Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - sağ elde debriyaj,sol elde gaz

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

sağ elde debriyaj,sol elde gaz

sağ elde debriyaj,sol elde gaz
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
gagagotti
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 07.12.2006 - 17:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence motordelisinde son aylarda açılmış en güzel konu

şimdi benimde sol elde gaz açmaya ihtiyacım var merak ettim böyle motor veya modifiye var mı?

teşekkür ederim dostum

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
twister1990
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Çanakkale

MesajTarih: 09.12.2006 - 12:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar hepinize yorumlarınızdan ötürü teşekkür ederim.teşekkürüm biraz geç oldu ama,ancak bilgisayar başına oturabildim. Gülümsüyorum
merak ettiğim bir konuydu.Belki de aramızda bu işi yapacak bir solak çıkıverir Gülümsüyorum
hayabusa2785
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)

MesajTarih: 09.12.2006 - 13:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sevgili cumoni abi ama işe bir de şu taraftan bak, sol tarafta sadece debreyaj var sağ tarafta hem gaz hem ön fren yani sağ taraf daha yoğun çalışıyor, freni ayarlamak da zor iş özellikle arka frenin disk olduğu ve abs bulunmayan motosikletlerde yani sağ ayağın bayağı meziyetli olması gerek sola göre sol ayakla yapacağımız tek şey ya yukarı kaldırmak ya da aşağı basma bence bu sağ ayağın yaptığı işten daha kolay ama altını çizerek söylüyorum bence böyle sizin için nasıl bilemem
Başa dön
hayabusa2785 Çevrimdışı hayabusa2785 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
crazyprince
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: MaNisA|-DeMirCi-|

MesajTarih: 09.12.2006 - 14:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

bu sol elde gazın olması arabada sol ayakla frene basmak gibi zor değil mi ? hassasiyeti ayarlamak zor olmalı

bncede baay bi zor olması
lazım ama standart daha gusel bnce Alkışlıyorum

Başa dön
crazyprince Çevrimdışı crazyprince Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sorcy
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 09.12.2006 - 14:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Söylendigi gibi hassasiyet önemli..

Adana da bir arkadasim vardi. Sag ayagindaki problem yüzünden arka freni sol elcige aldirmisti. Race kullaniyor.
Sorcy Çevrimdışı Sorcy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
freewing
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 09.12.2006 - 15:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

summer_night, moralin bozuk sanırım, kendine biraz daha zaman ayırmalısın. Konunun hiçbir şeyi yok, aksine bir araştırma tezi havasında olmuş.twister1990, Bravo yine yaptın yapacağını dimi? Şok oldum Çok gülüyorum .bu çocuk zeka küpü gibi yahu.Her zaman söylediğim gibi MD'nin gelecek vaad eden isimlerinden biri.

Başa dön
freewing Çevrimdışı freewing Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
racingdelisi
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: İZMİR/çeşme

MesajTarih: 09.12.2006 - 15:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

sol elde debriyaj,gaz ve önfren vardı.

zor olmazmı dicem adamın sağ eli hasarlıymış.ama yinede tek el 3 görev yapıyor şaşırır adam ya.birde racing kullanıyor yanii
racingdelisi Çevrimdışı racingdelisi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
darkvenoxrider
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Antalya, St.Petersburg/Rusya

MesajTarih: 09.12.2006 - 15:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Valla benim bi arkadasimin abisinin mobiletinde arka freni kullanmak icin gaz kolunu cevirmke ve gaz vermek icinde arka vren kolunu cekmek gerekiyordu. Yani kisacasi, gaz teli ve arka fren tellerinin baglandigi yerleri degistirmis. Neden boyle bisey yaptigini cok ilginc aciklamisti;
Hirsiz motoru calmaya calisirken, bi sekilde motoru calistirmak icin gaz vermek zorunda, ve ister istemez gaz kolunu ceviricek ve aslinda fren yapmis olucak ve motoru oldugu yerde durucak demisti. Bana mantikli gelmisti.

Ama tabi o bi mobiletti ve tabi ki debriyaj gibi bi kolu yoktu. Burda bahsettiginiz tarz bi motora alismak baya zor olsa gerek...
darkvenoxrider Çevrimdışı darkvenoxrider Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
crazy_81
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: iskeletler diyarından(Düzce)

MesajTarih: 09.12.2006 - 16:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

heralde ortalık karsırdı Çok gülüyorum Çok gülüyorum
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KSK florya orda bulamazsan ALSANCAK kordon

MesajTarih: 09.12.2006 - 17:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

EWET böle bişi var!!!

ingiliz motorsikletlerinde örneğin BESA Göz kırpıyorum

-~--~--~--~--~--~--~--~-- ALEMİN SEXİ MOTORCUSU --~--~--~--~--~--~--~--~-
Başa dön
motocrazyracing Çevrimdışı motocrazyracing Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
ali1711
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Şehitlikten

MesajTarih: 09.12.2006 - 17:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar ben gördüm kanuni motorrun endurosu var onda gördüm 6 enduroclub motorsiklet festivalinde gaz sol da debriyaj sağda ama fren falan doğru yerde idi nedeni ise adamın eli sakat olmasın dan dolayı

Hondaaaa CBR 600 F
Başa dön
ali1711 Çevrimdışı ali1711 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
NighteXpresS
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 09.12.2006 - 17:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

üff be bi konu bu kadar dağıtılır. Faydalı bi topic bence. Niçin arkadaşlar böyle bi topic e kızar bilmiyorum. Sanırım onlar için solak olmak kötü bi durum.
Keşke her topic böyle faydalı bilgileri paylaşma olanağı tanısa bizlere.
Şu muhabbetler artık sıktı bilmem farkındamısınız? 125 cc makinem var 600 cc ye geçsem ne olur. Kardeşim oku topicin birini ya da md de biraz gez mutlaka onlarca bulursun bu tür topic.
Başa dön
NighteXpresS Çevrimdışı NighteXpresS Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 09.12.2006 - 17:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hayabusa2785 demiş ki:
sevgili cumoni abi ama işe bir de şu taraftan bak, sol tarafta sadece debreyaj var sağ tarafta hem gaz hem ön fren yani sağ taraf daha yoğun çalışıyor, freni ayarlamak da zor iş özellikle arka frenin disk olduğu ve abs bulunmayan motosikletlerde yani sağ ayağın bayağı meziyetli olması gerek sola göre sol ayakla yapacağımız tek şey ya yukarı kaldırmak ya da aşağı basma bence bu sağ ayağın yaptığı işten daha kolay ama altını çizerek söylüyorum bence böyle sizin için nasıl bilemem

Galiba haklısın dostum! Gerçi ben solağım solak olmasına da bunu kolay kolay kimse fark etmez. Çünkü yazı yazma ve yemek yeme işini sağ elle yapıyorum. Ama ağır işleri sol elle; mesela taş atmak, çivi çakmak, yumruk atmak gibi... Hatta sazı da tersten tutup çalıyorum... Velhasıl biraz karışık bir durumdayım... Gülümsüyorum
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
YaGoR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YsT

MesajTarih: 09.12.2006 - 20:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

PaRiS-Zx10R demiş ki:
neden merak ettin ki bunu? niyetinmi var?
http://www.solelim.com/main.asp?syf=index
yardımcı olurlar herhalde Dil çıkarıyorum

Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum solelim.com hee oda gusel Çok gülüyorum Çok gülüyorum
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 11.12.2006 - 08:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sevgili gagagotti,
umarım yardımcı olabilirim.
bu şekilde standart motosikletler varmı emin değilim ama olsa bile istediğin tarzda ve fiyata bulamıyabilirsin. Resimler USA da çekilmiştir. yurtdışında butür modifileri yapabilen garajlar mevcut. Türkiye içinse şöyle bir uygulama yapabilirsiniz.
öncelikle eli becerikli ve sizin dediğinizden anlayan bir usta bulmanız yeterli. sizin motosiklet tarzınınızın nasıl olduğunu bilemediğimden genel olarak yazmaya çalışayım.
eğer sağ elinizi kullanmak istemiyorsanız. öncelikle sağ elciği sol tarafa aldırıyorsunuz ki bu kolay bir işlem. fakat debriyajında orda olması motosikletinizi özellikle ilk haraket sırasında zor olmaktadır. bunu çözümü ise motosikletinizin üzerinde manuel cikle olmasa bile extradan taktırıp vitese takmadan açarak belli bir devire motoru getirerek sadece debriyaj kullanarak ilk hareketi verip daha sonra istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

ikinci işlem ise ön frenin iptali. bu ilem sizin sürüş tarzını değiştirecektir.
artık ön freni manuel kullanamayacaksınız. bunun çözümü ise arka fren hidrolik hortumuna eklenecek T ve valf ile ön fren hortumu buraya bağlanacak. böylelikle sağ ayağınızla frene bastığınız anda hem arka hemde ön fren birlikte çalışacaktır. bunu dual sistem adıyla bazı motosikletlerde standart olararak bile sunuluyor. hatta bu hidrolik basıncını gidona monte edilen bir valf ile ön ve arka frene uygulanacak basınç oranını ayarlamanız bile mümkün. bu valfin tam adını hatırlamıyorum ama bi bakim bulursam yazarım.
Ama dediğim gibi bunları eli becerikli bir ustaya anlatırsanız hiç zorlanmadan ve gayet düşük bir maliyete yaptırabilirsiniz.

Şaye anlattıklarımda anlaşılmayan bir yer ve kafanıza takılan bir konu olursa elimden geldiğince ve bilgim dahilince yardımcı olmaya çalışabilirim.
speedycrew Çevrimdışı speedycrew Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal