Tarih: 18.08.2006 - 00:22 Mesaj konusu:
Sayın cumoni,
Bu çok önemli konuda yazdığınız bu güzel bilgilendirme için çok çok teşekkürler.
Benim "İlk Yardımda Bulunan Kişinin Temel Davranış Biçimleri" başlığına eklemek istediğim birkaç şey var.
" Kazaya müdahaleden önce ilk olarak; şehir içindeyseniz 112 yi, şehir dışındaysanız 156'yı(Jandarma) arayarak kaza yeri bilgilerini ve mutlaka telefonunuzu veriniz.
Konuşmada
"ben ..... ..... 'yım. Şu bölgede(şu yolda tahminen şu kilometrede) bir kaza var, acil ambulans(lar) lazım. Telefon numaram ....'dır, teyit yapmak için arayabilirsiniz."
deyin. Mümkün olduğunca kaza ve yaralılar hakkında detaylı bilgi verin.
Daha sonra kendi güvenliğinizi garantiye alacak tedbirleri alın. Unutmayın ki kendiniz sağlıklı olmadan hiçkimseye yardımcı olamazsınız. Bunlardan sonra yardımcı olacağınız insanları düşünmeyi başlayabilirsiniz.
Ve daha sonra tüm yaralıların genel durumunu ilkyardım ilkeleri doğrultusunda gözden geçirin ve sizden yardım görebilecek yaralılara yardım etmeye başlayın. Bu çok kritik bir noktadır. Durumu çok ağır olan hastaları bırakıp(yelken göğüs), ilkyardımla kurtarabileceğiniz hastalara yönelmek durumunda kalabilirsiniz."
Daha detaylı bilgilendirmede bulunabilecek arkadaşların yardımları bu topiği geliştirecektir.
Saygılarımla _________________ "Ümit kötülüklerin en büyü?üdür, çünkü i?kenceyi uzatyr" F.W. Nietzsche
Tarih: 18.03.2007 - 18:48 Mesaj konusu:
cumon bılgılerın ıcın tesekkurler elıne saglık hepımızın bu ılk yardım bılgılerını ogrenmesı gerek _________________ hayat uzun ÖMÜR kysa sen bak dalgana yasa hayaty doya doya cunku herseyyn byr sonu var...bu yuzden hayaty guzelce yasamaya bakyn cunku yasanacak cok guzel byr hayat var
bende ufak bir katkı yapmak isterim şu an türkiyede yani satılmaya başlayan kan durdurucu bir ürün var .Adı Celox amerikadaki arkadaşım tavsiye etti kanı anında durduruyormuş ve kullanması çok kolaymış.En azından ciddi yaralanmalarda gerekli yardım gelene kadar hayatta kalmamızı sağlayabilir
Tarih: 26.04.2007 - 07:44 Mesaj konusu:
helal be cumonicim eline ,kopyana sağlık gene hangi kitaptan dergiden kopyaladın yoksa bu kadar uzun yazıda sen sıkılırsında karşımda dr cumoni görür gibi oldum bir an yaw helal sana adamım
Tarih: 26.04.2007 - 08:32 Mesaj konusu:
Önemli bir konu Teşekkürler Kemal abi _________________ SAHİP OLDUĞUNUZ HER DÜŞÜNCE NESNEL BİR GERÇEKLİK BİR KUVVETTİR
1-Karar verdimi uygulayacaksın
2-Uygularken tereddüt etmeyeceksin
3-Tereddüt ettiğinde kaybedersin
harikasın bencede kalmalı.olay bu .. teşekkürler. millet biribirini sitem veya gönderme yapacağına yapıcı bu örnek gibi komulara el atalım.teşekkürler. _________________ türkiyenin heryerinde ayak izim vardır olmayan yerdede kawasaki kle 500 ün lastik izleri olacaktır.yeni yerler ve yeni kişiler tanımak hayat tarzımdır.emekliyim zamanım var
Kayıt: Aug 07, 2007 Mesajlar: 1359 Nereden: düzce merkez(motorum mobilet)
Tarih: 18.12.2007 - 19:28 Mesaj konusu:
ya ben kaza ettiğimde yerde yatıyordum ilk başta yani vurduğumdan yere düşdüğümde nefes alamıyordum.bunun sebebi korkudan dilimizin ters dönerek nefes boromuzu tikamasıymış.ben de oldu.ve nasıl oldu bilmiyorum ama dilim sonradan düzleşmiş.bir de şu yerde yatarken bütün insanların bana doğru koşması ve bana bu çoçuk ölür,motor mahaf olmuş gibi sözler kaza anında insanı çok etkiliyor(ben kendimdem biliyorum) _________________ http://img120.imageshack.us/img120/8179/grnt020zf1.jpg
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız