Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - kawasaki kle 500 aldım..:)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

kawasaki kle 500 aldım..:)

kawasaki kle 500 aldım..:)
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MOTORUM !
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
gulo
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.12.2006 - 14:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

UZAY demiş ki:
iyi günlerde kullan çok tatlı motordur, bu arada önceki motorun neydi?

bundan önceki motorsikletim..kanuni tiger 250 cc.di.memnun olmadığımı belirtmek isterim..kanuniden.. Üzgünüm

Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:

alk22 demiş ki:
KaWaSaKi KLE 500 sefasına hoşgeldiniz,güle güle kazasız iyi günlerde kullanmanızı dilerim.Sorunsuz kullanmanızı dilemedim çünkü bakımlarını zamanında ve orjinal yedek parça ile yaparsanız KLE gerçekten sorunsuz bir makinadır.
Otoyolda son sürat 190 km görür,1 saat hiç hız kesmeden bu hızla da gider,daha uzun süre gitmez çünkü benzin biter Gülümsüyorum 15 litrelik deposu 11.5 litrede yedeğe düşer,elinizi depo yanındaki musluğu çevirmeye alıştırısanız,benzin yedeğe düştüğünde (öksürerek haber verir) durmadan yedek depoya alıp yola devam edebilirsiniz.
Lastikleriniz sanırım orjinal dunlop,arazi ve asfalt performansı mükemmel harmanlanmış lastiktir,devamında ben arazi kullanımı için Continanatal Escape tercih ettim.
Aldığımdan beri 14 ay oldu bu süre zarfında 25000 km yol yapan motorum ile uzun kısa,ıslak kuru,her türlü arazi ve yol koşullarında gayet başarılı sonuçlar aldım.örnek vermek gerekirse 11 saatte Edirne den Marmarise girdim (900 km dir) 18.Mart ta Çanakkale şehitliklerinde tüm gün yağmur altında sürdüm.Hiç bir sorun çıkarmadı.Çok başarılı bir konsept.
Aramıza tekrar hoş geldiniz.

verdidiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.. Bravo Gülümsüyorum
Başa dön
gulo Çevrimdışı gulo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
aycanbora
Üye
Üye

MesajTarih: 10.12.2006 - 14:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ne kadara aldığını yazmamasışsın? merak ettim

MNG KARGO MU ASLA!! ASLA GÜVENMEM!
Başa dön
aycanbora Çevrimdışı aycanbora Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
gulo
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.12.2006 - 14:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aycanbora demiş ki:
ne kadara aldığını yazmamasışsın? merak ettim

2005 model 8000 km. 8500 ytl.ye aldım..givi top case, koruma demiri, elcik koruma ve çelik fren hortumu da dahil aldım.. Bravo
Başa dön
metinusta
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 10.12.2006 - 15:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güle,güle kullan kardeşim kazasız,belasız yanlız bakımlarını zamanında yaptır çoğu kişi motorum gidiyor diye bakımlarını yaptırmıyor. en önemlilerini sayayım 1.zincir ayarı.2.hava filitresi3.fren balataları4.yağ kontrolleri5.elektirik sistemleri. bunları kontrol edersen veya servisine ettirirsen uzun ve zevkli sürüşler yapacağına inanıyorum hayırlı,uğurlu olsun kardeşim.
mysugar
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/istinye

MesajTarih: 10.12.2006 - 15:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadasım gıuzel seçim bence iyi gunlerde kullan kazasız belasız
Başa dön
mysugar Çevrimdışı mysugar Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
gulo
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.12.2006 - 19:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar ben bu motorsiklete full benzin aldım..rezerv e kadar 160 km.yaptım sizce normalmi beni bir aydınlatırsanız sevinirim..şu andada rezerv de...yorumlarınızı bekliyorum... Beğenmedim Beğenmedim
Başa dön
03afyok
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: afyonkarahisar

MesajTarih: 10.12.2006 - 21:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hayırlı olsun allah kaza bela vermesin arkadasım iyi günlerde kullan Alkışlıyorum
Başa dön
03afyok Çevrimdışı 03afyok Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
alk22
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Edirne

MesajTarih: 10.12.2006 - 22:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gulo, işte şimdi gerçeklerle yüzleştin evet KaWaSaKi KLE 500 iyidir ama bastınmı "iyi" yakar,çünkü eski sistem karbüratörlü,bunu avanataj say,eğer İran,Pakistan v.b. gibi ülkere çıkarsan kurşunsuz benzin aramak zorunda değilsin,bilakis gaz,kolonya,alkol koysan çalışır Çok gülüyorum
Gelelim ciddi cevaba; benimkinde 15000 km den sonra yapmıştık ama yinede belli olmaz,sübap ayarlarına ve silindir kapağın altındaki "bilmemne "somunlarına baktır,biraz gevşek olduklarından yakıt sarfyatı artıyor,biz bu ayarlamaları yapınca benzin tüketimim epey düşmüştü,örnek mi; 90-110 km/h arası sürüşte 11.5 lite ile 240 km (11.5 litre deponun yedeğe düştüğü litredir) 110-160 km/h arası sürüşte, 180 km, 160 > üzeri süratle sürüşte 125 km yol yapıyor.(defalarca deneme ile sabittir) birde Ben KLE de NGK iridyum buji kullanırım kışın sıcak buji,yazın normal buji buda,silindirdeki patlamanın şiddetini artırırp performansa katkı sağlıyor.(NGK iridyum buji kodları normal DR9IX,NGK sıcak buji DR8IX tir.)
Ancak,KLE de bu rakamları absorbe eden veriler de var,20 cm ön süspansiyon ki,türündeki en yüksek esneme aralarından biridir,arazide mükemmel işine yarar.Ön süspansiyonlar havalıdır,şahsen ben sert kullandığım için 15 bar hava ile kullanırım,arkadaşlarım daha yumuşak tercih ediyorlar 13 bar ile kullanırlar,hava ayarlarını muhakak bir lastikçideki hassas hava kompresörleri ile yap ve zaman zaman kontrol et,yüksek süratte motorun kafa sallıyorsa,muhtemelen sebebi ön çatallardan biri ile diğeri arasında hava farkı vardır.
Eğer ki motoru düşürürsen (ki bu zaman zaman hepimizin başına gelir) kaldırdığında ilk çalıştırma esnasında yağ lambası bir süre yanık kalabilir ve motor bloğu üzerindeki yağ izleme penceresinden yağın emilmediğini görebilirsin (bunun sebebi yağ filteresinin hava yapmasıdır) çalışırken ufak ufak gaz verirsen,bloktan yağın emildiğini ve yağ lambasının 5-10 saniye içinde söndüğünü göreceksin (eğer sönmezse biraz bekle ve daha sonra yeniden dene).
arazide çamur kullanıcaksan ön çamurluk alçak olduğu için çabucak doldurur,radyötöre çamur ve su atıyor diye,kesinlikle çamurluk arkasına paspas koyma,çamurda çamurluğun daha çabuk dolup tıkanmasını sağlar.Ben çamurluğun ortasındaki metal sabit kalacak şekilde plastik muhafazayı çıkrdım plastikteki aynı deliklerde metal üzerinde daha yukarı aldım ve çamurluğu az miktarda kestim,dolayısıyla şimdi içerde, çamuru metal kısım sıyırıken çamurluk ta dolmuyor.
Keyifli sürüşler,KLE nin tadını çıkar Bravo (çok uzun oldu ama KLE bu,çabucak anlatılmıyor ki Dil çıkarıyorum )

En son alk22 tarafından 10.12.2006 - 22:30 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
alk22 Çevrimdışı alk22 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
birkan_cbr
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 10.12.2006 - 22:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

haırlı olsun kazasız belasız kullanmanı dilerim Gülümsüyorum
gulo
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.12.2006 - 22:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

alk22 demiş ki:
gulo, işte şimdi gerçeklerle yüzleştin evet KaWaSaKi KLE 500 iyidir ama bastınmı "iyi" yakar,çünkü eski sistem karbüratörlü,bunu avanataj say,eğer İran,Pakistan v.b. gibi ülkere çıkarsan kurşunsuz benzin aramak zorunda değilsin,bilakis gaz,kolonya,alkol koysan çalışır Çok gülüyorum
Gelelim ciddi cevaba; benimkinde 15000 km den sonra yapmıştık ama yinede belli olmaz,sübap ayarlarına ve silindir kapağın altındaki "bilmemne "somunlarına baktır,biraz gevşek olduklarından yakıt sarfyatı artıyor,biz bu ayarlamaları yapınca benzin tüketimim epey düşmüştü,örnek mi; 90-110 km/h arası sürüşte 11.5 lite ile 240 km (11.5 litre deponun yedeğe düştüğü litredir) 110-160 km/h arası sürüşte, 180 km, 160 > üzeri süratle sürüşte 125 km yol yapıyor.(defalarca deneme ile sabittir) birde Ben KLE de NGK iridyum buji kullanırım kışın sıcak buji,yazın normal buji buda,silindirdeki patlamanın şiddetini artırırp performansa katkı sağlıyor.(NGK iridyum buji kodları normal DR9IX,NGK sıcak buji DR8IX tir.)
Ancak,KLE de bu rakamları absorbe eden veriler de var,20 cm ön süspansiyon ki,türündeki en yüksek esneme aralarından biridir,arazide mükemmel işine yarar.Ön süspansiyonlar havalıdır,şahsen ben sert kullandığım için 15 bar hava ile kullanırım,arkadaşlarım daha yumuşak tercih ediyorlar 13 bar ile kullanırlar,hava ayarlarını muhakak bir lastikçideki hassas hava kompresörleri ile yap ve zaman zaman kontrol et,yüksek süratte motorun kafa sallıyorsa,muhtemelen sebebi ön çatallardan biri ile diğeri arasında hava farkı vardır.
Eğer ki motoru düşürürsen (ki bu zaman zaman hepimizin başına gelir) kaldırdığında ilk çalıştırma esnasında yağ lambası bir süre yanık kalabilir ve motor bloğu üzerindeki yağ izleme penceresinden yağın emilmediğini görebilirsin (bunun sebebi yağ filteresinin hava yapmasıdır) çalışırken ufak ufak gaz verirsen,bloktan yağın emildiğini ve yağ lambasının 5-10 saniye içinde söndüğünü göreceksin (eğer sönmezse biraz bekle ve daha sonra yeniden dene).
arazide çamur kullanıcaksan ön çamurluk alçak olduğu için çabucak doldurur,radyötöre çamur ve su atıyor diye,kesinlikle çamurluk arkasına paspas koyma,çamurda çamurluğun daha çabuk dolup tıkanmasını sağlar.Ben çamurluğun ortasındaki metal sabit kalacak şekilde plastik muhafazayı çıkrdım plastikteki aynı deliklerde metal üzerinde daha yukarı aldım ve çamurluğu az miktarda kestim,dolayısıyla şimdi içerde, çamuru metal kısım sıyırıken çamurluk ta dolmuyor.
Keyifli sürüşler,KLE nin tadını çıkar Bravo (çok uzun oldu ama KLE bu,çabucak anlatılmıyor ki Dil çıkarıyorum )

Hemşehrim teşekkür ederim. Bravo Gülümsüyorum sağol verdiğin bilgiler için...bu arada bende edirneliyim baba yani anne keşanlı istanbulda ikamet...sevgiler edirneye ve sizlere..Gülümsüyorum
Başa dön
hukukcu_gurhan
Üye
Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 10.12.2006 - 22:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gulo dostum

motorun hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle ...
Başa dön
hukukcu_gurhan Çevrimdışı hukukcu_gurhan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
gulo
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.12.2006 - 22:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim..en güzel istekleriniz sizin olsun... Bravo Gülümsüyorum
Başa dön
alk22
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Edirne

MesajTarih: 19.12.2006 - 22:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gulo,
Alıntı:

bu arada bende edirneliyim baba yani anne keşanlı istanbulda ikamet...sevgiler edirneye ve sizlere

Aaaa,sevindik yahu,biz Edirne lilerin KLE ye özel bir ilgisi var anlaşılan,bir gün ziyaret şansın olursa seni 4 KLE olarak karşılamaktan memnun oluruz. Gülümsüyorum
Selamlar...
gulo
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 19.12.2006 - 22:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

alk22 demiş ki:
gulo,
Alıntı:

bu arada bende edirneliyim baba yani anne keşanlı istanbulda ikamet...sevgiler edirneye ve sizlere

Aaaa,sevindik yahu,biz Edirne lilerin KLE ye özel bir ilgisi var anlaşılan,bir gün ziyaret şansın olursa seni 4 KLE olarak karşılamaktan memnun oluruz. Gülümsüyorum
Selamlar...

sizleri görmek beni çok memnun edecek..ben senenin birçok ayları keşan ve edirneye gelirim..arabayla..motorsikletimle..sevgiler..edirneli hemşehrilerime.. Alkışlıyorum Delirdim Bravo Gülümsüyorum
Başa dön
vioref
Üye
Üye

Nereden: /// izmir ///

MesajTarih: 20.12.2006 - 17:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hayıtlı olsun kazasız belasız Bravo
Başa dön
vioref Çevrimdışı vioref Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MOTORUM ! Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
5. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal