sino bende kask alıcam, suomy düşünüyorum sen ne dersin dostum? aldığım tek duyum camı çok cabuk çiziliyormuş ;-)
Dostum ben aslinda Arai'den sasmam ama suomy de iyi dir tabiki ...O camlarin cizilmesi en pahali kasklardada var....Yani bütün kasklarda var.. Az cizilse arabaya cila pasta atilan cila ile hemen cikiyor o kadar......
Ayrica suomy Arai'e cok benzetiliyor görünüsten cok fark yok yüksek modelinde.....
Birde sürecegin motora bagli 125lik ile bir zx12R arasindaki fark coook büyük bu yüzden motorunuda yazsaydin yoksa son kararmi seninkide o zaman arai derim biraz pahali ama yoldaki performansi yüksek hizlarda saga sola bakma halindaki kaskin sakin durusu inanilmaz bir sey ...Tabiki üstündeki difuzorlarda bu isi kolaylastiriyor...
Sana kisaca bir arkadasin anisini anlatayim.
Arkadasim metin hayabusasi vardi zamaninda bana sordu bende git arai RX7RR al dedim o da dinlememis gitmis AGV almis....250 euroya neden saticisi cok metetmiste ondan...ama bir türlü hayabusada rahat edemiyordu kafasini koparacakti nerdeyse kask yüksek hizlarda .. Birde havalandirmasi neredeyse hic diyebilecek kadar azmis..sonunda gitti Arai RX7RR aldi ve bana" abi niye seni dinlemedim ya bu kask ne böyle yaa diye sok olmustu!" Hem daha rahat hem yüksek hizlardaki performansi inanilmaz......Hemde pahali
Umarim sana yardim edebilmisimdir :-D _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
176,4BG 183,5kg Full Tank
Soru bana soruldugu icin bende cevabini verdim.Edindigim tecrübeden bir seyler kazansin istedim RRsonkaRaR kardes.. :!:
Ve senin dedigin gibide 250€ luk kask ile 800€ luk kaski karsilastirmadim.
Hikayede sözü gecen metin kardesimin hayabusasi vardi o motora 250€ luk AGV kask gitmedigini motorun cok hizli oldugundan kaskin kafasini koparacak sekile geldigini söylemisti bana bunu yazdim....Burada anlatmak istedigim kasklardada belirli km/h 'ye göre yapilani var....Bunu bana Goto Kask studiosundaki arkadasim anlatmisti ....Bu ne demek oluyor iyi anlasilsin diye yaziyorum 250€luk kaskin Aerodinamiki 800€luk kaskin gibi olmaz....
Karsilastirma bu iste ama senin anladigin gibi 250€ luk AGV ile 800€ luk Arai arasinda bir karsilastirma yapmadim....Hem nasil yapayimki Allah Allah bunu benden nasil umarsin Aytunc yaa :evil:
Simdi RRsonkaRaR 125 lik alacak ise ona suomy yeter de artar amaaa RR alacaksa suomy nin kücük modeli gitmez!! Yüksek modeli zaten Arai RX7RR gibi diffuzorlu olani onlarda zaten yarislarda Ben Bostrom kullaniyordu replika modelini...... _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
bitirmişsiniz siz olayı ama tr de asfalt yok apache cok .Edirne yoluna wiraja gidioruz tr de sizide bekleriz Almanya fatihlerinden mr.bond tesrıf ettıler attık kendımızı belkı tanısıosunuzdur
arkadaşım da srad 1000 var 2004 sarı 2700 km 16 milyar sitiyor nasıl tavsiye edrmisin
Tavsiye de ne demek !!? Süper makine!!!
_________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
Kayıt: Aug 24, 2004 Mesajlar: 189 Nereden: konya/cihanbeyli
Tarih: 05.12.2004 - 21:37 Mesaj konusu:
benim ne kaskımvar ne montum nede motorum almak istiyorum ama babam tehlikeli diye karşı çıkıyor olum gel sana 20 milyarlık araba alıyım ama motor istiyorsan 1 lira bile vermem diyor bende ona senin araban varya kışın senin arabaya yazında motora binerim diyorum ama anlamıyor kerata birisine senet imzalayıp bi motor alacam oda ödemek zorunda kalacak :P nasıl fikir ama eniştemin yamaha fzr 1000 i var onu sürdüm çok hoşuma gitti _________________ Sussam Gönül Razı Degil Konuşsam Tesiri Yok
arkadaslar ben bisi sorucam : diz surtmeyle degil ama daha cok yan yatmayla ilgili olucak. diz surtturmek icin yan yatinca (yolun duzgun asfaltli ve kuru oldugunu varsayin) kayip dusme olasiligi nedir? veya illa racing motorla mi denemek gerekir yoksa kawasaki ER-5(benim motor) ile denesem olur mu?
arkadaslar ben bisi sorucam : diz surtmeyle degil ama daha cok yan yatmayla ilgili olucak. diz surtturmek icin yan yatinca (yolun duzgun asfaltli ve kuru oldugunu varsayin) kayip dusme olasiligi nedir? veya illa racing motorla mi denemek gerekir yoksa kawasaki ER-5(benim motor) ile denesem olur mu?
Tr'deki yollarda cok dikkatli olmak lazim !!! :!: :!:
Genellikle her süpersport lastigi olan her motorla yapilir bu hareket!!
Ama daha öncedende dedigim gibi virajlari hizli alabilen belirli kabiliyeti olan denesin !!!!!!!
1.Tekerlerin sagi solu iyice isinmis olmasi lazim.Kisin kuru ve soguk havada lastik isinmaz!!
2.Asfalt yeterli grip vermesi lazim.
3.Virajda dalgalar olmamasi lazim.
4.Yeterli motor sürme kabiliyeti olmasi lazim !!
Hemen yatmaya kalkma !! Yavas yavas denemek lazim !!
DIKKATli ol !! ;-) _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
viraja girerken kontra viraj tekniğini kullanıyormusun_?
Bence bu teknik ehliyeti yeni almis olan icin cok tehlikeli olabilir!!
Cünkü gidonu fazla iterse yeni oldugu icin güclü hisleri olmayacaktir kaza bile yapabilir... Ama bu harekete alismis olan kisi icin hic problem degildir..
Haa bana sorarsan kullaniyorum ama her zaman degil !! Sadece cabuk yatirmak söz konusu olunca!! ;-) _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
Tarih: 06.12.2004 - 03:30 Mesaj konusu:
Dusuk hizlar disinda (yurume hizi) Motor bisiklet gibi tandem (tekerlekleri arka arkaya, iki tekerlekli arac) sadece kontra teknigi ile viraj alabilir. Baska ne yaparsaniz yapin, yaptiginiz sonucta kontra teknigine tekabul eder.
Motorun bir yanina tamamen sarkarak dumduz gitmek mumkundur, yada soyle diyeyim, motorun bir yanindan sarkip kontra teknigini uygulamazsaniz motor dumduz gider.
Bu olay ABD de gidonu govdeye kaynakli bir motorla kanitlanmistir. O devrin 100 usta motor yariscisi, ogretmeni, dergi test suruculeri bu motoru (No BS bike) denemis, saga sola yatirarak hicbiri motoru duz bir hattan ayiramamistir.
Gidon doneceginiz yone zaten donmez, donse bile motor aksi yone gider. Istediginiz yone donmesinin tek caresi kontradir.
Ozellikle yeni baslayanlarin ilk ogrenmesi gereken seydir. Kotu aliskanliklar edinmeden once dogru viraja girmeyi dogu ogrenin. Gayet basit, sagi it saga solu it sola. Bu kadar basit. Benim imzamdaki linkten "koseyi donme sanati ni, saga ve sola donus teorilerini okuyun. Ilk baslayanlar icin hazirladigim kursu okuyun. _________________ http://donald.hypermart.netMotosiklet Teorisi http://www.sahafium.comMT Kitabi http://www.kimneyebiniyor.comKimin neye bindigi
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız