Tarih: 21.12.2006 - 12:52 Mesaj konusu:
Arkadaşlar o tintinopsella'nın yorumu değil zaten. Daha önce fazer sahibi olan başka bi arkadaşın kendi motoru için yaptığı özeleştiri. Ben bu yazıyı başka bi forumda okumuştum, bu topiğe bakarken benim de aklıma ilk bu yazı geldi, paylaşım mı paylaşmıyım mı diye düşünürken tintinopsella arkadaşım paylaşmış. Fazer'ı ben de iyi bilirdim ama bu yazıyı okuyunca soru işaretleri oluştu kafamda. Bi de şu açıdan bakmak lazım, motorun iyiliği veya kötülüğü bana kalırsa sürücüsünün ondan ne gibi beklentileri olduğuna da bağlı, ama er-6 için son zamanlarda çok olumlu eleştiriler okumaya ve duymaya başladım. Fazer mı er-6 mı dersen zor bi seçim _________________ Satılık Alpinestars SP-1 Eldiven (Sıfır)
www.sahibinden.com/alpinestars_sp-1_eldivenWQQaXQQ10600068WQQpXQQdisplayitem
Satılık Shoei XR-1000
http://www.sahibinden.com/shoei_xr-1000_diabolicWQQaXQQ11344912WQQpXQQdisplayitem
arkadasim benim ikside yok.ama
ikisinede bindim bende r6n neden dersen sportif daha atak 220yi bırakmıyo yoldada.
slm öncelikle. güzel abicim 220 yi yollarda bırakma demişsin ama aprilia rs125r da 210 yapıyor.bu konuışulan makineler bana göre hayal ama askerden sonra bende hayabusa istiyorum.
SUZUKİ Hayabusa GSX-R 1300
Son Mesajdan 39 saniye:
balikci35 demiş ki:
arkadasim benim ikside yok.ama
ikisinede bindim bende r6n neden dersen sportif daha atak 220yi bırakmıyo yoldada.
slm öncelikle. güzel abicim 220 yi yollarda bırakma demişsin ama aprilia rs125r da 210 yapıyor.bu konuışulan makineler bana göre hayal ama askerden sonra bende hayabusa istiyorum.
SUZUKİ Hayabusa GSX-R 1300
eğer 4 silindir olacak illa ise ve de konfor çok önemli güç çok önemli değil ise honda hornet (cbf600abs) eğer 4 silindirli olacak ve honda kadar güçsüz olmasın isteseydim bandit 650..(ama bandit honda gibi dik-rahat değil mlsf)
biraz önce teknik verilerine baktım
bandit
Maksimum güç 77,5 hp / 10100 dd
Maksimum tork 59,2 Nm / 7800 dd
Ön lastik ölçüsü 120/70ZR17 M/C (55W) Tubeless
Arka lastik ölçüsü 160/60ZR17 M/C (69W) Tubeless
Kuru ağırlık 204 kg
cbf 600 s abs
Max güç (ps @ dev/dak) 77,5 / 10500
Max tork (Nm @ dev/dak) 58 / 8000
Ön 120 / 70 ZR17 M/C (58W)
Arka 160 / 60 ZR17 M/C (69W)
202 kg
teknik özellikleri nerdeyse aynı, peki neden honda güçsüz?
Tarih: 23.12.2006 - 22:58 Mesaj konusu:
Er 6 ile fazer..... Er 6 düşük devirlerde de muhteşem bir tork canavarıdır. Yolda motorsiklet ile ilgili en önemli iki güvenlik unsuru vardır. biri fren digeri akselerasyondur. özellikle güç aktarma isteginize fazer gibi sonradan degil , hemen cevap verir. Bence ER 6.EN.
Ben devlet memuruyum ve bir motor alırken neredeyse bir yıllık maaşımı veriyorum..Uzun borçlara giriyorum, kredi alıyorum..motosiklet almak benim için hadi onu beğendim aldım olamıyor maalesef..birçok insan için de bunun böyle olduğunu düşünüyorum..insanların motosiklet alırken akıllarındaki soruları cevaplayabilecekleri en önemli kaynaklar o motosikletleri kullanmış yada kullanan insanların fikirleri oluyor. Bu nedenle bu ve bunun gibi forumları kullanıyorlar.
Türkiye de motosiklete hala bir “hava atma aracı” yada bir “eğlencelik” olarak bakılması nedeniyle insanların motor seçerkenki davranışları da bu konuları aşmış ülkelerden biraz farklı oluyor.yine çoğumuz motorlarımızı sadece şehirlerin piyasa caddelerinde yada hafta sonu “restoran gezilerinde” kullandığımız için bizler için motorun bir motor olarak özelliklerinden çok farklı özellikleri ön planda oluyor.
Benim motorum şööle kaçar şunu geçer şööle ses çıkarır görüntüsü şöle güzel cümleleri çok sık kullanılıyor. Ancak motosiklete sadece bu pencereden bakarak bir “motor kültürü” oluşturabileceğimize ya da oluştursak bile bunun sağlıklı bir motor kültürü olacağına pek inanmıyorum..motosikletin “çelik cantlı şahin” olarak görülmesi bana biraz haksızlıkmış gibi geliyor.
Durum ve motor bilgisi derinliği bu boyutta olunca birçok hataların yapılması da kaçınılmaz oluyor..
Örneğin bazı firma reklamları yada firmaların sağladıkları bilgileri sorgulayamıyoruz bile..örneğin Fazer’in sport ve touring olması gibi….ki bu tip forumlar bunların sorgulanacağı esas yerlerdir bence…
Sanırım Fazer’ı böyle bir tek Yamaha tanımlıyor..Fazer’e touring yada sport-touring denmesine bu sitedeki ST kullanıcıları cevap vereceklerdir bence..bir VFR yada bir TDM yada R-ST yada K-GT, K-RS yada FJR kullanıcısı size neden fazer’in öyle olmadığını VFR yada TDM nin yada R-ST’nin neden sport touring olduğunu size saten açıklayacaktır. Eğer bir VFR ile yada TDM ile üç dörtlik aralıklarla mola vererek yol yaparsanız zaten “Haa
Demek sport touring bu imiş” deyip bir RT yada Pan Eur. İle aynı yolu yaptığınızda ise “ha touring bu imiş” dersiniz… özellikle ne sınıfa oturtulacağına karar verilemeyen birçok motorla yanlış biçimde karşılaştırılan hiç sahip olmadığı özellikler kendine atfedilen F650GS sahibi birisi olarak bu tip sitelerde yapılan tanımlamaların firmaların reklam broşürlerinde yazanlardan farklı ve daha objektif olması gerektiğine inanmaktayım..özellikle bu siteleri henüz motosiklete yeni başlayan yada başlayacak olan insanların yoğun takip ettiğine inanıyorum bu nedenle özellikle bu insanların ihtiyaçları yönünde doğru motorlara yönlendirilmesinin özellikle ilk bahsettiğim maddi sebepten dolayı önemli olduğuna inanıyorum..sizin bu yamaha reklam broşüründen çıkma sözünüz ile uzun yollar aşmak isteyen bir insan daha uygun motorlar yerine Fazer alıp sonra hüsrana uğraması bence şık olmaz
Evet Fazer’le uzun yola gidilebilir. Doğrudur. Bu sitede CBR125r ile uzun ve çok güzel bir doğu Anadolu gezisi yapan bir arkadaşımız vardı ( sanırım asker idi arkadaşımız..buradan tekrar tebrik edelim paylaşımı için) yada scooter ile türkiyeyi dolaşan Ümit beyi duymuşsunuzdur. Şimdi CBR’ye sport-touring, çin scooter’ina touring mi diyeceğiz
evet ben bir enduro kullanıcısıyım evet benim için peformans denince aklıma r1 yada 1000rr değil husabergFE450 yada KTM-EXC gelir..evet GS kullanıyorum kardeşimin de XT'si var. Evet bence bırak 4'ü 2 silindir bile fazla .eğer isterseniz enduro lar konusunda bir çok farklı yorum yapabilirim..ama burada konumuz orta sınıf motorlar (middle weight street dedikleri)
dolayısıyla onlardan bahsediyoruz ben olaya bir “enduro fanatiği” olarak değil “motorsever” temel motor bilgilerini bilen biri olarak bakıyorum..ki dikkat ettiyseniz ööle “yol motorlarından uzak dururum bilader ben” modunda biri de değilim..
ama elma armut karşılaştırmıyorum sadece temel motor bilgisinden bahsediyorum..çıkıp burada “kötü yolda gs hiç hissettirmez fazer takır tukur demek ki fazer çok kötü” gibi saçma bir karşılaştırma yapmıyorum..yada “fazer çok felaket aselere oluyo gs kağnı demekki fazer çok çok iyi” demiyorum
Lütfen artık forumlarda marka ya da model fanatikliği yapmayalım. eğer madem bu kadar kilometre fazer kullandıysanız… en azından benim beklentim bizlere şurasına dikkat et şuna bak burası hassas şu problemleri var benzerlerinden şu artıları ve şu eksileri var diye anlatmanızdır. Biz de öğrenir sadece reklam broşürleri-firma siteleri yada kağıt üstündeki HP tork vs sayılarına bakmayarak seçimlerimizi ona göre yaparız.
ben 2005 fazer kullandım ve size objektif biçimde fazer hakkındaki düşüncelerimi söylüyorum..Evet 2007 de değişti çeşitli anahtar parçaları revize edildi madem bahsettiniz:
Bakalım 2007 Fazer’e neleri değişmiş:
evet 2007 de birçok değişiklik yapıldı ve dikkat ederseniz tüm değişklikler benim bir önceki msg ımda bahsettiğim problemlere yönelik...
evet ben basit bir motorcuyum doğal olarak yamaha mühendisleri ve test pilotları benden bin kat fazla bu işi biliyorlar..ama motordaki problemleri görmek için dahi olmaya gerek yok..doğal olarak benim gördüklerimi fazlasıyla görmüşler… ancak mühendislere yönetimin "halledin ama çok ar-ge problemi çıkarmayın üretim masrafını minimum arttırın" dediği ilk bakışta belli ve bunu anlamak için de dahi olmaya gerek yok. Şasi aynı swingarm ve rake değişikliği ile stabilite arttırılmaya çalışılmış..motorun low end eksikliği sanki “ biz böyle istiyoruz zaten yoksa biz de yaparız ne var ki” modunda bırakılmış ..eh yeni yanma odası yeni head felan tasarlama olayına yine girilmemiş
yeni swingarm...sürücünün peglerin ve gidonun yeni konumu...
tamamen motorun bozuk dengesine yönelik iyileştirme amaçlı
yeni frenler(yine elde kalanlar dikkatinizi çekerim).(.aslında bilmiyorum hiç pistte kullanmadım fade oluyorlarmıydı daha önce falan ama ))zaten ben cadde kullanımında disk-kaliper de problem bulamadım aletin fren dengesizliği şasiden kaynaklanıyordu..
karenaj ve gösterge konumuz dışında bence motorun karakterini etkileyecek ciddi bir değişiklik sayılmazlar..
kusura bakmayın ama yeni Fazer’e oturunca yeni oturum pozisyonu ile ilk başta sorduğumuz..”yahu ben neden gidip 600 lük spor motor almıyorum bunun yerine..”sorusu tekrar akla geliyor.ve iyice belirginleşiyor...hele artık günümüzde ss makinelere bile yan çanta ve top case takılabiliyorken..(ki bence çok şık da oluyorlar.çantalı ss’ler..)
PS: lütfen beni yanlış anlamayın özellikle yamaha gibi bir firmanın (dediğim gibi bende de bir Yamaha var ve motosikletin tek kelimeyle mükemmel olduğuna inanıyorum.. ek olarak gerçekten özellikle Adana da yamaha’nın verdiği satış-servis hizmetinden inanılmaz memnunum lütfen yanlış anlaşılmasın.. benzer şekilde F650GS için (ki benim sevgili motorum olsa da). Bir fırsat olursa size neler anlatırım neler.. GS almaktan vaz geçirtirim sizi..))…
PS2: bu arada alicihan öncelikle hoş geldin.. evet kağıt üstünde bandit-cbf benzer ama kullandığında bandit'in güç farkı belirgin oluyor.bahsettiğim malesef sadece sayısal değerlere bakarak karşılaştırma yapmak zorunda kalıyoruz olayı bu mlsf
Son Mesajdan 5 dakika sonra eklendi:
bu arada destan yazmışım be ...kusura bakmayın arkadaşlar çok uzun oldu _________________ Fakir Uzdil
F650gs
Adana
Motor işi biraz zevk ve uyum işi. Herkeze göre değişen bir durum.
tintinopsella, siz beyenmemiş olabirsiniz Fazer'ı. Beklentilerinize cevap verememiştir. Sürüşü size uygun olmayabilir. Olabilir... Ama bu piyasada Tek Fazer kullanıcısı siz değilsiniz. F650GS Modelide( Traktör) bana çoook uzak olan bir model. Hayatta elime alıpta binmem.
Objektif olalım diyorsunuz. Olamıyorsunuz. Marka fanatikliği yapıyorsunuz diyorsunuz. Benim yamaha takıntım yok. 1 sonraki motorum Honda olur başka bir marka olur.
tintinopsella demiş ki:
uzun süre fazer denilen zırıltıyı kullanmış birisi olarak söylüyorum ki malesef fazer gereksiz abidik bir zırıltıdır.
Forumda yaptığınız bazı yorumlar insanları bilgilendirmek amacı dışında hatta biraz kötüleme manasına kaçmış biraz. Hiç bir motor dört dörtlük değildir kullanıcısına. Böyle yorumlar yaparak da olmaz. Almak isteyen gider biner test eder beyenirse alır. O kadar !! Önemli olan motordan zevk almaktır.
Ayrıca bizde para basmıyoruz. Gidip kredi çekip 36 ödeyeceğiz diye canımız çıkıyor.
Avrupa'da en çok motosiklet satılan beş ülke içindeki satış rakamlarına göre
Which makes the top 5 of the top 5 countries:
1. Yamaha Fazer/FZ6 - 26,015
2. BMW R1200GS - 12,854
3. Kawazaki Z750 - 12,309
4. Suzuki Bandit 650 - 11,320
5. Honda Hornet 600 - 10,904
Tarih: 25.12.2006 - 14:06 Mesaj konusu:
tintinopsella, arkadaşım çook şey yazmışsın ama hiçbirşey anlatmamışsın.
Objektiflik mi dedin ? O zaman biz Fazer severlerin ne kadar objektif olduğunu bu linkten görebilirsin. http://www.fazerturkiye.org/forum/viewtopic.php?t=1677&highlight=sevmedi%2A
Kendi motorlarımızın sevmediğimiz kötü olan yanlarını rahatlıkla söyleyebilecek durumdayız.
Sana olan serzenişimiz tamamen kötülemiş olman bir garibimize gittiğindendir. Hiç mi iyi yanı yoktu yani bu motorun. (yazını tekrar okursanneden boyle anladığımıızn farkına varırsın belki)
Maalesef Türkiye deki en büyük problemdir bu. Kişinin neye bineceğini bilmemesi ve bilmeden gidip bir motor alması ve sonrasında ihtiyaçlarını karşılayamadığı yada kullanamadığı için o modelin çok kötü olduğu kanısına varmasıdır.
Fox Hound unda gönderdiği gibi Bu kadar istatistiksel bilgiye sebep olan kişilerde mi yanılmış sence ?
Neyse,, isteyen istediği motora binebilir. ama fikirlerimizi lutfen diğer motosiklet kullanıcıları yada yeni kullanmaya başlayacaklar için fikir olabililecek şekilde belirtelim ki faydali olabilelim.
benim fazer alırken beklentimiz "middle weight street" motoru idi bu amaçla motor baktık..zati bir enduro ile karşılaştırmıyorum evet beğenemyin GS'i ben de HD beğenmiyorum ve yanına bile yaklaşmam. gelip Hd ile GS i karşılaştırmamda..evet size o tarz bir kullanım gerekmiyorsa öyle bir motor istemiyorsanız almazsınız..burada problem bir orta sınıf yol motoru almak istediğimizden dolayı çıktı birinin çıkıp GS daha iyi demesi abes olur..dikkat etiyseniz benzer motorları karşılaştırdım ben de..bandit cbf,er6,duc.monster,fazer,f800 vs. bunların arasına wr450f eklemedim..
tekrar söylüyorum biz "orta sınıf cadde" motoru almak istedik fazer aldık..o zaman zaten GS im vardı ve benim kullanım amacım için uygundu zaten Fazer alırken GS imi satmadım hiç satmayı da düşünmedim ikisi birden vardı..ikisini hiç karşılaştırmadım (ki bence GS yeterince traktör değildir keşke daha fazla traktör olsa..) "yol motorları ile ilgili deneyimlerimi" anlatıyorum motorlarını karşılaştırdığımda bu sonuca vardım..
açıkçası fazer hakkında söylediklerim de yanlış diil kusura bakmayın siz de bu kadar km kullandıysanız madem, arkasının dengesizliği fren altında kararsızlığı gibi özelliklerini benden daha iyi biliyorsunuzdur..eh aynı sınıftaki motorlarda bu kötü yanlar yoksa bu sınıfın diğer motorlarından bu kadar kötü bir motor almak bence tekrar söylüyorum abidik bi iştir.
.ama dediğim gibi sizin amacınız piyasa yapmak vs.. ise bence de fazer çok daha güzel...tip olarak cbf den de banditten de f800 den de belki monster dan da iyi (sonuçta görüntü subjektif bişeydir ve bir motorun nasıl bir motor olduğu konusunda pek bir manası yoktur bence (sonuçta 2milyarlık çin enduro su ile 15000€ luk ktm 525 tip olarak aynı..)...lütfen aynı sınıftaki diğer motorları da alıcı gözüyle kullanın daha sonra "daha iyi" olduğunu iddia edin...daha önceki yazımda örn. GSR hakkında hiçbişey söylemedim hiçbişey iddia etmedim..dediğim gibi hiç kullanamdım sadece çok kısa bir tur attım motoru iyi bilmiyorum bu nedenle GSR için ağzımı açmadım...noolur.. birşey söyleyecekseniz yada birinin birinden daha iyi olduğunu söyleyecekseniz..sebeplerini (dediğim gibi sesi çok güzel, acayip kaçıyor vallama geçen yolda bir 600rr ı geçtim, yada 4 2 den iyidir vs vs gibi değil) mantıklı biçimde açıklayınız. insanları bilgilendirelim benim motorum seninkini döver'e çevirmeyelim olayı.. _________________ Fakir Uzdil
F650gs
Adana
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız