Tarih: 26.11.2006 - 14:30 Mesaj konusu: motora binince boyun ağrısı
arkadaşlar ben 9 yıldır motora binerim ve hiç kask takmadım.ama şimdi boynumu kütürdetmeye alıştım ve motora binince azıyo iyice. ve bi tutulunca bayağı bi süre rahatsız ediyo.dedim acaba bu sorunu benden başka yaşayanlar da varmı ve eğer varsa bi çözüm buldularmı??yardımcı olursanız çok sevinirim..
Tarih: 26.11.2006 - 14:53 Mesaj konusu: Re: motora binince boyun ağrısı
[quote="racer_44"]arkadaşlar ben 9 yıldır motora binerim ve hiç kask takmadım.quote] _________________ Muhtaç Oldu?un Kudret Damarlaryndaki Asil Kanda Mevcuttur.M.K.Atatürk
Kayıt: Jun 30, 2006 Mesajlar: 870 Nereden: :...TuzLa...:/İsT
Tarih: 26.11.2006 - 14:56 Mesaj konusu:
racer_44, aferin kardeşim kask takma sen hani bir laf vardır kafası olmayan kask takmasın senın herhalde öle 9 senedir allah kormuş herhalde.güsel kardeşim lütfen kask tak bunun nedeni kask takmadğın içindir kaskın ne kadar önemli olduğunu bilmıyomsuun .lütfen herkese sesleniyorum kask ve koruma her zaman şarttt _________________
Yzf r6 2006
Tarih: 26.11.2006 - 14:59 Mesaj konusu:
abi biliyorum çok yanlış ama olmuyo işte.ben bebekliğimden beri deponun üzerinde büyüdüm.babamda 30 yıllık motorcu o da takmıyodu.allahtan şimdiye kadar en ufak bi kazam olmadı ama olmaz diye bişi yok tabi.baştan alışmakgerkli yani
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
tamam abi bundan sonra iyi bişi alıp takıcam çok haklısınız.ama boyun ağrısı hakkında bişi bilenler varsa lütfen paylaşsınlar.çok zor bi durum ya.
Kayıt: Jun 30, 2006 Mesajlar: 870 Nereden: :...TuzLa...:/İsT
Tarih: 26.11.2006 - 15:01 Mesaj konusu:
racer_44, dedimya güsel kardeşim kısacası kask takmadığın için tam bir açıklama yapacak kadar bilgim yok ama şunu diyebilirim ilerde allah korusun yüz felci bile olabilirsin. _________________
Yzf r6 2006
bundan sonra kask takmana gerek olmucak galiba.bundan sonra boyunluk takıp binersin artık....... _________________ motorcu_haso2146@hotmail.com
motor: cbr125r repsol(SATILIKTIR)
Tarih: 26.11.2006 - 16:37 Mesaj konusu:
bendede oluyodu hep kask takmadığım zamanlar! sebebi rüzgar çarpmasıdır kesinlikle! çünkü kaskı takınca ağrımıyor boynum! _________________ Ku?adasy Motosiklet Kulübü (KMK)www.kmk.org.tr
sadece kafayla kalsa cok ıyı adamın her yerı ruzgardan geberıyor en son sınuzıt oldum hatta su an basım catlıyor hastayım _________________ nUmbEr One My R1
Tarih: 26.11.2006 - 17:13 Mesaj konusu:
Kask tak ve balaklava kullan rüzgardan dolayı oluşan boyun ve çevresi ağrılarını falan önlüyo. Tutulmayada engel oluyo. _________________ 99 Titan.. 97 YZF600F.. 98 CBR600F3.. 00 CBR600F4.. 06 SES150 Dylan..
Abi bendeki motor chopper diye yarim kask olur saniyordum. 70'den sonra bile ruzgardan agzim gozum akmaya basladi (gerci havalarda sogudu). Sen nasil dayaniyorsun anlamadim.
Cok bilgim yok ama bence de senin ruzgardan boynun tutulmus. Ben cenesi acilir kask aldim. Sen de oyle yap istersen. Cok bayilinca aciyorum pufur pufur.
Bir doktor arkadaşım sol omuz ve kolunda ağrı şikayeti ile gelenlere "şöför müsün" diye sorarız öyle ise "camını kapalı tut" diye öğüt verir göndeririz derdi. Şimdi senin durumuna bakınca geç bile kalmış ağrıların diyecem. Hatanın neresinde dönülse karmış unutma
Tarih: 27.11.2006 - 12:01 Mesaj konusu:
Ben de eski motorcuyum ama 30 yıl önce de (mobilet kullanırken dahi) kask takardım. Yahu kasksız nasıl biniyorsunuz anlamıyorum??? 40-50 km.yi geçmesen belki ama 80 km.yi geçtikten sonra insanın ağzı-burnu, gözü-kaşı, saçı-başı yamulur yahu!
Şimdiki kasklar harika... Bizim zamanımızda bir kasklar vardı... Kask değil aslında baret gibi bir şeylerdi; üstüne bir de deniz gözlüğü takardık anasını satiim... Taşrada bulamıyorduk ki kardeşim ya bulsak da analarının nikahını isterlerdi şerefsiz satıcılar...
Boyun tutulması ve ağrısının çeşitli sebepleri olabilir; illa kask takmamaktan olmuştur diyemeyiz. Kullandığın motosiklette oturuş konumu ve gidon yapısı senin fiziğine uygun değilse mutlaka bir yerlerin gerilir, tutulur, kasılır, sonuçta ağrılar ortaya çıkar. Bence, öncelikle motosiklet üzerindeki pozisyonunu iyice bir gözden geçirsen iyi olacak! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız