Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motosikletinizi KIŞLAMAYA alacaksanız mutlaka okuyun!!!

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motosikletinizi KIŞLAMAYA alacaksanız mutlaka okuyun!!!

Motosikletinizi KIŞLAMAYA alacaksanız mutlaka okuyun!!!
Sayfa Önceki  1, 2, 3

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
HeavensQueeN
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: CEHENNEMYN DYBYNDEN

MesajTarih: 04.11.2006 - 18:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

excavator_zx6 demiş ki:
HeavensQueeN, ilk taşı atan sensin bide kızıyorsun adama Çok gülüyorum
bu arada bilgiler için teşekkürler OK

haklısın arkadaşım kabahat bende ben farklı bişey izah etmek istedim arkadaş konuya farklı bir boyut kazandırdı.neyse dediğim gibi .
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
nht
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 04.11.2006 - 18:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

YAMAHA-R1, bildiğim kadarıyla benzin depoları hava alabilecek şekilde tasarlanıyo ve depoyu fullesen de aylar sonra bi kısmı uçmuş oluyo,yani bütün kış yatacaksa motor yine depoda boş bi kısım oluşacak kendiliğinden ve yine pas riski var,ben hiç denemedim bilmiyorum ama duyduğum bu,yanlış biliyosam düzeltin lütfen
bide depoların seneler sonra kendiliğinden delindiğini duydum,honda titanlarda çok rastlanıyomuş,bu konu hakkında bilgisi olan var mı,önlemi,koruyucusu falan bulunur mu
Başa dön
nht Çevrimdışı nht Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
geyik
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 04.11.2006 - 19:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hakan Dinçer bey in yazdıkları %100 doğrudur ve uzun süreli muhafazalarda gereklidir. ancak kendim gibi görmeden yaşayamayan ve muhakkak haftada en az bir kere beraberliği arzu eden arkadaşlar için:
depolarını dolu bulundursunlar,en az 15 de bir gün çalıştırsınlar ve her çalışmada fan açma derecesine kadar(fan çalışmamalı) çalıştırıp yeterince ısındıktan sonra mutlaka ara gazı versinler.bu,egzost sistemindeki buhar neticesi biriken suyun atılmasını sağlıyacaktır.
lastiklerin her ikisininde yer ile temasını engellesinler.
tabii antifiriz derecelerini ölçtürmelerini veya zamanı geldiyse değiştirmeleri gerekliliğini söylemeye bilmem gerek varmı? eğer akülerinde bir sorun varsa yada zaman aşımına uğradıysa zaten bunu akü hemen belli eder ve gerekeni yaparlar.
ve yağ değişimine gelince: en başta yağlarını değiştirip,eğer sentetik yağ kullanıyorlarsa,süresi hiç kullanılmasa bile 6 aydır.yaz başında tekrar yeni yağlarını filtre değiştirmeksizin kullanabilirler. birde makinalarını yıkadıktan sonra ıslak bırakmasınlar.
Başa dön
geyik Çevrimdışı geyik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SGOR
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: united states of KONYA

MesajTarih: 04.11.2006 - 19:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hakan_Dincer, teşekkürler önemli konu aydınlattın OK
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 05.11.2006 - 14:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

nht, evet dogru duymuşsun,Benzin deposunu boşaltmak yerine full depo(agzına kadar dolu olmalı) bırakmakda ikinci bir seçenek..
Ancak ben yinede deponun sökülüp,wd40 ile temizlenip bekletilmesinden yanayım..(uzun süreli park halinde..)
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 06.11.2006 - 11:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bilgiler için tşk.ler Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: 07.11.2006 - 15:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ha bu arada unutmadan söyleyelimki eger uzun süreli parklarda depoyu boşaltmak yerine full benzin ile bırakacaksanız mevsim başında motosikletinizi kullanmadan önce depodaki tüm benzin boşaltılıp yerine yeni benzin koyulmalı..
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: :...TuzLa...:/İsT

MesajTarih: 07.11.2006 - 15:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hakan_Dincer, sende ne yaptın yafff bisim o kadar paramıs yokki Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum benzinin litresi kaç para biliyonmu onu ancak benzin istasyonu olanlar yapar Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum paylaşım için teşekürler hakan sen söyluyosan bir bildiğin vardır ama şaka bir yana 20x3000ytl yandılar vallaha ben rahatım ama neden derseniz motorum yokki Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum

Yzf r6 2006

Başa dön
tvs Çevrimdışı tvs Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
emk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 08.11.2006 - 18:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

saol paylasımın için güzel bilgiler
Başa dön
emk Çevrimdışı emk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: 08.11.2006 - 22:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tvs, onun için diyorum ya zaten Çok gülüyorum
Depoyu dolu bırakmak yerine depoyu tamamen boşaltıp kışlamaya almak daha iyi diye..
Aksi takdirde tuzlu olacaktır..
Çünkü kışlama boyunca full olarak beklettiğiniz benzini kullanmanız tavsiye edilmez...
Şömineyi yakarken kullanabilirsiniz çıkan benzini Çok gülüyorum
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 09.11.2006 - 18:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kisin surus yapanlarin da ,depolarini mumkun oldugunca dolu tutmalari cok faydali. hem deponun bos kisminin sebep olacagi asiri depo ici yogusmasi azaltilmis,hem de depoda benzin seviyesi dustukce,benzin icindeki olasi pislik-tortu orani artacagi icin,bunlarin karburator memelerini tikama olasiligi azaltilmis olacaktir.(amma uzun cumle kurduk.insallah anlasilmistir:) Gülümsüyorum
Başa dön
heyocan Çevrimdışı heyocan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: 09.11.2006 - 18:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

heyocan, bilgiler için sağol..
ALTINA İMZAMI ATIYORUM Bravo
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal