Bak bu olmadı daha bu yaz yunanistanda motorcuların %95 inde kask mask hikaye idi full koruma mı? hiç ama hiç kimsede görmedm bizi şişiriyorlar biraz,önemli tamam,ancak,bizde motorları adamdan saymadıkları için önemli,yoksa dediğin yerlerde motorlar adamdan sayılıyor elbet.
Selamlar. _________________ KaWaSaKi KLE 500
Tarih: 24.10.2006 - 23:18 Mesaj konusu:
Nemesis_YD, senin dağ dediğin yer avrupaya senden daha yakın.gelicen görücen dağmı değilmi onuda yapamıyorsan internete gir araştır bilip bilmedende boş boş konuşma. _________________ bir mıh bir nalı kurtarır bir nal bir atı bir at bir komutanı kurtarır bir komutan bir orduyu bir ordu bir ülkeyi kurtarır.
tekirdag adında anlaşılacagı gibi dağ işde. kaskın dagda ne işi var
motoru nerden temin etmişler acaba
Ben de tekirdağlıyım ve gençliğim Tekirdağ'da geçti. Her fırsatta gider rahatlarım. Tekirdağ bir dağ değil Avrupa şehridir. İnsanları sıcak, yardımsever ve yeniliklere açıktır. Yaşaman ve gözlemlemen gerekir..
Nemesis_YD demiş ki:
....paslaşırız yauw istanbul tekirdag arası 300 km.
yauw :!: ...Tekirdağ-istanbul arası 300km değil. 150 km'dir.. _________________
[/url]
Tarih: 25.10.2006 - 16:46 Mesaj konusu:
faruk59 demiş ki:
djhaylaz a bende katılıyorum
kask takmamak ise herkesin kendi sorunu
nemesis_yd sen takıyorsan sorun yapma bu kadar kendine bunu.her koyun kendi bacağından asılır.
sırf sizin hatrınız için muhammer abiyle (yunus) konuşucam bu konuyu. saygılar...
Yorumunu daha yeni okudum. Sana Bir sorum olucak HAYATINDA KAÇ DEFA TEKİRDAĞ'A GELDİN de yorum yapıyorsun. bu Portal da yanılızca bişeyler yazmış olk-mak için yorumlar yazma....
Arkadaşlar her yaerde olduğu gibi buralardada motor kültürü daha yeni yeni oturmaya çalışıyor. Elimizden geldiği kadarıyla anlatmaya çalışıyoruz tabiki herkese ulaşmak zor. Biz Türk halkı için 1 Musübet 1000 nasıhattan iyidir _________________ İçimde Yılgın Rüzgarların Ayak Sesleri
Kayıt: Sep 06, 2005 Mesajlar: 312 Nereden: istanbul / çorlu
Tarih: 28.10.2006 - 01:06 Mesaj konusu:
hondagokhan demiş ki:
Alıntı:
Yorumunu daha yeni okudum. Sana Bir sorum olucak HAYATINDA KAÇ DEFA TEKİRDAĞ'A GELDİN de yorum yapıyorsun. bu Portal da yanılızca bişeyler yazmış olk-mak için yorumlar yazma....
Arkadaşlar her yaerde olduğu gibi buralardada motor kültürü daha yeni yeni oturmaya çalışıyor. Elimizden geldiği kadarıyla anlatmaya çalışıyoruz tabiki herkese ulaşmak zor. Biz Türk halkı için 1 Musübet 1000 nasıhattan iyidir
gökanım sormak lazım arkadaşa kaç defa semtinin dışına çıkmış
ki tekirdağa gelebilsin. _________________ keşfedilmeyene yolculuk.
Kayıt: May 31, 2006 Mesajlar: 1443 Nereden: ...::ÇORLU::...
Tarih: 28.10.2006 - 21:23 Mesaj konusu:
Sevgili freewing, biliyorsun uzun zamandır sitede yazmıyorum ancak bu konuyu görünce dayanamadım. Öncelikle bahsetmiş olduğun gezinde Çorlu'ya kadar gelerek beni ziyaret etmek istediğin için çok teşekkür ediyorum. Sana özelden açıkladığım sebepten dolayı bu bayramı şehir dışında geçirme zarureti doğdu ve çok istediğim halde seninle tanışma fırsatı bulamadım. Ancak beni bulamamış olmana rağmen, bırakmış olduğun anlamlı hediyelerin için bir kez de buradan teşekkür ediyor ve onları hatıra olarak saklayacağımı bilmeni istiyorum. Bu girişten sonra gelelim topic konusuna...
Tekirdağ'da şahitlik ettiğin manzara, bölgeden bölgeye farklılık göstermekle birlikte aslında ülkemizin ortak sorunlarından biri. Kask ve diğer korumaların kullanımı insanların bilinç düzeylerinin gelişimiyle alakalı olduğu kadar, söz konusu bölgedeki resmi denetimlerin yetersizliğinden de kaynaklanabiliyor. Maalesef insanımızdaki genel ve hatalı kanı " ben kaskı Polis denetiminden kurtulmak için takıyorum, Polis olmadı mı neyleyim kaskı" şeklinde! Biz ki yakın zamana kadar (belki de azalarak da olsa, şu anda da) Polis gördüğümüz zaman otomobilimizdeki emniyet kemerini takıp, Polis'in yanından geçtikten (ve nasıl olsa Polis'i kandırdım dedikten) sonra kemerimizi çıkartan bir milletiz. Halbuki o kurallar ve denetimler sırf görüntü yada istatistik geliştirme amaçlı mı uygulanıyor, yoksa denetimin asıl amacı vatandaşı kemer kullanmaya zorlayarak da olsa alıştırmak suretiyle, yine kendi canının iyiliği için midir? Tabi ki esas amaçlanan vatandaşın "can ve mal güvenliği"dir. Daha fazla uzatıp, yazımı sıkıcı bir hale getirmek istemiyorum. Tanıklık etmiş olduğun sorunun ana kaynağı bence denetim yetersizliği ve bundan da önemli olan sürücülerdeki "bilinç eksikliği"dir. Tüm bunların ülkemizde ve dolayısıyla Tekirdağ'da zamanla düzeleceği umudumu taşıyor olduğumu belirtmek isterim.
Gelelim Nemesis_YD nickli üyenin asılsız, mesnetsiz ve saygıdan uzak Tekirdağ yorumlarına... Ey benim İstanbul'a 150 km. uzaklıkta oturup da İstanbullu'yum diyebilen kardeşim; hayatında Tekirdağ'a kaç sefer geldin, Tekirdağlı kaç kişiyi tanıyıp sohbet etme imkanı buldun? freewing arkadaşımızın yapmış olduğu bir gözlemi bizlerle paylaşmasını fırsat bilerek, içindeki bu kin ve nefreti hangi amaçlarla kusma ihtiyacı hissettin? Bunları bilemiyorum, ancak bildiğim birşey varsa, ilk önce medeni insanlar gibi yazdıklarımıza konuştuklarımıza dikkat etmemiz gerektiği ve yok yere saygısızlık ve küstahlık etmemiz gerekliliğidir...
Seni tanımam etmem, ancak senin yaptığın gibi "işkembe-i kübradan sallamadan" önce, hakkında yorum yapabilmemi sağladığı için ve az çok karakterini kestirmeme fırsat verdiği için bir konuya değinmek isterim.
İmzanda demişsin ki:
"İmzamı silen ben TAAAA .... a.... ( O anladı )".
Sırf şu ifadenden yola çıkarak demek ki imzan forum kurallarına aykırı bulundu ve yetkili moderator yada admin tarafından silindi! Şimdi sen bu silme işini belirttiğim yöneticelerden başkasının yapamayacağını bile bile, onlara alenen (noktalı da olsa anlayabiliyoruz sonuçta) hakaret etme saygısızlığı ve cür'etini gösterebildiğine göre, hiç bir Tekirdağlı ile tanışmamış ve Tekirdağ'a hiç gitmemiş olsan bile, Tekirdağ ve halkıyla ilgili atıp tutma cesaretini de gösterebilirsin demek ki. Yanlış yorumladığımı düşünüyorsan ve bunu bana ve buradaki arkadaşlara (ve Tekirdağlılara) ispat etmek istiyorsan, ilk önce imzanı değiştir sonra da medeni insanlar gibi çıkıp "kusura bakmayın, boş bulundum o sözleri sarfettim" deyip özür dile. Bunu beklemek bir Tekirdağlı olarak benim hakkım sanırım. Ha bunu yapıp yapmamak tamamen senin kararındır ancak yapmazsan ve o sözlerin aynen burada yayınlanmaya devam ettiği sürece ben de bu yanlışın düzeltilmesi için gerekeni yaparım. Beni tanıyan tanır bu sitede, amacım tehdit falan değil sadece kendi haklarımı kullanıp gereğini yaparım ve yapabileceğim kadar konuşurum.
Hepinize ülkemizin nadide parçası Tekirdağ'ımızdan saygı ve sevgilerimle...
Bluenight... _________________ Kask ve Tam Koruma,Daima...
Bluenight, tekirdağ'lı kendini her yerde belli ediyor be ..vallahi özledim tekirdağ'ımı..daha bayramda annemlerin elini öptüm. insan yetiştiği, büyüdüğü yeri bırakamıyor işte.. _________________
[/url]
Kayıt: May 23, 2004 Mesajlar: 333 Nereden: ...::__TEKIRDAG__::...
Tarih: 01.11.2006 - 01:00 Mesaj konusu:
freewing, Kask ve koruma motosiklet hayatımın önemli ve vazgeçilemeyecek ekipmanları, ancak bir bölgede kullanılmıyor diye genelleme yapman bence yanlış, Türkiye'de maalesef küçük hacimli motor kullananlar bunlara fazla önem vermiyor ve gerekliliğini kaza sonrası anlıyorlar. Tekirdağ'dada bu ne yazıkki böyle, ben uzun yıllardır motosiklet kullanıyorum. SS kullanmadığım zamanlarda dahi kask ve koruma kullandım. Herşeyden önce kendi can sağlığım için, ama bazıları bunun farkına ancak üzücü bir olay yaşadıklarında varıyorlar buda maalesef bizim ülkemizin vurdum duymaz davranışından sadece biri. Denetleme yapılmıyor değil yapılıyor ancak motosiklet ceza kesilip bağlanıyor, ardından kişi cezayı ödeyip motorunu alınca yine aynı tas aynı hamam, insanlar kendilerini bu kültüre adapte edip bilinçlendiklerinde bu sorunda çözülür diye düşünüyorum. Kalın sağlıcakla...
Nemesis_YD, İşte yukarıda bahsettiğim konu, kültür ve eğitim. Yazdığın üslup, fotoğrafın ve imzan nasıl bir kültürün parçası olduğunu yeterince açık ortaya koyuyor. ve ne yazıktır ki farklı sınıfların mensubu olduğumuz açıkça belli olsada, sende bu ükede yaşıyor ve benimle aynı oksijeni tüketiyorsun.. _________________ Murat PEHLIVANOGLU
GSX1300R Hayabusa 07
- THE POWER OF EVOLUTION -
freewing, Kask ve koruma motosiklet hayatımın önemli ve vazgeçilemeyecek ekipmanları, ancak bir bölgede kullanılmıyor diye genelleme yapman bence yanlış,
mupe, istikamet kuzey güney rotasıydı,kuzeyde de sevgiliBluenight, ı ziyaret için Çorlu'ya da uğradık,batı ve güneybatı kısmını dediğin gibi görme şansımız olmadı,doğu yönü zaten deniz,ama yine dediğin gibi batı kısmında koruma kullanımı yaygınsa (ki hiç zannetmiyorum ,merkezde bile çok az) ne mutlu. _________________ There is no avoiding war it can only advantage of your enemy...
sanirim ise yaradi arkadaslar cunku hergun anonslar yapilmaya baslandi kasksiz ehliyetsiz motor suruculerini toplanicak diye
Eğer öyle bisey olduysa ve bu da MD sayesinde oldu ise ne mutlu bize diyebiliriz. Bu gezide bende beraberdim sevgili freewing, ile ve topic'i birlikte açmaya karar verdik. Çünkü gerçekten ilginç şeyler gördük. Eski bir topic'i hortlatmak istemem ama görünen o ki halen biseyler yazılıyor _________________ I wish your dreams ll become true!!
erden17@hotmail.com
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız