Tarih: 05.05.2006 - 14:04 Mesaj konusu:
clayd haklı. Egzost u kestirince geri besleme basıncın düşeceği için motorsiklet alt ve orta devirlerde çok tutuk kalacaktır. hararet sorunun başlayacaktır.
clayd kardeş sende egzost konusunda kararsız kalmamalısın bence.
Tarih: 05.05.2006 - 14:19 Mesaj konusu:
redlineracing, aslında çok istiyorum ama küçük yer, sorun oluyor bazen, bu motorla nasılsa şehir içine pek çıkmadığım için alacaktım bu sefer ama dur bakalım, daha rodaj bitecek, çok sesli olmayan bişey bulursam düşünücem. _________________ meleklerinizin uçabileceginden hizli gitmeyin
http://www.youtube.com/watch?v=RphuWXv3t2k http://www.youtube.com/watch?v=8EtejsGn5WI
Dostum Arkadaşların dediği gibi ekzoz un sesi 2-3 bin km sonra daha da güzel olacak ses toklaşacak şimdiki ses seni yanıltmasın. Ayrıca uzun yolda 120-130 kmden sonra zaten ses filan duymuyorsun o konuda rahat ol ama çok tatlı bir ses geliyo o da insana haz veriyor güle güle kullan bir resmini koy bizde görelim. bu da benim eski ,ER-5 in ekzozu
_________________ "Atına atla.. yüreginin götürdügü yere git..!!! hadi go!!!!!"
Tarih: 29.11.2006 - 21:09 Mesaj konusu:
dostum arabalara eskiden vanalı egsoz takıyorlardı bence uzun yollarda böyle vanalı eksoz olucak kapatıcan sesini çok hoş olur _________________ _R_i_D_e__ur__S_o_u_L___
tıpkı lastik rodajı yada motor rodajı gibi egzost rodajı da olduğunu duymuştum. motordan atılan gazlar çok sıcak olması dolayısiyle egzostu ilk seferde aşırı genleştirebilir.korunmak için yeni malzemeyle ilk seferde çok gazlamamakda fayda vardır.
Tarih: 10.04.2008 - 14:50 Mesaj konusu:
Hoş bir topikmiş, tarihin tozlu raflarından bir soru ile uyandırayım bu topiği.
Sorularım şunlar:
2006 Suzuki GSXR1000'ler tek egzozlu olarak imal edilmişken, (sanırım) aynı motora sahip 2007 modelleri Avrupa Birliği emisyon uyumluluğu gerekçesi ile sağlı sollu çift egzozlu olarak üretildi. Aşağı yukarı aynı makina çift egzozlu olunca emisyon değerleri nasıl iyileşiyor, bileniniz var mı?
Çift egzozlu motorların tek egzoza indirilmesi manifolddan değilse uzun vadede zararlıdır diye bilirim, peki tek egzozluların ikiye çıkarılması motora nasıl etki eder?
(Model ve sene bilgilerimde hatam varsa düzeltiniz) _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Tarih: 11.04.2008 - 01:19 Mesaj konusu:
Çift eksoz çift katalizör yada çift eksozu besleyebilecek kapasitede tek katalizör demek,yani büyük katalizör demek.SS motorlarda tek eksoz büyük katalizör performansı olumsuz yönde etkilediğinden çift eksoz koymak özellikle 1000cc civarı motorlarda hem masraf hemde üretim kolaylığı olarak daha mantıklıydı.Günümüz teknolojisinde tek eksozla emisyon oranlarını yakalamak daha kolay.Çünkü elektronik sistemlerin gelişmiş olmasından dolayı.Daha hassas elektronik ateşleme,daha hassas enjeksiyon sistemi,daha detaylı kontrol üniteleri(beyin) vs gibi.
Yukardaki konuya gelince,
Bu sitede ben biliyorum havasında atan tutan bazı arkadaşların aslında hiçbişey bilmediklerini yazılarını okuyunca anladım.Yorumların bircoğu yanlış.Verilen cevapların motor tecrübesiyle alakası yok. _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
Tarih: 11.04.2008 - 02:11 Mesaj konusu:
Yeni taktırılan tüm egzostlarda sıkca islenmis elyafın yanması zaman alır hatta üst üste kısa sürüsler yapılmıssa bu zaman daha da ilerler ısındıkca elyafın dökülmesi gerceklesir izolasyon vazifesi gören elyafın tamamen yanmasından sonra ses desibeli artacaktır _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız