Tarih: 20.07.2006 - 11:13 Mesaj konusu:
bluenight bahsettiğin motorlar muscle bike değildir, cruiserdir. v-max cruiser sınıfına girebilen muscle bike'tır. her iri görünen muscle bike olmaz. her naked da muscle bike olmaz, bu deyimi kazanmak için hacimli ve güçlü olmak gerekir, zaten bu sport, enduro, cross, cruiser, naked gibi gerçek bir sınıf olmayıp bir deyimdir. bu deyimi yaratan da v-max'tir, daha sonra honda x4'ü yapmıştır buna rakip, sıralı 4 silindir (cb1300 motoru uyarlanarak kullanılmıştır), yanlız çok tutmadı v-max kadar, üretimi de bitti,bu sınıfta tercih yapanlar v motorun tork karakterini seçmiştir. v-max te artık çok az satıyor, yenisi geçtiğimiz fuarlardan birinde tanıtıldı (prototip sadece seri üretim tamamen aynı olmayabilir) . aşağıda bir kaç x4 resmi veriyorum, v-max esintisine dikkat...
birde yeni v-max prototipi (kullanıcıların çok paralar harcayarak buna benzer v-maxler yaptığı yıllardır bilinen, üretiminde çok geç kalınmış bir model)
Bu güçlü motorlar bana bilimkurgu filmlerindeki robotları hatırlatıyor. Kontrolü kaybetmemek kaydıyla, üstünde olmak müthiş bir duygu olmalı. _________________ YBR 125
48 LF 817
O RH+
Kayıt: May 31, 2006 Mesajlar: 1443 Nereden: ...::ÇORLU::...
Tarih: 20.07.2006 - 12:02 Mesaj konusu:
clayd, her iri motorun musclebike olacağı gibi bir görüşüm yok zaten.O zaman Hayabusa musclebikeların babası olurdu ...
Verdiğim örneklerden bazıları cruiser sınıfana da örnek gösterilebilir ama musclebike değillerdir dersek o sınıfa haksızlık yapmış oluruz kanaatimce.Çünkü ülkemizde daha önce de belirttiğim gibi musclebike başlı başına bir sınıf olarak görülmemekte ve cruiserlarla aynı kefeye konabilmektedir.
Ancak bu çeşitli Avrupa ülkelerinde ve A.B.D.'de "musclebike" olarak kendine özgü karakteri olan bir sınıf olmadığı anlamına da gelmez.Ki sadece bu sınıf motosiklet kullananlar tarafından oluşturulmuş çeşitli gruplar ve web forumları söz konusu ülkelerde mevcuttur...
Saygı ve sevgilerimle... _________________ Kask ve Tam Koruma,Daima...
Tarih: 20.07.2006 - 12:20 Mesaj konusu:
suzuki intruder ve yamaha warrior un benzer özellikleri var( görünüşlerini kastediyorum) ikiside ne klasik ne de sport tam arada mükemmel sentezler, v-max belki benim gibi yeniler için pek fazla hatta ölümcül derecede hem benim hemde motor için:) intruder 800 için ne düşünürsünüz? deneyimim var onu belirtiyim çok eski de olsa 4 aya yakın düzenli olarak kannuni mz kullandım... neden intruder; çok farklı olsalarda v-max, warrior gibi motorlardaki o anlatılmaz karizma ondada var...
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
buarada bluenight teşekkür ederim ilgi ve alakana, eyvallah
VMAX her motorcunun garajına koymak isteyeceği bi makina.. tabii çok parası olsaydı :
Evet sadece garaj konur.. Ya da salonun bi köşesine dekor niyetine koyacan.. 3 ytl lik benzin fiyatıyla bu makien TR de kullanılmaz.. _________________ Motogiyim Türkiye'nin en Bol Çeşit İçeren Online Motosiklet Aksesuar Magazası
Tarih: 20.07.2006 - 13:19 Mesaj konusu:
bluenight vtx1800, varrior1700 gibi motorlar büyük hacimli cruiserdir, bunlara muscle bike denemez, ancak power cruiser diye nitelendirebilirsin. karizma veya tiple ilgisi yok. demek istediğim bu. bunlar güçlü motorlar olsada muscle bike namını alacak kadar değil. herkes bir nam uydurabilir, bunlardan en çok yakışanı ve doğru ifade edeni kalıcı olur. vaktiyle uydurulmuş olanları kendi beğeni ve fikrimize göre saptırmamak lazım. _________________ meleklerinizin uçabileceginden hizli gitmeyin
http://www.youtube.com/watch?v=RphuWXv3t2k http://www.youtube.com/watch?v=8EtejsGn5WI
Bahsettiğimiz makına KARADULDUR çok keyıfli bi o kadarda takmınkardır nezaman ne yapçağı bellı olmayan dengesız bı makınadır 7 senıdır V MAX kullanıyorum ve halen bunun üstünde bı motor tanımıyorum özellıkle maddı açıdan sıkıntın olmassa modifeye edıldiği takdırde dul kalmadığın sürece bıne bılceğin tek makınadır _________________
Tarih: 21.07.2006 - 18:38 Mesaj konusu:
playboy, karadul'a çifleştikten sonra erkeğini öldürdüğü için bu isim verilmiştir, senin dul kalmanla ilgisi yok yani, neticede dul kalma ihtimali olan v-max eğer o bahsettiğin dengesizliğe uygun davranmazsan _________________ meleklerinizin uçabileceginden hizli gitmeyin
http://www.youtube.com/watch?v=RphuWXv3t2k http://www.youtube.com/watch?v=8EtejsGn5WI
Kayıt: May 31, 2006 Mesajlar: 1443 Nereden: ...::ÇORLU::...
Tarih: 21.07.2006 - 19:40 Mesaj konusu:
clayd, sonuçta bu tarz motosikletlerin hepsinin temeli cruiserdır.Ancak senin de kabul ettiğin gibi bu tür motosikletlere (yada canavarlara ) "power cruiser" da denebilir,benim belirttiğim gibi "muscle bike" da.
Çünkü yurtdışı menşeili çoğu sitede bu iki tanımlama da kullanılıyor.
Bırakalım bu cruiser üstü sınıfın esas adı zaman içinde kendiliğinden oluşsun...
Saygı ve sevgilerimle... _________________ Kask ve Tam Koruma,Daima...
Tarih: 23.07.2006 - 19:46 Mesaj konusu:
playboy demişki;
Alıntı:
bılmeyen anlayamaz bır gun clayd denk gelırsek anlarsın v max nsl bı motor dıyee anlatamam görmen lazım
arkadaşım tüm mesajları okumadan cevap yazmayalım, gülünç oluyor, hadi seni zahmetten kurtarayım, 1.ci sayfada yazdığım mesajı koyayım
Alıntı:
v-max düşük süratlerde aşırı dengeli, kullanımı kolay, amortisörleri aldukça konforlu, süper performanslı, vites kutusu çok yumuşak olan bir motor. oturuş pozisyonu rahat. yazın motor ısısından ayakların pişer, yüksek süratlerde virajı iyi değildir, şase ve ön maşa esner, gazla oynamadan duramazsın, yolcun kusabilir. ön maşa esnemesi frende de sorun yaratır. en uzun seri üretilen motorlardan biri ve çok meraklıları var, klüpler, gruplar vs bir dolu. şase ve maşa esnemesini azaltmak üzere parçalar var. benim kullandığım supertrapp egzozluydu ve ses müthişti. benzin deposu küçük, harcamıda fazla olduğu için menzili düşük.
bahsettiğim parçalar bunlar, motorun karakterini oldukça düzeltiyor.
(resimler için 1.ci sayfaya bakınız)
sen kendi limitlerini bilip makinın gücüne gereken saygıyı gösterdikten sonra, birazda tecrüben varsa alabilirsin. yanlız elinin altında bu güç varken kendini tutabileceğine inanmıyorum, bundan başka bir sorun yok.
hergün bi ton yol yapmayan biri olsaydım,kesin alırdım bu makınayı.hem güç hem karizma had safhada.ama gücü yola en iyi şekılde aktaran ve dengeli olarak kullanılabilen race makınalarda bile tehlıkeler yasıyoruz.bu dengesiz ve sürat yapmaya veya viraj almaya yatkın olmayan makınayla çok daha sık zor durumlara girilir diye düşünüyorum.. _________________ 2003 HONDA CBR 954 RR...
Tarih: 24.07.2006 - 09:21 Mesaj konusu:
Garajinda 2-3 motorun varsa bu 3 yada 4.olabilir ama tek motor Vmax olacaksa en fazla 3 ay sonra satisa cikartirsin bu birinci soyleyecegim.
2.soyleyecegi ise yeni bir kullanicinin bu motoru almayi dusunmesi bile cok buyuk bir hatadir. Yeni bir kullanici hata yaparak 1200GS CBR600 yada R1 alabilir ama V max almasi resmen intihardir bana gore. _________________ sevgiler
bberksan
I need your boots your clothes and your motorcycle
Kayıt: Jan 25, 2006 Mesajlar: 52 Nereden: antalya-istanbul
Tarih: 26.07.2006 - 11:13 Mesaj konusu:
arkadaşımda var 2 gün kullandım ama öldüm.çok zor bi makina bence.ve çok ağır geldi bana kilo açısından.birkere yana yatırır gibi oldum evin garajından çıkarken,kaldırabilmek ne mümkün kardeşim,gülle gibi maşşallah.kalıplı güçlü adam olmak lazım bu motoru kullanabilmek için.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız