Tarih: 25.11.2004 - 13:15 Mesaj konusu: servis / amortisor
ben motorumu bastan asagi bi elden gecirmek istiyorum aslina bakilirsa ama ilk sirada motoru tekrar yola cikabilir yapmak icin amartisorumu tamir ettiricem daha dogrusu yenisini alicam
cunku bana ilk soylenen ya yenisini alirsin yada kaynak yaptirirsin sanaiide idi ama sonra birkac kisi kaynak dayanmaz kisa zamanda gider yine verdigin paraya yazik olur dedi gercekten bu isin tek yolu (garanti olani 0 almakmi?)bumu?? ve tenere 660 amortisoru yan sanaii bulunabilirmi orjinali 487 milyon idi 1 ay kadar once sordugumda unuttum kac euro serviste bana 50 mil fiyat verdi eskiyi soker takariz diye
izmirde gercekten icim rahat gidebilicegim motor servisi nerde ve kimdir? insan arada gittigi yerde kaziklandigi hissine kapiliyor bi seferinde 240 mil bayildim ve bidaha motoru tamirciye birakip 2 gun sonra almamaya yemin ettim artik hep basinda beklicem tabi calisirken nekadar mumkun olursa
arka amortisor problem tamircinin bana soyledigine gore patlamis ama kimse yakindan bakmadi hasara eve donerken birden arka taraf acaip ziplamaya basladi ve park ettigimde farkettimki yag bosaliyor tamirciye anlattigimda direk patlamis dedi
Kayıt: May 21, 2004 Mesajlar: 378 Nereden: istanbul / Merter
Tarih: 26.11.2004 - 17:55 Mesaj konusu:
spacefrog,
Öncelikle geçmiş olsun, yakın zamanda benimde benzer bir problemim olmuştu ( eeee tabi +100 ile oradan buradan atlarsam normal ) eğerki işinin ehli olan kişilere gidersen ki pek fazla değil bunları yapanlar, tamiride mümkün. Malesef izmir'de olduğun için fazla yardımcı olamayacağım ama İstanbul'da olsan sorun değil diyebilirdim.
tesekkurler tamir ettiricem bende servis halledicek daha dogrusu benim icin 1 yil kadar idare eder dediler e o sure icinde bende zaten orjinal bi amortisor getirtirim 3 ay kadar suruyormus gelmesi
spacefrog, Motosikletin ön amortisörlerinin her 20.000 bin Km de yada 2 senede bir mutlaka revüzyondan geçirmek gerekir.Arka amortisöre ise yapacak çok bir şey yok.Bozulduysa benim tavsiyem orjınelıyle hemen hemen aynı fiyat olan Ohlins,Whitepower,Wilbers ile değiştirmek
arkadaşımının motoruna (aynı motor) da aynı şey oldu 50 milyon civarı istiyo tamirciler beş dakkada hallediyolar. uzun zamandır problemsiz kullanıyo geçmiş olsun bu arada ;-)
motor bugun serviste yarin aksamustu kavusuyorum guzelime bastan asagi servis geciricek 3 aydir cok ihmal etmistim 2 ayi garajda yatarak gecti hava filtresi yag filtresi yag amortisor ivirdi zivirdi derken 441 mil bi fatura cikti ustune bide arka lastigin degismesi gerek oda 200 mus ama okadarini bunye kaldirmadi artik servisin elinde benimkinden iyi durumda bi tane varmis sanirim onu takicaklar
ekonomik olarak goctum karsinizda yikik bir deli duruyor ama eminim yarin aksam motoruma bindigimde dunyanin en mutlu insanlarindan olucam
Amortisör konusuna tekrar gelmek istiyorum. Bende TT600 vardı ve arka amortisör patladıktan sonra bir defa araziye girdim ve sonuç bir felaketdan farksızdı. Çekme ve itme emilimi yapmıyor, dolayısıyla yere basmıyor. Ayrıca 60 model bir Chevy den farksızdı.
Arka amortisörde hiç bir şekilde tamirat yaptırma, çünkü içindeki yağ ve/veya gaz basıncını hiç bir tamircide tamir edemezler.
Ben ne yaptım, motoru bozuk amortisörle sattım. Komisyoncu diyordu ki "Kör alıcı her zaman vardır"
Şimdi benim eski TT 600 e mi kullan arkadaşa öneri: En kısa zamanda amortisörü değiştir. :md:
ya benim derdim zaten arazide gitmek degil motordan zevk almamla beraber elim ayagim durumunda ise gitme eve donem kiz arkadasimla hafta ici vasita olmadan gorusemem vs sonucta benim derdim su orjinal amortisor 3 ay gibi bi surede geliyor e benim bu parayi tekrar biriktirmem gerekiyor kisacasi bi 5 ay beni tasicakmi bu motor tasicak ozaman canima minnet ve motora binme keyfimi kaciricak kadar bir sorun olucagini sanmiyorum (deneme yanilma ile ogrenicez bu yontemin gecerliligini )
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız