Ok. dostum Çok sağolasın hiç aklımda yoktu tam olarak eminde değildim ama şimdi kesin yaptırmak istiyorum teşekkür ederim _________________ A?k 2 Ki?iliktir :arrow: Motosiklette ?yle :MTR:
Kayıt: May 16, 2004 Mesajlar: 1006 Nereden: Ystanbul / Bostancy
Tarih: 05.12.2004 - 03:06 Mesaj konusu:
sharky, rica ederim
Ama XL200 değilde ilerde büyüteceğin makine için bekle derim ben ,
Sonuçta yüksek meblaa bir parça . . .
Ve makineyi satıp büyütmek gibi bir fikrinde varsa takmamanı tercih ederim , ha şu vardır uzun vadeli kullanmayı düşünüyorsan rahatlıkla kullanabilirsin , seçim sana kalmış . . .
İyi seyirler dostum _________________ G?be?imin mimary ; 2. kaptan,Toraman'a sevgiler !
Yollaryn,denizlerin hakimi,alkoliq kaptanyma kapak olsun ...
Şimdilik uzun vadeli düşünüyorum yanına ama 2 yıl sonra yanına başka bir tane daha alıcam o zaman n olur bilmem Bu arada araştırdım Türkiye'de motosiklet için sadece DEMAKS MOTOR
Kayıt: Nov 07, 2004 Mesajlar: 1526 Nereden: istanbul kadyköy
Tarih: 05.12.2004 - 11:47 Mesaj konusu:
dostum sharky eğer motorun için orjinal bir filtre bulamazsan filtrenin ve yerinin bir resmini çekip yollarsan sana enazından belki başka türlüde olsa birşey yapma ihtimali varsa bir fikir verebilirim
zira bu tür tadilatlar motoryn orjinalliğini bozmadan yapılabiliyor
Bildiğim kadarı ile injection'da olsa optimum performans için ayarlama gerekiyor. (Yüksek rakımda gerekmeyebilir.)
injection'lı motorlar genellikle sensörler sayesinde hava/yakıt karışımını bir oranda dengeleyebiliyor doğru. Bu dengelemenin motora giren hava miktarı ile ilgili bir sınırı var. Problem bu sınıra yaklaşırken oluşuyor. PC III usb maplerini incelersek stock ve sadece race filter modifikasyonlu motorlar için verilen değerler arasında farklar mevcut.
Tabi cruiserda yüksek hız olmaması belki de ayarlama gerektirmeyebilir, ama sport motorlarda bir el atmak gerekiyor eminim.
@Polat
Haklisin ama su yönden!! En yüksek performansi cikarmak istiyorsan motorun kendi blackboxuna yapilan ayar ile yada powercommander ile yapilan ayari yaparsin !! Ve en yüksek motor gücüne ulasabilirsin !!
Hava basinc sensörleri esasinda motorun güzel calisacak sekilde calismasini sagliyor ama sen dersen "en yüksek gücü istiyorum "tabiki ayar yaptirabilirsin !! Ama mecbur degilsin !!Benim motorda gsxr 1000 2002 model K&N Hava filtresi hic ayar yapmadan 1,4 BG getiriyor !!!! Test yapan gsxr 1000 almanya forumundan bir gsxr 1000 sahibi !!Kisacasi dynoya cikmis ölcmüs ve sonradan K&N takinca yine cikmis ve ölcmüs 1,4 bg daha fazla göstermis motor gücü!!!!!Ama ayar yapmadan tabiki !!
Lafin özü cok pipirikli isen :-D masraf yapip ayarlatabilirsin ama mecbur diye bir sey yok!! ;-)
Cruiserledede yapilabiliyor tabiki onlardada motor gücü cogaliyor...Tabiki racingler gibi yüksek devirlerde motor gücü gelen durum olmadigi icin gücü az gelir ama motoru rahatlatir ve durmadan yeni hava filtresi almaya luzüm kalmiyor.Bir kere aliyorsun ve K&N temizleme kiti ile temizliyor yine takiyorsun !!!Hesapli oluyor !! ;-) _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
176,4BG 183,5kg Full Tank
dostum sharky eğer motorun için orjinal bir filtre bulamazsan filtrenin ve yerinin bir resmini çekip yollarsan sana enazından belki başka türlüde olsa birşey yapma ihtimali varsa bir fikir verebilirim
zira bu tür tadilatlar motoryn orjinalliğini bozmadan yapılabiliyor
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız