Kayıt: Oct 08, 2005 Mesajlar: 1310 Nereden: istanbul-smyrna
Tarih: 26.06.2006 - 19:41 Mesaj konusu:
Ya DD amca neremizde taşıyacağız o tıkacı yapma gözünü seveyim başımıza yeni yeni aksesuarlar çıkarma zaten bu şekilde bile hazırlanana kadar canımız çıkıyor bellik,eldiven, kask,dizlik,korumalı mont,anahtar askılığı boyunda ne bileyim işte uzadıkça uzuyor böyle devam ederse hazırlanmaktan motora binemeyeceğiz valla
Tarih: 26.06.2006 - 20:49 Mesaj konusu:
Geçenlerde 80 km/h sabit hızla giderken kulağımın içinde bir vızırdama hissettim. Hemen sağa çektim; durdum, kaskı çıkardım, serçe parmağımı kulağıma götürdüm ve o da ne; sivrisinek çıktı içinden. Pes dedim, gittim hemen eczaneye, bu tıkaçlardan aldım...
Bazi arkadaslarimizin kulak tikacinin yararli sesleri, korna-siren vb. kesecegini ve tehlileli olabilecegi gibi endiseleri var. Bu endise yarsizdir arkadaslar. Yukarda bahsettigim sunger tikaclar sadece yuksek frekansli, esas tahrip edici sesleri keser. Bunun disinda konusma, korna, uyari sesleri vb. duyarsiniz.
Takip deneyin ve faydasini idrak edin istiyorum. Son derece ucuz ve odediginiz para karsiligi en buyuk faydayi saglayan koruma cesididir.
Ilk bir kac saat alismakta gucluk cekebilirsiniz, sonra onsuz yapamayacaksiniz. Bu konfor ve tikacin getirdigi konsantrasyonu kacirmayin.
Kaygılarımın yersiz olduğunu anladım.
Bir marka vs yok herhalde .Sadece eczaneden sünger kulak tıkacı diyip alıcaz.. _________________ V-Strom
DL 650
Kayıt: May 20, 2006 Mesajlar: 356 Nereden: Levent, İstanbul
Tarih: 26.06.2006 - 22:30 Mesaj konusu:
bunların şekıl verılen sılıkon sekıllerı de war ben dalarken kulanıyordum heralde onlar da kullanılabılınır. hem kulagu kucuk olanlar ıcın de ıyı olur _________________ Fithill Outdoor Challenge Team Administrator
[img]http://img110.imageshack.us/img110/5421/88029589lq1.jpg[/img]
Birde bunların plastikleri var. Plastik olan daha güzel;
Bir arkadaşta nereye koyucaz bunları demiş İşte sana kutusu. Benim CBR 125R da bile bunu koymaya yer var
Arkadaşlar birde bunların takma şekli var. Biz bunları genelde fabrikada kullanıyoruz. Kulak memesinden tutup aşağıya doğru çektiriyorsunuz. Daha sonra döndürerek ileriye itiyorsunuz birde bu şekilde takmayı deneyin. Dediğim gibi takarsanız kulağınızda olduğunu bile 2 dakka sonra unutyorsunuz
------
Cok guzel ama 640 pikselden genis esim koymayailm lutfen. Imageshack tan resim koyarken 640x480 e kucult (resize) ozelligini kullanabilirsiniz.
DD
Pardon ben 800x600 diye biliyordum
En son Carcharoth tarafından 26.06.2006 - 23:29 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 26.06.2006 - 23:20 Mesaj konusu:
"Arkadaşlar birde bunların takma şekli var. Biz bunları genelde fabrikada kullanıyoruz. Kulak memesinden tutup aşağıya doğru çektiriyorsunuz. Daha sonra döndürerek ileriye itiyorsunuz "
Tarih: 26.06.2006 - 23:32 Mesaj konusu:
Gecen gun uc eczane gezdim dogru duzgun kulak tikaci bulamadim. Pamuklu olanlar vardi, silikon ama neredeyse kalsiyum sandoz buyuklugunde olanlar vardi. Su ikinci resimdeki agac gibi katmerli olanlar vardi onlarin pek ise yarayacagini dusunmedim. Donald Duck'in ilk resimde koydugu gibi olup ayricada iple birbirine bagli olan birsey ariyordum bulamadim.
Sünger olupta iple birbirine bağlı olanı bulman çok zor. Ben onlardan hiç görmedim olacağınıda tahmin etmiyorum. Bende süngerden ziyade 2. resimdekini tercih ediyorum. O daha rahat. Ayrıca, beyenmezsen ipleri dibinden koparabilirsin
Tarih: 26.06.2006 - 23:41 Mesaj konusu:
Donald_Duck demiş ki:
Ben sungerlerini tavsiye ederim. Plastik/silikon olanlar daha ziyade yuzuculer icindir. Ses kesme ozelligi iyi degildir pek.
Evet bende aynen oyle dusundugum icin almadim. Plastik sesi bloke eder, bizim ihtiyacimiz olak ayni sigara izmariti gibi filtre eden bir kulak tikaci. Bende sunger taraftariyim ama birbirine bagli olan olursa dahada iyi olur. Buyuk ihtimalle boyle birsey olmaz ama sanki kulagima kacacakmis gibi geliyor
Kayıt: May 20, 2006 Mesajlar: 356 Nereden: Levent, İstanbul
Tarih: 27.06.2006 - 02:48 Mesaj konusu:
Donald_Duck demiş ki:
Ben sungerlerini tavsiye ederim. Plastik/silikon olanlar daha ziyade yuzuculer icindir. .
+1
plastik sesi kesmiyormuş test edildi onaylandı _________________ Fithill Outdoor Challenge Team Administrator
[img]http://img110.imageshack.us/img110/5421/88029589lq1.jpg[/img]
Kayıt: May 11, 2005 Mesajlar: 1793 Nereden: istanbul/bagdat caddesi
Tarih: 27.06.2006 - 09:10 Mesaj konusu:
ya ben takamıyorum alışamadım birtürlü çok rahatsız etti kulağımı,belkide daha kaliteli rahat bi alternatif denemeliyim. _________________
F.Volkan Mutlu (0RH+) YAMAHA R1
Tarih: 27.06.2006 - 15:02 Mesaj konusu:
birde yapı marketlerinde iş güvenliği malzeme kısmında satılanlar var. ufak sarı kutular içinde kaucuk bir malzemeden yapılmış. ben de her ikisinden de var. biri yedek, iç cebimde duruyor. sünger olanları takmak hacminden dolayı biraz daha zor, ama tam oturursa hem rahatsıt etmiyor hem de galiba daha iyi sesi kesiyor..
Kayıt: Aug 26, 2005 Mesajlar: 1852 Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR
Tarih: 27.06.2006 - 15:26 Mesaj konusu:
Bende yüksek volümlü hard rock müzik yüzünden, " ha?, ne dedin?? , yoğurt mu dedin??? " durumuna gelenlerden olduğumu sanıyordum da motosikletin konuya katkısı aklıma gelmemişti.. :hıım Tamamen sessiz olan dünyaya transfer olmadan hemen gidip tıkaçlarımı alayım da ahir ömrümde birde motosikletsiz kalmıyayım.. _________________ GÖZLERİME BAK, MOTORCU OLDUĞUMU ANLARSIN... VEE MOTORCULUK MOTORDA DEĞİL MOTORCUDADIR.... (yeni)
AMA, HONDA DN-01.................... AŞK...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız