Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim \'TatilSeti.com\'
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  MOTORDELISI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - yamaha V-max, nedir bu güzellik???

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

yamaha V-max, nedir bu güzellik???

yamaha V-max, nedir bu güzellik???
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
clayd
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: edirne

MesajTarih: 20.07.2006 - 11:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bluenight bahsettiğin motorlar muscle bike değildir, cruiserdir. v-max cruiser sınıfına girebilen muscle bike'tır. her iri görünen muscle bike olmaz. her naked da muscle bike olmaz, bu deyimi kazanmak için hacimli ve güçlü olmak gerekir, zaten bu sport, enduro, cross, cruiser, naked gibi gerçek bir sınıf olmayıp bir deyimdir. bu deyimi yaratan da v-max'tir, daha sonra honda x4'ü yapmıştır buna rakip, sıralı 4 silindir (cb1300 motoru uyarlanarak kullanılmıştır), yanlız çok tutmadı v-max kadar, üretimi de bitti,bu sınıfta tercih yapanlar v motorun tork karakterini seçmiştir. v-max te artık çok az satıyor, yenisi geçtiğimiz fuarlardan birinde tanıtıldı (prototip sadece seri üretim tamamen aynı olmayabilir) . aşağıda bir kaç x4 resmi veriyorum, v-max esintisine dikkat...

birde yeni v-max prototipi (kullanıcıların çok paralar harcayarak buna benzer v-maxler yaptığı yıllardır bilinen, üretiminde çok geç kalınmış bir model)

Başa dön
clayd Çevrimdışı clayd Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
isirganus
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Kah orada, kah burada...

MesajTarih: 20.07.2006 - 11:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu güçlü motorlar bana bilimkurgu filmlerindeki robotları hatırlatıyor. Kontrolü kaybetmemek kaydıyla, üstünde olmak müthiş bir duygu olmalı.
Başa dön
isirganus Çevrimdışı isirganus Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Bluenight
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ...::ÇORLU::...

MesajTarih: 20.07.2006 - 12:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

clayd, her iri motorun musclebike olacağı gibi bir görüşüm yok zaten.O zaman Hayabusa musclebikeların babası olurdu Gülümsüyorum ...

Verdiğim örneklerden bazıları cruiser sınıfana da örnek gösterilebilir ama musclebike değillerdir dersek o sınıfa haksızlık yapmış oluruz kanaatimce.Çünkü ülkemizde daha önce de belirttiğim gibi musclebike başlı başına bir sınıf olarak görülmemekte ve cruiserlarla aynı kefeye konabilmektedir.
Ancak bu çeşitli Avrupa ülkelerinde ve A.B.D.'de "musclebike" olarak kendine özgü karakteri olan bir sınıf olmadığı anlamına da gelmez.Ki sadece bu sınıf motosiklet kullananlar tarafından oluşturulmuş çeşitli gruplar ve web forumları söz konusu ülkelerde mevcuttur...

Saygı ve sevgilerimle...

Başa dön
Bluenight Çevrimdışı Bluenight Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
lacrimimoza
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 20.07.2006 - 12:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

suzuki intruder ve yamaha warrior un benzer özellikleri var( görünüşlerini kastediyorum) ikiside ne klasik ne de sport tam arada mükemmel sentezler, v-max belki benim gibi yeniler için pek fazla hatta ölümcül derecede hem benim hemde motor için:) intruder 800 için ne düşünürsünüz? deneyimim var onu belirtiyim çok eski de olsa 4 aya yakın düzenli olarak kannuni mz kullandım... neden intruder; çok farklı olsalarda v-max, warrior gibi motorlardaki o anlatılmaz karizma ondada var...

Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:

buarada bluenight teşekkür ederim ilgi ve alakana, eyvallah
Başa dön
lacrimimoza Çevrimdışı lacrimimoza Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
eralp
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul - Mecidiyek?y

MesajTarih: 20.07.2006 - 12:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tifosi demiş ki:
VMAX her motorcunun garajına koymak isteyeceği bi makina.. tabii çok parası olsaydı GülümsüyorumGülümsüyorumGülümsüyorum:

Evet sadece garaj konur.. Ya da salonun bi köşesine dekor niyetine koyacan.. 3 ytl lik benzin fiyatıyla bu makien TR de kullanılmaz..

Başa dön
eralp Çevrimdışı eralp Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
clayd
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 20.07.2006 - 13:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bluenight vtx1800, varrior1700 gibi motorlar büyük hacimli cruiserdir, bunlara muscle bike denemez, ancak power cruiser diye nitelendirebilirsin. karizma veya tiple ilgisi yok. demek istediğim bu. bunlar güçlü motorlar olsada muscle bike namını alacak kadar değil. herkes bir nam uydurabilir, bunlardan en çok yakışanı ve doğru ifade edeni kalıcı olur. vaktiyle uydurulmuş olanları kendi beğeni ve fikrimize göre saptırmamak lazım.
Başa dön
playboy
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 21.07.2006 - 11:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bahsettiğimiz makına KARADULDUR çok keyıfli bi o kadarda takmınkardır nezaman ne yapçağı bellı olmayan dengesız bı makınadır 7 senıdır V MAX kullanıyorum ve halen bunun üstünde bı motor tanımıyorum özellıkle maddı açıdan sıkıntın olmassa modifeye edıldiği takdırde dul kalmadığın sürece bıne bılceğin tek makınadır

"İÇME SAHROŞ OLMA OYNAMA KAYBETME"
Başa dön
playboy Çevrimdışı playboy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
clayd
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 21.07.2006 - 18:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

playboy, karadul'a çifleştikten sonra erkeğini öldürdüğü için bu isim verilmiştir, senin dul kalmanla ilgisi yok yani, neticede dul kalma ihtimali olan v-max eğer o bahsettiğin dengesizliğe uygun davranmazsan Çok gülüyorum
Başa dön
Bluenight
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ...::ÇORLU::...

MesajTarih: 21.07.2006 - 19:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

clayd, sonuçta bu tarz motosikletlerin hepsinin temeli cruiserdır.Ancak senin de kabul ettiğin gibi bu tür motosikletlere (yada canavarlara Gülümsüyorum ) "power cruiser" da denebilir,benim belirttiğim gibi "muscle bike" da.

Çünkü yurtdışı menşeili çoğu sitede bu iki tanımlama da kullanılıyor.
Bırakalım bu cruiser üstü sınıfın esas adı zaman içinde kendiliğinden oluşsun... Dil çıkarıyorum
Saygı ve sevgilerimle...

Başa dön
Bluenight Çevrimdışı Bluenight Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
playboy
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 23.07.2006 - 11:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bılmeyen anlayamaz bır gun clayd denk gelırsek anlarsın v max nsl bı motor dıyee anlatamam görmen lazım

Başa dön
playboy Çevrimdışı playboy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
clayd
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.07.2006 - 19:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

playboy demişki;
Alıntı:

bılmeyen anlayamaz bır gun clayd denk gelırsek anlarsın v max nsl bı motor dıyee anlatamam görmen lazım

arkadaşım tüm mesajları okumadan cevap yazmayalım, gülünç oluyor, hadi seni zahmetten kurtarayım, 1.ci sayfada yazdığım mesajı koyayım

Alıntı:

v-max düşük süratlerde aşırı dengeli, kullanımı kolay, amortisörleri aldukça konforlu, süper performanslı, vites kutusu çok yumuşak olan bir motor. oturuş pozisyonu rahat. yazın motor ısısından ayakların pişer, yüksek süratlerde virajı iyi değildir, şase ve ön maşa esner, gazla oynamadan duramazsın, yolcun kusabilir. ön maşa esnemesi frende de sorun yaratır. en uzun seri üretilen motorlardan biri ve çok meraklıları var, klüpler, gruplar vs bir dolu. şase ve maşa esnemesini azaltmak üzere parçalar var. benim kullandığım supertrapp egzozluydu ve ses müthişti. benzin deposu küçük, harcamıda fazla olduğu için menzili düşük.

bahsettiğim parçalar bunlar, motorun karakterini oldukça düzeltiyor.

(resimler için 1.ci sayfaya bakınız)

sen kendi limitlerini bilip makinın gücüne gereken saygıyı gösterdikten sonra, birazda tecrüben varsa alabilirsin. yanlız elinin altında bu güç varken kendini tutabileceğine inanmıyorum, bundan başka bir sorun yok.

Başa dön
conan81
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: miami

MesajTarih: 23.07.2006 - 19:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hergün bi ton yol yapmayan biri olsaydım,kesin alırdım bu makınayı.hem güç hem karizma had safhada.ama gücü yola en iyi şekılde aktaran ve dengeli olarak kullanılabilen race makınalarda bile tehlıkeler yasıyoruz.bu dengesiz ve sürat yapmaya veya viraj almaya yatkın olmayan makınayla çok daha sık zor durumlara girilir diye düşünüyorum..
playboy
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 24.07.2006 - 07:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tartışmaya gerek yok herkesın zevkleri farklıdır

Başa dön
bberksan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 24.07.2006 - 09:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Garajinda 2-3 motorun varsa bu 3 yada 4.olabilir ama tek motor Vmax olacaksa en fazla 3 ay sonra satisa cikartirsin bu birinci soyleyecegim.
2.soyleyecegi ise yeni bir kullanicinin bu motoru almayi dusunmesi bile cok buyuk bir hatadir. Yeni bir kullanici hata yaparak 1200GS CBR600 yada R1 alabilir ama V max almasi resmen intihardir bana gore.
Başa dön
bberksan Çevrimdışı bberksan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
HarunR1
Üye
Üye

Nereden: antalya-istanbul

MesajTarih: 26.07.2006 - 11:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşımda var 2 gün kullandım ama öldüm.çok zor bi makina bence.ve çok ağır geldi bana kilo açısından.birkere yana yatırır gibi oldum evin garajından çıkarken,kaldırabilmek ne mümkün kardeşim,gülle gibi maşşallah.kalıplı güçlü adam olmak lazım bu motoru kullanabilmek için.
Başa dön
HarunR1 Çevrimdışı HarunR1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal