Kayıt: Mar 10, 2005 Mesajlar: 138 Nereden: Australia / Ankara
Tarih: 24.02.2007 - 03:48 Mesaj konusu: uffffff
vallahi ne deyim turkiyede motorlar cok pahaliymis 99model 9000ytl australiada ben onu 4500ytle ye alirim ben en iyisi burdan goturuyim geri donunuce de satip gelirim orda istiyenlere 2003 model gsxr600 burda 8500-9000ytl ye alirsin turkiyede 10000-11000 arasi ne deyim arkadaslar burda turkiyeden ucuz.
Yurtdışından aldığın motoru burda tanıdığın bir belediye başkanı ile anlaş Belediyeye bağışla kağıt üzerinde, TR plaka çıksın, 3-4 ay sonra ihale ile satılsın sen al kendi motorunu al işte türk plaka ( bu yapılmış gerçek bir olaydır)
Kayıt: Feb 17, 2007 Mesajlar: 356 Nereden: Nereyee,(ANKARA,KIRIKKALE)
Tarih: 24.02.2007 - 10:52 Mesaj konusu:
burası türkiye...böle demekten nefret ediyom ama öle.geçenlerde motorı tv diye bi kanal vardı(sanırım italyan) valla fiyatlar burdakinden nerdese%50 daha ucuzzzzzz gerçi şaşırmadım bizde nealırsan yanında bi kazık hediyesi var ya fiyat farkı ondan heralde galiba sanursam
canım Türkiyem herşeyin en pahalısı burda borçlarla yüzenler başka bir ülkede orta seviyede bir insan oluyor.Herkes 10.000$'lara motosikletler alırken biz 20-25 milyarlar içinde yüzüyoruz.
Arkadaş aslında söylediklerinizde haklısınız fakat ortada şöyle bir durumda var. Biz Ülke olarak bir çok ürünü dışarıdan alıyoruz bu ürünler birde ucuz olsa işin suyunu çıkarırız. Örneğin cep telefonu için ödediğimiz yıllık para 3-4 milyar dolar, mazot için 15-20 milyar dolar (bildiğim kadarı ile) Şimdi arkadaşlar düşünün bir kere benzin bu günkü fiyatın yarısı olsa idi acaba hangiimiz 1.4 arabaya binerdik hepimiz amerika gib jiplere yada devasa motorlu araçlara binmeye kalkardık. O zaman bizim 20 milyarlık petrol giderimiz herhalde 40 milyar ilerleyen yıllarda da 100 milyar dolar olurdu herhalde.. Bence burda tek çözüm kendi ürünümüzü kendimiz üretemediğimiz sürece bu sorun çözülmez. Devlet bu arz talep dengesini ve elindeki döviz rezervini de iktisatlı kullanmak adına bu kadar yüksek tutuyor bence vergileri _________________ 1997 mz 301, 1998 yamaha tdm 850, 2007 honda cbr 1100xx...
Ben konunun iceriginden cok topice takıldım, pek bi acıklayıcı okuduğumda şıp diye anladım haa dedim kesin motor fiyat farklarından bahsediliyodur.. _________________ Hyosung Comet 650 / Gilera Nexus 500
2007 Kırmızı
34 EN 9820
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız