Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - kafama takılan soru.....

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

kafama takılan soru.....

kafama takılan soru.....

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
choconut
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bursa

MesajTarih: 27.11.2006 - 22:13    Mesaj konusu: kafama takılan soru..... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar kaza istatistiklerinde en az geçen en güvenli motor türü hangisidir? süpersport,cruiser,enduro,scooter,turing...böyle bir araştırma yapılmışmıdır acaba ben rastlamadım.. bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..saygılar..
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
mraccent
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 27.11.2006 - 22:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence böle düşünmemek gerekir,kaza sürücüye bağlıdır. genelde supersportlarda gazladıkları için onların kaza oranı yüksektir. kazayı yapmak veya yapmamak bence %90 motor sürücüsüne %10 arabalı magandalılara aittir.
trafik kuralına uy hayatta kal.
Bravo
Başa dön
mraccent Çevrimdışı mraccent Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
scorpx
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Ankara + istanbul

MesajTarih: 27.11.2006 - 22:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Valle acemi motorcuyum ama gecen kaza resimlerinin oldugu topicde resimlerin coğunda racer lar vardi tesadufmu bilmem.
birde Sanirim Endurolarin manevra kabiliyeti daha yüksek oldugu icin kazadan kurtulma sansi fazla.
Cruiser kullananlarin yasi daha oturakli oldugu icin daha az.
Scooter sayisi fazla oldugu icin kazasıda cok ama hızı yavas oldugu icin hasarda az.

olabilirmi acaba ? ? ?
scorpx Çevrimdışı scorpx Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
BURT_MUNRO
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: LONGBRIDGE

MesajTarih: 27.11.2006 - 22:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Belki sorunun tam yanıtı değil ama başka açılardan konuyu irdeleyen bir yazı aşagıdaki.
www.superevariders.com sitesinden alıntıdır
-Ölümcül sonlanmalarda motosiklet kazaları araba kazalarıyla karşılaştırıldığında 34 kat daha riskli, yaralanma ile sonlanmalarda ise 8 kat daha risklidir.
-40 yaşın üzerindeki motorcular toplam ölümle sonlanan kazaların yarısından sorumludurlar. Oran olarak 40 yaş üzeri %47 iken, 30 yaş üzerinde bu oran %25 dir.
-2005 yılında meydana gelen motosiklet kazalarının ölümle sonuçlananlarında %27 oranında kanlarında yüksek alkol seviyesi tespit edildi
-Hafta sonlarında bu oran %61 olarak bulundu
-2005 yılında ölümle sonuçlanan motosiklet kazalarının %34 ü aşırı hıza bağlıydı. Hız özellikle 30 yaş altı sürücülerde daha fazla oranda ölüme yol açan faktördü.
-Yine aynı yılda motosiklet kazalarında ölümlerde %24 oranında sürücüler ehliyetsizdi
-2005 yılında kasklar yaklaşık 1.546 hayat kurtardı. Eğer bütün sürücüler kask takmış olsalardı 728 hayat daha kurtulacaktı.
-Kasklar %37 oranında kazalarda hayat kurtarıcı rol oynamaktadırlar.
-Kask takma zorunluluğu kaldırılan eyaletlerde, kask takma oranı %99 dan %50 ye düşmüşken, tekrar yasaklanmasıyla %95 e yükselmiştir.
-Motosiklet kazalarının en sık rastlanan zamanları hafta içinde %22.6 ile saat 15.00-17.00 arasında, hafta sonları ise yine %22.6 ile saat 18.00-21.00 arasındadır. Totalde en riskli zaman dilimi öğleden sonra ve akşam saatleridir.
-Yaralanmalarda da hemen hemen ayni sonuçlar elde edilir. Yani öğleden sonraları daha risklidir.
-20 yaş altı sürücülerde ölümcül risk 25 yaş grubuna göre iki misli fazladır.
-Kazalar özellikle bölünmemiş yollarda daha ölümcüldür.

THE MORE PROTECTION THE MORE LIFE

Başa dön
BURT_MUNRO Çevrimdışı BURT_MUNRO Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
VvalentinoO
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Düzce

MesajTarih: 27.11.2006 - 22:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kaza yapmak sürücüyle alakalı bir şey değildir aslında trafiğin akışıyla ilgilidir ne kadar beyinsiz sürücü varsa trafikte o kadar kaza yapma riskin fazladır...

Bu oran şöyle değişir diye tahmin ediyorum yoksa elimde herhangi bir istatislik yok farkındaysanız ülkemizde scoter motor tipi genelde daha yaygın bunun için ne kadar çoğunluk varsa onların kaza yapma olasılıkları daha fazladır zaten kaç tane racing motorlu varki kaza yapıcaklar ama daha sakat olduğunu söyleyebilirim... Ve riski daha fazladır racing motorda bede kullanıyorum her zaman aklımn bir köşesinde beni uyaran sinyalleri alıyorum kaza yapmıyım diye...

Neyse olmasında kazalar böyle istatisliklere gerek duymayalım Gülümsüyorum
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: İZMİR/çeşme

MesajTarih: 27.11.2006 - 22:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

burt_munro, haklısın arkadaşım.......
racingdelisi Çevrimdışı racingdelisi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 27.11.2006 - 22:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Böyle bir istatistik yapılmadı sanırım... Şimdi ben de merak ettim doğrusu! Acaba hangi model daha güvenli? Aklıma cruiser geliyor ama bu makineler de ağır ve hantal oluyorlar; şehir içi için riskli gibi... Devrilip bir de altında kalırsan...

Her ne ise de motosikletlerin bu olaylarda suçları yok ki birader, kazayı yapanlar sürücülerdir. Sürücü akıllı, yetenekli ve becerikli olmadıktan sonra eline mobilet versen ne fayda; eninde sonunda ya duramayıp bir yerlerde patlar yada dönemeyip bir yerlerden atlar...

Aaa... Ne dedim ben ya? Mobilet dedim galibaaa... Evet, evet... En güvenlisi 50 cc.lik mopetler olmalı... Tabi canım, nasıl da düşünemedim. Hiiiç araştırmaya gerek yok; en güvenlisi mobilet arkadaşlar. Kimsenin buna itirazı olacağını sanmıyorum!
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
riko
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: istanbul/Kozyatağı

MesajTarih: 27.11.2006 - 23:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bence bütün motosikletler tehlikesiz ve güvenlidir, tabii durdukları yerde.
Ne zamanki üzerlerine sürücüleri biner, işte o zaman durum kişiye göre değişiklik gösterir Gülümsüyorum
Başa dön
riko Çevrimdışı riko Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
bayliner
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/anadolu

MesajTarih: 27.11.2006 - 23:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben 33 yıldır motosikletten düşmedim. ee? peki bunların hiçbiri başıma gelmedi mi? çok mu şanslıyım ben? hayır...... Korkağın tekiyim.. Evet.. Korkakım ben.. Motosikletten korkusunu kaybeden "herkes", özellikle ustalar muhakkak kaza yaparlar, ve eklemlerinde platin çiviler vardır bunların.. Eski mutlu motosiklet anılarını anlatırlar forumlarda.. Pişmanlıklarını okursun..
Motosikletten korkalım arkadaşlar.. Tuhaf bir zevki vardır korkarak binmenin. Kimi buna adrenalin der, kimisi özgürlük duygusu.. Ama iyice düşünürseniz, tehlikeli şeylerin "zevkli" olduğunu çözersiniz.. Tehlikeden zevk alanlar hiçbirzaman motosikleti bırakamazlar.

bu yazıyı başka bi topikten aldım SEYYAHKEDİ yazmıştı. çok begendigim için belki sizin de hoşunuza gider düşüncesiyle koydum buraya
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 27.11.2006 - 23:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sigorta şirketinde çalışan bir arkadaşım var..Kaskolu motosikletlerinin kaza olanlarına çekici sevk ediyor.. Ciddi bir sayıda motosiklet kazası oluyor, ve en fazla çekilen motorların başında ilginçtir Race gelmiyor..Daha çok, race kullanmak isteyip, acami olup, ilk defa motor alanların çoğunluğu oluşturduğu bu grupta, başı naked makinalar çekiyor..En az kaza yapanların grubu ise Endurolar oluşturuyor..Bunu yazılı olarak da isteyebilirim kendisinden..

Tabii ki bu verdiğim oranlarda kıstaslar var. Örneğin İstanbul'da kaza sayısı haliyle daha fazla, yol koşulları daha düzgün olan illerde (İzmir gibi) daha az..İkinci kıstas ise motor türlerinin oranına göre Enduro kullanıcılarının daha az, naked ve race kullanıcılarının daha fazla olma durumu..

Kişisel olarak görüşüm ise Enduro'nun tüm yol şartlarına göre en güvenli makina olduğudur, en az ölümcül makinanın ters oranda en fazla kaza yapan motorun ise scooter olduğudur..

[/url]
Başa dön
kivanckaplan Çevrimdışı kivanckaplan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
BURT_MUNRO
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: LONGBRIDGE

MesajTarih: 27.11.2006 - 23:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bayliner demiş ki:
Ben 33 yıldır motosikletten düşmedim. ee? peki bunların hiçbiri başıma gelmedi mi? çok mu şanslıyım ben? hayır...... Korkağın tekiyim.. Evet.. Korkakım ben.. Motosikletten korkusunu kaybeden "herkes", özellikle ustalar muhakkak kaza yaparlar, ve eklemlerinde platin çiviler vardır bunların.. Eski mutlu motosiklet anılarını anlatırlar forumlarda.. Pişmanlıklarını okursun..
Motosikletten korkalım arkadaşlar.. Tuhaf bir zevki vardır korkarak binmenin. Kimi buna adrenalin der, kimisi özgürlük duygusu.. Ama iyice düşünürseniz, tehlikeli şeylerin "zevkli" olduğunu çözersiniz.. Tehlikeden zevk alanlar hiçbirzaman motosikleti bırakamazlar.

bu yazıyı başka bi topikten aldım SEYYAHKEDİ yazmıştı. çok begendigim için belki sizin de hoşunuza gider düşüncesiyle koydum buraya

Benim hoşuma gitti teşekkurler paylaşımın için Alkışlıyorum

THE MORE PROTECTION THE MORE LIFE

Başa dön
BURT_MUNRO Çevrimdışı BURT_MUNRO Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
choconut
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bursa

MesajTarih: 29.11.2006 - 16:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cevap yazan tüm herkese çok teşekkürler.. Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
chocolateman
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KONYA

MesajTarih: 29.11.2006 - 17:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kırmızı ışıkta durdum. Dananın biri cep tlf nu ile konuşacam diye dalmış geldi arkadan çarptı. Kros motor, motorun suçu ne? Benim suçum ne?

Benim başıma geleni örnek alırsak, şu motor daha çok kazaya karışıyor demek doğru olmaz.

Free Motorcycle Team
Başa dön
chocolateman Çevrimdışı chocolateman Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Martin
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Australia / Ankara

MesajTarih: 10.12.2006 - 11:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kaza hem surucunu sucu dir hem de karsi trafik suruculer dir onun icin kaza hep olur,o nedenle hangi motor daha risksiz denilmez,bazen hiz insani kurtarir bazen yvas nedene bagli hiz , mesala kisa zaman kalmis kamyon yolu kapatiyor,durma imkanin yok ve hiz yapmak gerekir o anda,yavaslarsan kamyonun altina gireceksin,isde boyle bence,ama tabiki ne kadar yavas surursen iyi olur,bu motorla ilgili bir konu deyil
Başa dön
Martin Çevrimdışı Martin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal