Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - "Karpal Tünel Sendromu"

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

"Karpal Tünel Sendromu"
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ismlcrpc
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: BALIKESiR GÖNEN

MesajTarih: 04.08.2006 - 02:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

freewing, teşekkürler sayende birşey daha öğrenmiş oldum Dil çıkarıyorum

Başa dön
ismlcrpc Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
elhun
Üye
Üye

Nereden: ?nye / Ordu

MesajTarih: 04.08.2006 - 10:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

freewing,teşekkürler verdiğin bu bilgiler için.Günde 6-7 saat bilgisayar başında zaman geçirmek zorunda olan bizler için çok değerli bilgiler bunlar.Herhalde bugünden sonra daha dikkatli olacak herkes bu sağlık sorununa yakalanmamak için.Yakalananlara da şimdiden geçmiş olsun acil şifalar
seyyah_izmir
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 05.08.2006 - 12:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

SeyyahKedi demiş ki:
seyyah_izmir demiş ki:
zen sen kesilecek yeri şimdiden bi çiz gözün alışsın hehe Çok gülüyorum

Ne komik değilmi " seyyah"???

evet bende 10 cm bi kesik var bana göre komik ok.
Başa dön
seyyah_izmir Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
dj-roer
Üye
Üye

Nereden: İstanbul-Bakırköy/Avcılar

MesajTarih: 01.09.2006 - 21:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu rahatsızlığı ben yaklaşık 10 sene önce yaşamıştım;Ancak erken teşhiş olduğundan ilaç ve bandaj tedavisi ile kurtuldum.
Konu ile alakalı tedbirler şöle:Bileklik kullanımı (nerede ise her motora bindiğimde.)kesinlikle kireçlenmeye sebebiyet verecek hareketlerden kaçınma ve doal olarak çok fazla yormamak.
Ancak zaten normal kullanımdada(motosiklet)bileklik kullanılır ise bu rahatsızlık oluşması oldukça zor demişlerdi dr. lar bana.
Kazasızve arızasız sürüşler. :!:
Başa dön
dj-roer Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
ruhkanseri
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 14.10.2006 - 22:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

freewing kardeşim paylaşımın için çok teşekkürler
Başa dön
ruhkanseri Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
emre22
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: iSTANBUL

MesajTarih: 27.04.2007 - 17:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Karpal tünel sendromu, el bileğinin bir hastalığıdır. Bilekteki karpal tünelden geçen median sinirin sıkışması sonucu ortaya çıkar.

El-Bilek Kanalı Hastalığı belirtileri nelerdir?

Geceleri ellerde ortaya çıkan ve zaman içinde giderek şiddetlenen uyuşmalar ve ağrılar. Uykudan uyandırcak kadar kötü olabilir ve kola, omuza yayılabilir.
Avuç içinde ve parmaklarda his kaybı veya elektrik çarpması hissi. Özellikle baş, işaret ve orta parmaklarda görülür.
Elde kuvvet kaybı, tutamama, tutulan şeyleri düşürme.
Eli sallamakla bu ağrıların hafiflemesi.

Neden olur?
El-Bilek kanalı hastalığı hekimler tarafından çok eskiden beri bilinmesine rağmen başka hastalıklarla karışabilmekte ve çoğu zaman hastalar doğru tanı alamadığı için hekim-hekim dolaşmaktadır. El-bilek kanalı hastalığı yerine boyun fıtığı tanısı alarak ameliyat olmuş ancak şikayetlerinden kurtulamamış hastalara sık rastlanmaktadır.

El bileği karışık bir anatomik yapıya sahiptir. Parmak ve el hareketlerini sağlayan adele-sinir-damar kompleksi buradan geçerek, dağılır. Median sinir dediğimiz, başparmak ve işaret parmağının hareket ve duyusunu sağlayan bir sinirde bileğin iç yüzünün ortasından geçerek el içinde dallara ayrılır. Bu sinirin üstü, el bileği hizasında ve kısmen de avuç içinde kalın koruyucu özelliği olan bir bandla kaplıdır. Bu koruyucu band , orta yaşlara doğru çeşitli nedenlerle kalınlaşarak, altında kalan ve koruduğu siniri sıkıştırır.

En sık nedeni aşırı kullanmaya bağlı bant kalınlaşmasıdır. Özellikle bileğine yük vererek senelerce çalışan kimselerde, daktilo-bilgisayar kullanlarda, örgü ören ve yoğun ev işleri yapan ev hanımlarında, oto tamircileri gibi el bileğini çok kullanan kişilerde sık ortaya çıkar.

Bazen bu hastalık başka bir hastalığın parçası olarak karşımıza çıkabilir.

Diabetes Mellitus
Hipotiroidizm
Akromegali
Romatoid Artrit
Gut gibi..

Nasıl teşhis konulur?
Tanı, şikayetlerin ayrıntılı öyküsü ve bu duruma yol açacak diğer nedenlerin araştırılmasıyla konulur. Boyun fıtığı ve kireçlenmesi tanısı konan hastaların bir kısmında , el bilek kanalı hastalığı da mevcut olup, bu duruma çift darlık adı verilir. Hem boyunda omurilik ve sinir kökü sıkışmıştır, hem de el bileği kanalı darlığı mevcuttur.

Boyun MR’ı ve ENMG (sinir elektrosu) tetkikleri yapılarak tanı kesinleşir.

El-Bilek Kanalı Hastalığının Tedavisi
Başlangıçta,

Aşırı kullanmayı engellemek, el bileğine aşırı yük binmesine neden olacak işlerden kaçınmak
Ağrı kesiciler ve antienflamatuvar ilaçlar
Bilek egzersizleri
El bileği atelleri, gece atelleri
Lokal ya da sistemik kortizon enjeksiyonları çoğu kimse için yeterli olmaktadır.

Ancak zaman içinde şikayetler tekrar başlar ve kalıcı çözüm basit bir cerrahi girişimle sinirin serbestleştirilmesidir. Lokal veya genel anestezi altında, mikroskop kullanılarak el bileğinden avuç içine doğru yapılan 1-2 santimlik bir kesiyle, sinirin üstündeki band kesilerek, sinirin sıkışması ortadan kaldırılır. Bu yöntem kalıcı bir rahatlamaya neden olur. Ameliyat sonrası 3-5 gün el bileği istirahatini takiben, hasta normal yaşantısına döner.

Önerilerimiz:
Daktilo ve bilgisayar kullanırken, zaman zaman ellerinizi istirahat ettiriniz.
Ev işlerinde bileğe çok güç binen durumlarda dikkatli olunuz.
Gece uykuda bileğinizin üstüne yatmayınız.
Özellikle geceleri ellerinizde uyuşmalarla uyanıyorsanız, uykunuz bölünüyorsa el-bileği kanalı hastalığı başlıyor demektir.
Tedavisi mümkün olan bu hastalıkta basit bir cerrahi girişim kalıcı çözüm sağlar.

BURGMAN 400
Başa dön
emre22 Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
poorfect
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Sessizligin bozuldugu yer

MesajTarih: 17.07.2007 - 01:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben de bilgisayar öğretmeniyim. Zamanımın çoğunu bilgisayar kullanarak geçiriyorum. İntiharın bir değiişik yolu. Tavsiye etmem. Aynı sıkıntı bende de var. Bu konuyu okumak için açtığımda motor sürerken tünele girmede karşılaşılan bir sıkıntı okuyacağımı sanmıştım. Ha ha ha. Amma muzip adamım ben ya hu!
Başa dön
poorfect Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
meLanchoLie
Haber Editörü
Haber Editörü

Nereden: UsaK M.D.

MesajTarih: 17.07.2007 - 01:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

freewing, abi cok tsk ederim. Keske bütün topicler böle elle tutulur olsa

Başkasının İzinde Yürüyen İz Bırakamaz!
Başa dön
meLanchoLie Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
securtyy
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: GEBZE

MesajTarih: 17.07.2007 - 03:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bende kendimi fazla sıkıyorum ondandır diyordum ama mesele farklıymış

Son Mesajdan 4 dakika sonra eklendi:

securtyy demiş ki:
bende kendimi fazla sıkıyorum biraz salıyorum bileklerimi nebileyim debriyaj ve fren pedallarının ekseniyle oynadım en son biraz ara vermeye başladım iyice rahatsız etmeye başlamıştı ama ara verince düzeliyordu

greeneyes_girl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: konya

MesajTarih: 17.07.2007 - 03:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bencede süper bi çalışma olmuş aynı dert bendede var çok rahatsız ediyor Üzgünüm Üzgünüm Üzgünüm bazen çok şiddetli oluyor bence gündemde kalması gereken bi topic herkesin okuması lazım Bravo Bravo tebrikler çok güzel bi açıklama Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Bravo
LiveFreeDieHard
Üye
Üye

Nereden: Konya

MesajTarih: 20.07.2007 - 13:05    Mesaj konusu: Karpal Tünel Sendromu ve tedavi seçenekleri Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar;
Karpal Tünel Sendromu ile ilgili olarak bir takım tedavi seçenekleri mevcut olmaktadır.Bu konuda teşhisi Ortopedi,Nöroloji,Fizik Tedavi Uzmanları,Beyin Cerrahları koymaktadırlar.
Başlangıç aşamasında B Vitaminleri kombinasyonu ile tedavi olunabilmektedir.En azından semptomlar giderilebilmekte.Bu kombinasyona sahip ilaçlardan biriside BENEXOL B12 isimli ilaçtır.Uyuşmaları ortadan kaldırdığı bir gerçektir.
Başa dön
LiveFreeDieHard Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
CrAzYrİdEr
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: otobandan;)

MesajTarih: 20.07.2007 - 13:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Üye
Üye

Nereden: Ankara/çayyolu sokaklardayım

MesajTarih: 20.07.2007 - 13:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar o sinir dirsek kısmındanda geçiyor bir sıkarsanız hissettirir zaten anında karıncalanıyor(şakasına arkadaşlara hep yapardık Çok gülüyorum ) e abi ben daha kolay hasta olabilirim ozaman gitar+pc+motor(ama motor seneye Gülümsüyorum Dil çıkarıyorum )
Başa dön
bars Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Kolt
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 06.02.2008 - 17:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bende fazla motosiklet kullandığım zaman bu belirtilerle karşılaşıyorum..
Başa dön
Kolt Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
karakral1
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 06.02.2008 - 18:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

teşekkürler
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
3. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.29 Saniye