Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - cbr 125 hakkında bilinenler

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

cbr 125 hakkında bilinenler

cbr 125 hakkında bilinenler
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
34eh1974
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 18.09.2006 - 21:48    Mesaj konusu: cbr 125 hakkında bilinenler Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar yaw bende bitane cbr 125 war
ama niyeyse kullanmakta zorlanıyorum çünkü arka teker
çok çabuk kaymaya meyilli
frendede sudada hemen zart die kayıyo

bu konu hakkında bilgisi olan warmı yada bana yardımcı olacak arkadaşlar warsa
nolur cvplasın Üzgünüm

düşmekten sıkıldım beylerrrrrrrrr :!:

arka tekeri değiştir dediler
motor daha 750km de nesini değiştiricemki
ayrıca lastikleride IRC marka

şimdiden saolun beyler ?
Başa dön
34eh1974 Çevrimdışı 34eh1974 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 18.09.2006 - 21:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Lastiklerinin havasını kontrol ettir arkadaşım. Lastik basıncı düşükse kolay kayar; yüksek ise yine kayar!
Sıfır motosikletlerin lastikleri genelde gereğinden fazla şişirilmiş olurlar!

Lastiklerde bir sorun bulamazsan, kendini kontrol ettir! Çok gülüyorum Düşmekten sıkıldım da ne demek oluyor? Sıkılacak kadar da düşülmezki birader yahu... :P Ben daha bir kez bile düşemedim, sıkıntıdan geberiyorum ne zaman düşecem diye... Ne mutlu sana, haline şükret... Çok gülüyorum
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
racingdelisi
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: İZMİR/çeşme

MesajTarih: 18.09.2006 - 21:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bendede cbr125 var benimkide çok kayıyor en fazla benzinlikte düşme tehlikesi atlattım ama şans eseri hiç düşmedim lastiği değiştirirsen motorun hızı ve performansı azalır bende kalın yapcaktım ama olmaz dediler düzgün kullanıcaz başka çare yok... motorcu_haso2146@hotmail.com
Başa dön
racingdelisi Çevrimdışı racingdelisi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
ikibira
Üye
Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 18.09.2006 - 22:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

biraderim motorun hayırlı olsun. motorunda problem yok, o konuda için rahat olsun arka çok güzel kayıyor. motor hafif, tekerler ince. bunlara yapacak çok bişey yok ama arka tekeri değiştirebilirsin. bir de (bence esas önemli olan) ön freni kullanacaksın o zaman arka kaymaz Bravo fren tekniği hakkında oldukça fazla bilgiye sitede ulaşabilirsin.
ikibira Çevrimdışı ikibira Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
kalyoncumotor
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 18.09.2006 - 22:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hondanın ortak sorunu bu galiba büyüklerini bilmem ama commuter sınıfı motorları hep böyle türkiyede yapılan titanlarda da bu sorun vardı aniden frene basmak isteğinde arka lastik sanki ön tekerin yerine gelcek gibi oluyordu.galiba cbr 125 de öyle ama bence bunun önüne geçilemez.belki kalın lastik takılırsa biraz azalabilir.
betin
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: antalya

MesajTarih: 19.09.2006 - 00:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadasım sana tawsıyem fazla arka frenı sıkma bak bugun gecırdıgım olayı anlatayım:
antyalyada ıhametgah etmekteyım cbr125r kulanıcısıyım bugun yagmur yagdı bende artcımla bıyere gıdıyorduk arka frenı hafıf sıkmayla sankı buzun ustunde kaymıs gıbı oldum arka teker yanıma geldı ve pattt surunduk motorda bısey yok 10 sn calısmadı ama sonra motor kendını toparladı neyse dıkat et ben dustugumde olabılır motor kulanmasını duse duse ogrenecegız dıyerek yola dewam eettım bunlar olacak tabı duseceksın kafescıler sıkıstıracak ama bırazdaha dıkatlı olalım Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
betin Çevrimdışı betin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Tuyax
Üye
Üye

MesajTarih: 19.09.2006 - 01:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaslar,

o kadar cok baygınlık yarattıkı bence bu 125 konusu , acılan eski topıclere bakın , zaten 125 lastıkler cok ince kesinlikle ne yaparsan yap kayacaklar, plus arka lastık kayarsa kurtarırsın ama in kayarsa yerdesin .. yagmurlu havada kullanmamaya özen gösterin.. bide full koruma binin.. budur.

Tuyax
Başa dön
Tuyax Çevrimdışı Tuyax Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
strider
Organizatör-İstanbul
Organizatör-İstanbul

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 19.09.2006 - 07:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bende de var cbr 125 r ama ben niye o kadar kaymıyorum?
öncelikle lastiklerinin havasını kontrol ettir. kitapçığında yazıyor havalarının ne kadar olması gerktiği..
arka frene de çok fazla asılma, kilitleme..
yağmurda da çok fazal binmemeye çalışş..
motorun yeni olduğu için lastiklerin kayganlığı fazla olabilir. zamanla bu oran düşer.. ama bu zamanı düşmeden geçirirsen iyi olur tabi Dil çıkarıyorum
Gsm : 0532 7373698
Başa dön
strider Çevrimdışı strider Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
mertaltinok
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 19.09.2006 - 08:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yamurlu havalarda, yeni çiselemeye başladında gerçekten çok dikkatli olmak lazım. Virajalrda yada dönemeçlerde ani fren yapmamalı vites küçültülmemelidir. Onun dışında cbr125 in frenleri gayet başarılıdır.ama yağmur dışındada kayıyor dersen o senin frene abanmandan kaynaklanıyor derim.
Başa dön
mertaltinok Çevrimdışı mertaltinok Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cmd
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 19.09.2006 - 08:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

herkeze günaydın ben bişey öğrenmek istiyorum cbr 125 in lastikleri kalınlaştırılamazmı ince olmak zorundamı Üzgünüm

Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:

bu arada strider şuanda işte olduğum için msn e giremiyorum adresini aldım makinen için konuşmak isterim ama akşam girebilirim msn e umarım müsait olursun ve satmamışsındır görüşmek üzere
cmd Çevrimdışı cmd Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
tentene
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ADANA

MesajTarih: 19.09.2006 - 09:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Benim bisiklette frene çok basınca kayıyor.CBR125 ile ne farkı var ki.
tentene Çevrimdışı tentene Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cmd
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 19.09.2006 - 09:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tentene sen hangi makinaya sahipsin öğrenebilirmiyim ve bu arada unutmaki bisiklet sürmeyi bilmeyen motor kullanmayı çok ama çok geç öğrenir denge her zaman her konuda çok önemlidir bişeyleri küçümserken bile Öfkeliyim anlayana. . .
cmd Çevrimdışı cmd Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
34eh1974
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 19.09.2006 - 09:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dostlarım kardaşlarım
engin tecrübe ve bilgileriniz için cümleten hepinize teşekkür ederim.

buarada bu düşüşlerin bir nedeni daha war utandımda söleyemedim beaww

2 aylık motorcuyum ve ilk kez yağmurlu havalarda motora binme eyleminde bulundum bundanda kaynaklandığını biliorum ama
bu cbr benim 2. motorum
öncesinde cgl125 wardı onunla böle şeyler yaşamadığım için olsa gerek

kimse düşmesin,motor eskmesin...
herkese çok tenkü
Başa dön
34eh1974 Çevrimdışı 34eh1974 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
oncearocker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 20.09.2006 - 17:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

34eh1974, iki aylık motorcu olduğunu, cbr 125' inde ikinci motorun olduğunu söylüyorsun. Sürdüğün motorların karakteristik özellikleri birbirinden farklı. Cbr 125' in arka freni cgl 125' den daha etkili. Öncelikle lastiklerinin havasını bir kontrol et, ancak sanırım derdin daha büyük. Kanaatimce kısa cgl 125 tecrüben seni olumsuz etkiliyor. Cbr 125' i durdurmak amacıyla arka frene abandığın sürece emin ol sonuç hep aynı olacak, arka teker kilitlenecek. Kısacası fren kullanma alışkanlığını değiştirmen gerekiyor.

Sorununun çözümü için tavsiye istersen:

1- Frenajda sorun yaşamak istemiyorsan cgl 125' in frenlerini unut. Cbr 125' te arka tekeri kilitlemeden fren pedalına uygulayabileceğin maksimum gücü boş, uygun bir yerde tecrübe et. Bu uygulama sırasında seçtiğin yer sana belirli bir mesafe içerisinde durmak gibi bir kaygı vermesin ve ön freni hiç kullanma. Bu çalışmayı yeterince yaparsan sağ ayağın gerekli hassasiyeti kazanır ve zamanla fren pedalına arka tekeri kilitleyecek kadar basmazsın. Ancak bunu yaptığın zaman göreceğin üzere motor kısa bir mesafe içerisinde durmayacak, zira arka fren motoru durdurmak için değil. Dolayısıyla ön fren keşfedilmek üzere seni bekliyor olacak.

2- Yine yukarıda belirttiğim şekilde, uygun bir yerde ön frene ön tekerleği kilitlemeyecek şekilde uygulayabileceğin maksimum kuvveti sağ eline ezberlet (bu sefer arka freni kullanmadan). Yalnız bunu yaparken çok dikkatli ol, ön tekerlek daha zor kilitlenir ancak ön tekerleğin kayması arka tekerleğin kaymasına benzemez. Ön tekeri kilitlersen bir anda kendini yerde bulabilirsin. Ön fren dozajını düşe kalka öğrenmek istemiyorsan çalışmaların sırasında ilk başlarda fren manetine çok az sabit bir kuvvet uygula, bu sırada kafanda motoru durdurmak olmasın. Sadece motora hız kaybettireceğini düşün. Ön freni oldukça düşük bir güçle sıkmana rağmen, ön frenin arka frene göre ne kadar güçlü bir yavaşlatma etkisi olduğunu hisset. Bir sonraki basamak ön frene uyguladığın gücü giderek artırmak olacak. Her ne nedenle olursa olsun ön frene tüm gücünle aniden asılmak yapacağın en yanlış şey olacaktır. Ne kadar acil yavaşlaman veya durman gerekirse gereksin, ön freni giderek artan bir güçle sıkman gerektiğini unutma. Ön fren bir damlasını bile heba etmeksizin suyunu çok içmek istediğin, ortadan ikiye ayrılmış bir domatese benzer. “Güçlü bir şekilde sıkayım çabucak suyunu içeyim” dersen, suyunu her tarafa sıçratır üstünü başını berbat edersin, keyfin kalmaz. Önce yavaşça sıkmaya başlayıp sonra güçlü bir şekilde ezersen, son damlasına kadar bardağına doldurur, afiyetle içersin. Ön freni giderek artan bir güçle sıkmaktan bahsederken bunun çok uzun bir zaman alacağını düşünme. Elin alıştıktan sonra saliseler içerisinde parmakların otomatik olarak manet üzerinde artan bir güç uygulamaya başlayacak. Burada önemli bir nokta daha; motorun hızını kendine göre ortalama bir çabuklukta azalttığını düşündüğün an gerisini zamana bırak. Sabırsız bir şekilde “ön freni daha ne kadar etkin kullanabilirim” düşüncesinin peşinde koşarsan, eninde sonunda limiti aşar durduk yerde başına iş açarsın.

3- Ayrı ayrı çalıştığın ön fren ve arka freni aynı anda uygulamayı dene. Bu çalışmalar sırasında muhtemelen arka freni, tek başına kullandığın zamandan daha etkili bir biçimde (ön frenle birlikte) kullanabileceğini hissedeceksin. Kısa bir süre sonra ön ve arka freni birlikte kullandığında ortalama bir yavaşlama standardına ulaşırsın. O andaki yavaşlama standardın sadece ön freni kullandığın zamandan daha etkili, sadece arka freni kullandığın zamana ise gülecek kadar iyi olacaktır. O andaki frenaj etkinliğin, takip mesafesi açısından trafikte senin her şeyin olacak. Dolayısıyla sürüş hızını ve takip mesafeni her zaman buna göre belirlemen gerekecek. Tecrüben arttıkça daha kısa sürede ve mesafede durabilirsin ancak tecrübenin artabilmesi için öncelikle o andaki durumunun farkında olman gerekiyor.

Notlar:
1- Uzun uzadıya çalışma yapacak zamanım yok diyorsan ve kendini alelacele trafiğin ortasına atıyorsan (ki yapma derim), öncelikle ön freni çalışmanı tavsiye ederim. Ancak trafiğe çıkma konusunda aceleci değilsen ön frenin değerini daha iyi anlamak açısından yukarıdaki sırayı bozma.

2- Islak zemin ayrıca tecrübe gerektiriyor. Hele hele yağmurun ilk çiselemeye başladığı sırada yoluna devam ediyorsan, altındaki zeminin bildiğin buzdan farksız olduğunu unutma. Mesela “Ben donmuş bir göl üzerinde motorumu keyifle sürerim” diyorsan yoluna devam et, aksi halde uygun bir yerde yolların adam akıllı ıslanmasını bekle. Yağmurlu havalarda motor kullanmıyor olsan bile, yağmur yolda seni yakaladıysa; kesinlikle “yağmur bastırmadan gideceğim yere varayım” gibi bir düşünceye kapılma. Yağmur dinecek gibiyse ve vaktin varsa bekle, aksi takdirde yollar tamamen ıslandıktan sonra sakin sakin keyfini bozmadan yola koyul. Yağmur nedeniyle sinir stres yaparsan kaza ensende bekler unutma. Yollar tamamen ıslanmış dahi olsa motorun yol tutuşu önemli ölçüde zayıflayacaktır. Dolayısıyla gazı açtığında motor yine gider ama, tekerler daha çabuk kilitlenir, motor daha çabuk kayar. Süratini ve yatış açını buna göre ayarlamalı, frenleri daha dikkatli kullanmalısın. Her santimetrekaresini ezbere bildiğin, sürekli geçtiğin ve motoru limitlerinde kullanmayı sevdiğin yerler olabilir (güvenli sürüş açısından hiçbir zaman limitlerde kullanmamak lazım tabi), ancak ıslak zeminlerde motorun ve senin limitlerin aşağı çekilmiştir bunu unutma. Üstelik bildiğin yollar artık bildiğin gibi olmayabilir; zira önceden olmayan, yağmurun şiddeti ile meydana gelmiş çukurlar suyla dolduğundan görülmeyebilir, kanalizasyon kapakları kırılmış, çıkartılmış olabilir, yollardan akan su kaygan bir tortu bırakmış olabilir vs. Bir de yollar parça parça kurumaya başladığında, ıslak bir bölgeden çıkan lastik kuru zeminle temas ettiğinde yol tutuş özelliği azalacağından dikkat etmek gerekir.

3- Havaların soğuduğu dönemlerde (şimdiki gibi) asfaltın soğuması lastiklerin yol tutuşunu zayıflatır. Hergün motosiklet kullanıldığında bu geçiş dönemi sürücünün duruma intibak etmesi nedeniyle çok tehlikeli görünmese de, sözgelimi sadece hafta sonu motorunu çıkartanlar için bu durum sıkıntı yaratabilir.

Keyifli sürüşler dilerim.
oncearocker Çevrimdışı oncearocker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cadde_seytani06
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: başkent/ angara MD

MesajTarih: 20.09.2006 - 19:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

oncearocker, arkadasım o kadar güzel anlatmışsınki ekliyecek baska bişey yok

ama benim anlamadığım ön teker kaydığı zaman düşme riski yüksek ama arka teker kayınca düşmesi biraz zor

ben her fırsatta motorun her iki tekerinide kaydırırım yerin durumuna göre

ön teker çizgisini bozmadığı sürece kaysada düşme tehlikesi çıkarmıyo
arka teker ne kadar kayarsa kaysın hemen topluyo tabi bu dediklerim en fazla 70 km hızlarda böyle
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal