clayd, benim bunu kastetmediğimi anlamışsındır, tabii ki alkollü araç kullanmaktan bahsetmiyorum ben, ama gerçekçi davranmak lazım, gördüğüm kadarıyla 1000RR kullanıyosun, acaba bütün hız sınırlarına ve kurallara yüzde yüz uyabiliyormusun? yada kaçımız 50 lik yerde 50 gidiyoruz, şehirler arası yolda 80 i 90 ı aşmıyoruz? Hepimiz az yada çok risk alıyoruz. Evet Kask takarak koruma kullanarak bazı riskleri azaltıyoruz ama 0 a indirmek mümkün mü? 70 in uygun olacağı yer demişsin, bu senin tecrübene göre belirlediğin bi sürat, kimi aynı yer için 80 diyebilir, kimi 50 diyebilir. Sonuçta senin 70 uygun olur dediğin yer şehir içi ise oranın kanuni hızı 50 dir ve sen 20 km geçerek bir risk almış oluyorsun. Seninde yolda karşına beklemediğin bi yerde bir inek çıkarsa sende çarparsın. Ve eminimki 11 senede eğer km de yapmışsan muhakkak kaza yapmışındır. Bunları şahsına söylemiyorum yanlış anlama, aynı şey benim içinde herkes içinde geçerli. Ben daha aşşa yukarı 1 ay evvel patladım, çünkü temde bir anda bütün trafik durdu. Virajın içindeyken gördüm duramadım, kaçacak yer yoktu araya girim dedim sığmadık patladım. Sen dikkat etsen başkası etmeyebilir. Her an her şey olabilir. Bu arkadaşta talihsiz bir kaza geçirmiş, keşke ehliyeti olsaydı belki hiç suçu olmayacaktı ama olan olmuş işte, yapacak bişi yok.
Amca yola atlamış işte... _________________ ZX10R - 2006
34 BB 8613
A Rh+
Tarih: 29.10.2006 - 15:43 Mesaj konusu:
BerkinB, sende haklısın tabi, benim demek istediğim anlaşılmamış, bende kaza yaptım, şehir içinde gereksiz gaz açınca önde fren yapana patlamamak için yere yapıştım, eğer yaya olsaydı önümdeki hiç şansı yoktu. sadece önümüzdeki yola değil, çıkacak arabalara, atlayacak yayalarada dikkat etmeliyiz, kaldırımda yayaların yürüdüğü yerlerde acaba yola atlarsa kurtarabilirmiyim dersen zaten süratin otomatik düşer, son anda atlarsa zaten yapacak bişey yok, eğer her ihtimali değerlendirmeden kullanıyorsan kaza gelir seni bulur, ben ne zaman dikkatim dağınık motora binsem muhakkak bir tehlike atlatırım, seni görmeyen birini sende zamanında görmezsen olan olur, bu arkadaş çok ucuz atlatmış, umarım gereken dersi alır, ne kendine ne de başkalarına zarar vermez. _________________ meleklerinizin uçabileceginden hizli gitmeyin
http://www.youtube.com/watch?v=RphuWXv3t2k http://www.youtube.com/watch?v=8EtejsGn5WI
emrender, dua et ihtiyara bişey olmamış. Sende de bişey yoksa aşağı yukarı 700 ytl + senin hastane masrafın + motorun sol tarafı sana işte 1,500 ytl ye patlar
dua ettki turkiye gibi ozgurlukler ulkesinde yasiyorsun amcaya birsey olmadimi sanada birsey olmuyor. senin gibi ehliyetsiz motor kullananlarda bunulari okuyarak rahatca kulana bileceklerini anliyorlar ne guzel dimi
Kayıt: Sep 09, 2006 Mesajlar: 69 Nereden: bursa / yyldyrym
Tarih: 29.10.2006 - 19:48 Mesaj konusu:
clayd,
Alıntı:
bu işler ehliyet almakla bitmiyor, en tehlikeli sürücü ehliyetini yeni almış sürücüdür, yeterince tecrübeli olmadığın için olmuş kaza, çünkü sadece yola değil yola atlaması muhtemel vatandaşlarıda gözleyerek ileride benzeri durumlardan kurtaracaksın, insanın yaşı arttıkça daha yavaş kullanmasının nedenide budur, her gün gördüğü, yaşadığı olaylar onu daha dikkatli ve yavaş kullanmaya iter, her şeyi yaptım ama yetmedi ,çarptım diyorsun, acaba adamı gördüğünde hızın 70 değilde 60 olsaydı 5 metre önce dururmuydun?
Herkeze selamlar
yazılan geçmiş olsun dilekleri için ve bilgilendirmeler işin herkeze çok teşekkür ederim. Yanlız topic i okurken arkadaşımın yazdığı biraz değişik geldi bana, önyargı gördüm yargısız infaz gördüm, yinede sağolasın clayd , o senin bakış açın , kendince haklısın tabiiki. kaza yerini kaç km hız yaptığımı ve kaç yıllık motor geçmişim olduğunuda eklemeliydim belki , en azından yanlış anlamalara engel olabilirdim , şunu söylemeden geçemiycem bu hastalık bana babamdan bulaştı; yani babamda motorcuydu benim yaşlanınca bıraktı . İlk mopedimide o almıştı 12 yaşındaydım. sonrasında yürütemeyip sattık arızası vardı. Tam 3 yıl para biriktirip kendime bir mopet daha aldım (okul harçlıklarımla !!! )bisüre sonra sattım.( 17 yaşından erken motor alınmasına ve kullanılmasına bende karşıyım)Sonrasında yurdum bildik motorları işte. ve şuanda zealsun marka 125 lik bir crauser kullanıyorum yaşım 28. Tecrubesizlik diye başladığınızın yazınıza ufakta olsa bir cevap olmuştur sanıyorum. Kaza mahline gelince önümde yada arkamda o an araç yoktu adam bir anda tam aydınlatılmamış yoldan onume çıktı. kaç km hızla olmamın ne önemi var adama motor drek çarpsaydı zaten çok kötü şeyler olabilirdi. görür görmez frenledim ve sonrasında yatırdım , bir arkadaşımda birgün elini uzattı elini sıkacakken bana yumruk atmıştı , pekte farklı görmüyorum bu olayla. motorum çalışır durumdaydı, kaskımı çıkardım montumu adamın başına yastık yapıp çevreden 112 i aramaları için yardım aldım(o an çok kötü olduğum için tlf. başkasına açtırdım) adamın başında 112 gelene kadar ilgilendim , ( motor çalışır durumda kaçabilirdimde!!! ) gelen motorcu arkadaşlarda durup yardım teklifi ettiler sağolsunlar. Sanırsam olayı biraz daha onlaşılır bir şekilde anlatmışımdır.
saygılarımla... _________________ motorunu en çok seven ki?i ; onu hep yykayyp temizleyendir _zs-125-30_
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız