Tarih: 09.12.2006 - 12:34 Mesaj konusu:
Arkadaşlar hepinize yorumlarınızdan ötürü teşekkür ederim.teşekkürüm biraz geç oldu ama,ancak bilgisayar başına oturabildim.
merak ettiğim bir konuydu.Belki de aramızda bu işi yapacak bir solak çıkıverir _________________ Küçük hırsızlıklar el feneriyle;büyük yolsuzluklar deniz feneriyle yapılır...
Kayıt: Oct 02, 2005 Mesajlar: 2106 Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)
Tarih: 09.12.2006 - 13:12 Mesaj konusu:
sevgili cumoni abi ama işe bir de şu taraftan bak, sol tarafta sadece debreyaj var sağ tarafta hem gaz hem ön fren yani sağ taraf daha yoğun çalışıyor, freni ayarlamak da zor iş özellikle arka frenin disk olduğu ve abs bulunmayan motosikletlerde yani sağ ayağın bayağı meziyetli olması gerek sola göre sol ayakla yapacağımız tek şey ya yukarı kaldırmak ya da aşağı basma bence bu sağ ayağın yaptığı işten daha kolay ama altını çizerek söylüyorum bence böyle sizin için nasıl bilemem _________________ Uyan ey gözlerim gafletten uyan
Uyan uykusu çok gözlerim uyan
Azrailin kastı canadır inan
Adana da bir arkadasim vardi. Sag ayagindaki problem yüzünden arka freni sol elcige aldirmisti. Race kullaniyor. _________________ Speed up your life.
Killing me killing you..
summer_night, moralin bozuk sanırım, kendine biraz daha zaman ayırmalısın. Konunun hiçbir şeyi yok, aksine bir araştırma tezi havasında olmuş.twister1990, yine yaptın yapacağını dimi? .bu çocuk zeka küpü gibi yahu.Her zaman söylediğim gibi MD'nin gelecek vaad eden isimlerinden biri. _________________ There is no avoiding war it can only advantage of your enemy...
zor olmazmı dicem adamın sağ eli hasarlıymış.ama yinede tek el 3 görev yapıyor şaşırır adam ya.birde racing kullanıyor yanii _________________ motorcu_haso2146@hotmail.com
motor: cbr125r repsol(SATILIKTIR)
Valla benim bi arkadasimin abisinin mobiletinde arka freni kullanmak icin gaz kolunu cevirmke ve gaz vermek icinde arka vren kolunu cekmek gerekiyordu. Yani kisacasi, gaz teli ve arka fren tellerinin baglandigi yerleri degistirmis. Neden boyle bisey yaptigini cok ilginc aciklamisti;
Hirsiz motoru calmaya calisirken, bi sekilde motoru calistirmak icin gaz vermek zorunda, ve ister istemez gaz kolunu ceviricek ve aslinda fren yapmis olucak ve motoru oldugu yerde durucak demisti. Bana mantikli gelmisti.
Ama tabi o bi mobiletti ve tabi ki debriyaj gibi bi kolu yoktu. Burda bahsettiginiz tarz bi motora alismak baya zor olsa gerek... _________________ http://tr2.monstersgame.net/?ac=vid&vid=34084251
yhahahahaha
Tarih: 09.12.2006 - 17:26 Mesaj konusu:
arkadaşlar ben gördüm kanuni motorrun endurosu var onda gördüm 6 enduroclub motorsiklet festivalinde gaz sol da debriyaj sağda ama fren falan doğru yerde idi nedeni ise adamın eli sakat olmasın dan dolayı
üff be bi konu bu kadar dağıtılır. Faydalı bi topic bence. Niçin arkadaşlar böyle bi topic e kızar bilmiyorum. Sanırım onlar için solak olmak kötü bi durum.
Keşke her topic böyle faydalı bilgileri paylaşma olanağı tanısa bizlere.
Şu muhabbetler artık sıktı bilmem farkındamısınız? 125 cc makinem var 600 cc ye geçsem ne olur. Kardeşim oku topicin birini ya da md de biraz gez mutlaka onlarca bulursun bu tür topic.
Tarih: 09.12.2006 - 17:59 Mesaj konusu:
hayabusa2785 demiş ki:
sevgili cumoni abi ama işe bir de şu taraftan bak, sol tarafta sadece debreyaj var sağ tarafta hem gaz hem ön fren yani sağ taraf daha yoğun çalışıyor, freni ayarlamak da zor iş özellikle arka frenin disk olduğu ve abs bulunmayan motosikletlerde yani sağ ayağın bayağı meziyetli olması gerek sola göre sol ayakla yapacağımız tek şey ya yukarı kaldırmak ya da aşağı basma bence bu sağ ayağın yaptığı işten daha kolay ama altını çizerek söylüyorum bence böyle sizin için nasıl bilemem
Galiba haklısın dostum! Gerçi ben solağım solak olmasına da bunu kolay kolay kimse fark etmez. Çünkü yazı yazma ve yemek yeme işini sağ elle yapıyorum. Ama ağır işleri sol elle; mesela taş atmak, çivi çakmak, yumruk atmak gibi... Hatta sazı da tersten tutup çalıyorum... Velhasıl biraz karışık bir durumdayım... _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Sevgili gagagotti,
umarım yardımcı olabilirim.
bu şekilde standart motosikletler varmı emin değilim ama olsa bile istediğin tarzda ve fiyata bulamıyabilirsin. Resimler USA da çekilmiştir. yurtdışında butür modifileri yapabilen garajlar mevcut. Türkiye içinse şöyle bir uygulama yapabilirsiniz.
öncelikle eli becerikli ve sizin dediğinizden anlayan bir usta bulmanız yeterli. sizin motosiklet tarzınınızın nasıl olduğunu bilemediğimden genel olarak yazmaya çalışayım.
eğer sağ elinizi kullanmak istemiyorsanız. öncelikle sağ elciği sol tarafa aldırıyorsunuz ki bu kolay bir işlem. fakat debriyajında orda olması motosikletinizi özellikle ilk haraket sırasında zor olmaktadır. bunu çözümü ise motosikletinizin üzerinde manuel cikle olmasa bile extradan taktırıp vitese takmadan açarak belli bir devire motoru getirerek sadece debriyaj kullanarak ilk hareketi verip daha sonra istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
ikinci işlem ise ön frenin iptali. bu ilem sizin sürüş tarzını değiştirecektir.
artık ön freni manuel kullanamayacaksınız. bunun çözümü ise arka fren hidrolik hortumuna eklenecek T ve valf ile ön fren hortumu buraya bağlanacak. böylelikle sağ ayağınızla frene bastığınız anda hem arka hemde ön fren birlikte çalışacaktır. bunu dual sistem adıyla bazı motosikletlerde standart olararak bile sunuluyor. hatta bu hidrolik basıncını gidona monte edilen bir valf ile ön ve arka frene uygulanacak basınç oranını ayarlamanız bile mümkün. bu valfin tam adını hatırlamıyorum ama bi bakim bulursam yazarım.
Ama dediğim gibi bunları eli becerikli bir ustaya anlatırsanız hiç zorlanmadan ve gayet düşük bir maliyete yaptırabilirsiniz.
Şaye anlattıklarımda anlaşılmayan bir yer ve kafanıza takılan bir konu olursa elimden geldiğince ve bilgim dahilince yardımcı olmaya çalışabilirim. _________________ http://img165.imageshack.us/my.php?image=4545mw0.jpg
PERT TEAM
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız