede diğer arkadaşlar. Bu tamamen yol , hava , lastik , fren tarzı , motorun tipi (scooter , race v.s) ve tepki sürene göre değişir. O yüzden neti bir cevap veremiyorum. Dil çıkarıyorum
Başa dön
redlineracing Çevrimdışı redlineracing Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.14 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal