Arkadaslar bir konuda bilginiz yoksa lütfen susalim ve bileni dinleyelim!!
Acayip SIKMAYA basladi böyle laflar...Senelerdir bu siteye katkida bulunuyorum ama böyle sacma sapan ve de normal olan , mantiksal bile cözülebilecek bir konuda gelen cevaplar sanki kasten yanlis söyleniyor gibi geliyor bana!!
Yapmayin arkadaslar bilmeyince zannettiginiz seyi yazmayin :!:
Motora takilan siper Racing camlari, racing motorda 4-5 km/h son hizi daha da artiriyor.. :!: :!:
Hatta büyük motorlara takilan camlar bile motorda son hizi arttiriyor..
Burada büyük cogunlugunuz "hizi keser yazmis" ..
Hangi erodinamik kanununa göre yazmis lütfen ispatlansinda bakayim suna bir... ^1
Sizin dediginiz gibi olsaydi yarislarda kimse racing cam takmazdi motorlarina ve ucar giderlerdi..Allah Allah.. _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
176,4BG 183,5kg Full Tank
Tarih: 06.08.2006 - 18:02 Mesaj konusu:
arkadaşlar sino doğru söylüyor.
cam olmadığında rüzgarı bütün bedeniniz yiyiyor.bu da motosikletin süratini azaltır.ama ufak,kafanı sokabileceğin yükseklikte bir cam motosikletletin hızını arttırır.ama siz 1 mt yükseklikte bi cam koymayı düşünüyosanız o başka :P _________________ Küçük hırsızlıklar el feneriyle;büyük yolsuzluklar deniz feneriyle yapılır...
flashmt, Üstad, bende yeni aldım. Genelde memnunum ama yakıtı biraz fazla gibi. 1 depo ile 200 zor gidiyo. seninki nası? Bi de son sürat denedin mi 150 falan gördüm ama ötesi var mı? Bi de top case konusunda herhangi bir bilgin varmı? İyi günler
yanlıs acıdan bakılıyor bence .double bove denen daha yuksek yapıdakı camlar gorecelı olarak daha fazla ruzgar dırencı olusturur ama tahmın edıyorum standart camın altına gırıp tam sdıper gıdebılen arkadas pek yoktur bu acıdan duzensız bır ruzgar dıerencı olusur kask mont vesaıre.o yuzden bıraz yuksek olsada yuzeyı daha ıdela olan sonradan takılan cam bence hızı arttırır.
benımkısı yorum yanı
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:
bır de yarıslara katılan adamlar cekırge gıbı ufacık adamlar onlara o cam olmasada altına gırecek bır ye bulurlar o yuzden yol kullanımı ıcın helede benım gıbı 190 boyunda olan arkadaslara sıddetle tavsıye ederım
Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:
bırde su var kafa granajı kırılmıstı bır keresınde o sekılde evden florya yanı zeytınbutrnuna kadar gıtmıstım saıl yolundan asırı yorulmustum kendımı yelkenlı gıbı hıssetmıstım dedım cucuk kadar ama bu cam cok ıse yarıyo kardes
japon bı sey bılıyo kı koymus bunu
Kayıt: Jun 01, 2006 Mesajlar: 1285 Nereden: ISTANBUL/ADADOLU YAKASI
Tarih: 08.11.2006 - 09:45 Mesaj konusu:
Motor performansını artıran unsurlar,
1-Az kilolu bir sürücü (benim gibi )
2-En çok bağıranından eksoz
3-Artçı alınan kişinin kilosu
4-Cam en buble'ından
5-En çok etki eden file (bir rivayate göre 5 bg)
Son Mesajdan 21 saniye:
Motor performansını artıran unsurlar,
1-Az kilolu bir sürücü (benim gibi )
2-En çok bağıranından eksoz
3-Artçı alınan kişinin kilosu
4-Cam en buble'ından
5-En çok etki eden file (bir rivayate göre 5 bg) _________________ SEVDIKLERINIZI DUSUNUN VE FAZLA GAZLAMAYIN:)))
Naked motor suruyorsaniz on cam taktirmak son hizi yukseltir, ayrica uzun vadede yakit tuketimini de dusurur. Sehir icinde etkisini pek farketmezsiniz ama uzun yolda daha az yorulur, daha keyifli surusler yaparsiniz. Motorun tipi biraz kayar, orasi ayri
O camların türbulansı önledigi , yukarı ittirdigi havanın kaskın arkasında türbülansı azalttıgı ve montların arkasındaki cıkıntılarında buna katkı sagladıgını söylemeye gerek yok herhalde... _________________ http://img213.imageshack.us/img213/7844/rizlasuzuvm3.jpg
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız