Özellikle bu yıl dikkat ettim 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'ı tüm yurtta coşkuyla kutlandı İstanbul bu güne kadar görülmemiş bir kutlama yaptı. Televizyonlarda, radyolarda Cumhuriyet ile ilgili görüntüler, marşlar, belgeseller, filmler yayınlandı. Bugün 10 KASIM bugün Türk halkının en sevdiği LİDERİN, Dünyanın en çok saygı duyduğu BÜYÜK DEVRİMCİ nin ULU ÖNDERİMİZİN ölüm yıldönümü ve bakıyorum ATAMIZIN Resmi bugün sitenin başköşesinde. Yılın sadece 1 günü mü aklımıza geliyor. Tamam ATATÜRK her zaman kalbimizde zaten onu hatırlamak onu illa aklımıza getirmek değil. ''İlke ve İnkılaplarını yaptığı devrimleri ve düşüncelerini uygulamktır''. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ü hergün hatırlıyalım. Cumhuriyrtimizi hergün kutluyalım. _________________ İçimde Yılgın Rüzgarların Ayak Sesleri
Tarih: 10.11.2006 - 15:50 Mesaj konusu:
Alıntı:
Tamam ATATÜRK her zaman kalbimizde zaten onu hatırlamak onu illa aklımıza getirmek değil. ''İlke ve İnkılaplarını yaptığı devrimleri ve düşüncelerini uygulamktır''.
hondagokhan, topik için sana teşekkür ederim öncelikle.
Sorun şurada: Bunu ne kadar uygulayabiliyoruz (bireysel olarak, toplum olarak ve iktidarlar olarak)?
Bireysel olarak gücümüz yetmeyeceği şeyler için:
a) -bizi temsil etmesi gereken- iktidarları nasıl ve neye göre seçiyoruz,
b) onları nasıl denetliyoruz (-muyuz)
c) eğer birşeyler yaptığımızı düşünüyorsak neden birçok şey gözgöre göre kötü gidiyor, neyi yanlış yapıyoruz?
Bunların kendi payımıza düşenleri yaptığımız cevabını göğsümüzü gere gere gururla verebiliyorsak Atatürk'ün yolundayız demektir.
En ufak bir şüphemiz bile varsa Atatürk'ün, demokrasinin, medeniyetin yolundan saptık demektir, istediğimiz kadar hamasi edebiyat parçalayalım hepimiz tırışkadanız ve hatta bir koyun sürüsüyüz demektir. Gerisi yalandır.
"Atam Atam, sen kalk da ben yatam" teraneleri ile olmuyor bu işler. Öyle olsa ne kolay olurdu oysa ki.
Bunun için aksiyon lazım, bilinç lazım, okumak, öğrenmek, ibret çıkartmak lazım. Tarih öğrenmeye üşenmemek lazım
(Tarih derken savaşların senelerini amele gibi ezberlemekten bahsetmiyorum. "Dünya neydi, neler oldu da bugüne geldi, neden öyle olmadı da böyle oldu, bu doğrultuda gelecekte neler olabilir" şeklinde bir düşünce yeteneği kazanmaktan bahsediyorum)
Geçmişimizde neler olmuşsa bugün onlar oluyor, emin olun yarın da aynısı olacak. Tarihsel süreçleri bilmeyenler bugünkü olayların sonuçlarının kurbanı ZAVALLILAR olurlar. Tarih bilenler değil bugünü, geleceğini de planlayabilir.
Bunu kaçımız yapabiliyoruz?
İnşallah ilkokul düzeyinde ilkel Atatürkçülük propagandalarıyla görevimizi yaptığımızı sanmak yerine onun da hepimiz gibi normal bir ademoğlu olduğunu anlar ve sırf bu yüzden imkansızı başaran ne kadar büyük bir dahi olduğu kavrarız. Belki bir gün...
Dünyada yaşamış büyük tarihçi, stratejist, entelektüel lider Mustafa Kemal Atatürk'e selam olsun! Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı nur olsun. Ne acıdır ki yolunda DEĞİLİZ Atam! _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Ben bu sitede yeni bir üyeyim kısa zamanda çoğu kişininin yorumlarını okudum az çok ta kişiler hakkında yorumlar yapabiliyorum. Gördümki Bu topluluğa üye olanlar Türkiye nin geleceği gençler yada kendini genç hissedenler burarda bulunuyor Özellikle Hakan DİNÇER in bu konudaki hassasiyetini görüyorum. Tüm arkadaşlara sesleniyorum. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE _________________ İçimde Yılgın Rüzgarların Ayak Sesleri
Tarih: 10.11.2006 - 16:27 Mesaj konusu:
Evet MD sitesinde bu bilinci, çabayı görmek güzel...site içinde GENELi veya VİP bölümünü açtığınızda bu çabalara daha nice örnekler göreceksiniz, olması gereken de bu. Ama sadece okumak değil okuduklarımızı algılayabilmemiz de gerekli, yoksa "atam izindeyiz" nidalarıyla bitmiyor iş maalesef. XANDROS'ın düşüncelerine %100 katılıyorum ve bu düşüncelerimi gerek VİP te açtığım topikte, gerekse diğer topiklerde her fırsatta dile getiriyorum. Biz tarihimizi anlamadıkça ATAMIZI da anlayamayız, güdülen koyun sürüsü olmaktan öteye gidemeyiz ve "politikada, ekonomide başarı sağlanamıyor, bu politikacılar birşey yapamıyor" diye ağlaşmaya devam ederiz, seçenler biz değilmişiz gibi.... _________________ Watashi no YAMAHA HIDIR chan...
Tarih: 11.11.2006 - 00:45 Mesaj konusu:
ATATÜRK'ÜN İSTANBUL NUTKU
Vatandaşlarım!
Sekiz sene evvel, mustarip, ağlayan İstanbul'dan kalbim sızlayarak çıktım. Teşyi edenim (uğurlayanım) yoktu. Sekiz sene sonra, kalbim müsterih olarak, gülen ve güzellemen İstanbul'a geldim, iki büyük cihanın birleştiği noktada, Türk vatanının ziyneti, Türk tarihinin serveti, Türk milletinin gözbebeği İstanbul, bütün vatandaşların kalbinde yeri olan bir şehirdir. Sekiz sene önce buradan ayrılırken, kalbi yaralı olanlardan biri de bendim. Sekiz sene, heyet-i içtimaiyemizin (toplumumuzun) yeni girdiği devrin tarihi, içine aldığı ihtilâllerin, inkılâpların neticeleriyle doludur.
Aziz İstanbul halkına, sekiz sene evvelki kadar, içinde yedi evliya kuvvetinde bir heyula (hayalet) tasavvur ettirilmek istenen bu sarayın içinde konuşuyorum.
Yalnız artık bu saray, zıllulahların (Allahın gölgelerinin) değil, zil olmayan (gölge olmayan) milletin sarayıdır ve ben burada, milletin bir ferdi, bir misafiri bulunmakla bahtiyarım..."
Atamız çok kısa zamanda çok büyük işler yaptı.Bizler ise bu büyük hediyeyi her geçen gün dahada kirletiyoruz sanki.Tepki gösteren , sadece tepkisini göstermekle kalmayıp doğru bir şekilde müdahale eden, ülkesini sadece lafla eleştirip çekilmek değil emekle, çabayla bu kötü gidişhatı toparlamaya çalışmak warken , eleştirip eleştirip hiç iş yapmıyoruz.Sonunda ne mi oluyor? Eski İstanbul'a dönüş oluşmuyordur umarım !?! Ne dersiniz ? _________________ COBHC
Topic içerisinde site üyeleri için yazdıklarımı geri alıyorum 33125 kişi de 5 kişi duyarlı davrandı Ana sayfadaki Fotoğraf bile kalmış _________________ İçimde Yılgın Rüzgarların Ayak Sesleri
Tarih: 11.11.2006 - 22:11 Mesaj konusu:
Atatürk'ün neden doğum günü değil de ölüm günü O'nu anmamıza vesile oluyor? Çünkü O, Türk toplumunun çağdaş akılcı uygarlığı seçmesini sağlayan kişidir ve O'nu kaybettikten sonra toplumumuz için en önemli soru, O'nun bu iradesinin hala tam olarak uygulanmakta olup olmadığıdır. Ne yazık ki ölümünden 65 yıl sonra O'nun akılcı Batı uygarlığını seçmiş olmasına karşı çıkanlar hala vardır. Bunlar her veçhesiyle yozlaşmış bir siyasi sistem yüzünden bugün tek başlarına iktidarda olup Anayasayı tek başlarına değiştirebilme gücüne bile sahip kılınmışlardır ve türban istismarı bunların gözünde laik, milli ve demokratik Cumhuriyet'i anlamsızlaştırma hedefine ulaşmanın yollarından biri olabilmektedir.
Atatürk bu devrimi Türk toplumunun yaşamaya devam edebilmesi için vazgeçilemez bir atılım olarak gerçekleştirmiştir. Böylesine zorunlu bir devrimin topluma hakim olabilmesi hayati önem taşır. Ama bu devrimin bedahet oluşturan gerekliliğini inkar edenlerin bugün ziyadesiyle büyük bir siyasi güç kazanmış olmaları, bu devrimi yaşatabilmek için son derecede tedbirli olunmasını zorunlu kılıyor.
Köktendincilerin Atatürk devrimine karşı çıkması şaşırtıcı değildir. Yadırganması gereken olgu, Cumhuriyet'in 80'inci yıldönümünde bu akımın seçim sisteminin bozukluğu sonucu sırf % 34 geçerli oyla bu gücü kazanabilmiş olmasıdır. Bu akım bu gücü kendi ikna kabiliyeti sayesinde kazanmış değildir. Bu gücü onlara kazandıran, mürteci olmayanların irticaya verdikleri ödünlerdir. Kanun dışı tarikat ve cemaatleri siyasete sokan, imam - hatip okullarını milli ve laik eğitim ve öğretime rakip olacak bir hüviyete büründürülmesinden siyasi yarar sağlamak istemiş olan ve çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede laiklik olmadan demokrasi olamayacağını anlayamayanlar önce orta-sağ partilerimizdir. Ama en acısı, 1960'lı yılların sonlarında Atatürk'ün kendi partisinin liderliğine her nasılsa getirilebilmiş bir kişinin, O'nun milli ve laik devrimini 'gardırop devrimi' sanacak ve o devrimi 'tarihi yanılgı' diye vasıflandırabilecek kadar akılcılığı özünden reddeden bir inkarcılığa yuvarlanışıydı. Mucize, böylesine ihanetlere rağmen O'nun akılcı devriminin hala dimdik ayakta durmasıdır.
Bu ne sayede oluyor? İlk önce şunu belirtmeyelim ki Atatürk öğretisi yığınlara mal olmuştur. Ama köktendinci ve ümmetçi zümrenin Atatürk'e karşı koymakta büyük zorluk çekmekte oluşunun başlıca sebebi, O'nun, milleti bağımsızlığına kavuştururken olduğu gibi, adım adım gerçekleştirdiği devrim atılımlarında da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tam desteğine sahip olmuş bulunmasıdır. Bu ihtiyaç daha ortadan kalkmış değildir. Bizlere düşen görev, O'nun akılcı Batı uygarlığına giriş kararının geri dönülmezliğinin herkesçe algılandığı bir ortama gelmemizi sağlamaktır. Ömründe yenilmemiş tek tarihi liderin ölümünden sonra yenilmesini önlemek, tüm Atatürk öğretisine bağlı olanların başta gelen vatan görevidir. _________________ Mesuliyet yükü herşeyden,ölümdende ağırdır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız