merhaba;
vites düşerken gazı tam kapatıp debriyaja bastığımda motor stop ediyor, buji ve hava filtreleri değişti, ayarlar yapıldı lakin bu illetten kurtulamadım. Son olarak 160 km lik bir gezide bu problemi 5 defa tekrarladı. motor suzuki marauder 800 1998 model v motor çift karbüratör. şimdiden teşekkürler
Kayıt: May 14, 2004 Mesajlar: 896 Nereden: Orlando-FL (Bafrali)
Tarih: 18.02.2007 - 19:20 Mesaj konusu:
tolga01 demiş ki:
merhaba;
vites düşerken gazı tam kapatıp debriyaja bastığımda motor stop ediyor, buji ve hava filtreleri değişti, ayarlar yapıldı lakin bu illetten kurtulamadım. Son olarak 160 km lik bir gezide bu problemi 5 defa tekrarladı. motor suzuki marauder 800 1998 model v motor çift karbüratör. şimdiden teşekkürler
Ayarlar yapildi derken bunlarin ne oldugunu yazarmisin? _________________ www.thecyclepro.com
tolga01 arkadaşım bu gibi sorunlar genellikle benzin sorunlarından dolayı ortaya çıkıyor sebepse makinanın benzin yetiştirememesi yani sorun meme tıkalı olabilir veya filitre bence karbürötörü söküp temizlenmesi ve şamandra ayarlarının konturol edilmesi lazım
SAYGILARIMLA
Arkadaşlar merhaba,
Ben biraz geç kaldım galiba ama hala izleyenler varsa diye yazıyorum.
İki yıl önce aldığım 150 zat scooter'ım ile ilgili sorunum var.
Çok az kullanıyorum, ilk kış kapalı bir garajda idi ara sıra çalıştırdım ve bir sorun yaşamadan yaza ulaştık.
Bu kış önce evin önünde üstü örtülü duruyordu.
Biraz fazla bekledi sanırım (1 aydan fazla) birgün denedim çalışmadı.
Ayakla da çalışmadı.
Akü basmadığı için iterek kapalı bir alana (depo) götürdüm ve üzeri örtülü olarak bıraktım.
Geçen hafta (iki ay aradan sonra) aküyü şarj ettirip taktım, fakat yine çalıştıramadım.
Son durum:
Marş basıyor, hiç çalışma (ateşleme) belirtisi yok, ateşlemeyi henüz kontrol etmedim.
Karbüratördeki benzinin birazını boşalttım temiz görünüyor.
Bujiyi söküp temizledim, hatta birbirine bakan yüzeyleri hafifçe zımpara ile temizledim, yeniden taktım, sonuç aynı.
Bu arada bir şey dikkatimi çekti; bujiyi çıkardığımda üzerinde kirli (siyah) bir sıvı (kirli benzin?) vardı.
Lafı uzattım ama biraz olsun bilgi aktarmak istedim.
Bugün servis ile de görüşeceğim, motoru servise götürmek bir hayli sıkıntılı bir iş, mesafe çok uzak.
Bir gelişme olursa sizinle paylaşırım.
Görüşlerinizi bekliyorum.
Esenlikler
Mustafa
mkadali@ttnet.net.tr
Tarih: 22.08.2008 - 16:04 Mesaj konusu:
Benzin göstergem sıfır motoru 2 el aldım. ilk motorum ne yapmalıyım hiç bilgim yok ayrıntılı anlatırsanız sevinirim... _________________ KİM DERDİ Kİ...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız