Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - "Karpal Tünel Sendromu"

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

"Karpal Tünel Sendromu"
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
freewing
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 19.06.2006 - 11:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar konu tam olarak anlaşılmış mıdır bilemem yeni bulduğum bilgileri de ekliyorum.

Karpal Tünel Sendromu nedir?

Bilekte, karpal tünel denilen bir alan vardır. Tünelin içinden; başparmak, işaret parmağı, orta parmak, yüzük parmağını duyusunu ve başparmağın bazı hareketlerini sağlayan median sinir ile önkoldan ele doğru uzanan 9 tendon geçer. Tünelin çatısını transvers karpal bağ oluturur.

Karpal tünelin, normal basıncının bir nedenle artması sonucunda, sinir üzerine bas olur ve sinirin çalması engellenir. Elde ve parmaklarda ağrı, uyuma ve elektriklenme ile kendini ortaya koyan karpal tünel sendromu gelir.

Karpal Tünel Sendromu Neden Olur?

Genellikle nedeni bilinmemektedir. Ancak, baz faktörlerin tünel içindeki basıncın artmasına neden olduğu bilinmektedir.;

*Tünel içinden geçen tendonların, tekrarlayan el hareketleri ile yıllar içerisinde yıprandığı, buna bağlı kalnlama gösterdiği ve sinir üzerine baskı yapabildiği

*Bu bölgedeki kırık veya çıkıkların tünele doğru çıkıntı oluşturabildiği

*Özellikle hamilelikte görülebilen sıvı tutulumunun basıncı arttırdığı bilinmektedir.

Bulgular Nelerdir?

Median sinirin duyusunu sağladığı alanlarda ağrı, uyuşukluk ve karıncalanma sizi uykunuzdan uyandıracak şekilde bağlar. Zaman içerisinde araba kullanma, gazete okuma gibi aktiviteler esnasında gün içerisinde de kendini hissettirir. Elinizden baz objeleri düşürmeye balarsınız. Daha ileri dönemlerde parmaklarda duyu kaybı ve başarmakta kas zayıflığı gelir.

Tedavisi Nedir?

Erken tan ve tedavi rahatlamanızı sağlayıp, sinir hasarının devam etmesini engellemektedir.

Tanda; ‚çeşitli klinik değerlendirmeler ve elektromyografik (EMG) çalmalar kullanılmaktadır.

Tedavide; Erken dönemde bulgular baz yöntemlerle sonlandırılabilir.Bunlar;

*Evinizde ve iş ortamınızda eli kullanmadaki uygun pozisyonlar öğrenme ile mümkündür.

*Sinirin üzerindeki basıncı düzenlemek için uygun bir atel

*İlaç tedavisi

* Egzersiz

* Bulgular şiddetli olduğunda veya diğer tedavi yöntemleri ile düzelmediğinde, transvers karpal bağın cerrahi yöntemle gevşetilmesi siniri rahatlatmaktadır. Cerrahi tedavi, tünelin üzerinde yer alan bağın kesilmesi ile mümkündür. Bu bağın kesilmesi tünel içindeki basıncın azalmasına yol açar. Açık yöntem ile cerrahi, cildin tünel üzerinde tamamen kesilmesi ile yapılır. Endoskopik (bir kamera aracılığı ile) daha küçük girişlerden de bağ kesilebilmektedir
Başa dön
freewing Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
ECEDOGUKAN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ystanbul

MesajTarih: 19.06.2006 - 13:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

He bıde bayan boksorlerde oluyor.Ben gibi.İnsanı delırrten agrılar uyusmalar ama zaman zaman gecıyor.Dınlendırmek en saglıklı tedavi
ZINDABAT PAKISTAN
Başa dön
ECEDOGUKAN Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SGOR
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: united states of KONYA

MesajTarih: 19.06.2006 - 13:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

freewing, sagol kardeş bilgi için

ZXRosman, az giriyorsun abi dikkat ediyorum
ZXRosman
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Hollanda- Konya

MesajTarih: 19.06.2006 - 14:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

ZXRosman, az giriyorsun abi dikkat ediyorum

Ben genelde akşam ve geceleri sitedeyim.
Denk gelmiyoruz demek ki.
ZXRosman Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
tentene
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ADANA

MesajTarih: 27.06.2006 - 19:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

trigliserid ve kolesterol çokluğuda aynı uyuşmalara yol açabiliyormuş.Birbiriyle karıştırılmamalı.
tentene Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
KingExorcist
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Güzelbahçe/İzmir

MesajTarih: 28.06.2006 - 09:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cok teşekkürler dostum. iyi çalışma Dil çıkarıyorum bilgilendirdiğin için cok teşekkürler Alkışlıyorum Alkışlıyorum

Kişisel Bi Mevzu...
Başa dön
KingExorcist Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
seyyah_izmir
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 28.06.2006 - 14:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

teşekkürler paylaşımın için. ben bu sorundan ameliyat oldum yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. spor la uğraşıyordum o zmn ben biraz buna bağlıyorm biraz de ihmalsizlikten. bileğimi bi kaç kez incittim ama üzerinde durmayarak spora devam ettim ama bundan uzun bir süre sonra oldu freewing da dediği gibi kesin de bi tanısı yoq bu rahatsızlığın.

önce elimde güç kaybı başladı ben geçer die ilk zamanlar sallamadım. bi sene sonra güç kaybı fazlalaştı daha sonra devlet hastanesine (ankara-hacettepe) giderek emg emar gibi testlere girmeye başladım. daha sonra bu hastanede rahatsızlığın kolun tam olarak hangi bölgesinde olduğu bulunamadı. bana bilekten açıcaz bulana kadar yukarı çıkıcaz denildi bende ooolllduuu dedim ve ameliyat filan olmuyorum dierek izmir e üniversiteye geldim. bu sırada bir sene daha geçti başlayalı 2 sene oldu artık elimi açamıyordum ve insanlarla tokalaşırken bu durum belli oluyordu sakat gibi olmuştum ve bu beni belli etmesemde çok rahatsız ediyordu.

daha sonra burda el mikro cerrahi hastanesini öğrendik ve bu hastane özel bi hastane olduğu için durumumla hemen ilgilendiler diğer hastnaede binbir çileyle asistanların elinde olduğum ve kimsenin bi şey anlayıp bulamadığı testleri burda 3 gün içinde bitirip sorunun nerde olduğunu buldular ve benim bi hafta içinde ameliyata aldılar. arkadaşlar sorunun olduğu yer dirseğimin iç kısmındaymış ve şu an orda 10 santimlik bir kesiğim var diğer hastanede olduğumu düşünsenize bilekten dirseğe kadar koca bir kesik. ve şu an elimin iyileşmiş olması benim için büyük bir sevinç. şu an ameliyat olalı bi seneyi geçti ve elim bayya düzeldi ama daha bi kaç sene var sanırım eski gücüne kavuşması için. çünkü amelyatı geciktirdim ve ordaki kaslar bu süre içinde kullanılmadığı için işlevini yitirdi bunun için geliştirme aletiyle (bildiğimiz sıksık) el kaslarımı geliştirmeyte çalışıyorm.

zen kardeşime tavsiyem hiç vakit kaybetmeden ameliyata gir ve kesinlikle el mikro cerrahiyi tavsiye ediyorum. tamam bi kaç ay sorun oluyor ama geç kalındığında iyileşmesi bayya zaman alıyor şimdiden geçmiş olsun bana ulaşmak istersen msn: cagsun@mynet.com)
Başa dön
seyyah_izmir Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
freewing
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 02.07.2006 - 19:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ayrıca pc kullananlar için linkte gördüğünüz mousepad var, zararı azda olsa indirecektir.(bende yeni modeli var gayet rahat)

http://www.weblebi.com/oko8aqUWDG2FycPEMG8ifg.wim

Başa dön
freewing Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
extrailt
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 06.07.2006 - 19:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gercekten cok iyi bir arastırma arkadas tsk
Başa dön
extrailt Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
marjinall
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: bursa

MesajTarih: 29.07.2006 - 21:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ZXRosman demiş ki:
freewing, teşekkürler dostum! çok faydalı bilğiler Dil çıkarıyorum

Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum
Başa dön
marjinall Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
hadoken
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 29.07.2006 - 21:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

freewing, evet seninde dedigin gibi KISS de yazmıştı aklıma geldi ama sen önce davranmışsın
Başa dön
hadoken Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
_Zagor_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 29.07.2006 - 22:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

freewing,dostum bu ve buna benzer konuları irdeleyip gündemde tuttuğunuz için minnettarım sizlere Alkışlıyorum ,emeğinize sağlık Dil çıkarıyorum
Üye
Üye

Nereden: ANKARA

MesajTarih: 29.07.2006 - 22:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaslar bu konuda tez yamiz birisi olarak oncelikle duyarlılıgınıza cok sevindim. yeteri kadar bilgi barındırdıgına inanarak sizi fazla sıkmak istemem ama lütfen kendi sağlığınız açısından gereken onemi ve dikkati verin gereken önlemleri alın çünkü sizler benim icin önemlisiniz Alkışlıyorum
Başa dön
akcatas Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
seyyah_izmir
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 31.07.2006 - 21:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

zen sen kesilecek yeri şimdiden bi çiz gözün alışsın hehe Çok gülüyorum
Başa dön
seyyah_izmir Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SeyyahKedi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR

MesajTarih: 04.08.2006 - 01:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

seyyah_izmir demiş ki:
zen sen kesilecek yeri şimdiden bi çiz gözün alışsın hehe Çok gülüyorum

Ne komik değilmi " seyyah"???
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
2. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.19 Saniye