Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Kış Aylarında Motor Nasıl Kullanılır?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Kış Aylarında Motor Nasıl Kullanılır?

Kış Aylarında Motor Nasıl Kullanılır?
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 25.11.2004 - 00:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Prometheus demiş ki:
Hatta kış şartları için de birer ATV alsak iyi olacak Gülümsüyorum

Pro, ATV bizi kesmez... Biz en iyisi sundan bir tane cekelim... Dil çıkarıyorum

Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
james_dean
Üye
Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 25.11.2004 - 00:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

halkım öKKKüz kardeşim. görmezler. görse de aldırış etmezler.
ilk defa yağmurda motora bindim hakikaten ıslanıyorsun ve kaskın da kötü oluyor, malum silecek de yok.
pek hoş bir deneyim olmuyor. kısacası zevk işkenceye dönüşüyor.
saygılar.
Başa dön
james_dean Çevrimdışı james_dean Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
racingmotor34
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 25.11.2004 - 01:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

asfalt buzlu iken karlı havada ZZ-R 1100 ü yaklaşık 500 metre kadar gittim hiç düşmeden ama nasıl 30 km hız 3 viteste motor başladı silkelemeye stop edecek 2 vitese attım tabi o anda gazı biraz fazla vermişim yanlayarak en az beş altı metre gitmişimdir bi buzda düşmediğimiz kalmıştı ama düşmedim ve sağsalim kapalı garaja geldim vee üstüne bir bardak su yusuf yusuf dedi güzeldi ama racing motorlada güzel oluyo hani ama tavsiye etmem Çok gülüyorum Dil çıkarıyorum
DarkHaze
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Eski?ehir

MesajTarih: 25.11.2004 - 01:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

valla arkadaslar kışın binilir diosunuzda gel eskişehirde bin. motosikletimi karların altından çıkartıp garaja götürmem için 10 dakikam vardı... ıslak havada ıyı korunmayla donanımla binilir tabiiki ama -8c da deli olmak lazım tam anlamıyla...
Prometheus
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 25.11.2004 - 09:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Karasal iklimde tavsiye etmem şahsen. Arabanın içinde bile dötümüz donarken, motosiklet üstünde mi :evil:
Başa dön
Prometheus Çevrimdışı Prometheus Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
turkx
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 25.11.2004 - 09:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben bu topikten sonra deneme yaptım 2 kere düştüm :oops: motor yerinden bile kımıldamadı Çok gülüyorum ayrıca buzda motor gitmiyorki Bravo arka teker boşa dönüyor :oops: lastik yakmaca olayı ama lastikde yanmıyor 8)
ben hala tv seyredin derim
BOO_74
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/avrupa

MesajTarih: 25.11.2004 - 12:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kış adam gibi kış olsa ona göre giyin çık, istanbulda bir gün kış ertesi gün çamurlu ice-slash.

su olsa akıp gidecek- kar olsa üzerine basıp gidecen...
Başa dön
BOO_74 Çevrimdışı BOO_74 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
aythakan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 26.01.2005 - 16:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben Antalyada yaşıyorum. Burada sadece yağmur var. kar ve buzlu yollar yok. Yinede ıslak yolda motor kullanılmasını tavsiye etmem. Mecbur kalınması durumunda da 40 km/h aşmadan kullanıyorum.
Başa dön
aythakan Çevrimdışı aythakan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
imparator
Üye
Üye

Nereden: sinop

MesajTarih: 26.01.2005 - 16:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motora yazın binilir. Dil çıkarıyorum
Başa dön
imparator Çevrimdışı imparator Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
SEDATGUVEN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 27.01.2005 - 12:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Selam Arkadaşlar,

Kış zorludur. Kışın gerçekten yol, ciddi iştir. Motorcular, en fazla kazayı, ilk iki yıldan sonraki iki yılda yapar. Yani dört yılı deviren motorcu, kolay kolay boya yaptırmaya gitmez. İlk iki yılda tırsaklığın koruduğu, sonraki yıllarda tecrübenin koruyacağı arkadaşlara bazı öğütler çıkıyor. İnşallah dinlemeyi uygun bulurlar da, hep beraber bu yolların tozunu atmaya devam ederiz.

Konumuz aşırı soğuk havada sürüş. Siz siz olun, eğer kecrübesizseniz kışın, özellikle de tek başınıza, şehir içi mesafeyi aşmayın. Gerçi İstanbul gibi şehirdeyseniz ve Pendikten Beylikdüzü'ne gidiyorsanız, bu şehirlerarası yoldan bile uzundur. Kışa güven olmaz. Bozuk havada yola çıkacaksanız ya full ekipman çıkın, yada hiç çıkmayın.

Bununla beraber, diyelim ki bir şey oldu, apar topar yola çıktınız ve tam dönerken, hava birden bozdu. Hafif hafif kar attırmaya başladı,hava ayaz. Bu durumda ilk duraklayabileceğiniz noktada durun ve geri dönün. Varsayalım bunu yapamadınız ve yola devam etmek zorundasınız;

Her şeyden önce vücut ısınızı korumanız lazım

Vücudun kendini koruma mekanizması harekete geçtiğinde kalp, ciğerler, böbrekler ve diğer hayati organlara zarar gelmemesi için, kan akışını yeniden düzenler. Bu yüzden, en uzaktaki organlara giden kan miktarı azalır.
Bunun anlamı, vücudun gerekirse el ve ayakları feda etmek bahasına, hayati organları koruma çabasıdır. İnsanın en çok ısı kaybettiği yerlerden biri de elleridir. Motor kullanan biri, ellerinin hassasiyetini, katiyyen ve katiyyen yitirmemelidir.
Gerçi şimdi bazı motorların elciklerinde ısıtma sistemi var velakin bunlar, ellerinizi belirli bir ısıya dek korur. Böyle havalarda yetmez. Kalbe uzak tek önemli organ el mi? Hayır. Kafa da kalbe yeterince uzak. Kan, boyundaki atardamarlardan geçerken fazla ısı kaybettiğinden vücut beyne verdiği kan miktarını azaltacak. O zaman ne olacak? Beyne az kan gittiği için düşünme ve karar verme hızı düşecek. Bu da konsantrasyon eksikliğine neden olacak. Sonrası..Düşünmek bile hoş değil.

Yeterince beslenemeyen beyin, normal zamanda "saçma"diyeceği kararları "mantıklı"bularak, kazaya davetiye çıkartır.

Bu durumda yapılabilecek en mantıklı şey ilk noktada mola vermektir. Böyle durumlarda motor sürmek zorunda kalan arkadaşlara, kısa aralıklarla durup, vücutlarına egzersiz yaparak ısıtmaları gerekir.
Boynun ve başın korunması hayatidir. Kaskınızdaki rüzgarlık dolayısıyla başınız korumalı olabilir ama, boyun kısmının korunması biraz önce yukarıda anlatılan sebeple çok önemlidir. Yanınızda boynunuzu korumak için özel bir şey yoksa bile, motorunuzun bir yerinde muhakkak boynunuza dolayarak şahdamarlarının geçtiği bölgeyi koruyacağınız örtücü bir nesne bulunmalıdır. Hiçbir şey bulamazsanız Gazete kağıdı da işinizi görür.Belki biraz boynunuza rahatsızlık verir ama, bu havada böyle bir şeye kalkışmakla, bunu dünden kabul etmiş durumdasınız.

Tamam bunun için bir sürü araç, gereç var. Goretexi, neopleni, kaplumbağa kürdü denileni, özel başlığı vel hasılı kelam envaisi var.
İkinci önemli nokta, kesinlikle hız yapmamaktır. Yağmur ya da kar, bir şeye çiselemeye başlamışsa, büyük ihtimalle yerde de de bizi bekleyen sürprizler her zaman vardır.

Bir su birikintisi her zaman potansiyel tehlikedir.

Çünkü, yurdumuzda asfalt deliklerinin ne kadar derin olabileceği hakkında hiçbir kaynak bilgi veremez. Karayollarımızda, en namlı “off road”yarışına şapka çıkarttırabilecek büyüklük ve derinlikte çukurlar bulunmaktadır.Bu su birikintileri, yolculuk esnasındaki tek tehlike değildir. Yol, böyle havalarda, sanki çok gerekliymiş gibi, yer yer buzlanma eğilimine girer. Uzunca bir çizgi halinde giden buzlanmış bir bölge bile, yüksek hızda can sıkıcı sonuçlara sebep olabilir. Eğed daha önceden yağmış ve erimiş karlı bir yolda ilerlemekteyseniz, öncelikle köprülerde dikkatli olun, Çünkü köprülerdeki buzlanma, normal yoldaki buzlanmadan daha geç çözülür. Buzlu yolda azıcık kaymakla, yere pike yapmak arasında çok ince bir çizgi vardır.
Mümkün olduğunca düz gitmeye çalışın. Ani dönüşlerden yada frenlerden kaçının. Buzlu olduğu kesin belli olan bir yerden geçerken, hız ayarlaması çok önemlidir. Eğer hızlı girerseniz virajın dışına, yavaş girerseniz virajın içine doğru kayarsınız. Devirli makinalarda motor freni ideal yavaşlama yollarından biridir.
Buzlu yolda karşınıza bir tepecik çıkarsa hızınızı azaltın, motorun üzerine iyice yatın ve frenleri hafifçe sıkarak inin. İnerken kaymaya başladığınızı hissederseniz, freni bırakın.
Eğer inişli değil, çıkışa rast gelirseniz, tepenin eteğinde biraz gaz verip, elinizi yavaş yavaş gazdan çekin ve motorun varolan enerjisiyle tepeye çıkmasını sağlayın.

Yol üzerinde mola verebileceğiniz yerler varsa, tereddüt etmeden durun.

İki saatte bir mola vermeniz sizin için hayırlı olacaktır. Eğer hava berbatsa, yolculuk süreniz bir saati geçmesin. Yol kenarında bir çorbacıya girin. Bir çorba söyleyin, iliğinizi kemiğinizi bir güzel ısıtın, tuvalete gidin ve hakikatten hazır olduğunuza inandığınız an yola çıkın. (En son öğrendiğim şeylerden biride tuvalet ihtiyacı mesane dolu iken asla yol yapmayın kaza durumlarında ilk mesane patlıyor) Vücut motorunun yakıtı yiyecek olduğundan, bir şeyler atıştırmayı ihmal etmeyin. Soğukta, o yedikleriniz, kalori olarak size geri dönecektir. Vücutta su kaybı da olacaktır. “İçerim bir çay” iyidir hoştur da, sadece içecek yetmez. Mis gibi bir tavuklu şehriye ya da mercimek çorbası cana can katıp, göze fer, batna cila verecektir. Bu mola konusu fevkalade önemli. Atlamamanız şiddetle tavsiye ederim. Alkol kesinlikle çok tehlikeli söylemeye dahi gerek yok.

Böyle havada titremeniz ya da soğuktan dolayı canınızın yanması hala bütün vücut fonksiyonlarınızın sizi idare edebilecek ölçüde çalıştığını gösterir. Yeniden yola koyuldunuz, biraz zaman geçti, hava buz gibi ama siz gayet keyiflisiniz ve hiç üşümüyorsunuz. Belki biraz dikkatinizi yoğunlaştıramıyorsunuz, hafiften de uykunuz geliyor gibi ama gayet mutlusunuz ya da bir şeyler hatırlayıp birdenbire acayip duygulandınız, neredeyse ağlayacak hale geldiniz hemen kenara çekin.

Böyle bir havada, soğuk dolayısıyla azap çekmeyen sürücü, donuyor demektir.

Henüz saçma sapan bir hata yapmadınızsa, bu sadece şanslı olduğunuz içindir. İlk geçen aracı durdurup, yardım isteyin.Utanmayı ya da gururu bir kenara bırakın, yoksa bir daha onları bir yana bırakma şansına sahip olamayabilirsiniz.
Aracın içine girip biraz ısının, durumu izah edin, mümkünse üzerinizdeki ıslak giysileri bir an önce çıkarın ve en yakın köy kahvesi ya da çorbacıya kadar sizi götürmesini isteyin. İşin şakası kalmamış, kenar çizgisinden sahaya dönmüşsünüz demektir.
Gittiğiniz yerde hemen sıcak bir şeyler (çorba, süt, et suyu falan) için. Yeniden motor kullanmaya başlamayacağınız için içecekleriniz alkollü olabilir. Zaten vücudunuzun eski haline gelmesi muhtemelen saatler alacaktır.
Gerçi yazılanların çoğu ekipmanı tam, lastikleri donanımlı arkadaşlarımız içinde geçerli tabi ama, siz siz olun, donanımsız çıktığınızda, bu yazı bizlere bir kere ders olsun, çekirgenin zıplamasına benzetmeyi
Başa dön
SEDATGUVEN Çevrimdışı SEDATGUVEN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
airbrush-tr
Sponsor

MesajTarih: 27.01.2005 - 12:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aynısı başıma geldi walla...
buna hipotermi deniyor ve inanın başınıza gelmesini istemezsiniz! Üzgünüm
uzuvlarınız (eller, ayaklar vs) bi kere donmanın eşiğine geldiğinde ordaki hücreleriniz ölmeye başlıyor...
bu ilk seferde belli bir x sıcaklıkta 10 dakika içinde hipotermi (donma) başladıysa; bi dahaki seferde x ısı derecesinde 7. dakikada başlıyor...
bi dahakine 5. dakikada!

bu inanın böyle bir lanet döngü
mümkünse hipotermiye girmeyin...
tam 35 dakika ağladım yahu!
böyle bir acı olamaz!
Başa dön
airbrush-tr Çevrimdışı airbrush-tr Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SEDATGUVEN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 27.01.2005 - 13:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Evrim Yıldırımla biraz çene yaptık akşam. Ayrıntılar için kendisine ceee diyebilirsin. Çok gülüyorum
Başa dön
SEDATGUVEN Çevrimdışı SEDATGUVEN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
tataroglu
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 27.01.2005 - 13:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

sino demiş ki:

Tr de yollar yazin bile cogu yerde cam gibi kayganken kisin nasil olur düsün iste

ya ben motora buzda
zincir takıp gezen arkadaşları biliyorum.zincir kopup da çamurluga sardıgındaki durumlarını da :md:
Başa dön
tataroglu Çevrimdışı tataroglu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
oldman2003
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 27.01.2005 - 18:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yeterki kar buz olmasın, yağmur azapta olsa yoldayım. belki de benim makine scooter olduğu için rahatım. hızlı bir makine olsa cesaret edemem.
Başa dön
oldman2003 Çevrimdışı oldman2003 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
delimengi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul kadyköy

MesajTarih: 30.01.2005 - 22:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

ya ben motora buzda
zincir takıp gezen arkadaşları biliyorum.zincir kopup da çamurluga sardıgındaki durumlarını da

bak işte ben onlardan biriyim Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum
Başa dön
delimengi Çevrimdışı delimengi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal