Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Kaza anında motorun Güveilir bicimde Kopma

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Kaza anında motorun Güveilir bicimde Kopma

Kaza anında motorun Güveilir bicimde Kopma
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
SeyyahKedi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR

MesajTarih: 23.11.2006 - 00:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sende iyi sallamışsın zxrhalit ciğim... Dans
SeyyahKedi Çevrimdışı SeyyahKedi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
zxrhalit
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 23.11.2006 - 00:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

SeyyahKedi, abi valla sende inanmassan Çok gülüyorum biraz basit anlattım ama harbi cok kötüydü md canlı şahitlerim var yani ALLAH korusun

En son zxrhalit tarafından 23.11.2006 - 01:18 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
zxrhalit Çevrimdışı zxrhalit Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ismailbilge
Üye
Üye

Nereden: istanbul/kartal

MesajTarih: 23.11.2006 - 00:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abı motoru zıyan etmeyın hızlı gıtmeyın kurtulmaya gerek kalmasın Gülümsüyorum
Başa dön
ismailbilge Çevrimdışı ismailbilge Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
debbah
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ist

MesajTarih: 23.11.2006 - 01:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ismailbilge demiş ki:
abı motoru zıyan etmeyın hızlı gıtmeyın kurtulmaya gerek kalmasın Gülümsüyorum

ben çok yavaş gidiyordum arkamda da bir hatun kişi vardı. o topuklu ayakkabı giydiği için biraz bileğinde şişme olmuş ama onun dışında bişey yoktu çok şükür. yanımda tek dizlik vardı yanımda ve onu da ona takmıştım, tek olan montumu da çıkartıp ona giydirdim, eldivenler ve kasklar Allah'tan çiftti Gülümsüyorum

sağanak yağmur altında, okuldan çıktım uçaksavar stadının önündeki adada çook yavaş bi şekilde girdim, normalde yol benimdi ama diğer araç beni görmediği için üzerime çıktı. ben düşeceğimi gördüm o an atladım biraz dizim acıdı ama o anda kazayı seyrettim artçım dizlerinin üzerine birkaç metre kaydı. kaskı yere çarpmış. ama hiç bişeyi yoktu çok fazla korkmuş olmasının dışında.

eğer o anda çok kısa bir mesafe ve çok yavaş bir sürüş diyerek dizliği ona takmış olmasaydım diz kapağının parçalanmasını seyredecektim. arkadaki düşeceğini bilmiyor, ona göre önlem alamıyor. ben düşe düşe alıştım artık yatırıcan bırak motor kaysın OK
Başa dön
debbah Çevrimdışı debbah Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
SeyyahKedi
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.11.2006 - 17:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bir dizliğin 40 yıl hatırı vardır.. Bak? nasıl da gerçek olmuş?.. Kızcağız aşk uğruna kötürüm olacaktı? Sen fabrikalarda asgari ücretle 35 yıl çalışıp para biriktirecektin, onu ameliyat ettirip sağlığına kavuşturacaktın, evlenip mutlu olucaktınız.. Sonrada ameliyatlı hatunu sevmeyip boşanacaktınız, al sana aile faciası bakalım..
SeyyahKedi Çevrimdışı SeyyahKedi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
chocolateman
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KONYA

MesajTarih: 23.11.2006 - 17:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kazalarda en çok yarayı arkada bulunanlar alır.

Düşme olayına gelince, belki 1 veya 2 saniyeden bahsediyoruz. Ayrıca her hangi bir kazada, yandan, arkadan, önden çarpmalar olabilir. Düşünmek bilmek yeterli olmaz, herşey o anki pozisyonunuza bağlı. Gelen yandan çarpmışsa hiç şansınız yok ya bir kırık olur, ya da motorun aksamları bir yerinizi yaralar. Siz duruyorsunuz geldi biri arkadan çarptı, yapabileceğiniz hiç birşey yok.

Deneyimle sabittir. Şayet bir şekilde kullandığınız araçtan temasınız kesilmişse, yapabileceğiniz en güzel şey ayaklarınızı kafanızı kollarınızı karın bölgenize doğru çekip yuvarlanmaktır.

Tempra marka bir araç bisikletle ilerlerken, karşımdan geldi önüme kırdı kafa kafaya çarpıştık. Çarpmanın şiddeti ile aracın tavanına takla attım, geri yere yuvarlanarak düştüm. Bir çizik bile almadım, aracın tavanı ön camı ön kaputu darma dağın.
Yıllar sonra bende bel rahatsızlığı oldu. Her ne kadar kendinizi korusanızda, sonuçta et ve kemikteniz mutlaka bu sert çarpmalar bir arıza bırakıyor.

Dileğim kimse böyle bir şeyi düşünmek durumunda kalmasın yaşamasın.
Kazasız belasız sürüşler dilerim.
Başa dön
chocolateman Çevrimdışı chocolateman Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
heroone
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.11.2006 - 17:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bunlarda Motordan Hangi Hallerde Dusulur Onu Anlatıyo valla ben pek bilemem Çok gülüyorum ama bi arkadasım gondermisti paylasmak istedim...

1 - Yan ayağı açık zannedip inerseniz, düşersiniz.

2 - Duruş anında bir çukura denk gelirseniz, düşersiniz.

3 - Durduğunuz yerde kayganlık varsa, düşersiniz.

4 - Sıcak asfalt, ıslak toprak veya gevşek zeminde, yan ayağın altına sert bir cisim koymazsanız, motosikleti düşürürsünüz.

5 - Kick Starter motorlarda, motoru viteste unutursanız, marşlama anında düşersiniz.

6 - Kum veya kaygan zeminde, yüksek devirde dönüş yaparsanız, düşersiniz.

7 - Blok ön fren yaparsanız, düşersiniz.

8 - Dönüşlerde yoldan çıkıp çimen veya gevşek zemine ön tekeri denk getirirseniz, düşersiniz.

9 - Motosiklet tecrübesi olmayan heyecanlı bir yolcuyu arkanıza alırsanız, düşersiniz.

10- Trafik ışıklarında geçiş anında vitesi boşta unutup ayakları pedala koyarak kalkış yaparsanız, düşersiniz.

11- Dönüşlerde motosikleti ağırlık merkezinden kaçırırsanız, düşersiniz.

12- Serin havalarda eldivensiz uzun kullanımda, elin hassasiyetini kaybetmesi sonucu düşersiniz.

13- Araçların asfalta döktüğü yağlara denk gelirseniz, düşersiniz.

14- Yazın yol kenarındaki tozların, kışın tuzlanmış yolların, rüzgarın etkisiyle asfaltın üzerine yaydığı toz ve kum tanecikleri kaygan zemin yaratır ve bu zeminlerde düşersiniz.

15- Motordan inerken çalışır vaziyette viteste unutursanız, düşersiniz.

16- Botunuzun bağcıklarına dikkat edin. En iyisi bağcıksız bot giymektir, düşersiniz..

17- Duruş anında bağcıklarınız pedala takılırsa, düşersiniz.

18- Ekstra emniyet için taktığınız disk kilidini takılı unutup, hareket ederseniz, düşersiniz.

19- Gidon kilidi boyunda olan motosikletlerde, gidonu kilitli unutup hareket ederseniz, düşersiniz.

20- Duruş anında pantolonunuzun paçası pedal ve çubuklara takılırsa, düşersiniz.

21- Köşeli dönüşlerde limitlerdeyken, yandaki aracı geçmek için biraz daha gaz verirseniz, düşersiniz.

22- Sürüş esnasında selenin arkasına kayıp, motosikletin yanlarına veya yerdeki bir cisme bakarsanız, düşersiniz.

23- Motordan inerken sürücünün veya arka yolcunun ayağının motosiklet çantalarına takılması halinde, düşersiniz.

24- Durma noktasına geç frenaj yaptığınız takdirde, düşersiniz.

25- Kabak lastik ve yağış bir arada olursa, düşersiniz.

26- Yokuştaki virajın görünmeyen bölümünde, kum, çakıl gibi sürprizler varsa düşersiniz.

27- Uzun cisim taşıyan tedbir alınmamış aracı takip ederseniz, dokunup düşersiniz.

28- Tek teker yapmaya özenirseniz, düşersiniz.

29- Oto parklarda motosikletinizi otomobillerin arkasına yakın park ederseniz, motosikletinize çarpıp, düşürebilirler.

30- Sağ virajlarda sert arka frenle spin atarsanız, karşıdan gelen araçla çarpışırsınız.

31- Çimen üzerine cadde lastiği ile gitmek, buzlu zeminde gitmekle aynıdır, düşersiniz.

32- Islak asfaltta çamurlu lastikle gitmek, buzlu zeminde gitmekle aynıdır, düşersiniz.

33- Yüksek seleli motosikletlerle yokuş aşağı inerken ayağınızı yere koyma anında boşlukta kalırsa, düşersiniz.

34- Uzun yolda sık sık dinlenin. Çok uzun sürüşlerde durma esnasında denge unsuru zayıflar, düşersiniz.

35- Grup seyahatleri disipline edilmezse, karambol olur. Sağdan geçiş yaparsanız çarpışır,düşersiniz..

36- Yeni başlayan yağış, asfaltı buzlu zemin gibi yapar, düşersiniz.

37- Her zaman kullandığınız, bildiğiniz yolda sizi kum, çakıl yağ gibi sürprizler bekleyebilir. Güvenmeyin, düşersiniz.

38- Limit giderken viraj içinde vites düşürür veya fren yaparsanız, düşersiniz.

39- Kask yada korumalı giysileriniz sadece bir kere lazımdır. Düşerseniz hem hasarı hem de haklı olduğumu görürsünüz.

40- Yeni lastiklerin yola alışma kilometresi vardır. En az 100 km. dikkatli sürün. Aksi halde kayıp düşersiniz.

41- Sele yüksekliği bacak boyunuzu aşıyorsa, özellikle duruşlarda düşersiniz.

42- Arka yolcuyu ikaz etmeden hareket etmeyin. Ani kalkışta arka yolcuyu düşürebilirsiniz.

43- Yanında yürüyerek motorunuzu garaja sokarken, ağırlık merkezini kaçırmayın, motosikletinizi düşürürsünüz.

44- Daha önce tecrübesi olmayan birine motosikletinizle deneme sürüşü yaptırmayınız, Düşerler. Ayrıca motosiklet düşürenindir.

45- Yoldaki cisimlere dikkat ediniz. Erimiş çikolata, meyve kabuğu gibi şeyler sizi düşürebilir.

46- Motorunuzun bakımı esnasında, arka tekerleğin yağlanması hareket halinde iken sizi düşürebilir.

47- Kaza geçirmiş bir motosiklete onarım yapmadan binerseniz, düşersiniz.

48- Devamlı limit giderseniz, sonunda düşersiniz.

49- Açık ve rüzgarlı alanda, motosiklet örtünüz yelken gibidir, motorunuz devrilebilir.

50- Yeni motosikletinize alışmadan arka yolcu alırsanız, beraber düşebilirsiniz.

51- Sert kumaşlı dar pantolon giyerseniz, ayağınızı atarken motora çarpıp beraber düşebilirsiniz.

52- Hareket ettikten sonra, kaskınızın kilidini veya giysinizin düğmelerini kapatmaya kalkarsanız düşebilirsiniz.

53- Kısa mesafeyi, iki ayak solda seleye yan oturup sürerseniz, düşebilirsiniz.

54- Alkollü motosiklete binerseniz, sonunda düşersiniz.

55- Hareket halinde gözlük, eldiven takmak gibi çabalarda bulunursanız, düşersiniz.

56- Gösterge paneline devamlı bakarsanız, önden bihaber olur, kaza yaparsınız.

57- Çamlık alandan geçerken, yola serpilen çam yaprakları buz gibi kaygandır. Dikkat edin, düşebilirsiniz.

58- Dar alanda Motoru yatırarak dönerseniz, düşersiniz.

59- Motosikletinizi rampa ile bir yere çıkarırken, yardım aldığınız kişiye ön bilgi vermezseniz, rampa ortasında motoru düşürebilirsiniz.

60- Uzun yolda kaska veya ceketin içine arı girdiğinde debelenirseniz, düşebilirsiniz.

61- Arka yolcuya hareket halinde gidonu emanet ederseniz, düşersiniz.

62- Uzun yolda mola vermeden giderseniz, uyuklama halinde yoldan çıkabilirsiniz.

63- 190 kilometre hızla bir otobüsün arkasına yaklaştığınızda türbülansa girersiniz, akşam haberlerine konu olursunuz...
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ordu

MesajTarih: 23.11.2006 - 18:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

RedStar, kardeş sımdı bende sana soyle soylım bende kaza yaptım 2 ay once vee kaza sırasında ılk once motoru durdurmak için ugrastım ama olmadıı hızımı 40 km ye kadar dusurdugumu hatırlıyorum sonrasını hatırlamıyorum.... soka gırmısım ama ben acemı olsaydım daha onceden soka gırseydım belkı o hızımla carpacaktım ve su anda obur tarafta olucaktım en ıyısı dıkkatlı sur sana tavsıyem.... kaza sonrasınıda soylım 2 ay alcıda kaldı ayagım dız kapagı parcalandı 5 kırık orda var bıde aynı ayakta ayak bılegım kırık ordada 1 kırık var....sımdı ıse ozel derecelı dızlık verdıler onunla yurumeye calısıyorum....hayatda ben kaza yapmam demıcem artık cunku dedım basıma geldı,ve sen ne kadar tetbır alsanda arnına yazılmıssa o olur kardeş ama sen yıne tedbırını ala taktırı allaha bırak Bravo Bravo Bravo
SeyyahKedi
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.11.2006 - 23:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

heroone , çok güzel yazı valla.. Hayatta ne kadar motosikletten düşme ihtimali varsa hepsini kapsamış.. 63 madde... inceden düşünsek belki birkaç tane daha ilave bile olabilir.. Ben 33 yıldır motosikletten düşmedim. ee? peki bunların hiçbiri başıma gelmedimi? çokmu şanslıyım ben? hayır...... Korkağın tekiyim.. Evet.. Korkakım ben.. Motosikletten korkusunu kaybeden "herkes", özellikle ustalar muhakkak kaza yaparlar, ve eklemlerinde platin çiviler vardır bunların.. Eski mutlu motosiklet anılarını anlatırlar forumlarda.. Pişmanlıklarını okursun..
Motosikletten korkalım arkadaşlar.. Tuhaf bir zevki vardır korkarak binmenin. Kimi buna adrenalin der, kimisi özgürlük duygusu.. Ama iyice düşünürseniz, tehlikeli şeylerin "zevkli" olduğunu çözersiniz.. Tehlikeden zevk alanlar hiçbirzaman motosikleti bırakamazlar. Çok gülüyorum
kudretest
Üye
Üye

Nereden: IZMIR//BANDIRMA///954 RR

MesajTarih: 23.11.2006 - 23:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dd amcanın kitabinda bir kaç tavsiye vardı..
Başa dön
kudretest Çevrimdışı kudretest Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
geyik
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 24.11.2006 - 00:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

umarım bu bilgiler hiç ihtiyacımız olmaz.
Başa dön
geyik Çevrimdışı geyik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
samurai79
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Yzmir

MesajTarih: 24.11.2006 - 01:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

heroone harikasın gerçekten Alkışlıyorum Epey vaktini aldı herhalde bunları yazmak (kopyalamadıysan tabi Gülümsüyorum ) Şimdi ben bu konuda çok bilgili değilim ama kafamdan geçen karşıdan gelen bir araba ile çarpışacaksam,kendimi yukarı doğru fırlatmalıyım diye düşünüyorum. (allah göstermesin).Arkadan ve yandan olanlara pek birşey yapamayız malesef.
debbah
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ist

MesajTarih: 24.11.2006 - 03:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Muaddib, arkadaşımız arabayla kafa kafaya çarpışma anını saniye saniye yazmıştı. bazen motordan kopmamak en iyisi olabilir. motor pert olmuştu, çarptığı arbanın kaputuda haşat olmuştu, ama arkadaş sapasağlam çıkıyor. Alkışlıyorum

bu yazıyı herkes okumalı:

http://www.motordelisi.com/ftopic-17836-0-days0-orderasc-.html
Başa dön
debbah Çevrimdışı debbah Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
heroone
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 24.11.2006 - 08:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

samurai79, kagıtta gelmisti ilk once word sonra MD e yapıstırdım.
Tesekkurler.
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/anadolu

MesajTarih: 27.11.2006 - 20:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

SeyyahKedi demiş ki:
heroone , çok güzel yazı valla.. Hayatta ne kadar motosikletten düşme ihtimali varsa hepsini kapsamış.. 63 madde... inceden düşünsek belki birkaç tane daha ilave bile olabilir.. Ben 33 yıldır motosikletten düşmedim. ee? peki bunların hiçbiri başıma gelmedimi? çokmu şanslıyım ben? hayır...... Korkağın tekiyim.. Evet.. Korkakım ben.. Motosikletten korkusunu kaybeden "herkes", özellikle ustalar muhakkak kaza yaparlar, ve eklemlerinde platin çiviler vardır bunların.. Eski mutlu motosiklet anılarını anlatırlar forumlarda.. Pişmanlıklarını okursun..
Motosikletten korkalım arkadaşlar.. Tuhaf bir zevki vardır korkarak binmenin. Kimi buna adrenalin der, kimisi özgürlük duygusu.. Ama iyice düşünürseniz, tehlikeli şeylerin "zevkli" olduğunu çözersiniz.. Tehlikeden zevk alanlar hiçbirzaman motosikleti bırakamazlar. Çok gülüyorum

olay anca bu kadar net anlatılabilirdi teşekkürler yeni motorculara(yani ben) süper bi ders
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
3. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.21 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal