Tarih: 06.06.2006 - 19:32 Mesaj konusu: "2 litre benzin ile 100km" palavra mı, gerçek mi ?
gazetelerde boy boy reklamı olan meşhur çinli motorların yakıt tüketimi için verilen değer bu.
insanın inanası gelmiyor. gerçekten 2 litre ile 100km yol yapılır mı...
palavra mı, gerçek mi?
yoksa bizim canımızı sıkmaktan başka işe yaramayan bi üçkağıt mı?
fazla satış için yapılmış bi dümen gibi geliyor bana.
125 lik bi motor bile en az 3 litre yakar :hıım
tabi kullanıma bağlı diyeceksiniz ama çok farketmiyo inanın bana.
birde öle bişi var.
aceba bu değerler şehir içi kullanım için mi...yoksa şehirler arası sabit hız kullanımı için mi?
bana sanki uzun yolda 60 veya 80 km/h hızlar için verilmiş veriler gibi geldi.
ama şu da var...çinli bi motorla uzun yola çıkmak istermiyiz...yer mi yemezmi
bu konuda siz neler düşünüyorsunuz arkadaşlar
NOT: cbr125 im ile yaklaşık 250-260km katedebiliyorum şehir içi.(10litre yakıtla)
egzoz full açık + karburatör hava ayarı yapılmıştır.
ara gazlarla ve düşük vitesle elde edilmiş değerler bu tabiki. motor süper kaçıyo :1
Tarih: 06.06.2006 - 19:42 Mesaj konusu:
ben de de cbr 125 kullanıyorum şimdiye kadar 130 liralık benzin aldım depoda 8 litre benzin var. 1550 km oldu.Bu aralar motor açma evresinde olduğum için devirli kullanıyorum. Eğer uzun yola çıkarsam 70 le gidersem muhtemelen 100 km de 2-2.5 lt arası bişey yakacaktır.
o motorlar kmde 75 yada 80 kuruş yakıyor ben 125cc lik moto zeta motorla aydından yola çıktım kuşadası oradan didim dahasonra aydına geri dönüş 22 ytl benzin yaktı 2 kişiydik :alkış
Tarih: 07.06.2006 - 09:20 Mesaj konusu:
Aslında verilen fabrikasyon veriler doğrudur. Ancak, bu veriler en üst viteste ve sabit bir hızda gidilebildiği sürece elde edilebilirler. Sözü edilen sabit hız genelde 70 km. olarak belirlenir (otomobillerde 90 km. dir).
Motosiklet motorlarının devir aralığı otomobillere çok göre fazladır ve üstelik motosikletler şehiriçi trafiğinde otomobile göre çok daha fazla inişli çıkışlı bir devir aralığında kullanılırlar. Dolayısı ile şehir içi tüketiminde asgari yakıt seviyelerini tutturmak pek mümkün olmamaktadır. Asgari yakıt seviyesini tuttura bilmek için otoyola çıkıp, en yüksek viteste ve 70 km. sabit hızla sürmemiz gerekir! Buna kim katlana bilir ki?
Yakıt tüketimini biraz da kullanım alışkanlıklarımız belirler. Mesela, gazı gereğinden fazla açar ve üstelik açtığınız gazın doyuracağı devire ulaşamadan bir üst vitese atmaya kalkarsanız, gereksiz yakıt harcamış olursunuz ki çoğu motorcu buna hiç dikkat etmez; daha doğrusu, o anın verdiği hazla dikkat bile edemez!
Eğer bir motosiklet motorunun 100 km.de yakıt tüketimi 2 litre civarında verilmişse, siz buna her halükarda %50 civarında bir rakamı ilave edin; yani tüketimin 100 km.de 3 litre civarında olacağını kabul edin! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
canerdemir79, mesajın çelişkilerle dolu, olamaz derken kendi motorundan örnek vererek olabileceğini ispatlamışsın aslında...
modifiyeli cbr125'inle üstelik şehir içinde devirli kullanımla 100 km'de 3,8-4 litre yakıyorsun. sonrada diyorsunki 3 litreden az yakan yoktur :hıım sen her halukarda sakin kullansan demekki şu motorla 3-3,5 lt yakacaksın, birde standart olan makinayı düşün üstüne üstlük senin 125 liğin 9 hp değil, daha fazla güç üretiyor ve bunun için standart haliyle bile bir çok scooter'dan fazla yakar. 2 lt tabiki her gün elde edebileceğin bir rakam olamaz, onu fabrika en uygun koşullarda elde edip reklam maksatlı kullanıyor ama 2,5 lt zor bir rakam değil, eşimin hussar125'i 3 litre civarında yakıyor şehir içinde, sabit 40 kmh sürat ile eminin 2,5 civarında yakar ki bu scooterin en ekonomik olmak gibi bir iddiası da yok... _________________ meleklerinizin uçabileceginden hizli gitmeyin
http://www.youtube.com/watch?v=RphuWXv3t2k http://www.youtube.com/watch?v=8EtejsGn5WI
walla ben de ybr var daha 1300 km.de son 2 benzin verilerime göre 1.9 ve 1.7 litre/100 km yakıt tüketti. Bu hafta yine full depo yapıp kontrol edeceğim.. Yani 2lt/100 km yakmak 125 civarı motor için çok şaşılacak bir rakam değil. Normal bir rakam..
Tarih: 08.06.2006 - 13:14 Mesaj konusu:
bence yalan haber ben sahsen zannetmıyorum :hıım :hıım :hıım _________________ Dünyada bulundu?un müddetçe keder ve üzüntülerin gelip çatmasyny garip
görme. Çünkü dünya, vasfyna layyk olanlary ve tabiatynyn gere?ini ortaya
koyacaktyr.
Kayıt: May 20, 2006 Mesajlar: 356 Nereden: Levent, İstanbul
Tarih: 08.06.2006 - 13:16 Mesaj konusu:
motoru cok zorlamassan duz yerlerde kullanırsan 40 50 yı geçmezsen doğru _________________ Fithill Outdoor Challenge Team Administrator
[img]http://img110.imageshack.us/img110/5421/88029589lq1.jpg[/img]
Tarih: 08.06.2006 - 13:40 Mesaj konusu:
arkadaşlar antalya kemer yolunu bilen varsa bilir biraz devrik oldu ama mondialin yarı otomatik moturuyla 5 milyona arkadaşım gidip geliyomuş arkadaşımın yalancısıyım _________________ 01' Yamaha Aerox 100 07' Honda Today 50 07' Derbı GP1 250(my new bıke)
arkadaşımz aten şu an en az yakan motorlar şu yarı otomatikler hele bide dewirli değide sakin kullanırsan ozaman hiç yakmıyor _________________ cBr 125r
buR@k
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız