Tarih: 05.07.2006 - 08:41 Mesaj konusu: Yarışanımız var ama yarışçımız varmı .. ? (uzun)
Çoğumuz zaten yarışmak yerine imkan olsaydı dünya şmp.olurdum demeyi tercih eder
Çoğu insan (bir zamanlar kendim dahil) yarışmak diyince racing makinanın üstünde şiir gibi gitmeyi hayal eder. Yolda senelerce şiir gibi gittikten (yada rüzgar gülü her neyse) sonra aynı şiiri öttürmek havasıyla yarışa girdim ama ötmekten daha çok g*t oldum. Gerçi başarılıydım ilk günümde İzmit'i 53 döndüm. Yarışta 51'e indirdim. İkinci yarışımda 49 .. sonra motor arızalandı bi daha da düzgün gitmedi. Fakat hep sanki bişeyler eksikti ama ne olduğunu anlamadım. Girdim sonraki sezona. Hemde neyle .. Türkiye'deki ilk 600RR ile. Yalvar yakar aldım Honda'dan ... fuar makinasıydı. Ama hiçbir tuning parça bulunmamakla beraber çok sağlam bir hata yaptım ve ön takımlara aynıdır diyerek 600F4'ün Hyperpro progressive yaylarını koydum. Ön takımlar bozuldu .. o motor asla dengeli olmadı, asla gidemedi. Yinede A grubunda 2.oldum. Ama aslında boş ve kötü bir sezondu ve bittiğine sevindim. Hala içimde bir boşluk ve dolmamış heves vardı ama. Geçen sene 1-2 yarışa girdim sonra tadı tuzu yok diyerek bıraktım. Peki neydi eksiklik.
Geçen sene kendime büyük bir iyilik yaptım, bir Honda XR650R aldım ve supermoto jantları taktım. Tamam artık kızlar eskisi gibi bakmıyordu, hatta bilenler dışında herkes buda ne böyle diyip duruyordu. Supermoto cümlesi hep çifte çıkmak zorunda kalıyor, telaffuzu ardından geliyordu. Ama itiraf ediyorum kaç yüz yıldır racing'e biniyorum ve keşfetmediğim neler varmış hayret ettim.
Racing ile yarışınca antrenman sahanız yoktur. Tek şansınız yarış pisti ... ambulans ekibi ve bol bol dolar bazlı yedek takımlarınız. Motor sporu bu ve racing (özellikle benim gibi düşmeyi seven birisi için) çok pahalı bir spor. Ben TEM vb yerlerde gazlayarak teknik geliştirmeye çalıştım .. ama hiçbir zaman gerçek anlamda kendimi geliştirmedim. Daha çok bol bol risk aldım. Şanslıydım.
Ama supermoto ... mucize gibi. Racing'de yaptığım deliliklerin 2-3 katını yapıyorum, aynı şeyleri yapıyorum, HEPSİNİ yapıyorum, çok daha fazla şey öğreniyorum ve 20-30 kez düşmüş olmama rağmen motorda henüz değişen tek bir parça yok! Ayrıca süratler daha yavaş olduğu için antrenman yapma sahamız bir anda arttı. Standart bir otopark bile iş görüyor. Önünüze gelecek bütün ünlü GP'ciler antrenman olarak supermoto yapıyor. Kenan yapıyor. Çünkü herhangi bir yarışçının kendisini geliştirmesi için gereken bütün malzemeler var.
Genelde konuştuklarım arasında yarış olayını kavramamış insanlar hep aynı görüşe sahipler. 600'lüğü çözmek istiyorsan bin bir 1000'liğe ondan inince 600'lük sana oyuncak gibi gelir. Bu kadar salak bir cümleyi bilen birisi asla kurmaz çünkü. Herhangi başarılı bir yarışçıya bakarsanız mutlaka göreceksiniz ki tekniklerini geliştirmek için daha güçsüz makina kullanırlar. Düz mantık derki öğrenim aşaması aşağıdan yukarıdır.
Şimdi iddia ediyorum bu sene CBR 125'te yarışan Mehmet Öztürk seneye eğer Supersporta geçerse ilk senesine rağmen ortalığı yıkacak. Açıklama yok .. bakın ve görün. Bu misali biraz titan cup'ta yetişen Kenan'a benzetebilirsiniz .. ve bu çocukta bence Kenan gibi yetenekli.
Evet gelelim orjinal sorumuza. Neden yarışlarda daha çok insan yok. Çünkü doğru yerde başlamıyorlar. Eğer ciddi anlamda başarılı bir sporcu olmak istiyorsanız .. A grubunda yarışmak belki ve iyi dereceler yapmak ve buna kabiliyetiniz olduğuna inanıyorsanız başlayacağınız yer Supersport değil. Ya CBR125 cup yada Supermoto. Çünkü inanın inanmayın ... bunlardan çıkıp supersport'a binince .. asıl o zaman onlar size oyuncak gibi geliyor. Ve düzgün ikinci el bir motorla senelik bütçe olarak 10,000 YTL'ye bütün sezonu bitirebilir sezon sonunda motoru tekrar satıp 5-6,000 YTL'yi geri alabilirsiniz. Bir sezonu 4,000 YTL'ye bitirmek inanın çok ucuz bir rakam.
İşin daha ötesine gelelim. Ne zamandan beri eğitimler düzenliyorum. Yarışmak isteyen herkese yardımcı olduğumu bilen çok. Artık antrenman sahamızda var, her hafta sonu antrenmanımız var. Autodrom ile görüşüyoruz orada antrenman saatleri belirlemek için. Ve işin en güzel yanı Husqvarna ila görüşme yaptım (husqvarna nedir diye sormayın dünya supermoto şmp. markası) Türkiye'ye ulumotor getiriyor. Konuştuk ve baya iyi anlaştık. Yarışmak mayetinde benim onlara getireceğim (sayılı) kişilere motor temininde güzel indirim yapacaklarına söz verdiler. Güzel derken GÜZEL! Ayrıca Husqvarna Italya yetkilileri Türkiye'ye geldi, ulumotor onlarlada görüştü ve Türkiye'de potansiyel olarak gördükleri supermoto yarışçılarını ITALYA'da eğitime davet edeceklerini açıkladılar !!!!
Federasyon dediniz kuruldu, motorsport dalları arttı, sponsorluk tekrar motorsporlarına geri geliyor (hele şükür) .. ve inanıyorum ki Kenan'dan sonra yurt dışına giden başkalarıda olacak. Yurt dışına atlamanın en kolay yolu supermoto. Şakir bunu ıspatladı geçen sene Balkan şmp. oldu. Ayrıca Avrupa şmp. tek ayağı Türkiye'de oluyor ... uluslararası takımlar orda oluyor .. ve partonların gözleri. Balkan şmp. girerek burada yarışma şansına sahipsiniz! Sorun bakalım Kenan Avrupa şampiyonası gibi bir organizasyonun kokusunu alana kadar ne terler döktü.
Senin gibi insanların bu sitede çoğalıp bizleri eğitip öğretmeleri umudu ile saygı ve tebriklerimi iletir bu güzel ve anlamlı yorum ve fikirlerin için teşekkür ederim..(Kendi adıma) _________________ TC'de en derin modifikasyonlara imza atan adam...
LEGENDS ARE NOT DIE...
the_gulenyuz, sana katılıyorum.. Ben 17 yıldır motosiklet kullanıyorum bilfiil yılın 350 günü. Şu anda motosiklet egitmenliği yapıyorum ama bu yıl cbr 125 Cup a katıldım. Pist ortamı gercekten çok farklı. Pistte motosiklet kullandıktan sonra (ki bu cbr 125 bile olsa) yolda motosiklet kullanmak hiç keyif vermiyor. Supermotolara yıllardır hayranım. Aynen dedigin gibi gecen yarış bende düşündüm. En masrafsızı en insanı geliştiricisi, en tehlikesizi (200 le düşmek var 40 la düşmek var supermoto. İnşallah gelecek yıl supermotoda birlikte yarışırız..
Bu arada bu pazar yarışımız var büyük ihtimalle sende orda oalcaksındır. tanışmak isterim.. Saygılar. _________________ Motogiyim Türkiye'nin en Bol Çeşit İçeren Online Motosiklet Aksesuar Magazası
Tarih: 05.07.2006 - 14:26 Mesaj konusu:
the_gulenyuz, Genç arkadaşları bu spora heveslendiren,bilgilendirici ve tamamına katıldıgım bu güzel yazın için teşekkür ederim..
Hepimiz bu SPOR'un hakettiği yere gelmesi için işin ucundan tutuyoruz,
Bilinçli,egitimli ve bu işe gönül veren gençlerle herşey çok daha güzel olacak..
Bunu umut etmekten çok istemek önemli.
Teşekkürler. Sonuçta yarışmak isteyenlere iyi bir imkan. Husky'nin yarışçı fiyatı şu an resmen sübvanse .. ellerinde bulunan belli motorları sadece bize vermek üzere onlarla anlaştım. İlk mesajımdan bu yana iki tanıdığım yarışçı arkadaşım supermotoya katılacaklarını ve motor istediklerini söylediler. İkisinide ok.ledim. Buda geriye 1 .. zorlarsak 2 kişiyi daha bırakıyor.
Supermoto çocuklar için diyen varsa gelin sizi Şakirle aramıza alalım kim çocuk oluyor görürüz . Walla benim XR 5. viteste kafa dikiyor (gerçek anlamda teker). İnanmayan varsa 100 YTL'sine bahse girerim. Modifiyesi bile yok !!
Tarih: 05.07.2006 - 16:11 Mesaj konusu:
the_gulenyuz, yazdıklarına gerçekten katılıyorum.bu motor işine yeni yeni sardırıyorum ama şimdiden tutku haline geldide geçiyor bile.
sizin gibi abilerimiz eşliğinde belkide bi gün hep beraber pistlerin asfaltını eskitiriz.
hürmetler
Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:
bideHakan_Dincer, abiye ulaşmak istiyorum ama sanki hayalet gibi yazılarını okuyorum hangi aralıkta yazıyosa bi türlü sesimi duyuracak yer bulamadım.
HAKAN ABEEEEEYYYYYYYYYYYYYYYYY _________________ Bana yukarıdn bakarsanz aptalın tekini görürsünz. Bana aşağıdn bakarsanz tanrıyı görürsünz. Bana tam karşıdn bakarsanz, kendinizi görürsünz
the-gülenyüz sana kalpten vede yürekten destek veriyorum.özelliklede insanlığına .ben geçen sene 1. vede2. yarışlara katılmıştım o zaman çok acemiydim.ve de 2 yarıştada 3. oldum ama bu sene bambaşkaydı inanırmısın sanki fuar gibiydi a grubu haricinde tam 10 tane motor vardı.hatta sizinle gelen yamaha dt ile yarışan arkadaşımı yürekten kutluyorum.kusura bakmasın ismi şimdi aklma gelmedi.bizmi makinaların canavar olmasına rağmen öyle bir motorile yarıştığı için kendisini çok ama çok tebrik ediyorum.neyse gelelim bizim konuyo süpermoto gerçekten çok zevkli vede dediğin gibi bi okadarda masrafsız.bende elimden geldiği kadar arkadaşlarımıza yardımcı olmayı isterim.herkezide katılmasalar bile bu süpermoto yarışlarını seyretmeye bekliyorum.
Kayıt: May 31, 2006 Mesajlar: 1444 Nereden: ...::ÇORLU::...
Tarih: 05.07.2006 - 16:39 Mesaj konusu:
the_gulenyuz, bu güzel ve bilgilendirici yazın için teşekkürler.Bu sporun gelişimi için gösterdiğin çaba için ayrıca teşekkürler.
İnşallah senin gibi bilinçli üyelerimizin sayısı daha da artar...
Kolay gelsin,güzel yazılarının devamını bekliyoruz... _________________ Kask ve Tam Koruma,Daima...
ctsi görüşürüz. bu arada aklıma çok güzel bi fikir geldi eğer honda'yı ikna edebilirsek çok seveceğine eminim !!!
supermoto35 demiş ki:
hatta sizinle gelen yamaha dt ile yarışan arkadaşımı yürekten kutluyorum.kusura bakmasın ismi şimdi aklma gelmedi
Ahmet ... bu sefer ona ikinci el bi husqvarna aldım onla giriyor. Yetenekli bir genç. İki yarış arkadaşım var. Birine lastik, tulum verdim ve bindiği motoru geçen sene ben sattım daha henüz 500mil alabildim, diğerine motor aldım ve lastik veriyorum ne iyi bir insanım ben yaw
cinli Super Moto'lar ile ilgili neler dusunuyosun....
Hakan_Dincer,
Pazar gunu Korfez Yarisi ile ilgili bir baslik acilacak mi.. Veya yarisin saatleri ve org. ile ilgili bilgi alabilecegimiz bir site var mi? _________________ 2. el motosiklet sitesi
www.motosikletpazari.com Ikinci Elde Motosikletin Tek adresi
Tarih: 06.07.2006 - 08:45 Mesaj konusu:
Çok uzun bir zaman değil.yakın gelecekte süpermoto nunda hayran kitlesinin artacağına adım gibi eminim.Başarılar. _________________ Omer Alper Bulamur 0 RH+
dont push the limits.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız