Öyle bir kullanırımkiiii.hakkını vereceksin yahu süsmü o orada.Ayrıca çok kısa mesafede durmak istersem yada çok acil durumda ön arka sıkıp zıplatırım ve sakız gibi de dururum(ancak tecrübe ister yeni başlayanlara tavsiye edilmez) _________________ Genel görelelik yasasının özü büyük fotoğrafı önceden görmektir..."Meister"
T E C H N I C A L S U P P O R T
tr_ghostrider@hotmail.com
0 554 824 44 17
eh be kardeşim buda yapılırmı yaww....scooter değilse motorun 80-90la giderken yiyosa arka frenle durdur...bırak 80-90ı 30la giderken bile arka freni fazla klullanmam...ön fren kullanmak Farz önle arka freni birlikte kullanmak Caizdir...ama sadece arka fren kullanmak Caizn't dır...dediğim gibi scooter hariç..saygılar.. _________________ Motorum İçin Tıklayın...
http://www.motordelisi.com/ftopic-50368-days0-orderasc-0.html
Bence iki frende olmalı ikisinin acil durumlarda kullanım yerleri farklı ama kullanmasını bilen birisi iki frenle kısa mesafede rahatlıkla durabilir. Ön yada arka frenin olmayışı durma mesafesinde çok farklılık yaratır. _________________ 22 ND 078
Reşat Abi Allah razı olsun,
herkesin bildiğini sandığı ama yanıldığı bir çok konuda en net ifadeyle doğrusunu söyleyip kafalarda fırtına yaratıyorsun...
Kontra dönüş tekniğini ilk okuduğumda anlamamışım, ya da anladığımı sanmıştım.Ama ilk uyguladığımda biraz da korkarak, gülmekten motoru durdurmak zorunda kalacaktım neredeyse.
Artık hep öyle alıyorum virajı...
Vurguladığınız bir diğer ve önemli nokta ise motor kullanmanın bir cambazlık değil deneyim ve alıştırma işi olduğudur..Bence yeni motorculara verilebilecek en güzel özgüven telkini "isterseniz öğrenebilirsiniz"..
Teorisi kitapta, pratiği de asfaltta. Bu kadar rafine..
Yıllarca bu işi cambazlık sandıktan sonra pek "iyi" gelmez bazısına belki ama yeni başlayana da faydası çok olur..
Bir sorum olacak;
Virajı kontra ile alırken "dizler kapalı ve depoyu hafifçe sıkar elcikler hafifçe tutulur bayanın bileği hesaabı , yüzde sırıtma ifadesi ki olmazsa olmaz , motor bu yaptıklarımızın sonucu istediğimiz yana yattı ve biz virajı alırken önümüze bişey çıktı...
Arka fren yok o da tamam. Kıvırma, motor dönüş anında ne kadar güvenli deneyemedim valla. Zaten bir miktar; diyelim sağı ittirdik sağ dönüşteyiz, daha da ittirmek ne kadar güvenli ya da viraj alırken arka frenden daha mı az tehlikeli.
Teşekkür ederim...
Baki selamlar..
duruma gore degısır cok sert durusta on fren tecrube ıster hemde coook...konusarak olacak ıs degıl kullanarak tecrube kazanmak gerekıyor..motoru ss ıcın konusuyorum kompresor durdurur oncelıkle sert duruslarda gerısı on we arka frene kalır ama dıreksıyon duz olmak sartı ıle yoksa on frene yuklenmek sakıncalı... _________________ "I'm not a brand fanatic,I just ride the best!" "TüYsiKlet TeaM"&"KaraRR"
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız