abı motoru zıyan etmeyın hızlı gıtmeyın kurtulmaya gerek kalmasın
ben çok yavaş gidiyordum arkamda da bir hatun kişi vardı. o topuklu ayakkabı giydiği için biraz bileğinde şişme olmuş ama onun dışında bişey yoktu çok şükür. yanımda tek dizlik vardı yanımda ve onu da ona takmıştım, tek olan montumu da çıkartıp ona giydirdim, eldivenler ve kasklar Allah'tan çiftti
sağanak yağmur altında, okuldan çıktım uçaksavar stadının önündeki adada çook yavaş bi şekilde girdim, normalde yol benimdi ama diğer araç beni görmediği için üzerime çıktı. ben düşeceğimi gördüm o an atladım biraz dizim acıdı ama o anda kazayı seyrettim artçım dizlerinin üzerine birkaç metre kaydı. kaskı yere çarpmış. ama hiç bişeyi yoktu çok fazla korkmuş olmasının dışında.
eğer o anda çok kısa bir mesafe ve çok yavaş bir sürüş diyerek dizliği ona takmış olmasaydım diz kapağının parçalanmasını seyredecektim. arkadaki düşeceğini bilmiyor, ona göre önlem alamıyor. ben düşe düşe alıştım artık yatırıcan bırak motor kaysın
Kayıt: Aug 26, 2005 Mesajlar: 1831 Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR
Tarih: 23.11.2006 - 17:27 Mesaj konusu:
Bir dizliğin 40 yıl hatırı vardır.. Bak? nasıl da gerçek olmuş?.. Kızcağız aşk uğruna kötürüm olacaktı? Sen fabrikalarda asgari ücretle 35 yıl çalışıp para biriktirecektin, onu ameliyat ettirip sağlığına kavuşturacaktın, evlenip mutlu olucaktınız.. Sonrada ameliyatlı hatunu sevmeyip boşanacaktınız, al sana aile faciası bakalım.. _________________ GÖZLERİME BAK, MOTORCU OLDUĞUMU ANLARSIN... VEE MOTORCULUK MOTORDA DEĞİL MOTORCUDADIR.... (yeni)
AMA, HONDA DN-01.................... AŞK...
Düşme olayına gelince, belki 1 veya 2 saniyeden bahsediyoruz. Ayrıca her hangi bir kazada, yandan, arkadan, önden çarpmalar olabilir. Düşünmek bilmek yeterli olmaz, herşey o anki pozisyonunuza bağlı. Gelen yandan çarpmışsa hiç şansınız yok ya bir kırık olur, ya da motorun aksamları bir yerinizi yaralar. Siz duruyorsunuz geldi biri arkadan çarptı, yapabileceğiniz hiç birşey yok.
Deneyimle sabittir. Şayet bir şekilde kullandığınız araçtan temasınız kesilmişse, yapabileceğiniz en güzel şey ayaklarınızı kafanızı kollarınızı karın bölgenize doğru çekip yuvarlanmaktır.
Tempra marka bir araç bisikletle ilerlerken, karşımdan geldi önüme kırdı kafa kafaya çarpıştık. Çarpmanın şiddeti ile aracın tavanına takla attım, geri yere yuvarlanarak düştüm. Bir çizik bile almadım, aracın tavanı ön camı ön kaputu darma dağın.
Yıllar sonra bende bel rahatsızlığı oldu. Her ne kadar kendinizi korusanızda, sonuçta et ve kemikteniz mutlaka bu sert çarpmalar bir arıza bırakıyor.
Dileğim kimse böyle bir şeyi düşünmek durumunda kalmasın yaşamasın.
Kazasız belasız sürüşler dilerim.
11- Dönüşlerde motosikleti ağırlık merkezinden kaçırırsanız, düşersiniz.
12- Serin havalarda eldivensiz uzun kullanımda, elin hassasiyetini kaybetmesi sonucu düşersiniz.
13- Araçların asfalta döktüğü yağlara denk gelirseniz, düşersiniz.
14- Yazın yol kenarındaki tozların, kışın tuzlanmış yolların, rüzgarın etkisiyle asfaltın üzerine yaydığı toz ve kum tanecikleri kaygan zemin yaratır ve bu zeminlerde düşersiniz.
RedStar, kardeş sımdı bende sana soyle soylım bende kaza yaptım 2 ay once vee kaza sırasında ılk once motoru durdurmak için ugrastım ama olmadıı hızımı 40 km ye kadar dusurdugumu hatırlıyorum sonrasını hatırlamıyorum.... soka gırmısım ama ben acemı olsaydım daha onceden soka gırseydım belkı o hızımla carpacaktım ve su anda obur tarafta olucaktım en ıyısı dıkkatlı sur sana tavsıyem.... kaza sonrasınıda soylım 2 ay alcıda kaldı ayagım dız kapagı parcalandı 5 kırık orda var bıde aynı ayakta ayak bılegım kırık ordada 1 kırık var....sımdı ıse ozel derecelı dızlık verdıler onunla yurumeye calısıyorum....hayatda ben kaza yapmam demıcem artık cunku dedım basıma geldı,ve sen ne kadar tetbır alsanda arnına yazılmıssa o olur kardeş ama sen yıne tedbırını ala taktırı allaha bırak _________________ beni millete degil yollara sorr....!!
Kayıt: Aug 26, 2005 Mesajlar: 1831 Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR
Tarih: 23.11.2006 - 23:15 Mesaj konusu:
heroone , çok güzel yazı valla.. Hayatta ne kadar motosikletten düşme ihtimali varsa hepsini kapsamış.. 63 madde... inceden düşünsek belki birkaç tane daha ilave bile olabilir.. Ben 33 yıldır motosikletten düşmedim. ee? peki bunların hiçbiri başıma gelmedimi? çokmu şanslıyım ben? hayır...... Korkağın tekiyim.. Evet.. Korkakım ben.. Motosikletten korkusunu kaybeden "herkes", özellikle ustalar muhakkak kaza yaparlar, ve eklemlerinde platin çiviler vardır bunların.. Eski mutlu motosiklet anılarını anlatırlar forumlarda.. Pişmanlıklarını okursun..
Motosikletten korkalım arkadaşlar.. Tuhaf bir zevki vardır korkarak binmenin. Kimi buna adrenalin der, kimisi özgürlük duygusu.. Ama iyice düşünürseniz, tehlikeli şeylerin "zevkli" olduğunu çözersiniz.. Tehlikeden zevk alanlar hiçbirzaman motosikleti bırakamazlar. _________________ GÖZLERİME BAK, MOTORCU OLDUĞUMU ANLARSIN... VEE MOTORCULUK MOTORDA DEĞİL MOTORCUDADIR.... (yeni)
AMA, HONDA DN-01.................... AŞK...
heroone harikasın gerçekten Epey vaktini aldı herhalde bunları yazmak (kopyalamadıysan tabi ) Şimdi ben bu konuda çok bilgili değilim ama kafamdan geçen karşıdan gelen bir araba ile çarpışacaksam,kendimi yukarı doğru fırlatmalıyım diye düşünüyorum. (allah göstermesin).Arkadan ve yandan olanlara pek birşey yapamayız malesef. _________________ -yamaha tdm850-
Kayıt: Oct 26, 2006 Mesajlar: 3935 Nereden: istanbul/anadolu
Tarih: 27.11.2006 - 20:53 Mesaj konusu:
SeyyahKedi demiş ki:
heroone , çok güzel yazı valla.. Hayatta ne kadar motosikletten düşme ihtimali varsa hepsini kapsamış.. 63 madde... inceden düşünsek belki birkaç tane daha ilave bile olabilir.. Ben 33 yıldır motosikletten düşmedim. ee? peki bunların hiçbiri başıma gelmedimi? çokmu şanslıyım ben? hayır...... Korkağın tekiyim.. Evet.. Korkakım ben.. Motosikletten korkusunu kaybeden "herkes", özellikle ustalar muhakkak kaza yaparlar, ve eklemlerinde platin çiviler vardır bunların.. Eski mutlu motosiklet anılarını anlatırlar forumlarda.. Pişmanlıklarını okursun..
Motosikletten korkalım arkadaşlar.. Tuhaf bir zevki vardır korkarak binmenin. Kimi buna adrenalin der, kimisi özgürlük duygusu.. Ama iyice düşünürseniz, tehlikeli şeylerin "zevkli" olduğunu çözersiniz.. Tehlikeden zevk alanlar hiçbirzaman motosikleti bırakamazlar.
olay anca bu kadar net anlatılabilirdi teşekkürler yeni motorculara(yani ben) süper bi ders _________________ neyleyim caddeyi neyleyim sahilyolunu üstünde salınan maxi-scooter olmayınca
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız