Peki bu kulak tıkaçları yerine Mp3 playerler için kullanılan..kulak içi kulaklık taksak bu kulak tıkacından daha iyi bi alternatif olmazmı? Hem daha iyi işte müzik de dinleriz..
kaza yapma riskini arttırmaktan başka bir işe yaramaz.
ama bir şey daha var o mp3 kulaklığından ses çıkıcak sen onu sesten etkilenmeyesin diye takıcaksın hem müzikle motosiklet aynı anda olduğunda kaza yapma riskin artıyor _________________ motorcu_haso2146@hotmail.com
motor: cbr125r repsol(SATILIKTIR)
Kayıt: May 22, 2006 Mesajlar: 3406 Nereden: İzmir - Diyarbakır
Tarih: 09.10.2007 - 00:06 Mesaj konusu:
önemli bir konu olduğu için güncelliyorum.
Şahsen ben uzun yolda kullanıyorum. Otoban çıkışı sigara molasında sonra takmayı unuttuğumda ise sanki etrafımda gök gürültüsü (ama sağ elime bağlı) oluyor zannediyorum. Sonra durumun farkına varıp takıyorum tıkaçlarımı vee bir scooter edasında yoluma devam ediyorum. Herkes kullanmalı arkadaşlar lütfeeeennnnn _________________ ZZR Hayranı olmak bi başka...
Tarih: 10.10.2007 - 02:35 Mesaj konusu:
Kask giyiyomuyuzki acaba Reşat Abi.Yada kaçımız bel koruması kullanıyo,kaç kişide korumalı bot var.Eldiven takmak alışkanlıkmı,dizlik kullanan varmı?
Kulak tıkaçı kesinlikle kullanılması lazım ama neyazıkki asıl hayati korumaları kullanmıyan o kadar cok kişi varki.Korumalı montu sırf şekil olsun diye kullanan,kaskı koluna takan,kot pantolon giyip,en güzel spor ayakkabılarıyla motora binen.Tabii güneş gözlüğünü unutmamak lazım gözler önemli.
Bence ehliyet alırken güvenli sürüş eğitimleri zorunlu hale getirilsin.Çünkü biçok kişideki mantık şu,paranın son damlasına kadar motorsiklete verip korumaları 2.ci plana atmak.Bilinçli motora binmek degil son model veya büyük cc'li motora binmek daha önemli.Bu kafa yapısı ne zaman nasıl değişir derseniz işte o zaman klasik cevap gelir EĞİTİM ŞART...Saygılar. _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
70 liyim ve bu yaz kulaklarım da sorun başladı ilk önceleri motor kullandığım günün akşamı uyumak üzereyken kulaklarımda çok sessiz ir şekilde uğultu başladı pek üstüne düşmedim desem yeridir,fakat ilerleme devam etti,bizim grupça istikametimiz Edirne otobanıdır ve bu yolda sürekli 299 üstü limitlerde seyrederiz ve bir gün yine son süratlerde kapışırken bir tedirginlik oldu ve gaz kapadım ve sağ tarafa çekip durmaya çalıştım diyorum çünkü bir dengesizlik olduğu belirgindi ayağımı yere koymak istiyorum sanki asfalta değdiğim halde halen asfalta değemiyormuşum gibi bir dengesizlik kulaklarımda aşırı bir uğultu kendimi çok berbat hissettim ve bu durumda devam ettim 270 hiç geçmedim bu durum da edirne gittim arkadaşlara durumu anlattığım da tiii ye aldılar ve kulaklarına vurdu korku felan dediler... sonuçte en geç ben girmiştim.. ve yemekte gırgır konusu oldu kulak mevzuuu..
ertesi gün K.B.B duktoruna gittim bir takım ilaçlar belli bir süre sonra rahatlamıştım fakat ilaçlar bittikten 10 gün sonra yine aynı şikayetlerim oldu.edirne otbanına gidenler bilir dönüşte opet den benzin alıp lülburgaz gişelerine gelmeden bizim benzin ışğımız çoktan yanmış oluyor ve mecbur l.bugaz dan benzin alıp çıkıyoruz ..
bi anlamda yüksek süratle doğru orantılı kulak hasar olayı
ilaçlaın bitiminden bir süre sonra yine şikayetlerim tekrarladı demiştim ve başka bir uzmana gittim ve motor kullandığımı yüksek süratten dolayı böyle bir şey olup olamayacağı sordum bana hayır dedi olamaz hayatının evresinde yada askerliğin sırasında bir silah sesi bir top sesi yüksek bir makine sesi gibi v.s. anlattı fakat
Son Mesajdan 4 saat 42 dakika sonra eklendi:
işin aslı kesinlikle motor da maruz kaldığımız yüksek ses ve basınç artık kesinlikle kulak tıkaçı kullanacağım çok önemli atlanmaması gereken bir konu lütfen kulak tıkacı kullanalım......arkdaşlar
Yeni üye ekzotik HerKeZe slm eder ve saygılar sunar........
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa Önceki1, 2, 3, 4, 5
5. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız