benim motorda şarap gibi
kullandıkça değerleniyor..
yeni almayı düşünen arkadaşlara allah sabır ve bol kazanç versin.. _________________ 16 PU 110 > 0rh+
ya arkadaşlar zamlardan fazlaca yakınıyorsunuz. tabii biraz da haklısınız galiba. makina sahibi olmak isteyen arkadaşlar bu duruma biraz üzülecekler ama unutulmamalıdır ki çin malı kullanan arkadaşlarımız ne yapsınlar? zealsun GS 200 fiyatı yaz başında 3650 ytl idi. şimdi ise 2350 ytl sanki kamera şakası yapıyorlar... pekii evvel alan bir arkadaşımız (3650ytl) şimdi makinasının "o" değerinin 2350 olduğunu görünce yada kullanmakta olduğu makinasının şu anki değeri sizce na kadardır?
olaya diyer taraftan bakalım:geçen yıl bir ybr 125 2500 ytl idi şu anda 3300 ytl... geçen yıl cbr 125 4250 ytl idi şimdi ne kadar? bunu en küçüğünden başladım en büyüklere kadar siz devam ettirin. yani japon alacak kişiler seneye verdikleri paranın büyük bir çoğunluğunu alıyorlar hatta neredeyse prim değerlerini aynen koruyorlar. doğrusuda bu. neden mi? çün kü ülkemizde yıllık %10-12 enflasyon var ve dikkat edin hep bu nisbette artıyor. tabii arada bir döviz ve ötv fırlamasını da ilave edersek aslında fiyatların normal seyirde takip ettiğini görürüz...
Gerçek şu ki JAPON alanlar kaybetmiyor. Çin alanlar ise maalesef satmak istediklerinde hurdacıya ellerinde terazileri ile ve ıslatarak gitmek zorunda kalacaklar. Böyle demekten kastım çin malı motorları kötü bulmam değil. bilakis kendi sınıflarında neredeyse rakipsizler(fiyat) ve hiçte fena olmayan teknikleri. ama satış,pazarlama stratejileri birer felaket! tam bir trajedi. aslında en büyük kayıpları da bu ama henüz farketmediler.....
yafu şaka gibi geliyor yaa daha 6 ay önce 7300 ytl ye xmax aldım şimdi 10150 ytl 6 ayda nerdeyse 3bin ytl zam gelmiş.Alacak olan arkadaşlara allah yardım etsin
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız