Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - "2 litre benzin ile 100km" palavra mı, gerçek mi ?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

"2 litre benzin ile 100km" palavra mı, gerçek mi ?

"2 litre benzin ile 100km" palavra mı, gerçek mi ?
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
canerdemir79
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AnGara

MesajTarih: 06.06.2006 - 19:32    Mesaj konusu: "2 litre benzin ile 100km" palavra mı, gerçek mi ? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gazetelerde boy boy reklamı olan meşhur çinli motorların yakıt tüketimi için verilen değer bu.
insanın inanası gelmiyor. gerçekten 2 litre ile 100km yol yapılır mı...
palavra mı, gerçek mi?
yoksa bizim canımızı sıkmaktan başka işe yaramayan bi üçkağıt mı?
fazla satış için yapılmış bi dümen gibi geliyor bana.
125 lik bi motor bile en az 3 litre yakar :hıım
tabi kullanıma bağlı diyeceksiniz ama çok farketmiyo inanın bana.

birde öle bişi var.
aceba bu değerler şehir içi kullanım için mi...yoksa şehirler arası sabit hız kullanımı için mi?
bana sanki uzun yolda 60 veya 80 km/h hızlar için verilmiş veriler gibi geldi.
ama şu da var...çinli bi motorla uzun yola çıkmak istermiyiz...yer mi yemezmi Bravo

bu konuda siz neler düşünüyorsunuz arkadaşlar ?

NOT: cbr125 im ile yaklaşık 250-260km katedebiliyorum şehir içi.(10litre yakıtla)
egzoz full açık + karburatör hava ayarı yapılmıştır.
ara gazlarla ve düşük vitesle elde edilmiş değerler bu tabiki. motor süper kaçıyo :1
Başa dön
canerdemir79 Çevrimdışı canerdemir79 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 06.06.2006 - 19:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben de de cbr 125 kullanıyorum şimdiye kadar 130 liralık benzin aldım depoda 8 litre benzin var. 1550 km oldu.Bu aralar motor açma evresinde olduğum için devirli kullanıyorum. Eğer uzun yola çıkarsam 70 le gidersem muhtemelen 100 km de 2-2.5 lt arası bişey yakacaktır.
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
kaufh
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: buRsa/ineGöl

MesajTarih: 06.06.2006 - 19:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

3.5 litre 45 km Ağlıyorum Üzgünüm
roadboybrk
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bodrum

MesajTarih: 06.06.2006 - 20:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

3.5 litre 45 km

imzanda yazan makina bende olsun 5 lt yaksın anasını satim 50 kmde Bravo Bravo
roadboybrk Çevrimdışı roadboybrk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
designserhat
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ist/ gop/ baglarbasi/zngldk/alapli

MesajTarih: 06.06.2006 - 20:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence yalan yaaa çok pis benzin yakıyolar
designserhat Çevrimdışı designserhat Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ScaMp_BoY
Üye
Üye

MesajTarih: 07.06.2006 - 09:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

o motorlar kmde 75 yada 80 kuruş yakıyor ben 125cc lik moto zeta motorla aydından yola çıktım kuşadası oradan didim dahasonra aydına geri dönüş 22 ytl benzin yaktı 2 kişiydik :alkış
Başa dön
ScaMp_BoY Çevrimdışı ScaMp_BoY Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 07.06.2006 - 09:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Aslında verilen fabrikasyon veriler doğrudur. Ancak, bu veriler en üst viteste ve sabit bir hızda gidilebildiği sürece elde edilebilirler. Sözü edilen sabit hız genelde 70 km. olarak belirlenir (otomobillerde 90 km. dir).

Motosiklet motorlarının devir aralığı otomobillere çok göre fazladır ve üstelik motosikletler şehiriçi trafiğinde otomobile göre çok daha fazla inişli çıkışlı bir devir aralığında kullanılırlar. Dolayısı ile şehir içi tüketiminde asgari yakıt seviyelerini tutturmak pek mümkün olmamaktadır. Asgari yakıt seviyesini tuttura bilmek için otoyola çıkıp, en yüksek viteste ve 70 km. sabit hızla sürmemiz gerekir! Buna kim katlana bilir ki?

Yakıt tüketimini biraz da kullanım alışkanlıklarımız belirler. Mesela, gazı gereğinden fazla açar ve üstelik açtığınız gazın doyuracağı devire ulaşamadan bir üst vitese atmaya kalkarsanız, gereksiz yakıt harcamış olursunuz ki çoğu motorcu buna hiç dikkat etmez; daha doğrusu, o anın verdiği hazla dikkat bile edemez!

Eğer bir motosiklet motorunun 100 km.de yakıt tüketimi 2 litre civarında verilmişse, siz buna her halükarda %50 civarında bir rakamı ilave edin; yani tüketimin 100 km.de 3 litre civarında olacağını kabul edin!
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
clayd
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: edirne

MesajTarih: 07.06.2006 - 09:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

canerdemir79, mesajın çelişkilerle dolu, olamaz derken kendi motorundan örnek vererek olabileceğini ispatlamışsın aslında...

modifiyeli cbr125'inle üstelik şehir içinde devirli kullanımla 100 km'de 3,8-4 litre yakıyorsun. sonrada diyorsunki 3 litreden az yakan yoktur :hıım sen her halukarda sakin kullansan demekki şu motorla 3-3,5 lt yakacaksın, birde standart olan makinayı düşün Göz kırpıyorum üstüne üstlük senin 125 liğin 9 hp değil, daha fazla güç üretiyor ve bunun için standart haliyle bile bir çok scooter'dan fazla yakar. 2 lt tabiki her gün elde edebileceğin bir rakam olamaz, onu fabrika en uygun koşullarda elde edip reklam maksatlı kullanıyor ama 2,5 lt zor bir rakam değil, eşimin hussar125'i 3 litre civarında yakıyor şehir içinde, sabit 40 kmh sürat ile eminin 2,5 civarında yakar ki bu scooterin en ekonomik olmak gibi bir iddiası da yok...
Başa dön
clayd Çevrimdışı clayd Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
s973169
Üye
Üye

Nereden: Yzmir

MesajTarih: 07.06.2006 - 10:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

walla ben de ybr var daha 1300 km.de son 2 benzin verilerime göre 1.9 ve 1.7 litre/100 km yakıt tüketti. Bu hafta yine full depo yapıp kontrol edeceğim.. Yani 2lt/100 km yakmak 125 civarı motor için çok şaşılacak bir rakam değil. Normal bir rakam..
Başa dön
s973169 Çevrimdışı s973169 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kahraman34
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: istanbul/pendik

MesajTarih: 07.06.2006 - 19:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

150 cc asya 100 km'de 2,5 lt yakıyor
sedat03
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AFYONKARAHİSAR

MesajTarih: 07.06.2006 - 19:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bencede yakar ama devırlı kullanılırsa bıraz zor
Başa dön
sedat03 Çevrimdışı sedat03 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
faikkaya3245
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Çanakkkale

MesajTarih: 08.06.2006 - 13:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence yalan haber ben sahsen zannetmıyorum :hıım :hıım :hıım

Başa dön
faikkaya3245 Çevrimdışı faikkaya3245 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
-spawn-
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Levent, İstanbul

MesajTarih: 08.06.2006 - 13:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motoru cok zorlamassan duz yerlerde kullanırsan 40 50 yı geçmezsen doğru
-spawn- Çevrimdışı -spawn- Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
bad_boy0007
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: EveryWhere

MesajTarih: 08.06.2006 - 13:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar antalya kemer yolunu bilen varsa bilir biraz devrik oldu ama Çok gülüyorum Çok gülüyorum mondialin yarı otomatik moturuyla 5 milyona arkadaşım gidip geliyomuş arkadaşımın yalancısıyım Bravo Bravo Bravo
Başa dön
bad_boy0007 Çevrimdışı bad_boy0007 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
roadboybrk
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bodrum

MesajTarih: 08.06.2006 - 15:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

mondialin yarı otomatik moturuyla

arkadaşımz aten şu an en az yakan motorlar şu yarı otomatikler hele bide dewirli değide sakin kullanırsan ozaman hiç yakmıyor
roadboybrk Çevrimdışı roadboybrk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal