Kayıt: Jan 06, 2006 Mesajlar: 113 Nereden: CEHENNEMYN DYBYNDEN
Tarih: 04.11.2006 - 18:42 Mesaj konusu:
excavator_zx6 demiş ki:
HeavensQueeN, ilk taşı atan sensin bide kızıyorsun adama
bu arada bilgiler için teşekkürler
haklısın arkadaşım kabahat bende ben farklı bişey izah etmek istedim arkadaş konuya farklı bir boyut kazandırdı.neyse dediğim gibi . _________________ sensizken senle oldum, içimdeki acıyı duydum, bedenime zehir oldun,dönüş varmı bilmez oldum,keşkeler çektim durdum,kurtar beni sensizlikten çok yoruldum(barış biraz gayret et:S)
YAMAHA-R1, bildiğim kadarıyla benzin depoları hava alabilecek şekilde tasarlanıyo ve depoyu fullesen de aylar sonra bi kısmı uçmuş oluyo,yani bütün kış yatacaksa motor yine depoda boş bi kısım oluşacak kendiliğinden ve yine pas riski var,ben hiç denemedim bilmiyorum ama duyduğum bu,yanlış biliyosam düzeltin lütfen
bide depoların seneler sonra kendiliğinden delindiğini duydum,honda titanlarda çok rastlanıyomuş,bu konu hakkında bilgisi olan var mı,önlemi,koruyucusu falan bulunur mu
Hakan Dinçer bey in yazdıkları %100 doğrudur ve uzun süreli muhafazalarda gereklidir. ancak kendim gibi görmeden yaşayamayan ve muhakkak haftada en az bir kere beraberliği arzu eden arkadaşlar için:
depolarını dolu bulundursunlar,en az 15 de bir gün çalıştırsınlar ve her çalışmada fan açma derecesine kadar(fan çalışmamalı) çalıştırıp yeterince ısındıktan sonra mutlaka ara gazı versinler.bu,egzost sistemindeki buhar neticesi biriken suyun atılmasını sağlıyacaktır.
lastiklerin her ikisininde yer ile temasını engellesinler.
tabii antifiriz derecelerini ölçtürmelerini veya zamanı geldiyse değiştirmeleri gerekliliğini söylemeye bilmem gerek varmı? eğer akülerinde bir sorun varsa yada zaman aşımına uğradıysa zaten bunu akü hemen belli eder ve gerekeni yaparlar.
ve yağ değişimine gelince: en başta yağlarını değiştirip,eğer sentetik yağ kullanıyorlarsa,süresi hiç kullanılmasa bile 6 aydır.yaz başında tekrar yeni yağlarını filtre değiştirmeksizin kullanabilirler. birde makinalarını yıkadıktan sonra ıslak bırakmasınlar.
Tarih: 05.11.2006 - 14:09 Mesaj konusu:
nht, evet dogru duymuşsun,Benzin deposunu boşaltmak yerine full depo(agzına kadar dolu olmalı) bırakmakda ikinci bir seçenek..
Ancak ben yinede deponun sökülüp,wd40 ile temizlenip bekletilmesinden yanayım..(uzun süreli park halinde..) _________________
Tarih: 07.11.2006 - 15:33 Mesaj konusu:
ha bu arada unutmadan söyleyelimki eger uzun süreli parklarda depoyu boşaltmak yerine full benzin ile bırakacaksanız mevsim başında motosikletinizi kullanmadan önce depodaki tüm benzin boşaltılıp yerine yeni benzin koyulmalı.. _________________
Kayıt: Jun 30, 2006 Mesajlar: 870 Nereden: :...TuzLa...:/İsT
Tarih: 07.11.2006 - 15:43 Mesaj konusu:
Hakan_Dincer, sende ne yaptın yafff bisim o kadar paramıs yokki benzinin litresi kaç para biliyonmu onu ancak benzin istasyonu olanlar yapar paylaşım için teşekürler hakan sen söyluyosan bir bildiğin vardır ama şaka bir yana 20x3000ytl yandılar vallaha ben rahatım ama neden derseniz motorum yokki _________________
Yzf r6 2006
Tarih: 08.11.2006 - 22:13 Mesaj konusu:
tvs, onun için diyorum ya zaten
Depoyu dolu bırakmak yerine depoyu tamamen boşaltıp kışlamaya almak daha iyi diye..
Aksi takdirde tuzlu olacaktır..
Çünkü kışlama boyunca full olarak beklettiğiniz benzini kullanmanız tavsiye edilmez...
Şömineyi yakarken kullanabilirsiniz çıkan benzini _________________
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız