yaklaşık iki ay önce aldığım 2005 model cbr 125imin bir haftada iki defa zinciri koptu!!!!? bunun dışında alet kesinlikle 100 km.nin üzerine çıkamıyo. nedir ne değildir, tecrübeli cbr 125 sahipleri?
Tarih: 25.01.2007 - 22:43 Mesaj konusu: cbr 125
henüz garanti bitmeden hemen servise git derim ben.
buradan yardımcı olmaya çalışsakta işi yapacak yer servistir.
bir haftada iki kez zincir kopması enteresan. çok bolluk - gerginlik olabilir veya dişliler aşınmış olabilir.
motorun 100 ü geçmemesi ise zincirden kaynaklanıyor olabilir.
öncelikle bu sorunu halledip bakmak lazım.
zaten bütün bunları serviste yapacaklardır.
caborzon, 100 geçmemesi sebebi zincir kasıyodur. zincirin 125 cc. sıfır bi motorda kopması çok saçma hele honda gibi sağlam bi markaysa hemen götür servise karlı çıkıcaksın o-ring li zincir pahalıdır. garanti kapsamına girerse senin için ii olur. _________________ ...:::benim oldugun yerde senin gibisi çok senin oldugun yerde benim gibisi yok:::...
Tarih: 26.01.2007 - 00:01 Mesaj konusu:
arkadaşım öncelikle hoşgeldin. "2 ay önce aldığım 2005 model..." dediğine göre motorunu ikinci el almışsın. önce motorunu aldığın amcayı arayıp ona bi sorsan iyi olur. adam sana gazlamış gibi görünüyor. zincire kötü bakmış, o-ringleri bozmuş olabilir. 1 seneden fazla CBR125 kullandım. ilk defa senden böyle bir şikayet duydum. en kısa zamanda bir yetkili servise göster. garanti kapsamında olup olmadığını da öğren. _________________ CBR125 Repsol _Pilli/Cereyanlı
CBR600F Siyah _Manyetolu
hiç bir yürüyen aksam benim bidigim türkiyede garanti kapsamında degildir.zincir,dişliler ve lastikler.servis bence sana fazla fiyatlı orjinal oringli zincir yerleştirecektir nerden katıldıgını ve bilmiyorum .sorun sadece zicir- dişli olmayabilir.arka göbek bilyende dagılmış olabilir .yetkili servise degilde özel servise gidip normal zincir taktırmanı tavsiye edebilirim burdan sadece _________________
Tarih: 26.01.2007 - 22:39 Mesaj konusu:
Bende 125R kullanıcısıyım.Motorum 1800 km de ama zinciri hala prıl prıl,kopması veya aşınması sözkonusu bile degil.Maximum hızıda benim cüsseme ragmen 140 çok rahat.Bence eski sahibi zincire hiç bakmamış oyüzden koptu yada cok gergin veya bol.Zincir garanti kapsamına girmez,ama motorun en önemli parçalarından biridir bakımı ihmale gelmez.Ben motorumu 2.el aldıgımda bakımına daha cok olmasına ragmen hemen bakım yaptırttım tekrar.Eski sahibinin nası kullandıgı beni ilgilendirmez.Sen o kişiye sorsanda iş işten geçti bence.... _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
ben 7 aydır cbr125r kullanıyorum sıfır aldım motorumu daha hiçbir sorun yok.motor 7300 km de zinciri 400-500km de bir yağlıyorum..bence sen motoru servisine göster...hız konusu ise düz yolda 130 gördüm yokuş aşağı 140 ı geçemedim,motor benim altımda biraz ufak kalıyor ondan _________________ motorcu_haso2146@hotmail.com
motor: cbr125r repsol(SATILIKTIR)
Merhaba arkadaşlar cbr125 im var km 24binde zincirin ömrü diye bir olay varmı ? Mutlaka vardırda 24 binde zincirin bitmesi durumu söz konusumu ses yapıyor ve tahminimce sürtme yapıyor zinciri değiştirmemin iyi olacağı söylendi siz ne dersiniz.? Birde bu orta sehpa konusu orta sehpanın olmayışı zincirleri sık yağlamada sıkıntı yaratıyor sehpa alabileceğim bir yer bilen varmı arka tekerleri havaya kaldırmak için
Kayıt: Oct 02, 2005 Mesajlar: 2027 Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)
Tarih: 04.04.2008 - 13:50 Mesaj konusu:
caborzon, zincirin bollaştıktan sonra büyük ihtimal tek taraflı yani sadece zincir tarafından gerdin, bu aşırı gerginlik motosikletini kasar ve hızlanmasını engeller, tek taraflı germiş olman da arka dişlinin açısını zincirin doğrultusundan bozar ve arka dişlin zinciri keser, tahminim bu yönde zincirinizi gererken sadece zincirin olduğu taraftan değil lastiğin hem sağından hem solundan eşit miktarda germezseniz arka dişli açısı bozulduğu için gergin zinciri kesmesi olasıdır. _________________ Dün gitti bugün varsyn,yaryn var my
Baksana her ölen ihtiyar my?
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız