arkadaşlar kaza istatistiklerinde en az geçen en güvenli motor türü hangisidir? süpersport,cruiser,enduro,scooter,turing...böyle bir araştırma yapılmışmıdır acaba ben rastlamadım.. bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..saygılar.. _________________ MD SCOOTER TEAM..2006 honda dylan150..
bence böle düşünmemek gerekir,kaza sürücüye bağlıdır. genelde supersportlarda gazladıkları için onların kaza oranı yüksektir. kazayı yapmak veya yapmamak bence %90 motor sürücüsüne %10 arabalı magandalılara aittir.
trafik kuralına uy hayatta kal.
Kayıt: Apr 12, 2006 Mesajlar: 129 Nereden: Ankara + istanbul
Tarih: 27.11.2006 - 22:34 Mesaj konusu:
Valle acemi motorcuyum ama gecen kaza resimlerinin oldugu topicde resimlerin coğunda racer lar vardi tesadufmu bilmem.
birde Sanirim Endurolarin manevra kabiliyeti daha yüksek oldugu icin kazadan kurtulma sansi fazla.
Cruiser kullananlarin yasi daha oturakli oldugu icin daha az.
Scooter sayisi fazla oldugu icin kazasıda cok ama hızı yavas oldugu icin hasarda az.
olabilirmi acaba ? ? ? _________________ Go Kawasaki...
ER-6 N
Tarih: 27.11.2006 - 22:42 Mesaj konusu:
Belki sorunun tam yanıtı değil ama başka açılardan konuyu irdeleyen bir yazı aşagıdaki.
www.superevariders.com sitesinden alıntıdır
-Ölümcül sonlanmalarda motosiklet kazaları araba kazalarıyla karşılaştırıldığında 34 kat daha riskli, yaralanma ile sonlanmalarda ise 8 kat daha risklidir.
-40 yaşın üzerindeki motorcular toplam ölümle sonlanan kazaların yarısından sorumludurlar. Oran olarak 40 yaş üzeri %47 iken, 30 yaş üzerinde bu oran %25 dir.
-2005 yılında meydana gelen motosiklet kazalarının ölümle sonuçlananlarında %27 oranında kanlarında yüksek alkol seviyesi tespit edildi
-Hafta sonlarında bu oran %61 olarak bulundu
-2005 yılında ölümle sonuçlanan motosiklet kazalarının %34 ü aşırı hıza bağlıydı. Hız özellikle 30 yaş altı sürücülerde daha fazla oranda ölüme yol açan faktördü.
-Yine aynı yılda motosiklet kazalarında ölümlerde %24 oranında sürücüler ehliyetsizdi
-2005 yılında kasklar yaklaşık 1.546 hayat kurtardı. Eğer bütün sürücüler kask takmış olsalardı 728 hayat daha kurtulacaktı.
-Kasklar %37 oranında kazalarda hayat kurtarıcı rol oynamaktadırlar.
-Kask takma zorunluluğu kaldırılan eyaletlerde, kask takma oranı %99 dan %50 ye düşmüşken, tekrar yasaklanmasıyla %95 e yükselmiştir.
-Motosiklet kazalarının en sık rastlanan zamanları hafta içinde %22.6 ile saat 15.00-17.00 arasında, hafta sonları ise yine %22.6 ile saat 18.00-21.00 arasındadır. Totalde en riskli zaman dilimi öğleden sonra ve akşam saatleridir.
-Yaralanmalarda da hemen hemen ayni sonuçlar elde edilir. Yani öğleden sonraları daha risklidir.
-20 yaş altı sürücülerde ölümcül risk 25 yaş grubuna göre iki misli fazladır.
-Kazalar özellikle bölünmemiş yollarda daha ölümcüldür. _________________ "Tüm korumalarymyz bizi aslinda sadece yumurtanin peceteye sarilmasi kadar darbelerden korur"
Kaza yapmak sürücüyle alakalı bir şey değildir aslında trafiğin akışıyla ilgilidir ne kadar beyinsiz sürücü varsa trafikte o kadar kaza yapma riskin fazladır...
Bu oran şöyle değişir diye tahmin ediyorum yoksa elimde herhangi bir istatislik yok farkındaysanız ülkemizde scoter motor tipi genelde daha yaygın bunun için ne kadar çoğunluk varsa onların kaza yapma olasılıkları daha fazladır zaten kaç tane racing motorlu varki kaza yapıcaklar ama daha sakat olduğunu söyleyebilirim... Ve riski daha fazladır racing motorda bede kullanıyorum her zaman aklımn bir köşesinde beni uyaran sinyalleri alıyorum kaza yapmıyım diye...
Neyse olmasında kazalar böyle istatisliklere gerek duymayalım _________________
Kayıt: Feb 21, 2005 Mesajlar: 4215 Nereden: Zincirlikuyu Beşiktaş/İSTANBUL
Tarih: 27.11.2006 - 22:54 Mesaj konusu:
Böyle bir istatistik yapılmadı sanırım... Şimdi ben de merak ettim doğrusu! Acaba hangi model daha güvenli? Aklıma cruiser geliyor ama bu makineler de ağır ve hantal oluyorlar; şehir içi için riskli gibi... Devrilip bir de altında kalırsan...
Her ne ise de motosikletlerin bu olaylarda suçları yok ki birader, kazayı yapanlar sürücülerdir. Sürücü akıllı, yetenekli ve becerikli olmadıktan sonra eline mobilet versen ne fayda; eninde sonunda ya duramayıp bir yerlerde patlar yada dönemeyip bir yerlerden atlar...
Aaa... Ne dedim ben ya? Mobilet dedim galibaaa... Evet, evet... En güvenlisi 50 cc.lik mopetler olmalı... Tabi canım, nasıl da düşünemedim. Hiiiç araştırmaya gerek yok; en güvenlisi mobilet arkadaşlar. Kimsenin buna itirazı olacağını sanmıyorum! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Kayıt: Nov 04, 2005 Mesajlar: 5480 Nereden: istanbul/Kozyatağı
Tarih: 27.11.2006 - 23:02 Mesaj konusu:
Bence bütün motosikletler tehlikesiz ve güvenlidir, tabii durdukları yerde.
Ne zamanki üzerlerine sürücüleri biner, işte o zaman durum kişiye göre değişiklik gösterir _________________ DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın.
Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir.
MOPAR MANIA
Kayıt: Oct 26, 2006 Mesajlar: 3761 Nereden: istanbul/anadolu
Tarih: 27.11.2006 - 23:10 Mesaj konusu:
Ben 33 yıldır motosikletten düşmedim. ee? peki bunların hiçbiri başıma gelmedi mi? çok mu şanslıyım ben? hayır...... Korkağın tekiyim.. Evet.. Korkakım ben.. Motosikletten korkusunu kaybeden "herkes", özellikle ustalar muhakkak kaza yaparlar, ve eklemlerinde platin çiviler vardır bunların.. Eski mutlu motosiklet anılarını anlatırlar forumlarda.. Pişmanlıklarını okursun..
Motosikletten korkalım arkadaşlar.. Tuhaf bir zevki vardır korkarak binmenin. Kimi buna adrenalin der, kimisi özgürlük duygusu.. Ama iyice düşünürseniz, tehlikeli şeylerin "zevkli" olduğunu çözersiniz.. Tehlikeden zevk alanlar hiçbirzaman motosikleti bırakamazlar.
bu yazıyı başka bi topikten aldım SEYYAHKEDİ yazmıştı. çok begendigim için belki sizin de hoşunuza gider düşüncesiyle koydum buraya _________________ her yıl rakıya katılan su miktarı 600 ton!!! GELİN SEK İÇELİM,HAYDİ TÜRKİYE!!!
Sigorta şirketinde çalışan bir arkadaşım var..Kaskolu motosikletlerinin kaza olanlarına çekici sevk ediyor.. Ciddi bir sayıda motosiklet kazası oluyor, ve en fazla çekilen motorların başında ilginçtir Race gelmiyor..Daha çok, race kullanmak isteyip, acami olup, ilk defa motor alanların çoğunluğu oluşturduğu bu grupta, başı naked makinalar çekiyor..En az kaza yapanların grubu ise Endurolar oluşturuyor..Bunu yazılı olarak da isteyebilirim kendisinden..
Tabii ki bu verdiğim oranlarda kıstaslar var. Örneğin İstanbul'da kaza sayısı haliyle daha fazla, yol koşulları daha düzgün olan illerde (İzmir gibi) daha az..İkinci kıstas ise motor türlerinin oranına göre Enduro kullanıcılarının daha az, naked ve race kullanıcılarının daha fazla olma durumu..
Kişisel olarak görüşüm ise Enduro'nun tüm yol şartlarına göre en güvenli makina olduğudur, en az ölümcül makinanın ters oranda en fazla kaza yapan motorun ise scooter olduğudur.. _________________
[/url]
Tarih: 27.11.2006 - 23:31 Mesaj konusu:
bayliner demiş ki:
Ben 33 yıldır motosikletten düşmedim. ee? peki bunların hiçbiri başıma gelmedi mi? çok mu şanslıyım ben? hayır...... Korkağın tekiyim.. Evet.. Korkakım ben.. Motosikletten korkusunu kaybeden "herkes", özellikle ustalar muhakkak kaza yaparlar, ve eklemlerinde platin çiviler vardır bunların.. Eski mutlu motosiklet anılarını anlatırlar forumlarda.. Pişmanlıklarını okursun..
Motosikletten korkalım arkadaşlar.. Tuhaf bir zevki vardır korkarak binmenin. Kimi buna adrenalin der, kimisi özgürlük duygusu.. Ama iyice düşünürseniz, tehlikeli şeylerin "zevkli" olduğunu çözersiniz.. Tehlikeden zevk alanlar hiçbirzaman motosikleti bırakamazlar.
bu yazıyı başka bi topikten aldım SEYYAHKEDİ yazmıştı. çok begendigim için belki sizin de hoşunuza gider düşüncesiyle koydum buraya
Benim hoşuma gitti teşekkurler paylaşımın için _________________ "Tüm korumalarymyz bizi aslinda sadece yumurtanin peceteye sarilmasi kadar darbelerden korur"
Kayıt: Mar 10, 2005 Mesajlar: 135 Nereden: Australia / Ankara
Tarih: 10.12.2006 - 11:43 Mesaj konusu:
kaza hem surucunu sucu dir hem de karsi trafik suruculer dir onun icin kaza hep olur,o nedenle hangi motor daha risksiz denilmez,bazen hiz insani kurtarir bazen yvas nedene bagli hiz , mesala kisa zaman kalmis kamyon yolu kapatiyor,durma imkanin yok ve hiz yapmak gerekir o anda,yavaslarsan kamyonun altina gireceksin,isde boyle bence,ama tabiki ne kadar yavas surursen iyi olur,bu motorla ilgili bir konu deyil
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız