Tarih: 20.09.2006 - 14:32 Mesaj konusu:
arkadaşlar bu topic açılalı baya oldu inanırmısınız bu topiği açtığım günün hemen ertesine dileğim gerçekleşti herkese teşekkür ederim iyi ve kötü yorumlarından ve yardımlarından dolayı ve teker olayını da aştık artık makina şu an modifiye ediliyor.
merhaba türkiyede hayabusayla tekteker yapan,deneyen veya show yaparken videoya çeken.çok az sayıda insan vardır nedenmi? toplasanız türkiyede 550-600 tane hayabusa var.bu biraz gönül işi birazda bütçe işi.kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum.hayabusa tektekerde en güvenli motosikletlerden bir tanesidir.hayabusada (T.İ.P)denge sensörü vardır.aniden tekere geldiginde 73 derece durumunda bu sensör devreye girerek motorun devrini keser ve ön tarafın aşağıya inmesini sağlar.siz hiç duydunuzmu hayabusa ile ters dönen.ancak viraj çıkışında teker yapıp yan getirirseniz düşersiniz.hayabusayla 2.viteste çok rahat teker yapabilirsiniz 5000-7000 devir aralığında gazıçekip bırakıp tekrar çekerseniz.yol durumu ve lastikleriniz iyiyse rahatlıkla tekere gelir.tabi burada önemli olan tekere getirmekmi tek tekerde uzun bir yol katetmekmi.bu sizin yüreğinizin ve bileğinizin ne kadar sağlam olduğuna bağlı.72 derecede gazı sabit tutarsanız km lerce yol katedersiniz.bu işi ilerletecekseniz motosikletinize 1/2 litre fazla yağ ekleyin. aşağıdaki videoyu izlemeyi ihmal etmeyin.
sevgili eray.bu sensör hayabusada arka fren hidrolik kutusunun sol tarafına vede benzin deposunun şaseye bağlantı köprüsünün tam altına montajlıdır.senin için hayabusamın kuyruğunu ve selesini söküp resmini çektim.hayabusa severler için söylüyorum hayabusayı kullanırken içerisinde ne gibi teknolojiler barındırıyor bunlarıda araştırın.bu motosiklete olan hayranlığınız kat kat artacaktır.genel olarak söylemek istediğim bir şey var.hayabusayı anlamsız bir şekilde süper bike (1000 cc)makinelerle karşılaştırmayın boşuna.hayabusa ULTİMATE SPORT BİKE bir motosiklettir.kendi katagoriyle karşılaştırmak daha mantıklı olur.öyle değilmi?
Hayabusa içersinde inanılmaz teknolojiler barındıran bir makine,dürüst olayım bu teknolojiyi ilk kez senden duydum.Biz bayilik aldığımızda (2001) Hayabusa yeni çıkan bir model olmadığı için semineri söz konusu olmadı.O yüzden hergün başkasından yeni bir şey duyuyorum.
Bu parçanın ingilizcesini biliyormusun Hayabusacenter?
hayabusadaki sensör (T.I.P OVER )sensör diye okunur.müzik gerçekten güzel.ilk eklediğim videodaki hayabusayı kullanan benim.amatör bir çekimdi.yinede zevk aldık.
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6139 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 21.09.2006 - 10:10 Mesaj konusu:
Alıntı:
sormus bırı nasıl teker yapılır dıye?bazıları teknık yazmıs bazıları teknık atmıs resmen dostum busayı sorarak kaldıracaksan bosver yazık motorunada canınada
işte olay budur!! hayabusa alıyosun ve tek teker nasıl yapılır die soruyosun?? sanırım sen yasamaktan sıkıldın kardesim biyere patlamak istiyosun millete vicdan azabı çektirmeye niyetlisin!! :nono: _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
Tarih: 21.09.2006 - 12:04 Mesaj konusu:
hayabusa farklıdır eşsizdir bence havada teker yerine asfallta uçmanın keyfini yaşa ..... bu arada turkishriders haya fanatikleri için birebir yazmadan geçemedim ,cüneyt bey'e selam olsun _________________ Born Naked Ryde Naked
KAWASAKY Z750
Muzzys titanium
Tarih: 21.09.2006 - 12:28 Mesaj konusu:
hayabusa :!: biniyorsun
ve tek tekere kalkamıyosun garip
her şeyin yeri başkadır ama tek teker gitmektense
hızlı ve dikkatli gtmek daha iyidir _________________ SAHİP OLDUĞUNUZ HER DÜŞÜNCE NESNEL BİR GERÇEKLİK BİR KUVVETTİR
1-Karar verdimi uygulayacaksın
2-Uygularken tereddüt etmeyeceksin
3-Tereddüt ettiğinde kaybedersin
Uzun zamandır sitede yoktum ama millet iyice birbirine sataşmaya başlamış bakıyorum : ) Arkadaşım hayabusa tek tekere gelir orası kesin ama honda nın cbr yada suzukinin gsxr serisi vb... motorlar kadar kolay degıl.Hayabusanın ön agırlıgı daha fazladır ve gücü yeni SS motorlardan daha azdır bu bir gercek.Kaldırır ama uzun gidemezsin 2. vitezi bitirir 3. ye koyarken önü iner cok ustaysan belki devam ettirirsin.Ama kesin bir konu var 160 kg motorlar mı 222 kg motor mu daha kolay kalkar.Ayrıca deviri farklı makinesi daha az güclü bir motor.Nerdeyse öteki Süper sportlar yanında kilo performansa vuracak olursan 280 kg lık bir motor gibi kalır 180 beygir olacak olsaydı.Hızlı güvenilir uzun yolda yormayan eşsiz bir motora sahipsin.Kazasız belasız sürüşler dilerim.Hayabusayla güzel günler gecirdim ama hic tek tekere yeltenmedim.Herkes arka dingili uzatıyor ki önü kalkmasın dragta hızlı gitsin...Var bir hikmeti değil mi : ) _________________ Amateur
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız