Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Kulak tikaci, elzem bir koruma...

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Kulak tikaci, elzem bir koruma...
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 25.06.2006 - 06:31    Mesaj konusu: Kulak tikaci, elzem bir koruma... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kulak tikaci biz motosikletcilerim muhakkak kullanmasi gereken bir koruma ekipmani arkadaslar.

Alttaki resmini gordugunuz tip olanlar da bu is icin ideal model... Sunger, yaklasik 30dB degerinde ses basinci absorbe edecek ozellikte olanlar...Ucuz, kirlenince atilan tip.

ön bilgiler...

Ses cogunuzun bildigi gibi bir enerji bicimidir ve degeri "ses basinci" cinsinden dB "desibel" olarak olculmektedir.
"Sifir" dB insan kulaginin duyabilecegi en dusuk sestir. Sifir ses- mutlak sessizlik diye bir sey dogada bulunmamaktadir, o yuzden olcum insan kulagi hassasiyeti temel alinarak yapilmaktadir, ve olcum yapan cihazlar uluslararasi bir anlasmayla belli bir ses basincini "0" alarak kalibre edilmistir.

Insan, kulaklari vasitasiyla sesleri duyar. (ciddimisin? dediginizi duyar gibiyim... okumaya devam ;D )
Kulak dis dunyadaki sesleri toplayan bir kepce, bu enerjiyi mekanik titresimlere donusturen bir duzenek ve en nihayet nin bu enerjiyi elektrik akimina cevirip beyne ileten "cok ozel sinir hucreleri"nden olusur. Bizde sesleri duyar ve bunlara bir mana veririz.

Belli olcude, yogunlukta ve siddette ses enerjisi bu kulak mekanizmasini tahrip eder. Ayni sicak bir corbanin hosumuza gitmesi ama cok sicak oldugunda dilimizi tahrip etmesi gibi.

Bu ortaokul duzeyi ön bilgiden sonra bizim motosiklet dunyamiza donelim...Gülümsüyorum

Ama once biraz lise duzeyi bilgi de faydali olacaktir... Efendim, dB diye anilan birim "logaritmik" olarak artar...

10 dB = 1 Birim ses basinci der isek
20 dB = 10,
30 dB = 100,
40 dB = 1000..vs seklinde gider.

Ornegin 100 dB 90 dB den 10 kat buyuktur, ama 110 dB 90 dB den 100 kat
buyuktur...gibi.

Bunu da dagrcigimiza atalim bulunsun...

Tibbi gercekler:

85 dB de siddetinde sese maruz kalan kulakta 8 saatin sonunda sinir hucreleri birere birer ölmeye başlar.
95 Db de ayni sure 1 saate duser, 105 dB de ise bu sure sadece 15 dakikadir.

Maalesef sinir hucreleri vucudumuzdaki diger hucrelere benzemiyor. SOn derece "uzmanlasmis" hucrelerdir, olenlerin yerine vucut yenilerini uretip tamir edemiyor.

UCLA (University of California Los Angeles) motosikletlerle ses olcum ve arastirmalari yapmis, kask ici sesleri olcmus ve bunlarui yayinlamistir...

- UCLA in Audditory Labaratuarinda ve yol sartlarinda yapilan arastirma sonuclari soyle:

Rolantide : 74dB,

56km/h : 108 dB,

Otoyol hizlari: (80-100 km/h) ortalama 116 dB (naked-ciplak motosiklet)

- Ortalama bir kaskin ses basincini/siddetini dusurme degeri 3 dB (yazi ile uc )

Kullanilip atilan turde ucuz bir sunger kulak tikacinin ses basinci/siddeti dusurme degeri 20-30 dB.

( ornek http://www.heartech.co.il/ )

- Kask ici olcumleri ile ortalama 100km/h hizda ses basinci 93.5 dB (yani ortala bir kaskla kulakliksiz 2.5-3 saatlik motosiklet seyahati ile kulakta ilk sinir uclari olmeye basliyor)

Bu kadarcik bilgi birikimi ile dahi herhalde sizde ayni sonuca varmissinizdir ki, sagir olmak istemiyoruz o halde bir seyler yapmaliyiz...

Kulak tikaci bunun icin icat edilmis arkadaslar, gelin bu ucuz sunger tikaclardan alip kullanalim ve 45-50 yaslarinda ha? hı? bana mi dediniz, anlamadim, tekrarlarmisiniz? diye diye dolasmayalim, 60 li yaslarimizda duvar gibi sagir olmayalim.

Faydalari

- Kulaginizda olusabilecek tahribatin onune gecmek,
- Yorgunlugun azaltilmasi (asiri gurultu yorar)
- Konsantrasyonun yukselmesi (gurultu konsantrasyonunuzu dusurur)
- Beyin tahribatinin onune gecilmesi (asiri gurultunun beyin tahribatina yol actigi biliniyor...en azindan uzun suruslerden sonra "aptallastigimiz" herkesin malumudur. Ben en az iki kez yan destegi acmadan motoru biraktim gittim, arkamdan baaaaamm diye dustu yere tabii..Gülümsüyorum

Butun motosiklet yariscilarinin ve uzun yol seyyahlarinin kulak tikaci kullandigini bilin.

Turkiyede motosiklet biniciligi/kulturu daha yeni yeni ortaya cikiyor. Dedelerimizi bosverin, %99 umuzun babasi motosiklete adim atmamistir omrunde. O yuzden cevrenizde 60-80 yas arasinda, gencliginde motosiklete binmekten duvar gibi sagir olmus insanlar pek yok. Burada var (ABD) hemde pek cok. Ben bizde hic olmasin istiyorum...

Tum bunlara ilaveten beyin, kulaginiz, gozunuz ve beyin siviniz ortak calisma sonucu sizin "seytan icadini" dengede tutuyor.. Bunu da hic unutmayin.Ic kulakta meydana gelcek ileri duzeyde tahribat "salyangoz" denilen denge organinizi da etkileyebilir ve omur boyu gelip gecen motosikletleri seyredebilirsiniz ancak...

Kulagimizi koruyalim, hemde gozumuz gibi... Göz kırpıyorum

En son Donald_Duck tarafından 29.06.2006 - 19:33 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Bluenight
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ...::ÇORLU::...

MesajTarih: 25.06.2006 - 08:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Donald_Duck amca demiş ki;
Alıntı:

Turkiyede motosiklet biniciligi/kulturu daha yeni yeni ortaya cikiyor. Dedelerimizi bosverin, %99 umuzun babasi motosiklete adim atmamistir omrunde. O yuzden cevrenizde 60-80 yas arasinda, gencliginde motosiklete binmekten duvar gibi sagir olmus insanlar pek yok. Burada var (ABD) hemde pek cok. Ben bizde hic olmasin istiyorum...

Hocam yine döktürmüşsünüz,hemen hemen her yazınızda değindiğiniz "kulak tıkacı" hakkında,güncel bilgileri ve tecrübelerinizi de birleştirerek harika bir yazı çıkarmışsınız ortaya.
Bu değerli bilgileri bizimle paylaştığınız için,en önemlisi de"Türkiye'de motosiklet kültürünün gelişimi" adına sarfettiğiniz çaba için teşekkür ediyorum...

Başa dön
Bluenight Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
insane
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 25.06.2006 - 08:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu yazzıyı okuyan birçok kişi kulaklık kullanıına burun kıvırıp "bir de buunu mu takıcaz" diyebilir ancak kulak tıkacının rahatlığını yalnız kullanan bilir demekle yetinicem ben, zaten yukarıdaki yazıyı okuyup da hala daha tıkaç kullanmamayı anlamak mümkün değil.
Nereden bulacaz derseniz, İstanbul için tekzen, bauhaus gibi yapı marketlerin iş güvenliği reyonlarında bu tür tıkaçlardan bulabilirsiniz....
Başa dön
insane Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
titrettin
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 25.06.2006 - 09:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben motora binerken müzik dinliyorum her seferinde bu zaralımı yoksa buda kulak tıkacı gibi işlev yaparmı? Yoksa onun yerine tıkacmı kullanmalıyım? ama ozaman çok sıkılırım ya 1 saatlik filan yollarda Bravo
Başa dön
titrettin Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
constantine_502
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/bayrampaşa

MesajTarih: 25.06.2006 - 09:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylaşım için sağol gerçekten okunması gereken bir yazı
Başa dön
constantine_502 Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
dumrul
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: bu dünya benim memleket

MesajTarih: 25.06.2006 - 10:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bende radyo dinliyorum sol kulaklığımla
sağ zaten sizlere ömür %5 duyuyor
Carcharoth
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Bursa

MesajTarih: 25.06.2006 - 18:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

En yakın zamanda kulaklığımı alıcam Söz...
Başa dön
Carcharoth Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
sx45
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 25.06.2006 - 19:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben de kullanmaya karar verdim. Yanlız uyarı amacıyla çalan korna seslerini duymada sorun olurmu .
Başa dön
sx45 Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
freewing
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 25.06.2006 - 19:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Turkiyede motosiklet biniciligi/kulturu daha yeni yeni ortaya cikiyor. Dedelerimizi bosverin, %99 umuzun babasi motosiklete adim atmamistir omrunde
dd amca yine dd amcalığını yaptın Dil çıkarıyorum ,tıkaçlar bende mevcutsx45, o kadar da değil tam sağır olmuyorsun yahu zaten öyle bir durumda sürmek olanaklı mı bilmem,ben rahatsız olurum.Dd amcanın bahsettiği olay doğru yaşlandıkça işitme güçlüğü artıyor,bu sadece motosiklet değil gürültülü işlerde çalışanlarda da var.Bu arada babamın 60 küsürlü yıllarda bmw li resmini ortaokuldayken görmüş ve "babamın oğluyum,bende kullanacam"deyip bu aşka başlamıştım yani %1 azınlık çetesine dahilim.Ayrıca bu tıkaç için eczanelere de uğramakta fayda var.
Başa dön
freewing Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Carcharoth
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Bursa

MesajTarih: 25.06.2006 - 19:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yok kulak tıkacı sadece uğultuları alıyor desem yeridir. Biz fabrikada kulak tıkacını bırakıp yakın bir zamanda maşon kulaklığa geçtik. Onda bile konuşmaları rahat duyuyorsun. Korna sesini engellemez.
Başa dön
Carcharoth Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Cronos
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: eski?ehir

MesajTarih: 25.06.2006 - 19:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Peki bu kulak tıkaçları yerine Mp3 playerler için kullanılan..kulak içi kulaklık taksak bu kulak tıkacından daha iyi bi alternatif olmazmı? Hem daha iyi işte müzik de dinleriz..
BlackSabbath
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 25.06.2006 - 20:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ayrıntılı bilgiler için teşekkkürler... Dil çıkarıyorum
Biz gelece?iz !!!
Başa dön
BlackSabbath Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
freewing
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 26.06.2006 - 14:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Peki bu kulak tıkaçları yerine Mp3 playerler için kullanılan..kulak içi kulaklık taksak bu kulak tıkacından daha iyi bi alternatif olmazmı? Hem daha iyi işte müzik de dinleriz..

^2 kaza yapma riskini arttırmaktan başka bir işe yaramaz.
Başa dön
freewing Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
nosscu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bayramoğlu -Soma-DARICA

MesajTarih: 26.06.2006 - 14:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

soracak bi şey kalmamış dduck abimizin tıkacın faideleri ve gerekliliği konusundaki anlatımı üzerine diğer arkadaşlarında konuyla alakalı tereddütlerini ve başka şekillerde kulak tıkacına alternatif çözüm aramaları ve doğrusunun kulak tıkacı seçimi olduğu bariz belli olmuş.bilmiyordum öğrendim deneyip sizlerle paylaşmak üzere hoşçakalın Bravo

yiii paramı eğlendir beniii Gülümsüyorum
PERT TEAM
Başa dön
nosscu Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 26.06.2006 - 18:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bazi arkadaslarimizin kulak tikacinin yararli sesleri, korna-siren vb. kesecegini ve tehlileli olabilecegi gibi endiseleri var. Bu endise yarsizdir arkadaslar. Yukarda bahsettigim sunger tikaclar sadece yuksek frekansli, esas tahrip edici sesleri keser. Bunun disinda konusma, korna, uyari sesleri vb. duyarsiniz.

Takip deneyin ve faydasini idrak edin istiyorum. Son derece ucuz ve odediginiz para karsiligi en buyuk faydayi saglayan koruma cesididir.

Ilk bir kac saat alismakta gucluk cekebilirsiniz, sonra onsuz yapamayacaksiniz. Bu konfor ve tikacin getirdigi konsantrasyonu kacirmayin.
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye