mustafb, antalyada bir kaza olmustu kardesım haberlerde okumustum kızın bırısı today 50cc ile yolda gıdıor 30km ıle dengesını kaybedıyor arkadası arkasında oynadıgı ıcın dusuyorlar ve kız kafasını kaldırıma carpıp oluyor
Tarih: 08.10.2006 - 15:22 Mesaj konusu:
hız yer mekan yol hiç önemli deil hep koruma. bak ben yaşadım bu olayı. imzamda link var bakıp tanık olabilirsin... _________________ Bakırköy'den Kaçtım, Mutluyum...
Size şunu aktarmak isterim kask konusu ile ilgili olarak ;
2-3 ay önce bir arkadaşım şehir içinde bir kaza yaptı ve hızının 40-50 civarında olduğunu söyledi.. Yolda seyreden bu arkadaşımız kontrolsüz u dönüşü yapan bir araca göbekten bindirdi.. O anda arkadaşımda nazi kaskı varmış, ve ben kazadan sonra kaskı gördüm ve gözlerime inanamadım. İnanın ki kask 3'e çatlamış.. Çünkü düşünce kafasını refüje çarpmış.. Sizce kafa kasktan sağlam mıdır? ve kask olmasaydı? Bence ister 10 km ile ister 100 km ile, kask kullanmak şart...
Kayıt: Oct 19, 2005 Mesajlar: 2043 Nereden: SAFRANBOLU & ESKİŞEHİR
Tarih: 10.10.2006 - 12:02 Mesaj konusu:
Alıntı:
Sevgili mustafb, Öncelikle aramıza hoş geldin.
Yüreğindeki tüm iyi niyetinle,''50 Km hızla giden bir motorun üzerinde iken kask takmasam birşey olur mu?'' diye sormuş olman,açıkçası senin medeni cesaretinin göstergesidir.
O halde 38 yaşında bir arkadaşın/ağabeyin/kardeşin olarak,sana şu yanıtı vermek istiyorum;
Değil 50 Km hızla gitmek,20 Km bir hızla 50 metrelik bir mesafeye dahi gidecek olsan,kask ve diğer koruma ekipmanlarını mutlak kullan,ve hatta bu ekipmanları kullanmayı, kendinde oturmuş bir davranış haline dönüştürmeye uğraş ver..
Başka Söylenecek bir şey yok +1 _________________ AB (rh) +
www.caferota.com
millet bu "mustafb" bizimle kafa buluyo gibi geliyo..kask takmalımıyım diye sorumu sorulur yaw..bizim içinmi takcak..naparsa yapsın..10-20km hızla gidiyordum düştüm neden düştüm acaba diye sormuş bide..ya ne bilelim niye düştün..acemiysen düşmüşündür kardeşim..yok bu adam bizle kafa buluyo.. _________________ %90 rüzgar, %10 sinek ve kaçma şansın yok. Ne güzel !!
ben valla 15 ie giderken yana yattim kafami asfalta vurdum... sesi beynimin içinde yankilandi... kask olmasaydi beynim kafatasi paramparcaydi... _________________ 2. el motosiklet sitesi
www.motosikletpazari.com Ikinci Elde Motosikletin Tek adresi
kask takmayı düşünmuyosan arkadaşlar sana yardımcı olsun ^2 ^2 ^2 10 lada gıtsen kafalama cakılırsan allah muhafaza peynın patlar o yuzden canım kardeşim aman kask sız binmee
Tarih: 12.10.2006 - 10:15 Mesaj konusu:
Yaz günlerinde özellikle trafikte bekleme anında gerçekten sıkıcı bir durumla karşı karşıya kalabiliyorsunuz.Ancak can güvenli adına olmazsa olmazlardan en önemlisi kast kullanımıdır.Eğer bir de motorunuzun renk armonisine göre koruyucu giysi kullanıyorsanız bütünlük açısından da oldukça hoş bir ambians da sağlıyor kask kullanımı.Ha nedir;siz tanınamıyorsunuz seyir halindeyken,evet bu faktör biraz düşündürebilir.Ama konu can güvenliğiyse kask mutlak takalım ve her zaman tavsiyesi olalım arkadaşlar...
Tarih: 16.10.2006 - 21:45 Mesaj konusu:
Kaskı ayaklarımız ve gövdemiz için takmıyoruz Vücudumuzun en önemli organı kafamız için takıyorum bırakın 50 ile giderken 10 la dahi gidip düşsen ve kafan bir taşa veya sivri bir yere çarpsa Allah korusun ölüm veya sakat kalma ihtimali çok yüksektir Zaten kask takmak bir aksesuar değil Bilakis aynı zamanda motorcunun kültürüdür Kask takmıyana ben motorcu demem Hele hele hız göstesi yapanlara aslama demem
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız