Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - sıkıştırma oranı değişir mi?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

sıkıştırma oranı değişir mi?

sıkıştırma oranı değişir mi?
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
BOO_74
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/avrupa

MesajTarih: 09.11.2004 - 16:07    Mesaj konusu: sıkıştırma oranı değişir mi? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aynı hacimli 4 zamanlı iki motorda sıkıştırma oranı daha yüksek olan daha çok güç üretir diyebilir miyiz?

bu oran bir şekilde değiştirilebilir mi? benzindeki oktan sayısıyla bunun alakası var mıdır?
--------------
Başa dön
BOO_74 Çevrimdışı BOO_74 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
polat
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.11.2004 - 19:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Evet sıkıştırma oranı değiştirilebilir. Ciddi bir modifikasyondur. Çünkü motorun önceden hesaplanmış tüm unsurlarını bir anda alt üst ediyorsunuz.

Ayarlamalar doğru yapılırsa evet daha çok güç elde edilebilir. Tabi ayarlamalar sırasında yakıtın özellikleride göz ardı edilmez.
Başa dön
polat Çevrimdışı polat Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
BOO_74
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.11.2004 - 12:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

teşekkürler polat,

bu oran nasıl değiştirilir ve yapan var mı bilir misin?

karburatör ayarı mıdır? yoksa egsantrik mili değiştirilerek silindirin daha çok basarak hava-yakıt karışımını daha çok sıkıştırması mıdır?

ah bu cehalet ... Göz kırpıyorum
--------------
Başa dön
polat
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.11.2004 - 21:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Rica ederim.

Üç yol var gidilecek.

1.) Bu işi yapan güvendiğin bir şirkete götürüp beraberce neyi niye istediğinize karar verip yapacaksınız. En pahalı ama en custom yol bu. Malesef Türkiye'deki firmaları tanımadığımdan yardımcı olamayacağım.

2.) Motosiklet üreten firmaların sahibi olduğu mühendislik şirketleri KIT'ler üretir. Bunun dışında opsiyonel parçalarda üretirler. Ben hep bu yolu tercih ettim. 1.den ucuz ve göreceli olarak daha güvenli diye. Yalnız bu tip parçalara garanti vermezler (hatta var olan garantinden belirli bölümleri kaybedebilirsin). Bazende herkese satmazlar.

3.)Çok ama çok araştırma yaparak dalarsın motora. Genelde duyduğun şeylerin kocakarı masalı olduğunu anladığında motoruda harcamışsındır.

Boo_74 motorun ne? Ne amaçla düşünüyorsun. Belki daha başka bir yol buluruz.
(YEC amerikada çalışan çocukluk arkadaşım var. '04-'05 R1-R6-R46 için düşünüyorsan ona sorabilirim)
Başa dön
BOO_74
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 12.11.2004 - 12:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

biraz komik olacak belki ama 100cc lik bir honda scooter'im var, motor dünyasına daha yeni adım atıyorum. hondam 87 oktan benzinle çalışabiliyor, 9:1 sıkıştırmaya sahip ve 7 BG, türkiyede en kötü benzin 95 oktan diye satılıyor. bu sebeble acaba böyle bir ayarla birkaç beygir daha elde etmek mümkün olur mu diye aklıma takıldı... malum otomobillerde de böyle, düşük oktanlı benzine göre olanların gücünü kasten düşük tutuyorlar.
Başa dön
sino
Süper Racingci Üye
Süper Racingci Üye

Nereden: Almanya/Duisburg

MesajTarih: 12.11.2004 - 14:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

BOO_74 demiş ki:
biraz komik olacak belki ama 100cc lik bir honda scooter'im var, motor dünyasına daha yeni adım atıyorum. hondam 87 oktan benzinle çalışabiliyor, 9:1 sıkıştırmaya sahip ve 7 BG, türkiyede en kötü benzin 95 oktan diye satılıyor. bu sebeble acaba böyle bir ayarla birkaç beygir daha elde etmek mümkün olur mu diye aklıma takıldı... malum otomobillerde de böyle, düşük oktanlı benzine göre olanların gücünü kasten düşük tutuyorlar.

@BOO_74

Scouterinde SIKISTIRMA oranini degistirecegine motoruna hususi olarak satilan piston setinden alsan olur motor hacimi biraz yükseliyor zannederim 125ccm oluyor ve bg yükseliyor...SIKISTIRMA orani isi cok zor bir is motorun degerini bile asabilecek bir sey deymez bu yüzden..Hem yapsan bile daha yüksek oktanli benzin kullanman lazim buda tasarruf yönünden olgulu degil ! ;-)
sino Çevrimdışı sino Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
polat
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 12.11.2004 - 16:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sino kardeşimiz çok güzel açıklamış. Sıkıştırma oranı ile uğraşmak zorlayıcı olur.

Boo_74 malesef senin motorun hakkında pek bilgim yok ama araştırmaya başlıyorum. Birşeyler bulabilirsem haber vereceğim. Sende hemen işlem aşamasına geçme. Scooter dünyanın en sempatik belkide en keyifli motorudur. Allah kazasız km'ler nasip etsin dostum.
Başa dön
BOO_74
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 12.11.2004 - 16:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

iyi dileklerin için teşekkür ederim,cümlemize inşallah.

beni tetikleyen motorun 87oktana göre 7BG verecek şekilde ayarlanması, hani bir şekilde daha yüksek oktanlı benzinle (yani sokakta satılan standart 95 oktan benzinle, zira daha düşük oktanlısı yok piyasada) acaba daha yüksek bir güç alınabilir mi diye merak ettim, piston ve silindir hacmi ile uğraşmakta enteresan olabilir.

geçenlerde fransa'dan scooter magazine diye bir dergi getirttim,herifler 50cc lik motorlarda bile deli deli modifikasyonlar yapıyorlar.
Başa dön
polat
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 12.11.2004 - 17:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Oktan değiştirmenin hissedilebilir bir fark yaratacağını sanmıyorum. Aksine yanma zamanı ile ilgili problemler yaşatabilir.

İlla denemeyi düşünüyorsanız dostum, mutlaka rodaj (Break-in) süresini tamamladıktan sonraya bırakın.
Başa dön
realbiker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YZMYR, Alsancak

MesajTarih: 12.11.2004 - 17:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motosiklette bilemiyorum ancak
Corvette ZR1 ve BMW Alpina b12 (850i modifikasyonu)
iki arabada yolda giderken kompresyon oranının değişimini mümkün kılan sistemler mevcut. paris'te bir otoshov da görmüştüm. ancak daha ne olduğunu anlayamadığım bir ton alet ve göstergeyle donanmıştı arabalar.
kafam halen basmaz kompresyon oranının dışarıdan nasıl değiştirilebileceğine. kendimce bulduğum bir çözüm krank milinin hareketli olması?!?! tabi ne kadar olanaklı ve mantıklı.
Başa dön
realbiker Çevrimdışı realbiker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
yturan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Orlando-FL (Bafrali)

MesajTarih: 16.11.2004 - 02:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaslar SIKIstIrma oranini degistirmenin en kolay ve kisa yolu silindir kafasi contasinin daha incesini takmaktir, bunun haricinde silindir kafasi taslanabilir ama diger arkadaslarin da yazdigi gibi riskli ve bu isi bilen cok iyi bilen tecrubeli birisinin yapmasi gerekir. mesala kawasakinin zx10 icin fabrika tarafindan uretilmis daha ince silindir kafasi contasi satiliyor...
BOO74, senin yapacagin en kolay yol sinonun onerdigidir bence.

real biker,
ZR1 i diger corvette lerden ayiran tek ozelligi 32 sibop motoru olmasi idi, tabi sana yanlissin demiyorum kesinlikle Dil çıkarıyorum ama fabrika cikisi SIKISTIRMA oraninin degisimi diye bir sey oldugunu zannetmiyorum corvette lerde, BMW ya gelince bahsettigin Vtec gibi bir sey olmasin turkcesi galiba degisebilir eksantirik ayari gibi bir sey yani emme ve eksoz subaplarinin acilmasinin farkli rpmlerde degisir bir sekilde acilmasi ?
verypisadam
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 14.12.2004 - 08:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İlginç bir konu sitede motordan anlıyan ve ilgilenen bu kadar insan olması ne kadar hoş, bu arada boo_74 motorunun orjinal ayarları ile oynamamanı
ukalalık saymazsan tavsiye ederim
Başa dön
verypisadam Çevrimdışı verypisadam Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
eralp
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul - Mecidiyek?y

MesajTarih: 14.12.2004 - 12:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

BOO_74..

senin motorun 100 cc ve 7 beygir dediğine göre Honda Activa olmalı ?

Activanın motoru 4 zamanlı olduğu için çok fazla oynayamazsın. Senin fransız dergilerdeki 50 cc lik motorlara yapılan deli deli modifikasyonlar, 2 zamanlı motorlar için gecerli. 4 zamanlı bir scootera hele de bir activaya yapacagın en iyi modifikasyon, satıp daha kuvvetli başka bir scooter almaktır...
Çünkü iki zamanlı motorları yapı olarak modifiye etmek çok basittir. Örneğin TR de bile bir sürü Runner 180 cc var, 200 cc ye modifiye edilmiş, varyatördeki agırlıklar değiştirilmiş, eksoz değişmiş (2 zamanlı da en buyuk modifikasyon eksoz sistemi le olur)...

Ama sen ille sıkıştırma oranını artıracagım diyorsan, silindir kapağını taşlatabilirsin. ama bu durumda yüksek devirde giderken, pistonun supapları yakalama olasılığı oldukça artar.. Çok riskli ve bence değmez.. Benim görüşüm bu yönde.

Başa dön
eralp Çevrimdışı eralp Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
BOO_74
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 14.12.2004 - 14:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

boo_74 motorunun orjinal ayarları ile oynamamanı
ukalalık saymazsan tavsiye ederim

estafurullah, sohbet ediyoruz...

Alıntı:

Çok riskli ve bence değmez

eralp haklısın,evet motor activa Gülümsüyorum

sohbete katılan herkese teşekkürler, demek ki 4 zamanlı bu motorla oynamanın fazla bir yararı yok, zaten garantiyi bozacak bir işlem belkiyle acabayla yapılmaz.

bir de bir başka arkadaşımdan gelen uyarı var, neticede 10" tekerli minik bir makineden bahsediyoruz, bu konfigurasyonda 100-120'kmh la de gitmek pek güvenli olmayacaktır muhtemelen, yoksa yanılıyor muyum???
--------------
Başa dön
ceze
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 14.12.2004 - 16:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Eralpt aynen katılıyorum Dil çıkarıyorum
Activanın motoru 4 zamanlı olduğu için çok fazla oynayamazsın. Senin fransız dergilerdeki 50 cc lik motorlara yapılan deli deli modifikasyonlar, 2 zamanlı motorlar için gecerli. 4 zamanlı bir scootera hele de bir activaya yapacagın en iyi modifikasyon, satıp daha kuvvetli başka bir scooter almaktır...
Çünkü iki zamanlı motorları yapı olarak modifiye etmek çok basittir. Örneğin TR de bile bir sürü Runner 180 cc var, 200 cc ye modifiye edilmiş, varyatördeki agırlıklar değiştirilmiş, eksoz değişmiş (2 zamanlı da en buyuk modifikasyon eksoz sistemi le olur)...

Ama sen ille sıkıştırma oranını artıracagım diyorsan, silindir kapağını taşlatabilirsin. ama bu durumda yüksek devirde giderken, pistonun supapları yakalama olasılığı oldukça artar.. Çok riskli ve bence değmez.. Benim görüşüm bu yönde
+1 Dil çıkarıyorum ilave edecek fazla bi şey yok en iyi aydınlatma bu Dil çıkarıyorum
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.26 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal