Bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama affınıza sığınarak bu konuyu aktarmak istedim;
Bu bujilerin genel distribütörü bu parçayı 35 YTL'ye satışını yaparken her zaman güvenerek gittiğimiz HONDA yetkili servisi kod rakamını bahane ederek sadece ve sadece karton kutusundan başka bir farkı olmayan NGK İridyum IMR9C-9H bujiyi 75 YTL'ye satışını yapmaktadır.Servis prosedürü içinde ben bu zamlı meblağı ödemek zorunda kaldım yeni servise gidecek veya buji alacak arkadaşlara duyrulur. _________________
a rh (+)
NGK bujilerin fiyatları aşırı düştü ama bide piyasaya CHİNA malı NGK lar girdi dikkat edin bi iridyum büjiyi 15 milyona satıyorlar _________________ Bir Pazar Sabahi Liv Tyler ile Uyandin mi Hiç?
2008/R1 - Istanbul
eminatar@hotmail.com
Tarih: 28.10.2006 - 23:59 Mesaj konusu:
belirtilen buji tipi yeni nesil motosikletlerde standart kullanılmaya başlanılan iridyum tiptir.her il için değişebilir ancak istanbul ili içinde bu bujinin ortalama fiyatı 20 ila 30 USD arasıdır (orjinal bujiler için)satıcı firmaya göre.belirtilen yüksek fiyatta doğrudur Honda yetkili servislerinde böyle bir uygulama son zamanlarda bir çok şikayeti ortaya çıkarmaktadır müşterilerinden ki insanlar bir nebze haklıdır.ama bu Honda yetkili servislerde uygulanan genel bir prosedür gibi denebilir.diğer markaların yetkili servislerinde şu an için böyle bir uygulama yoktur.bilginize.. _________________ Let the good times roll.
www.motorparca.com
Tarih: 29.10.2006 - 00:02 Mesaj konusu:
ya biri bujiler hakkındabilgilendirirmi bizi nedir ne işe yarar yani artıları nedir hangi motorlara uyar bide eksi si nedir ? cevap verecek arkadaşları sabırsızlıkla bekliyorum şimdiden teşekkürler. _________________ ahh piaggio alacam seni seneyee
X9 250 hastayım sanaaaaaaaaa 500 de olsa olurdu valla... ARTIK PİAGİO,YA ELVEDA daelim s2 250 ye merhabaaa.
ya biri bujiler hakkındabilgilendirirmi bizi nedir ne işe yarar yani artıları nedir hangi motorlara uyar bide eksi si nedir ? cevap verecek arkadaşları sabırsızlıkla bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Buji nedir?
İki elektrodu ve porseleni bulunan parçaya buji adı verilir. Motor silindirlerinde bir kıvılcım atlama aralığı sağlayacak şekilde yapılmıştır.
Bujinin motordaki fonksiyonu nedir?
Bujinin görevi ateşleme enerjisini yanma haznesine taşımak ve elektrotlarının arasında oluşan elektrik atlaması ile sıkışmış hava yakıt karışımının yanmasını başlatmaktır. Ateşleme bobini aküden aldığı elektrik enerjisini ortalama 30 bin Volt değerine yükselterek bujiye aktarır ve uygun zamanda bu yüksek enerji bujinin tırnakları (elektrotları) arasında yanmayı başlatıcı kıvılcıma dönüşür. Yanmanın ideal gerçekleşebilmesi için bujinin yeri çok önemlidir. Buji, ateşleme haznesinde sıkışmış hava yakıt karışımını her şartta en iyi ateşleyebileceği ve diğer faktörlerden etkilenmeyeceği bir yere yerleştirir.
Bujiler ne sıklıkta değiştirilmelidir?
Kullanım şartlarına ve buji tipine bağlı olarak değişiklik göstermekle birlikte, standart bir bujinin 15 bin km sonunda değiştirilmesi gerektiği söylenebilir. ( motosikletler için değişebilir)
Buji ömrünü kısaltan faktörler nelerdir?
Buji ömrünü kısaltan başlıca etken kötü yakıttır. Bir diğer önemli etken motor sistemindeki ayarların bozukluğudur. Bu ayar bozukluğuna motorun sürekli olarak zengin karışım ile çalışması örnek gösterilebilir.
Bujinin kullanım süresini doldurduğu kullanırken anlaşılabilir mi?
Aracınız normalden fazla yakıt tüketmeye başlamışsa, tekleme yapıyorsa, deparlarda zorlanıyor ve ilk hareket esnasında yavaş kalkıyorsa, bu sorunlar bujiden kaynaklanıyor olabilir.
Uzun paso ve kısa paso bujiler arasındaki farklar nelerdir?
Uzun paso ve kısa paso bujilerin görev ve performans olarak aralarında fark yoktur. Motor yapısına bağlı olarak uzun veya kısa paso buji kullanılması gerekir, fakat yanlış kullanıldığı zamanlarda çeşitli arızlar meydana gelebilir.
Kısa paso buji yerine uzun paso buji kullanılması durumunda buji yanma haznesine doğru çıkıntı yapar ve pistona hasar verebilir. Dişlerde oluşan kömürleşme yüzünden sökmek mümkün olmayabilir ayrıca buji aşırı ısınır.
Uzun paso yerine kısa paso buji takılır ise yanma haznesi içine gerekli uzantıyı yapamaz ve bunun sonucunda gerekli ateşlemeyi yapamaz.
Kendi tırnaklarını temizleyecek gerekli ısıya ulaşamaz ve üstü kurum bağlar.
Özel tip bujilerin motor performansına ne tür katkıları vardır?
Özel tip bujiler yapıları gereği daha düşük ısılarda çalışabildikleri için aracın soğuk çalışmasında iyi performans gösterirler. Ayrıca kendilerini temizleme ısıları daha düşük olduğundan kirlenme oranları oldukça düşüktür. Yine yapıları gereği üstlerindeki kayıplar oldukça azdır. Özellikle tırnaklarının farklı materyallerden yapılması kirlenmesini zorlaştırır.Yukarıda belirtilen bu temel farklılıklar buji ömrünü uzattığı gibi yeterli ve düzgün ateşleme ile yakıt tasarrufu, gerçek gücünde çalışma devamlılığı gibi avantajlar sağlar
Iridium - Yeni NGK buji nesli
Dünya buji pazarının lideri NGK, yeni Iridium IX buji ile yüksek teknoloji doğrultusunda büyük bir atılım gerçekleştirmiştir. Çünkü laboratuar testlerinde, iridyum sayesinde bujiler adeta birer güç santralı dönüştüğü görüldü. Sonuçta iridyum, yüksek teknolojiye son derece uygun bir asil metaldir. İridyum başka platin metalleriyle alaşım halinde Rusya, Kolombiya, Güney Afrika ve Kanada’da doğal rezerv halinde bulunmaktadır.
Ayırt edici özellik: İridyum başka hiçbir asil metalin olmadığı kadar serttir ve çoğu kimyasala karşı dayanıklıdır. Gök kuşağının tüm renklerinde ışıldayan, gümüş-beyaz renkli bu asil metal ancak 2450 derecede erir.
Değerli asil metal, olağanüstü kalitenin arandığı her yerde, dolma kalem uçlarında, elektrotlarda, kimya sanayiinde ve uzay araçlarında kullanılıyor. Bu avantajlardan şimdi NGK, yeni Iridium IX bujilerinde de yararlanıyor. Yeni buji neslinin temel malzemesi olan iridyum, buji teknolojisinde yeni bir çığır açıyor! _________________ Bir Pazar Sabahi Liv Tyler ile Uyandin mi Hiç?
2008/R1 - Istanbul
eminatar@hotmail.com
benımde basıma geldı 250 ytl ıstedıler benden aynı bujı'yı 100 ytl ye buldum ama ıs ısten gectı maalesef... _________________ "I'm not a brand fanatic,I just ride the best!" "TüYsiKlet TeaM"&"KaraRR"
NGK ithalatçısında ışık ticarette NGK iridyum buji 18 ytl,İzmirden Bora eriş te de 18-20 ytl 1 yıldır Kawasaki de kullanıyorum (yazın normal iridyum-Kışın sıcak buji iridyum) çok da memnunum.
Selamlar. _________________ KaWaSaKi KLE 500
Arkadaşlar o koddaki ngk iridyum bujiyi geçen çarşamba günü (normal satışı 18 ytl olan ama ben sürekli müşteri olduğumdan) 15 ytl ye honda servisinde taktırmış bulunmaktayım ayrıca bilen kişilere de gösterdim ismine de baktım gerçekten iridyum buji ayrıca daha çabuk hızlanma daha fazla devir sağladı motosikletime tavsiye ederim 75 e satan servisleride şiddetle kınıyorum alenade bir şekilde kazık bu yani herkese kazasız belasız sürüşler _________________ CBR 125 R Her Zaman!!
Tarih: 14.05.2008 - 12:23 Mesaj konusu:
cbr 125 lerde bobin sistemi iridium bujiye göre ben taktım dün 10-15 km etkıledi hızımı evet daha devirli gidiyor ve yakıt düşüyor cbr 125 te ngk cr9eIX buji kullanıyorum şuanda
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız