Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - fazer mi er-6f mi

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

fazer mi er-6f mi

fazer mi er-6f mi
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
hayabusa2785
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)

MesajTarih: 18.12.2006 - 12:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ryangt, abi diline sağlık bence gerekli açıklamayı vermişsin. Bu konuda bilgi gediklerimiz bir kısmını daha senin sayende doldurmuş olduk. Bu aşıklamadan sonra Er6f olurdu heralde tercihim.
Başa dön
hayabusa2785 Çevrimdışı hayabusa2785 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
tintinopsella
Üye
Üye

Nereden: Adana

MesajTarih: 18.12.2006 - 14:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

uzun süre fazer denilen zırıltıyı kullanmış birisi olarak söylüyorum ki malesef fazer gereksiz abidik bir zırıltıdır. lütfen kimse alınmasın...
frenleri berbattır.yol tutuşu çok belirsiz ve dengesizdir.güç eğrisi çok diktir (alt devirlerde çok güçsüz yüksek devirlerde çok güçlü) yukardaki yazılara bakacak olursanız çoğu kişinin "tipi güzel" gibi yada 4 silindir ikiden iyidir, fazerin sesi süper er6f in sesi kötü gibi motosiklet anlamında manasız yorumlarını görürsünüz..

ben fazer'i satarken bütün bunları alıcıya anlattım hatta adama bence git er6 al bu paraya benim motoru alacağına bile dedim (sıfır er6 ile aynı fiyata verdim çünki..)

asıl motorum f650GS idi her motora binmeye indiğimde gs'i tercih ettim..biliyorum farklı tarzlar ancak fazer'ın dengesiz yol tutuşu nedeniyle başıma gelen bir-iki garip tehlike sonrası fazer'e binmekten korkmaya başladım + kız arkadaşım (ki kendisi artçı olarak baya bir deneyime sahiptir beminle birlikte birçok motora binmişliği vardır )fazer'e kesinlikle binmek istemiyordu (oturumun şimdiye kadar bindiği en rahatsız oturum olduğunu söylüyordu yaım saatten sonra artçılığı çekilmiyormuş)

geçen er6f kullandım gücü aynı bir ducati gibi veriyordu, fazerden 5 kat daha iyi yol tutuyordu, frenleri tartişmasız çok çok daha iyi idi. çok çok daha konforlu idi bunlara ek olarak sınıfında en az yakan motora sahip olması da caba..bence fazer den tek geri kalan yanı "top end power" o da yarışçılık yapmayacaksan çok lazım diil zaten bence.

fazer'in alt devirleri aynen bir 600 lük yarış motoru gibi güçsüz ama 600lük racing'lerde üst devirler bunu telafi ediyor. zaten 600lük racing de amaç farklı olduğundan kimse alt devir gücü aramıyor..
600 lük middle weight ler arasında bu özelliği açısından 600 spor motora en fazla benzeyen motor fazer. ancak bu motorlar pistte değil yolda kullanım için sürekli 10000 dd çevirmek için değil o zaman neden sadece 8-9000 sonrası gücünü veren bir motor alınsın ki..?+ sadece üst devirde güç veren motorun kullanışsızlığını çekiyorsam peki neden adam gibi 600'lük spor motor almayayım ki.. fazerde sonuçta onların kullanışsızlığı var ama onların yüksek devirdeki gücü fazer den çok çok öte.. yani 600 lük sporun dezavantajını alıyorum ama avantajını almıyorum..!!
fernler: en fazer aşığı bile size fazerin frenlerinin ne kadar berbat ötesi olduğunu anlatacaktır..mlsf sürekli orasını burasını sallaan motordur fazer üstünde 120kg luk bir sürücüyle bile otobanda ısınmış lastikle daki frenlemede problem çıkarır..

yol tutuşu belirsizliği: yine her fazer kullanıcısı size motorun her gün döndükleri bir virajda hiçbir sebep yokken ve siz o virajı motorunuzla çok daha hızlı biçimde bir ton defa dönmüşken bir anda arkasının attığını söyleyecektir...evet fazer abidik biçimde abidik yerlerde arka lastiğini sallar kıçını yalpalatır...

ama bence de görüntüsü çok şıktır...
eh elalem testlerde fazer'i hep açık ara sonuncu yapar..bizde motor kültürü vırrn vırrn diye piyasa yapmak olduğundan biz fazer'i birinci yaparız...

peki neden fazer böyle uyduruk: çok basit çünki elde kalan çıkma parçaların "toplanması" ile yapılmış..ever eski r6 motoru var ama tork arttırmak için yeterli detune edilmememiş eh çünki o bir araştırma geliştirme gerektiriyo sadece flywheeel'ler daha ağır biraz da volan ağır sübap zamanlaması birazcık farklı..o kadar hiçbir başka değişiklik yok...

şasi daha eski r6 şasisi.. ama oturum yeri-pozisyonu r6 daki gibi olmadığı için ağırlık dağılımı tamamen farklı olduğundan abidik gubidik dengesiz...artı üstünde r6 aksine ucuz yollu uyduruk amortisörler var eh daha noolsun..bo şekilde bir şasiyi dengelemek için naaprasın..? araştırma geliştirme mi.."yav takeyama ne gereği var şimdi ağırlığı öne alıver az daha olsun bitsin"..eh o zaman da noolur..? arkası bir sağa bir sola olur ...

frenleri yeni sporlara takılan frenler değişince ne olcak elde kalanlar..? eh fazer'a gelcek tabi nissin'in en uyduruk ötesi eski modellerinden direkt fazer'a... dengesiz yük dağılımı ile birleşince....ha bu arada arka fren böyle bir motor için inanılmaz fazla büyük diske sahip.neden acaba..? ölçüm falan hak getire.elde olanı tak gitsin... hasbel kader frene arka frenle biraz fazla destek verdinmi amanın..

GSR kullanmadım..ama bandit fazerden çok çok üstün frenlere yol tutuşuna ve konfora sahip.. duc. monster oturumunun aşırı spor olması dışında fazer den çok daha kullanışlı ama güçsüz honda 599 ve türevleri(namı diğer hornet 600 yada cbf600 vs ) yol tutuşu fren konfor vs vs de beş basar sadece gucu azdır..sv650s suzuki hakkında ne denilse az efsane bir motor olsada türkiyede hiç satılamıyor.. ama naked ve V motoru biraz yetersiz gibi bence(aynı motor v-strom'da var)..f800s ve st gerçekten orta sınıfın her açıdan lideri ama fiyatı 25 milyar ...bundan birkaç hafta önce şans eseri bir er6f'i ciddi biçimde test etme şansım oldu
ve evet dedim olay budur..gücü monster gibi veren sv gibi kolay kullanım hissi veren hornet gibi güzel frenli, monster gibi yol tutan ama monster kadar güçsüz olmayan..nerdeyse f650gs kadar benzin yakan..daha ne olsun

evet fzer'e gıcığım çünki hevesle binmeye başladım.. her başıma abidik olay geldiğinde yok canım bu kadar adam biniyo buna bişey yoktur herhalde dedim...o kadar gezip kullandım garip garip kaydığımda frnlerden tehlike atlattığımda "yağ felan vardı" yada "toz mucur muydu acep" diye kendimi kandırdım.. sonrada yeter yaw diye sattık motoru...

keşke bende bu tip bir muhabbet yapabilse idim önceden o kadar antalya ya git motor al taşı, uykusuz kal vs vs yaşamasaydim.. satarken almak isteyen herkese anlattım durumu ...buna rağman alan eleman aldı..kendin bilirsin dedim.....

istediğin havalı bir motorsa al...ama düzgün bir motorsa iştediğin uzak dur..git sv650 al er6 al hornet600 al vs vs paran çok sa direk f800st al...ama orta sınıfın en kötüsü..tüm dergi vs lerde anlatıldığı ve denildiği gibi fazer....bence uzak dur yaklaşma..
Başa dön
tintinopsella Çevrimdışı tintinopsella Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
mocheda
Üye
Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 18.12.2006 - 14:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tintinopsella
Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
onurnas
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Söke/aydyn

MesajTarih: 18.12.2006 - 14:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tintinopsella,
Fazer konusunda daha önce eleştirsel bu kadar detaylı bilgi almamıştım doğrusu.Genelde artıları ile ilgili yazılar okumuştum.İlk defa bir eleştiri gördüm ve bir yaşıma daha girdim.Yazdıklarının hepsini kaydettim.Bi köşede dursun.Eğer dediğin gibiyse bu hakikaten büyük bir eksiklik.

97-98 Kinetic honda,98-00 Kymco spanking,00-04 Honda Titan,04-07 Kawa zx6r,07-... Yamaha FZ6
Başa dön
onurnas Çevrimdışı onurnas Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
tintinopsella
Üye
Üye

Nereden: Adana

MesajTarih: 18.12.2006 - 15:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fazer kullanmış ve pişman olmuş birinin gözlemini yazdım..evet itiraf ediyorum bende kandım böyle netten söylenenlere ama..hatadan erken döndüm allahtan...şu an ben orta sınıf alacak olsaydım f800st alırdım (ama tabi 25 milyar verebiliyorsam) param az ise seçeneğim er6f-abs olurdu..eğer 4 silindir olacak illa ise ve de konfor çok önemli güç çok önemli değil ise honda hornet (cbf600abs) eğer 4 silindirli olacak ve honda kadar güçsüz olmasın isteseydim bandit 650..(ama bandit honda gibi dik-rahat değil mlsf)
Başa dön
tintinopsella Çevrimdışı tintinopsella Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
conan81
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: miami

MesajTarih: 18.12.2006 - 16:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tintinopsella, ,ne çekmişsin bee Gülümsüyorum

ben bu yaz sadece 20 km kadar kullandım fazer'ı.oda vırajlı bır koy yolunda.motor karakterı gercekten race bır makına gıbı.bende madem ole,bıraz abanalım dedım.ama daha ılk vırajda 'nooluyoruz leen' oldum.cunku kuheyln gıbı on tarafı,yanı baya yuksek.sert frene hıc gelmıyor,ya kayar gıer yada cart dıye gomulur one.ben gomuldum,allahtan kaymadım.bıraz duzluk buluncada bastım ama hep huzursuz.ya anı durmam gerekırse?dıye dusunmekten tırsa tırsa gazladım.

sonuc olarak fazer,ss gıbı davranmak ısteyen ama ne ss kadar hızlı nede naked kadar stabıl ve dengelı,olamayan arada kalmış bir motor..
beckir
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 18.12.2006 - 22:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tintinopsella, Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum hıslerıme tercuman oldun cok tesekkur ederım yamaha gıbı buyuk bır fırma nasıl oluyorda boyle bır motor yapıyor anlamıyorum bızımkılerde nası oluyoda yurt dısı dergı testlerınde hep sonuncu olan bır motora bu kadar asık oalbılıyorlar motorun modelı adına sıteler kuruluyor(gercı sıteye bende uyeyım ama:)) hatta anlamıyorum fazerı begenenler tabıkı cıkacaktır tabıkı kullanımı hosuna gıden olabılır ama ne oluyor bu kadar anlamıyorum ????bır motor bu kadarda ovulmezkı be kardesım ya ama sunu soylıym sozum meclısten dısarı kımse alınmasın sıkılmasın bu sadece benım fıkrım ama devır manıtacılık devrı oldugu surece daha cok fazerlar AŞIRI derecede tutulur bu ulkede.ole gıdıyormus boyle gıdıyormus dıyorlar acaba benım sızın tabırınızle gucsuz acayıp tıtresımlı zavallı ıkı sılındırlı motorumla tdm ımle 200-300 metre kalkalım bakalım o fazerlar ne hale gelıyor(bu arada normalde hıc oyle bı karakterım olmamasına ragmen konusuyorum bunları)yazık ya cok yazık Beğenmedim 4 acaba bu dort sılındır dıerı ıkı sılındır tabıkı fazer dıyenler hayatlarında motor ustunde 50000 km yol yapmıslarmı acaba?hıc ıkı tıp motorunda ustune bınır sole bı uzun yol yapmıslarmı??
Başa dön
beckir Çevrimdışı beckir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
PowerXante
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Kastamonu

MesajTarih: 18.12.2006 - 22:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Walla herkes fazer demiş ama ben er-6 diyecem çüünki bikere kawasaki Gülümsüyorum Uzun zaman kullanırsın ayrıca...
37 PK 028.
Başa dön
PowerXante Çevrimdışı PowerXante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
morcu350
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir/dikili

MesajTarih: 18.12.2006 - 22:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hiç düşünmeden fazeri al, şimdiden hayırlı olsun Bravo
Başa dön
morcu350 Çevrimdışı morcu350 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
2move
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 18.12.2006 - 23:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence er6 al,, motorum şu an satılık olduğu için demiyorum.. yani reklam yapmıyorum nede olsa meraklısı çok ancak sana garanti verririm 2 silindir olmasına rağmen tork adamı çok hoş hissettiriyor. gazı açtığında gücü hissediyorsun,, hele cbf 500 ile aynı kefeye koymuş bi arkadas ,, hayret ettim yani.cbf kullanmadım ancak verilere bakmam yeterli oldu.arada dağlar kadar fark var
Başa dön
2move Çevrimdışı 2move Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
FoxHound
Üye
Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 20.12.2006 - 23:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yukarıda söylenenlerin çoğuna katılmıyorum. Fazer Zaten Sport - Touring katagorisinde yer alan bir motor. Hem sportif bir sürüş sağlıyor hemde touring isteklerinizi fazlasıyla karşılayabiliyor.

Tamam fren konusunda haklı olabilirsiniz. Ama bu durum frenlerin çok sert olması, sürücünün frenajını hissetmemesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bir süre kullanıldıktan sonra buna alışılabilir.

Yol tutuşu çoook çoook kötü denmiş. Öyle çok çook vasat bir yol tutuşu yok. Kendi limitlerinizi bilmezseniz, motorunuzun limitlerinizibilmezseniz her zaman tehlike vardır. Fz6 ile 12.000km'yi devirdim. Şuana kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Alt devirlerde torku düşük diyorsunuz ama benim için sehir içinde çok büyük bir sorun olmadı. Yüksek devirlerde (8000 ve üzeri) zaten fazlasıyla güç üretiyor.

beckir arkadaş 200 - 300 metre kalkalım demiş. Merak ediyorum senin 0 -100km kaç sn. Söyle ona göre konuşalım.

Konfor denmiş. Duruş, oturma pozisyonu touring sınıfındaki tüm motorsikletler gibi. 2 - 3 saat durmadan yol yaparsanız herkez gibi yorulursunuz.

Bence, fiyat ve özellikler baz alınırsa Sport - Touring sınıfında alınabilecek güzel bir motorsiklet

2007 Model Fazer:

Kaynak : http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=23108

Ama 2007 model olarak satışa sunulacak Fazer üzerinde birçok yeniliği görmek mümkün. En fazla dikkat çeken değişiklik yeni gösterge panelinde gözleniyor. Fz6 nın abisi FZ1den alınan yeni gösterge paneliyle Yamaha firması dijital devir göstergesinden vazgeçip analog devri göstergesine geri dönüş yapmış.
Bunu dışında motosikletin arka salıncağı yenilenmiş , sele yeniden tasarlanmış sürücü ve yolcu için daha konforlu hale getirilmiş. Artçının daha rahat oturuş pozisyonu alması için arka ayak pegleri aşağıya çekilmiş. Ön çamurluk grenaj ve cam elden geçirilmiş , bu yeni tasarım sayesinde rüzgardan oluşan türbülansın önüne geçilmiş. Fazer da 2 pistonlu kaliper yerine yeni 4 pistonlu monoblok fren kaliperi ile fren gücü arttırılmış . Benzin enjeksiyon sistemi tekrar programlanmış ,motorun daha akıcı ve düşük devirlerde torklu çalışması sağlanmış. Tüm bu değişikliklerden sonra fazer 6 kilo daha hafiflemiş ve kuru ağırlığı 181 kg ye düşmüş ABS li versiyonun ağırlığı ise 191 kg. 2006 modellerin sadece belirli renklerinde sunulan siyah şasi 2007 modellerin tamamında uygulanmış artık Fazer siyah şasili. FZ6 naked modeline Beyaz ve Güç Mavisi renk şeçenekleri eklenmiş. 2007 model Fazerlar Avrupa piyasasında FZ6 Fazer S2 ve FZ6 S2 adı altında satışa sunulacak.
Başa dön
FoxHound Çevrimdışı FoxHound Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
beckir
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 21.12.2006 - 00:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ne r 6 lar ne 600 rr lar gelemedı arkamdan 0-200 metrede 600 cclık yuksek devırde guc ureten makınalar devrını alana kadar ben 200 metreyı gecmıs oluyorum(torkunu alt devırlerde veren makınaların olayı bu) ondan bahsetmıstım bende otobanda 230 gıderım ama fazer 255 gıder oda ayrı bı konu bendekı tork makınası sendekı guc makınası bu sadece benım fıkrım tekrar soyluyorum torklu makına her zaman bana gore cok daha keyıf verıcıdır kısa devır bandındada olsa(9000 devır)en ufak tutukluluk gostermeden ok gıbı yol alırlar cekısın artması ıcın belllı devırler yada yuksek devırler cevırmek zorunda kalmassınız
Başa dön
beckir Çevrimdışı beckir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
thenutcracker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 21.12.2006 - 08:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tintinopsella, sadece gülüyorum yaptigin bu yoruma.. Hakli oldugun bazı noktalar var ama %80 i tamamen senle alakalı problemler.

35.000 km.dir biniyorum. (yanlış yazmadım yazı ile otuzbeşbin kilometre ) ben neden hissetmedim acaba bu yazdığın şikayetleri. ? ? ?

kullanamadım desene sen şuna dos doğru Çok gülüyorum

http://www.FazerTurkiye.Org
34 AS 1536
Başa dön
thenutcracker Çevrimdışı thenutcracker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
bekr
Kulüp Üyesi
Kulüp Üyesi

Nereden: izmir

MesajTarih: 21.12.2006 - 10:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tintinopsella, çok fazla olmasada yaklaşık 7000 km fazer kullandım ve senin yorumların çok acımasız olmuş. thenutcracker, sana katılıyorum sanırım bu problemlerin çoğu bu arkadaşın kullanımından kaynaklanıyor. fazer sport-tuning sınıfı bir motordur ve cift karakterlidir ancak her iki sınıfın özelliklerini taşıdığı için tam olarak bu sınıfta bir motor ile kıyaslanabilir f650 gs, fazerın yanına bile yanaşamaz.

Bekir Akgün
06 Yamaha R1 simsiyah
Başa dön
bekr Çevrimdışı bekr Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
TaKa
Üye
Üye

Nereden: Ist.

MesajTarih: 21.12.2006 - 10:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben de ilk sayfadaki arkadaşların bahsettiği gibi sıkı bir honda fanatiği olarak, bütçen uygunsa 2007de cbf600 hornet gelecek diyorlar bunu bir bekle gör derim. Linkini aşağıda bulabilirsin.
http://www.honda.co.uk/performanceArt/
TaKa Çevrimdışı TaKa Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
3. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal